Roofmeister INSIDE – Actuele roofvis vangsten & Groningen vanaf de kant

12/07/2021
Roofmeister INSIDE – Actuele roofvis vangsten & Groningen vanaf de kant

Yooo Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


***ONZE NIEUWSTE MEGAVIDEO***

Er wordt nogal eens minachtend gedaan over het trollen op snoek. Slepend vissen met kunstaas zou te makkelijk zijn, voor luie vissers. Niets is minder waar als je aan boord stapt bij specialist Jelle de Jong van Abu Garcia en Berkley. Bij deze man loopt alles als een geoliede machine. En… Het is wel degelijk hard werken als je op de ondieptes gaat slepen met planerboards boven de planten. Check de fijne kneepjes in deze video!


 

City tour Groningen

Een uurtje of 1 vannacht zat ik in de auto op de weg terug naar mijn huis vanuit Groningen. Op de radio kon ik, Sjoerd Beljaars, nog net de penalty reeks meepakken van de EK finale. Ik was voor de Engelsen, maar dat terzijde. Ik heb er niks van gezien, want ik had samen met mijn amigo’s Johannes Elzinga en Bart van de Walle een visdag gepland staan in hun hometown Groningen.

Groningen, wat een stad en wat ontzettend veel viswater.

Of we wel genoeg hengels bij ons zouden hebben…

Johannes Elzinga met streepjescode 😛

Spijt van? Dat ik niets van het voetbal heb gezien? Neen, driewerf. Ik vond het echt een topdag. Waarom? Groningen is een prachtige stad, ik snap dat Bart en Johannes trots zijn op hun roots. Het was ook nog eens heerlijk weer en ze hadden downtown een blik lekkere wijven opengetrokken. Ongekend 😛 Verder vond ik het super om met deze twee te gaan vissen, in mijn ogen de allerbeste kantvissers van Nederland.

Een heel ambitieuze score kaart voor onze amigo’s uit het noorden.

Het verzamelpunt, Kampeerhal Roden Hengelsport. Ideaal voor als je op zoek bent naar roofvissnoep. Een groot assortiment van bekende merken zoals Rapala, Westin, Strike King, Salmo, Spro (Freestyle), Keitech, etc!

Bart en Johannes mochten hier spullen uitkiezen om de scorekaart vol te krijgen.

Van stek naar stek, veel stekken bezoeken en hopen dat je er op het juiste moment aankomt.

De allereerste vis. Een joekeloris 😛

En het was niet zomaar een vissessie, een dag met een missie. Ons rendez vous punt was Kampeerhal Roden Hengelsport, een sportvisspin in het web van viswateren in het hoge Noorden. Deze winkel had een uitdaging voor Bart en Johannes in petto. Een scorekaart met een bijna eindeloze reeks aan opdrachten. Van het pakken van ondermaatse baars tot vis vangen op de neko rig, van het beleven van een double hook up, tot het verzilveren van een aanbeet op een twitchplug. Een reeele challenge om de scorekaart vol te krijgen? Nee, maar met Johannes en Bart weet je het nooit.

Een labyrint aan viswateren vlakbij het Centraal Station.

Op de eerste stek midden in de stad 0 fietsen in het water. Een tegenvaller, want dat is namelijk een voorwaarde voor het vangen van veel en grotere baars. Helaas had de stad onlangs het ijzerwerk geruimd en duurt het volgens Bart een weekje of twee voordat de baarzen weer terug keren. De grote dan, de kleintjes gaven wel thuis en zo konden de heren de eerste challenges afstrepen. Geen grote vis, maar toch interessant om te zien hoe Bart en Johannes in sneltreinvaart wisselden van technieken.

We waren niet de enigen. Ff info uitwisselen.

Mooi ook om te zien hoe efficiënt de tijd ook werd gebruikt. Tal van stekken, de benenwagen vol in beweging en toch niet hyperdepiep werpen. Bart en Johannes geloven niet zozeer in tal van worpen. Het kan hem zeg maar in die ene worp zitten. Exact op dat ene plekje, met dat type kunstaas, die bepaalde actie, die exact afgestemde gewichtsverdeling. Die worp kan beter zijn dan duizend andere worpen. Tja, dat is toch een hele andere benadering.

