Roofmeister INSIDE: 131 cm snoek, verse vangsten in NL & ongeneeslijk ziek vissen

05/12/2023
Roofmeister INSIDE: 131 cm snoek, verse vangsten in NL & ongeneeslijk ziek vissen

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


📽️Vrijdagavond video📽️

Hoe belangrijk is de helderheid van het water voor snoek? Wordt er ergens veel gevist of juist niet? Hoe vis je effectief tussen planten? In deze video nemen vader en zoon Iwan en Herman Schuurman van Shimano ons mee tijdens het vissen op snoek vanaf de kant. Het decor is het prachtige Friesland. Waar vinden deze toppers hun beste stekken en gaan ze die Friese schonen vangen?


 

Ongeneeslijk ziek vissen

‘Wie is er ongeneeslijk ziek en heeft zin om een dagje te gaan vissen?’ Ik kan redelijk out of the box zijn met mijn berichten op social media, maar een dergelijke post vind zelfs ik te ver gaan. En toch dekt het de lading van iets waar we mee in ons hoofd zitten. Een tijdje geleden werd ik benaderd door Jacco Bentveld. Deze fanatieke roofvisser heeft kanker en dat in terminale vorm. Verschrikkelijk om te lezen natuurlijk, maar Jacco is de laatste die bij de pakken neer gaat zitten. Zo lang zijn conditie het toelaat gaat hij er op uit om samen met zijn zoon te vissen.

Ondanks een slopende ziekte uren gaan struinen met zijn zoon en het beste uit het leven halen. Prachtig!

Verder heeft hij een bepaald plan en dat was voor hem de reden om ons te benaderen.  Zijn wens is het namelijk om een roofvisevent te organiseren voor ernstig zieke mensen “0m hen een onvergetelijke dag te geven.” Of dat dat mogelijk zou zijn? Het is moeilijk in te schatten in wat voor staat ik zou verkeren als ik zijn aandoening zou hebben, maar ik vermoed dat ik voornamelijk met mezelf bezig ben. Des te meer heb ik respect voor iemand als Jacco, die zelfs in zo’n uiterst moeilijke periode  voor anderen bezig is.

Een dagje vissen en brainstormen, wat hebben we toch een mooie hobby!

Het antwoord laat zich raden, natuurlijk willen wij met hem meedenken. En daarom besloten we een dag te gaan vissen. A: Om Jacco zelf een onvergetelijke dag te bezorgen. Daar was het hem niet om te doen, maar daar gaan wij over 😉 B: Om te praten over wat er mogelijk is. Hoe pak je zoiets aan en wat heb je daarvoor nodig?

Natuurlijk stelde goedzak Arend van der Heijden zich beschikbaar!

Vervolgens hebben we topvisser Arend van der Heijden van Rapala en Lowrance gevraagd of hij ons een dag wilde gidsen. Ons is Jacco, zijn zoon Joran, Bo en mijzelf… Volle bak dus. Retorische vraag voor Arend. Anders gezegd, een volmondig JA. Zo zijn we uiteindelijk op een koude dag op het Haringvliet beland. Baars was het mikpunt, liefst zo groot mogelijk.

Met de finesse uit zijn kleine teennagel trok Arend er nog twee baarzen uit.

Vrijwel meteen was er een klik die dag tussen allen. Natuurlijk kwam zijn ziekte en alle ellende eromheen aan bod, maar net zo goed andere zaken en vanzelfsprekend het nodige visserslatijn. En gevist werd er, maar die dekselse baarzen lieten het volledig afweten. Nou ja, bijna volledig. Met een uiterste finesse inspanning wist specialist Arend er twee over de streep te trekken. Prachtige vissen, maar Arend voelde zich bijna schuldig, hij gunde ze zo aan Jacco en Joran.

Jacco en Joran hadden het spelletje met de C rig wel door, kregen aanbeten, maar niks bleef lang genoeg plakken.

Gelukkig wisten we nog een plek voor snoekbaars. Hopen dat die wel wilden. Nou, dat is nog een understatement. Het ging hier helemaal los. We wierpen naar de kant toe met daarvoor nog redelijk nog wat ondiepte om daarna naar een meter of 6 à 8 diepte af te lopen. Precies op het punt waar het significant dieper werd, daar liep een scherpe stroming voorbij. Exact daar kregen we aanbeet op aanbeet. Stuk voor stuk waren het fraaie snoekbaarzen met zelfs een triple hook up, een unicum in het bestaan van Roofmeister.

Een van de eerste vissen op de magische snoekbaarsplek.

Een triple hook up zanders, voor het eerst tijdens het bestaan van Roofmeister!

Wat een actie! Wat een dag!

Het kon niet op. Het was gezellig, het zonnetje begon te schijnen en we vingen heel goed. Ik vergat dat Jacco ernstig ziek is, hijzelf misschien ook wel. We waren blij als kinderen, zoals vismaten dat op een goede dag kunnen zijn. Totdat hij overboord hing om over te geven. Hij had die dag veel gegeven in de kou en nu was de koek op. Ik besefte me weer hoe slopend kanker kan zijn. Ik herinnerde me mijn vader die aan deze verschrikkelijke ziekte is bezweken en zijn momenten van totale uitputting. Toch zag ik bij Jacco een glimlach. Hij had een topdag gehad.

Joran allereerste snoekbaars ooit! Ik tegen Jacco: “Werpen man, ze staan aan nu.” Jacco: Nee, laat mij even genieten van mijn zoon die nu staat te drillen.” Tja, dan houd je je bek wel even.

