Roofmeister INSIDE – Actuele roofvis vangsten & ongekende metersnoek op roofviswedstrijd!

19/09/2022
Roofmeister INSIDE – Actuele roofvis vangsten & ongekende metersnoek op roofviswedstrijd!

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


***DE RM ZATERDAG MIDDAG VIDEO***

Op stap met niemand minder dan Luc Coppens en Chris Bloemert van Westin, veel betere roofvissers ga je niet vinden. Beide heren gaan deze sessie voor zoveel mogelijk snoek met klein kunstaas. Twee technieken spelen de hoofdrol: spinnerbaits en crankbaits. Een van de twee heeft die dag overduidelijk de voorkeur. Check welke techniek dat is en zie hoe Luc en Chris dit maximaal uitbuiten, want er komt snoek aan boord… veel snoek!


 

131 snoek tijdens grote wedstrijd

En dan zie je de vis aan het oppervlak verschijnen. Groot, groter, grootst. Een kaliber vis dat je niet voor mogelijk kunt houden. Toch ligt hij daar. Je hebt ze wel eens op foto’s voorbij zien komen, maar in levende lijve is dat compleet anders. De fish of a lifetime, waar je vooraf alleen maar van hebt kunnen dromen. 131 cm. Daar ga je waarschijnlijk never nooit meer overheen. En dan… Je vangt hem tijdens een van de meest prestigieuze roofviswedstrijden van Europa, de Garmin Lure Masters. Het overkwam de Duitse deelnemers Kai Pohl & Lukas Pohl. En nog steeds eindigden ze hier niet hoog mee, maar wie zou daar om geven 😛

131 cm dames en heren. 131!!! Check wat een kanon!

Baars van 54 cm. Alsof die 131 snoek al niet genoeg opzien baarde.

Ja joh, ook nog ff een snoekbaars van 95 cm. Lure Masters 2022, de editie die de boeken in gaat als specimen event. Niet normaal!!!

Wat een editie van de Garmin Lure Masters was dit zeg! Qua timing perfect. Exact op het moment dat de intense zomerwarmte ingeruild werd voor ideale herfsttemperaturen. Er is veel roofvis gevangen, maar opvallend is met name het aantal grote exemplaren. Niet alleen snoek, het aantal metersnoeken is nauwelijks te tellen (klik HIER), maar net zo goed baars met een ongekend grote vis van maar liefst 54 cm voor team Andreas Kever & Hendrik Wirkus. Last but not least de snoekbaars met meerdere 90’ers en een legendarisch formaat van 95 cm voor team Christoph Barra en Luca Tulimiero.

Zo rustig zou het niet blijven op het water.

Vaak zat worden er grote roofvissen gevangen tijdens grote roofviswedstrijden, maar deze 3 buitencategorieën heb ik niet eerder tezamen gezien op een event. Alleen al dat gegeven maakt de Garmin Lure Masters 2022 tot een heel bijzondere editie. Reden te meer voor mij om trots te zijn dat ik aan mocht schuiven aan tafel met hoofdorganisator Christian Biereth om de laatste dag live commentaar te geven.

Met name de laatste dag was het weer bar en boos.

De eerste twee dagen had ik zelf al wat livestreams gezien en het live leaderboard gevolgd, maar er zelf zitten is toch erg speciaal. Tja, eindeloos ouwehoeren is wel aan mij besteed als het over roofvissen gaat en het Engels ging me ook nog redelijk af. Daarbij, het werd deze dag rete spannend in het klassement. Begin dag 3 zagen we team Barra & Tulimiero op eenzame hoogte. Niet in te halen, zo leek het. Maar hoe vaak heb ik dat op toernooien al gezien, het onmogelijke wordt bewaarheid.

Wat een giganten. Wat een bazen!

Prachtig!

Vrij onverwacht kwam daar ineens team Boezel & Koese aanrazen. Dag 1 hadden ze een prachtige reeks snoekbaarzen neergezet, ook qua snoek zaten ze niet slecht. Deze laatste dag focus op het baarsvissen op het Volkerak. Uit het niets plotseling een snoek als bijvangst. Een van 120 cm. Dan weet je dat het hard gaat. Daarna dan een baars en nog een baars over om hun inmiddels eerste plek zeker te stellen. Die vingen ze ook nog en dat bleek genoeg te zijn voor de hoogste trede van het erepodium. Wat een kanjers!!!

“Ik heb laatst genoemde jaren terug nog wel eens over het hoofd gezien als grootheid binnen de scene.”

Ook niets dan lof voor team Vandesande & Vucenic. Ik heb laatst genoemde jaren terug nog wel eens over het hoofd gezien als grootheid binnen de scene. En, eens te meer, nu samen met van Vandensande, heeft hij mijn mond gesnoerd met zijn grootse kennis en kunde en de tweede plek. Respect!

Van der Heijden & Reitsman. De vraag is niet of ze een groot toernooi gaan winnen, maar wanneer! Dat hebben ze ook nu weer laten zien. 

De kanjers van team Quantum, Hendry Vis en Gerald Vierhout, altijd weer ergens bovenin. Knap, niks dan dat.