En jawel, uit het niets! Een verrassing die we allen absoluut niet verwachtten. De absolute kers op de taart. We bewaren ‘m nog even voor de video 😉

Veel van de hoop was gevestigd op de avonduren, maar al gedurende de dag konden de mannen score na score afstrepen. Ik stond paf. En dan moest het mooiste nog komen. Een stek waar grote baars zou kunnen zitten en die met een beetje geluk op topwaters gevangen zou kunnen worden en een stek voor in het eerste donker. 30 tot 40 cm water, maar in de duisternis het jachtterrein voor grotere snoekbaarzen. Ondertussen was de wecdstrijd UK-Italië al in volle gang, maar onze focus lag op onze eigen scores. Zouden we getracteerd worden op een vruchtbare avondschemering, in hoeverre zou de scorekaart zich met rode kruisjes kleuren. Je ziet het in de video, die nu op edit tafel ligt. Coming soon 🙂

 


 

Vangsten update

Een lekkere volle inbox met vangsten beste vrienden. Bedankt weer voor het insturen. Wederom een helse klus om de 20 mooiste foto’s te selecteren. Blijf insturen, wordt gewaardeerd.

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.

Bart van Wanrooij: “Marco Boekema met zijn allereerste vis op de popper!” Wat gaaf en meteen ook een heule mooie!

BellyboatManiacs Edwin: “Heerllluuuuk, samen met maat Jigging Jay de hort op geweest. Altijd. Mooi en machtig.” Prachtige foto zo in het donker. Wij weten dat dat niet makkelijk is.

Chau Kar Man: “Op aanraden van een maat maar een keer met de Line Thru Roach gevist. Ik ben na derde worp geroached door deze bak van 104 centimeters.” Dat snappen we Chau! Wat een bak jongen! Lekkerrrrr.

Enzo Claassens: “Mijn eerste Nederlandse haai.” Meteen een mooie Jaws Enzo. Ziek mooie plaat ook!

Hans Hofman: “Buffel van een zeebaars en dat aan een 10 grams hengel.” Nee joh, wat een bakbeest en dat op zo licht materiaal. Knap werk!

Harjan Rumpf: “Deze had er zin in, mooie 80’er op een klein shadje!” Super mooi brons gekleurd Harjan. Een vangst om weer ffies een tijd op te teren. Heerlijk!

Ivan Verhoeven: “Geloof me maar dat als je zo verwelkomd wordt na drie weken werken dat je een mooie tijd tegemoet gaat!” We hope so Ivan, het is je gegund! Mooi zilver!

Jeroen Bouwer: “Dikke snoekbaars van 90,5cm! Gevangen op de oude vertrouwde ShadTeez van 9 cm headlight 2 meter voor de kant, wat een dreun!” Fantastisch Jeroen en dat vlak voor je voeten. Wat een prachtige, oude zanderrrr…

Johnny Koekerits: “Roy Koekerits met een mooie roofblei. Deventenaren zijn best wel verwend met zo’n skyline natuurlijk.” En met zo’n rivier hahaha. Mooi man!

Joran Scherjon: “Prachtige poldersnoek tijdens het UL vissen.” Niks mis mee inderdaad Joran! Netjes!

Jurgen Van Schijndel: “Tijdens het trollen op snoek,een dubbele aanbeet,geen snoek, maar 2 meervallen.” Hoe krijg je het weer voor elkaar Jurgen haha. Mooi man!

Marcel Hoekman: “Weer een dikke Snoek op de Miuras Mouse. Heerlijk die visuele aanbeten.” Marcel, jongen. Als wij een RM Inside hebben zonder dikke vis van jou gaan we ons zorgen maken.

Mark Oostveen: “Dikke meerval van 196cm voor Kevin Niessink.” Wat een heerlijke plaat Mark! Heel leip!

Mark Verhoeven: “Ouwe strijder van de rivier!” Dit zijn de mooiste ouwe buffeljager.

Milan Ligtenberg: “Vorige week een avondje wezen vissen met de dropshot en toen mijn pr snoekbaars kunnen vangen van 85cm.” Gefeliciteerd Milan, wat een prachtig gekleurd kasteel!

Nick van der Wiel: “Mooie baars op de crankbait.” Prachtig gekleurd inderdaad Nick! Echt een rivierstrijder!

Reinier Saat: “Mooi baarsje op de favoriet.” Heerlijk plaatje zo Reinier.

Sjouke Koelstra: “Net geen meter, 99 cm, maar wel een prachtige gezonde snoek.” Geen schubje verkeerd Sjouke. Beauty!

Ton Hilvers: “Felle rakker.” Hahaha en dat heb je mooi in beeld gebracht Ton.

 


 

***FOTO VAN DE WEEK***

Joey Huisveld: “Heerlijk zo’n aanbeet op de twitchbait. Twitch Twitch Boooom… HANGENNNNN.” Wat een bizar brute plaat Joey! Het zomerse groen met op de achtergrond donkere wolken. Toch mooi licht en fraaie verzadigde kleuren. Terechte foto van de week!

 


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.