Natuurlijk zijn we toen gestopt en teruggevaren. De visdag was voorbij, maar niet het streven om een ‘laatste-wens-achtige’ visdag voor ernstige zieke mensen te organiseren. Niet voor Jacco, niet voor ons. We blijven in contact met Jacco om hier meer en meer vorm aan te geven. Daarbij is alle hulp mogelijk! En die kun jij ons bieden door mee te denken of op een andere manier support te geven. Laat het ons weten, stuur ons een mail naar info@roofmeister.nl. To be continued!

 


 

Heet van de naald vangsten

Winterrrr, it kicks in. Brrrr, voor velen een haat liefde verhouding. De scholen vis zijn makkelijker te vinden, maar ze zijn toch ook echt wat lastiger in beweging te krijgen. Check deze bikkels hieronder!

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.

Albert Dekker: “Go big or go home.” Nou, jij hoeft jezelf thuis voorlopig niet te laten zien topper 😉

Roy Noom: “Een plaatje van een snoek van het ruime sop. Techniek: dode aasvis aan de fireball onder de dobber voortslepen met de elektromotor.” Die kennen we van jou Roy, wat ben je weer lekker bezig man!!!

Manon Elbertsen: “Precies een jaar geleden ving ik mijn mega PR snoek, een jaar later vang ik mijn PR baars. Zo bijzonder! Ik hoor nu ook bij de club van 50+.” Gefeliciteerd Manon en volgend jaar om deze tijd op de snoekbaars dan maar 😉

Jean-Paul Van Boven: “Wat zijn ze toch o zo sterk die aanbeten. Verslavend!” Deze wilde hem ook wel hebben Jean-Paul. Keer op keer prachtige platen man. Thanks!

Renée Alfring: “105,5 kon een dode voorn niet weerstaan. Goed te pas over.” Ahhhh heerlijk Renée! Echt een winterpike!

Jimmy Vandekerckhove: “Ze worden al goed dik en sterk laat de koude winter maar komen.” Arme aasvisjes daar onder water! Wat een rover dit zeg!

Jurgen Van Schijndel: “Watertemperatuur daalt flink, dus het was fris in de belly, maar wel met succes!” Kleurrijke foto’s Jurgen! We love it!

Rinus Robaard: “Een donker gekleurde baars tijdens een regenachtige sessie maakt veel goed.” Dan is het de moeite waard inderdaad Rinus! Goed doorgezet!

Robin Smit: “Tussen de regenbuien door een paar mooie snoekbaarzen kunnen landen. Begon rustig met af en toe een vissie, maar uiteindelijk ging het los en ging ik met 15 vissen het water af.” Fantastisch als de zander opeens aan gaat staan. Dit is ook niet de minste, wat een puntgave vis!!!

Cees-Jan Koopman: “Nieuwe stek gecheckt/ontdekt en gelijk mijn pr baars verbeterd naar 47cm, hele grote blij.Beetje jammer van de drie vingers.” Boeieu CJ! Jij hebt je PR binnen en daar mag je oprecht trots op zijn. Gefeliciteerd!

Jasper Van de Beek: “En dan vang je je droomvis! Aan de kracht en het gewicht te voelen dacht ik eerst aan een snoekbaars, maar eenmaal aan de oppervlak was het deze mega baars! 52,5cm en over de 2,5kg!” Holy shit Jasper, wat een kneiter! Niet normaal. Heerlijk als je denkt dat het eerst een snoekbaars is en dan zie je toch baars omhoog komen…

Glenn Afman: “Eenmaal goed op het signaal volgde er een snoeiharde aanbeet! 101 cm!” Bam! Zoveel mensen die hiervan dromen. Jij hebt hem ‘m geflikt! Super knap!

Wow, wat een dikke snoekbaars voor Stijn Pemen! Die gaat nog wel even het geheugen in.

Michelle van Wamel: “Een mooie 84 snoek afgelopen zondag in de kou.” Brrrr, die kou! Maar doorzetten loont. Goed gevist Michelle!

Freek Janssen: “Temperaturen tot het vriespunt ‘s nachts. Maar samen met m’n tweelingbroer 13 stuks vangen. Daar blijf je het wel warm van houden.” Meerval zou een warmteminnende vissoort zijn… Niet normaal hoe goed jij dit spelletje beheerst Freek!

Serge Sonneveldt: “Kleine onderbeet maar verder een prachtvis.” Nobody is perfect Serge hahaha. het maakt deze vis sowieso speciaal man!

Robin Dijkstra: “Afgelopen weekend m’n PB dik verbroken met deze klapper van 131 cm en 20.2 kg!” Woorden schieten ons tekort!!!

Jessy Pattynama: “Hele dag geen enkele aanbeet gehad. Kwam er toch ineens uit het niets een keiharde tok!” Misschien wel het mooist als ze uit het volledige niets komen Jessy!

Rajeev Ladi: “De bellyboat laten staan en lekker gaan werpen vanaf de kant. Leverde toch een mooie volle snoek op.” ‘Vol’ is nog zachtjes uitgedrukt, dit is gewoon obesitas.

Melis Lansing: “Eerste keer doodazen op Valleikanaal: 1.04 meter op een Koolblei. Heerlijke dril.” En dat op zijn klein watertje. Dat blijft verbazen!

 

🏆Foto van de Week🏆

Eerst maar even de grootte van deze lerp! 131 cm!!! Serieus?! Voor velen is het nog steeds dromen van de magische grens van 1 meter, Robin Dijkstra gooit daar nog ffies 31 cm boven op. Verder insane mooi op de gevoelige plaat gezet! Een snoekprint om van te watertanden en zo half in het water geeft het totaalplaatje iets magisch! Foto van de week! Gefeliciteerd Robin!

 


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.