Roofmeister INSIDE – 20 actuele roofvisvangsten & de roofvis Judas

14/06/2021
Roofmeister INSIDE – 20 actuele roofvisvangsten & de roofvis Judas

Yooo Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


 

Unieke roofvis wedstrijd

Doe mee met de online Fish Challenge – Sponsored by Yamaha Pro Fishing

Ben jij een diehard roofvisser, wil jij je meten met anderen en kans maken op vette waardebonnen? Dan is dit je kans! Iedereen kan meedoen aan de unieke Fish Challenge sponsored by Yamaha Pro Fishing, een wedstrijd die volledig online plaatsvindt. Wacht niet langer en schrijf je in! Klik HIER.

 


***ONZE NIEUWSTE MEGAVIDEO***

Stap aan boord bij Luc Coppens van Westin op de eerste dag van het nieuwe roofvisseizoen. Hij heeft zijn zinnen gezet op snoek op het magische Volkerak. Alle omstandigheden zitten mee, maar de dag komt moeizaam op gang. Wat is er aan de hand? Dan heeft Luc het lek boven en komen er niet alleen mooie snoeken boven water, maar ook prachtig gekleurde snoekbaarzen!


 

De roofvis Judas

Een dag later dan gepland Roofmeister Inside mannen, broeders en dat heeft zo zijn redenen. Gisteren waren we in de hitte van een strijd verwikkeld en dan met de nadruk op hitte. Roofmeister deed mee aan de zogenaamde Raymarine Cup op de Rhederlaagse Meren op een steenworp afstand van onze Oosterburen.

De Raymarine Cup armada vroeg in de ochtend.

Het deelnemersveld was er een om van terug te deinzen met cracks als Hendrik-Jan (HJ) Verheij, Jouke Jansma, Volkmar Strikkers en Yaïr Nauta, maar wij Roofmeisters hebben voor hetere vuren gestaan en ook hier weer de nadruk op ‘hetere’. Want wat was het warm. Hoe dan ook was de insteek van de wedstrijd om met name een gezellig daggie te beleven, met flarden van competitiedrang. Aan dovenmansoren gericht als je een stel fanatieke roofvissers loslaat op het water onder de noemer van een wedstrijd. Een beetje kerel wil de zege natuurlijk in de wacht slepen.

Godfather Harrold van Asselt die alles tot in de puntjes geregeld had en hier iedereen welkom heet.

De volledige boevenbende.

Nu liggen die plassen, onder de rook van Arnhem, aan die fameuze rivier de IJssel en zouden “we daar toch wel ons visje kunnen vangen”. Een dag met nauwelijks wind, hoge temperaturen en een strakblauwe lucht… Tja, dan is het midden op de dag op stilstaand water niet bepaald productief in de regel. 10% van het deelnemersveld zette desalniettemin zijn zinnen op stekken nabij het drukbevolkte naaktstrand… Eén keer raden waar het resterende percentage op af stoof bij het startsignaal…  Exact, de rivier. Fijn dat de arm der wet kordaat optrad. Pfff…Menigeen werd op de bon geslingerd en niet omdat er geen mondkapjes gebruikt werden. Een smet op de dag. Dat sowieso.

Yaïr in zijn element, samen met mighty Mike.

Onze ‘beste vrienden’…

De rivier lonkte… Maar voor wat…

Dolgraag zou ik nu vertellen dat het volgens het boekje zou gaan. De rivier is wat koeler, meer werveling, meer zuurstof, meer actieve roofvis. Driewerf neen. Het was om te janken. Hier en daar een tikje op het kunstaas, wat wellicht enigszins verband hield met hallucineren… Snoekbaars en baars zouden zich in levende lijve niet laten zien. Digitaal wel, want de Raymarine Elements fishfinders op de boten lieten toch duidelijk signalen vlak boven de bodem zien. Stonden de zanders ‘uit’. Ja, dat durven wij volmondig te zetten. Waarom? Tja, we weten dat die stekels heel vroeg en in de avondschemering op hun best zijn, maar die algehele inactiviteit… Dat is voor menigeen nog immer een onoverkomelijke hersenkraker. Op een gegeven moment zagen we zelfs HJ wanhopig kinwrijvend achterover in de stoel hangen en Strikkers met zijn handen in zijn weelderige haarbos zitten. Dan weet je zeker dat er iets niet in de haak is… Alex Boom van Beet Magazine brak uit pure frustratie zijn hengel, een collectors item en zo over het knietje… Later zou ook zijn bootaccu er aan moeten geloven. Na afloop zou hij het op een ongelukkige samenloop van omstandigheden gooien.

