ROOFMEISTER INSIDE – WEEK 42

21/10/2018
ROOFMEISTER INSIDE – WEEK 42

Het is weer zondag en dus tijd voor nummer 2 Roofmeister Inside. Lekker chill de afgelopen week afsluiten met viswijven die de beurs open tot een gitzwarte snoekbaars, beroepsvissers die sportvissers de hand schudden tot een eerste gouden baars. 

Door Team Roofmeister

viswijven in the picture

Mensen die denken dat het sportviswereldje een echte mannenwereld is, komen bedrogen uit. Meer en meer zien we vrouwen met vis voor de camera verschijnen. Daarbij ook vrouwen die bloedfanatiek zijn en zelfs wedstrijden vissen.

Vrouwen in opkomst en dat gaan we op de beurs in Utrecht zien. 

De organisatie van de Hengelsport- en Visbotenbeurs Utrecht heeft ook geen oogkleppen op en dit jaar mag Marco Kraal (lucky bastard) de beurs openen met vier vrouwelijke vistoppers, namelijk zeevisser Nathalie van den Berg, Wereldkampioen witvissen Anja Groot, karpervisser Lientje van Veen en roofvisser Jasmijn van Hulsen.

Koop nu je ticket online voor de beurs en profiteer van maar liefst 25% korting. Klik HIER.

Natuurlijk zijn er meerdere ‘viswijvuh’ actief en Michel Oostdijk van Next Level Fishing somde nog wat namen op om aan te geven dat ze actief zijn in de roofvisscene met o.a.:

Sophie Neitzel die veel vanuit de kayak vist, een voorliefde voor grote meerval heeft, maar dikke snoek zeker ook niet schuwt.

Anja Becker die erg actief is in het Streetfishing. 

Willemijn Vollebregt; als het maar tandjes heeft…

Céline de Bakker met zelfs een eigen boot.

Annick Rodiers, al jaren een bekend gezicht in het wedstrijdcircuit. 

lean back

FF voetjes op de bank, achterover leunen, misschien tijd voor een kleine snack. Hoe dan ook, even niets doen en deze 10 minuten lange Streetfishing video kijken. Mooi hoe rookie Koen Sipma van Fox Rage de stekken uit zoekt in onze hoofdstad.

JULLIE KIJKGEDRAG

Ook deze week weer veel nieuwe opdates op jouw Roofmeister.nl. Wij lieten onze rekenkamers eens kijken welke posts het beste scoorden, ofwel welke het beste bij jullie in de smaak vielen.

1. vette prijzen winnen

De winactie! Hoe kan het ook anders met zoveel zuper duper prijzen. Aanvankelijk hadden we een totale prijzenpot van €2.500 aangekondigd, maar is dat inmiddels €3.500 geworden. Meedoen kan nog STEEDS!

Klik HIER

2. popi jopi die baars

Als er een vis in opmars is geweest de laatste jaren, dan is dat baars geweest. Van zero tot hero is wat overdreven, maar er zijn nu veel meer vissers die er gericht op vissen en er alles over willen weten. En terecht!

Klik HIER

3. zeebaars scoort altijd

Voor zeebaars geldt eigenlijk hetzelfde. Ook deze vis is razend populair. En aan de zeebaarsfluisteraar Mehmet Buyukyilmaz heb je een goede als je tips en tricks wilt hebben. Houd ‘m in de gaten die toeterturk!

Klik HIER

KRAAL IN AANTOCHT

Wat later in de week verscheen een post met icoon Marco Kraal over zijn top 5 roofvistechnieken. Altijd leuk om dat van een bekende visser te lezen en wie weet hoe deze post in de categorie ‘best gelezen deze maand’ scoort. klik HIER.

NOG WAT GEVANGEN ROOFMEISTERS?

Altijd leuk om jullie vangsten te zien en ook deze keer weer stroomde het vol na onze oproep op Facebook. Hieronder slechts een selectie van wat ingestuurd is. Blijf ze sturen en wie weet sta jij er volgende keer bij.

Vanger Geraldo Verlaan met de foto credits voor Peter Berkhout en Kevin Bos. Een hele mond vol zo, maar terecht, supervette plaat! Wat een bak van een snoekbaars.

Mark Verhoeven met een naar eigen zeggen buffeltje… Dat ‘tje’ mag er af hoor 😉

Thomas Michielsen met zijn zwaarste baars van het jaar, een van 45 cm.

Stef Jansens die van gekkigheid niet meer weer hoe hij zijn vissen op de gevoelige plaat moet zetten. 

Roel Kaandorp tijdens een dagje streetfishing Amsterdam; 38 stuks en deze van 43 cm de grootste… Zou een mooie score zijn tijdens een wedstrijd. 

Deze foto’s kregen we binnen van Mark van Giessel die zich ontfermt over de testfase van de nieuwe Yasei hengels. 

Prima proefkonijn voor een hengel, wauw, wat een vetzak!!!

Robert Lambers zo’n typische herfstplaat, maar dan wel Indian Summer-style. Wauw, wat een weer hebben we momenteel. Mooie bak Robert!

Leen Baks met een bak. Die grote baarzen, daar krijg je nooit genoeg van!

Johannes Elzinga tijdens een paar uurtjes op de Maas. Geen wind, geen stroming en met 5 gram op 8 meter diepte.

Ferenc Van de Vorstenbosch met een voorn op de dropshot. Hoogstwaarschijnlijk heeft deze voorn het kunstaas gewoon aangevallen. 

Derkjan Arends, hoe blij kun je zijn met zo’n mooie snoek. 

Dennis van Dalen stuurde deze foto op. Waarschijnlijk een chirurgische dwaling van een vorige visser, maar goed te zien dat deze vis daar van hersteld is. 

THE WINNER IS!