Zo zijn er meer teams die credits verdienen. Neem team Jeffrey & Roy van Woesik, vorig jaar wonnen ze hem, dit keer bewogen ze op een neer in de top 10 en behaalden ze uiteindelijk een heel knappe 8e plek. Wie zegt dat vissen alles met geluk te maken heeft, moet zich ffies goed achter de oren krabben. Dat zie je ook bij team Vis & Vierhout. Deze kanjers hebben al prachtige resultaten behaald en ook nu weer een prachtige 4e plek. Idem dito wat betreft team Van der Heijden & Reitsma. Vooraf hadden wij al hoge verwachtingen van hen en die hebben ze waargemaakt met een 6e plek in het eindklassement. Hulde!

Wat een editie met zoveel grote vissen. Ik kijk uit naar de volgende editie. Ik hoorde al wat over nog toffere liveopnames. Stay tuned!

 


 

Verse vangsten

Absoluut de meest vangende periode van het jaar is aangebroken. Na maanden van warmte is het water nu op de temperatuur dat roofvis weer gaat vreten. En ja, dat zien we terug in jullie vangsten. Hier een selectie van 20, iedereen bedankt voor het insturen en blijf dat vooral doen!

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.   

Koen Langedijk: “Vismaatje Sietse de Vos met dit kanon.” Dat kun je wel zeggen Koen. Wat een apparaat man, zal geen moeite met brasem hebben met zo’n bek.

Wiebe Jouke Elzinga: “Na een lange warme periode eindelijk weer achter de snoeken aan, deze mooie dame zat al mooi in het spek.” Mooi dat die warmte weer voorbij is en we verantwoord op deze rakkers kunnen vissen Wiebe! Prachtvis met een dito tekening.

Rick Veurink: “Prachtige metersnoek werpend gevangen! Mooie herstart van het seizoen na ruim 2 maanden niet vissen.” Ahhh heerlijk om zo het snoekseizoen te starten  maat!

Tu Ur: “Baarzenbal met tubes.” Mooie pizza Tu! Dit zal dan waarschijnlijk niet de enige zijn geweest 🙂

Mooie baars voor Nicky Kleine Staarman, zo te zien gevangen op een chatterbait. Een stukje kunstaas dat in opmars is en niet voor niets 😉

Dylan Yans: “Verrassing tijds het baars vissen op de Ned rig. 110 cm.” Soooo dan Dylan, dat moet billenknijpen zijn geweest. Wat een gigant amigo!

Ronald Traas: “Italiaanse schoonheid tijdens de pre-fish voor het Hobie EK.” Wauw Ronald! Lijkt wel een andere soort te zijn. Wat een tekening!

Jessica Vis: “Snoeiharde aanbeet… Super leuk op een UL hengeltje!” Hahaha mooi Jessica en wederom mooi aan de maat. Top gevist!

Marcel Hoekman: “Mooie pelagic Snoekbaars op een zeer bewolkte dag.” Lekker gevist weer Marcel! Kasteel, dat is het!

Jean-Paul Van Boven: “Het was toch even verschieten toen deze baars mijn Ikiru Crank vlak voor mijn voeten te grazen nam.” Dat zijn de mooiste aanbeten JP. Mooie plaat!

Jens De Goffau: “De zomer afsluiten met een mooie baars.” Prachtfoto, prachtvis, meer van dit Jens. Op naar de topperiode van het jaar.

Bert Pocquet: “Mijn eerste meerval, pelagic gevangen.” En een verslaving is geboren Bert, of niet?! 😛

Steve De Bruycker: “Eens niet zeebaarzen maar gaan snoekbaarzen na werk.” Ook niet verkeerd Steve en met groot succes zo te zien. Knappe zander amigo!

Thomas Danckaert: “Op pad met mijn nieuwe Shimano gear en zelfgemaakt kunstaas… De kantjes uitvissen van de Grensmaas! Dikke vis op de kant.” Wauw Thomas, bij snoek hoor je het regelmatig dat er vis wordt gevangen op eigen maak kunstaas, bij meerval eigenlijk nooit! Dubbel zo vet dus!

Wouter Hoogerwerf: “Daar gaat je 16 grams pen stokje wel dubbel van staan!” Stiekem misschien wel een van de mooiste visserijen Wouter!

Remco van Dort: “‘Timo ik heb beet! Pak mijn hengel en houd de lijn strak. Laat ik het dropnet zakken. Yesss.’ Dus deze mooie snoekbaars heb ik met mijn zoon geland.” Teamwork bazen! Mooi verhaal. Tof!!!

Leon Haenen: “Mega winde op een Spro ThrillSeeker….nieuw PB.” Gefeliciteerd Leon! Wat een kneiter man!

Sander Hakvoort: “Het hoeft er maar 1 te zijn, op de good old Bulldawg… 117 cm!” Mooi Sander en dat op die oude vertrouwde BullDawq, je ziet ze nog weinig. Houden zo 😉

Michelle van Wamel: “Vlak voor ’t kantje , ik denk ik verbeter m’n pb met deze snoek , maar helaas was hij exact dezelfde maat 1.06 meter.” Boeieu, dit is een vis om in te lijsten Michelle en dat wadend. Super tof! En dat PR komt nog wel joh 😉

 

***Foto van de week***

Pascal Peirsman: “Unieke vangst tijden het crankbait vissen op de Nederlandse rivieren! Deze zalm al werpend gevangen op de Rapala Jointed Shad Rap. Een droom wordt werkelijkheid… Weer netjes teruggezet om zijn tocht stroomopwaarts te beleven.” Holy shit Pascal! Wat een vangst man! Fototechnisch gezien een prima plaat, maar met name de vangst die je heel lang doet kijken naar deze foto. P r a c h t i g!!! Eentje voor op de harde schijf en foto van de week!!!

 


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.