De roofvis is volledig inactief. HJ’s raderen draaien. Een duivels plan ligt op de loer.

Een hoofdrol voor de Element fishfinders van Raymarine. Signalen genoeg, maar als ze er geen zin in hebben, dan houdt het op…

Een van de weinige wapenfeiten van die dag… Mighty Mike speelde het klaar.

Een lunch en aansluitend een heerlijk bbq. Op en top gezelligheid. Beljaars en Van Dijk bleven te lang bij de lunch plakken en kwamen te vroeg bij de bbq. Zo, dat is er uit.

Een kat in het nauw maakt rare sprongen? Nou, dan ken je roofvissers niet… Maffe gasten zijn het en hoe dan ook zullen ze het onderste uit de kan halen. Zo besloot Sjoerd Beljaars met zijn teammaat Kevin van Dijk om bij een horecagelegenheid aan het water naarstig overleg te voeren. Niet bij de pakken neer gaan zitten, maar strategische heroverwegingen maken… Hulde aan deze mannen. Dat is pas doorpakken. Enige kanttekening is dat het wat veel tijd in beslag nam… Van resterende vistijd was nauwelijks sprake.

Matthieu van MDSI die winde vangt en er ook mee op de foto gaat…

Kan niet van HJ gezegd worden en dan ook nog zonder schaamte het erepodium bestijgen. Zucht.

Het gros van de deelnemers koos uiteindelijk toch voor de plassen als strijdtoneel. Die snoekbaars, baars en ander riviergepeupel kon het heen en weer krijgen. Dan maar alle pijlen op onze amigo Esox lucius. Het water had een temperatuur van ca. 19 graden dus dat was nog te doen. Dat bleek een wijs besluit en met name Volkmar met Fred Beusekom en Jouke Jansma met Tjonnie Doodeweerd grossierden. Maarrrrr…

Voor het eerst in de geschiedenis was de troostprijs al voorbestemd…

De helden van de Cup. Van Dijk en Beljaars. Wat een strategisch inzicht hebben deze mannen. Ze hebben welgeteld 0 vissen gevangen, maar dat mag de pret niet drukken. 

Een knappe tweede plek voor Jansma en Doodeweerd! Zij kregen zowaar vis gevonden. 

De derde prijs voor Strikkers en Beusekom. Toppers!

De eerste prijs voor roofvisjudas HJ… Momenteel is er een groots gerechtelijk onderzoek gaande.

Een cadeau van headmarshall John Smit voor organisator Van Asselt. Dik verdiend.

Snel traileren, dan kunnen we het Nederlands Elftal zien 🙁

Maarrrr… Ondertussen broedde HJ op duivelse plannen en sloeg hij het wedstrijdreglement er nog eens op na. Zo bleef hij hangen bij de passage: “Alle  vissoorten tellen.” Dan maar niet roofvissen en met een drijvende broodkorst op winde. “Roodharige mensen hebben geen ziel”, het waren zijn eigen woorden. In ieder geval geen roofvisziel. Zou dat het zijn of kunnen we dit delict neerleggen bij de reglementaire dwaling? 5 dikke windes later stond het rode gevaar hoe dan ook breed grijnzend bovenaan op het erepodium. Schande. Inmiddels heeft Roofmeister een legertje advocaten op deze zaak gezet. To be continued!

 


 

Vers van de pers vangsten

Ja ja, wat een weertje Roofmeisters! Heerlijk, of het goed is voor de vangsten… Nou, in ieder geval hebben we weer genoeg vangsten van jullie binnengekregen! Hieronder een selectie van de 20 mooiste!

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we morgen, dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen  🙂

Reinier Pater: “Dikke kneiter van 86 cm tijdens het pelagisch vissen.” Blijft bijzonder hoeveel grote vissen er zo gevangen worden.