Johan Hoekstra! Het resultaat van zijn eerste doodaas sessie dit jaar. Hij ving maar liefst 22 snoeken. We herhalen… 22 snoeken!!! Bizar! Enfin, dit was de grootste en die is maar wat mooi op de foto gezet. Wat een bakbeest, qua lengte lijkt er geen einde aan te komen! De precieze lengte wordt niet vermeld en doet misschien ook niet zozeer ter zake…

Jouw stem – uitslag poll

Horen wij over de beroepsvisserij, dan komen er meteen gruwelverhalen boven borrelen. Het vissen met ongelimiteerde quota, stropers, beroepsvissers die geen zitting nemen in Visstandbeheercommissies, etc. Maar is het allemaal overal wel zo erg.

Bertus Rozemeijer tijdens een heerlijke visdag op zijn oude thuiswater…

Deze week een artikel (klik HIER) van Bertus Rozemeijer op Roofmeister. Bertus had heerlijk gevangen op zijn voormalig thuiswater het Alkmaardermeer. Een bijzonder water dat in het bezit is van beroepsvisser Dil. Bertus is veel lof over hoe Dil zijn vak uitoefent:

“Het Almaardermeer … is eigenlijk een toonbeeld van hoe een water, wat in eigendom is van een beroepsvisser, kan zijn. Vissen hier betekent dus echt vissen met verstand en dat blijkt wel uit alle vis die je daar kunt vangen.”

Zo kan het dus ook. Naar het schijnt vist het bedrijf Dil ook met een grotere maaswijdte dan wettelijk is voorgeschreven. Kleine vis wordt zo nauwelijks gevangen. Grotere vis gaat ook weer terug naar verluid, die zorgt immers voor het meest kwalitatieve nageslacht.

Bertus en zijn klanten vingen volop snoekbaars. Niet alleen kleintjes, maar ook grotere vissen…

De beroeps- en sportvisserij, we zullen nooit de dikste vriendjes van elkaar worden, maar we kunnen toch wel naast elkaar blijven bestaan, of is dat onmogelijk? We vroegen het jullie!

Tja, nagenoeg 50-50 met een kleine voorsprong voor ‘mogelijk’. Ons standpunt? Mogelijk! Wij blijven optimistisch ook al hebben we sterk de neiging om te denken dat de beroepsvisserij op binnenwateren niet meer van deze tijd is! Bovenal vinden wij dat de hengelsport nog steeds niet als volwaardige bedrijfstak wordt gezien en dat is zeer ten onrechte!

geplukt voor jou

Helaas pindakaas, ook deze Roofmeister Inside kent haar einde, maar als toetje nog enkele luchtige roofvisposts die we tegenkwamen op het www, FB, Insta, etc.

Bellyboot crack Rik Sieben loopt vooruit op de zaken en heeft al Roofmeister stickers voordat wij zelf ze hebben op kantoor…

Het was dan ook wel voor een hoger doel, aangezien Rik voor een televisieprogramma mocht laten zien wat dat gekke bellyboot vissen nu precies inhoudt… Dit aan niemand minder dan Lauren Verster. Hoe cool is dat en hoe vet als het logo op nationale televisie zichtbaar zou zijn? Helaas, helaas, de stickers waren net een dag te laat klaar…

Holy f*ck, Tom Bierinckx van Gunki met een vangstencompilatie. Hij verwijst daarbij naar de winter die er aan komt. Wauw, zou dat niet saai worden van die bakken vangen? 😛

Rocky van Duijvenvoorde met een gouden baars. Rocky: Iedereen weet dat ik gek ben op baarzen en dan vang ik een gouden exemplaar… Ik heb er geen woorden voor…” Wij wel Rocky, dit is een fish of a lifetime!

Tijd voor wat mooie sfeerplaten. Deze is van Said El Felyani. Wauw wat een kleurenspel. Grappig trouwens, als je snel kijk lijkt de visser wel geshopt, of lijkt er wel een stuk uitgeknipt te zijn…

Eentje voor aan de muur in de huiskamer. Wat een prachtige foto van Han van den Eertwegh, een fanatiek roofvisser, pro staffer bij Spro en daarnaast een heel verdienstelijk natuurfotograaf, dat blijkt maar weer.

Grote vissenvanger Marcel Asbroek (klik HIER) weet ook hoe je adembenemende vergezichten op de gevoelige plaat moet zetten. 

Tijd voor een flauw grappie van Bert Schouten. Opsturen naar Kakhiel deze toch?!

Waren halen ze het vandaan, helemaal niet herkenbaar voor ons roofvissers dit. Onzin!

Heel even lijkt het een pluk wier in de hoek van de snoekenbek, maar dan zie je dat het een streamer is en bovenal een bizarre snoekenbak! Vliegvisexpert Edwin Kerssies noemt deze vis dan ook de “De Koningin’!

Foto van Bas Westerveld, gebruik makend van gevonden voorwerpen.

Ja snoekbaars, kan donker worden, maar zo donker? Bijna zwart. Hopelijk krijgen we nu niet meteen Sylvana Simons op onze dak. 

JULLIE OGEN EN OREN

Vanaf nu elke zondag Roofmeister Inside om jou te voorzien van inspiratie, dromen en het laatste nieuws en dat lekker luchtig 😉 Wij zijn jullie ogen en oren in de scene, maar kunnen net zo goed jullie hulp gebruiken. Heb je zelf een vette vangst of een bizar nieuwtje, je kunt ons altijd tippen via info@roofmeister.nl.

roofmeister inside vorige week

De Roofmeister Inside van vorige week gemist. Hier kun je hem nog eens op je gemak terug lezen. De opvolger van Jeremy Wade, een hele reeks blooper vangstfoto’s en een samenvatting van de meest recente viswedstrijden. Klik HIER!