Jesse van Huisstede: “110cm gevangen bij m’n moeder in de achtertuin.” Mama bij mama, soort zoekt soort. Kijk nu uit met snoek bij te hoge watertemperaturen Roofmeisters. Experts houden een maximum aan van 20 tot 22 graden.

Dylan Yans: “Een nacht pelagisch vissen met 7 vissen waarvan deze van 89 cm het mooiste was.” Beauty Dylan!!!

Enzo Claassens: “Verslavend spelletje.” Een spelletje dat jij donders goed door hebt gezien jouw vangsten altijd Enzo!

Ivan Verhoeven: “Het was even doorzetten, maar het resultaat mag er weer zijn!” Zeker weten man, wat een bak!

Jeroen Bouwer: “Kneiter van een snoek die ik ving tijdens een avond trollen met groot rubber.. Binnenkort te zien in een video!” We can’t wait JB!

Jimmy Vandekerckhove: “Mijn nieuwe pr van vorige maand. Het vermelden waard, een tank van 94,5 cm. In België zwemmen ook bakken rond.” Bizar Jimmy, wat een kasteel amigo! Prachtig, wat een vis en vanaf het kantje. Toch altijd extra mooi!

Jurgen Van Schijndel: “Dagje op groot water gedobberd, dit was de mooiste.” Niks mis mee Jurgen! Mooi zo op dat grote water. Heerlijk!

Mark Verhoeven: “40kg riverpower!” Weer een buffel Mark, ook al dit keer geen snoek. Lekker bezig!

Ramon Magallon Pradilla: “Rechts (Nick Dijkstra) 1e worp vis, links (Jimmy Kouters) 2e worp vis. In deze avond sessie werd weer eens te meer bevestigd dat vis vangen op de eerste worp ongeluk brengt. Nick ving niks meer en Jimmy en ik samen eindigden in de dubbel cijfers.” Soms is er geen touw aan vast te knopen Ramon 😛

Reinier Saat: “Zal deze nog te verbreken zijn dit seizoen? Op de roze Black Minnow.” Holy shit, nee dat denken wij niet Reinier, ook al is het je gegund hoor 😉

Said El Felyani: “Net als vorig jaar was het weer genieten met de opening.” Dat weten wij nog Said! Machtige vissen toen! Nu dus weer?

Serge Sonneveldt: “De snoekbaarzen waren in de vroege ochtend uurtjes lekker actief op de rivier.” Lekker man, overdag lijken ze soms spoorloos of niet?

Thijs van der Sanden: “Just being there….erbij zijn als je maat Ben Megens zo’n vis vangt is genieten!” Van jou weten we dat je altijd meegeniet Thijs. Mooie eigenschap!

Thomas Danckaert: “Roofblei op de Hart Manolo 5cm… Lekker uit de harde stroming gehaald.” Dat zijn de mooiste topper!

Tim Hakkert: “Een Nieuw Persoonlijk Record Snoekbaars van 91 cm! Een echte droomvis!” Wauw Tim, jij beleeft een droomopening man!

Ton Hilvers: “Altijd prijs met de Hornet.” Blijft een legendarische classic Ton!

Victor Strupinski: “Ze wilden vanavond langzaam draaien.” En dat terwijl je denkt dat ze het kunstaas juist agressiever willen hebben nu. Machtige plaat Victor!

Wim Van Maercke: “Tijdens het werpend snoekbaarzen mooi metersnoekje die toehapte.” Geen verkeerde bijvangst Wim!

Yannick Besseling: “Tijdens een kort avondje vissen in wat kleine polder sloten wist ik in zo’n 3 uurtjes tijd 3 vissen te vangen, een snoek van 104 cm een snoek van 95 cm en een nieuw pr baars van 47 cm.” Dat zijn de avondjes Yannick! Keep it going!

 


***FOTO VAN DE WEEK***

Johnny Koekerits: “In mijn eerste week een aantal mooie vangsten. Deze ving ik na een moeizame ochtend.” We love those 3D foto’s Johnny. Moeilijk te zeggen wat het precies is, maar tijdens het scrollen moet je gewoon wat langer naar deze plaat kijken. Veel kleur, prachtige vis en aan weerskanten van de vangst achtergrond doe het verhaal omlijsten. Horizonnetjes scheef, maar daar gaan wij geen halszaak van maken. Foto van de week amigo!


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we morgen, dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen  🙂