Roofmeister INSIDE: Actuele vangsten, 230 cm meerval & we gaan het doen!

26/02/2024
Roofmeister INSIDE: Actuele vangsten, 230 cm meerval & we gaan het doen!

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service!

 


️Vrijdagavond video️

Zo vis je nu vanaf de kant op snoek, de specialisten Thijs van der Sanden en Sijmen Majoor van Rozemeijer laten je al hun tips & tricks zien. Wat zijn vanaf de kant nu echt die topstekken? Welke kleuren werken het beste? Hoe snel loop je een kant af? Krijgen sommige stekken extra aandacht? Niet alleen vertellen Thijs en Sijmen hier over, ook vangen ze prima aantallen, met ook nog eens mooie formaten.


***NU TE KOOP***

Eindelijk verkrijgbaar, de exclusieve Roofmeister cap met 98,4% vangstgarantie. Klik HIER.


 

We gaan het doen!

Begin dit jaar beleefde Roofmeister haar eerste echte (little) big game avontuur in Hurgada, Egypte. Eentje om nooit te vergeten, maar als ik eerlijk ben, was het niet wat ik er van verwacht had. Daarvoor vielen de vangsten simpelweg tegen en was er te weinig actie.

Een trip om nooit te vergeten, maar we willen meer…

Eén aanbeet zal ik me altijd blijven herinneren. Het gebeurde tijdens het vissen met grote poppers. Geen idee wat het was, maar mijn onderlijf werd keihard tegen de reling van de boot aan gesmakt. Wat een dreun! Voor mij werd het toen heel duidelijk. Dit wil ik vaker meemaken. Veel vaker.

Klaar om naar een totaal andere wereld af te reizen.

Weer Hurgada? Of iets anders dat niet heel ver vliegen is? Nope, dit keer willen we all-in gaan. Panama! Inderdaad, toe maar… Zo’n beetje 110% geïnspireerd door onze grote vriend Thijs van der Sanden. Thijs mag zich sowieso wel tot het groepje globetrottende vissers rekenen. Die heeft al heel wat water van de aardbol bevist. Maarrrrr… Panama is bij hem blijven hangen. Als ik het goed begrijp heeft hij daar zijn walhalla gevonden.

Grote Cubera snapper, de koning van die wateren. Thijs heeft hem reeds aan kunnen vinken.

En, wij willen dat ook vinden. Zoveel is duidelijk. Alleen al bij de gedachte krijg ik kippenvel. Laat mij daar maar heel veel met mijn onderlichaam tegen de reling aan ketsen. Hmm… Dat klinkt anders dan ik bedoel. Hoe dan ook, explosies van oppervlakte aanbeten, gierende slippen en oerkreten van euforie. Daar heb ik tientallen jaren van gedroomd en dat lijkt nu bewaarheid te worden.

Vissen die je niet snel aantreft in de Hollandse Delta 😛

Ik wil daar heen!

‘Lijkt’, ik ben nog voorzichtig, maar dan heb je aan Thijs een hele kwade. Gewoon boeken en gaan met je donder. Niet dat halfbakken gelul van ‘laten we dat gaan doen’. Nee, ‘dat gaan we doen’. Wat dat betreft hebben Bo en ik in Thijs een goeie gevonden. Wij kunnen nog wel eens verzanden in laissez faire om het zo maar te zeggen…

Boven een moment wat ik nooit zal vergeten met Thijs. Als we die trend in Panama nou eens door kunnen zetten…

En niet alleen daarom is Thijs onze ideale reisleider. Met deze SnoekMeister gebeurt er altijd wel wat. Zelden dat er niet of nauwelijks iets moois uit het water komt met deze man en we zijn  nogal een paar keer met hem op pad geweest sinds de oprichting van Roofmeister in 2018. Dat belooft wat voor in Panama of ben ik nu de goden aan het verzoeken. Hoe dan ook, met Thijs is er geen weg terug en met dit schrijven ook niet, dus… Here we go…

 


 

Vangstenregen

Alsof de winter overgeslagen is en de herfst extra lang is. Geen heel lage temperaturen, maar voor de mooi weer visser is het huilie huilie. Hoe dan ook wederom schitterende vangsten, waar we er helaas maar 20 tussen uit gepikt hebben.

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.

Serge Sonneveldt: “Af en toe downsizen met kunstaas kan mooie verrassingen opleveren. Deze prachtige hoge baars knalde vol op de Hornet tijdens een dagje snoeken vanuit de boot met Mark Verhoeven.” Twee toppers op een boot, dat kan alleen maar goed gaan!

Marcel Hoekman: “Vers van de pers, dikke meterbak. De grootste vanmorgen.” Wat een buffel weer Marcel! Supermooie tekening ook!

Dylan Yans: “Ze vangen is al iets, maar ze terug zetten is voor mij 10x beter.” Blijft een prachtig moment tijdens het vissen inderdaad en tof op de foto gezet!

Kevin Demmers: “Fantastische kleuren op deze rakker! De vis schoof ook vol overgave over de zwarte shad heen.” Wauw, wauw, wauw, wat een plaat Kevin! Beauty van een zander. Goud-brons? Moeilijk om de kleur te duiden. 

JBpredatorfishing: “Weer een lekkere sessie op een oude veenplas, met deze mooie 80’er!” Dat bootje ook, prachtig. Dat is vissen!

Johan Struwe: “Het is momenteel -daar moet ik gewoon heel eerlijk in zijn- compleet ruk. Hoogwaterpiek na hoogwaterpiek, passieve vis en bruin water zorgen er deze winter voor dat vrijwel elke visdag tegenvalt. Wat is het dan een mentale opkikker om toch een boomstam van een snoek te vangen. Dat geeft de burger weer een heel klein beetje moed. Het voorjaar kan me niet snel genoeg komen…” En dan is het gesloten tijd 😛 Haha, geintje. Wat een bak Johan. Vanaf nu het glas halfvol 😉

Friso Boomsma: “Afgelopen week, tijdens een double hook up, een enorme centenbak gevangen! Statisch op een stuk makreel! Ze spuugde in het net naast mijn makreel ook nog even een voorn en een voorgevoerde haring uit.” Wat een bek Friso,  verder wel echt een prachtige pike man! 

Bas Verheij: “GT, Egypte dromen komen uit.” Wauw Bas, GT powerrrrrr! Heel vet, wat een kolos, wat een predator!

Gregg Hofstede: “Gregg vangt monster of was het dit keer toch andersom? Tijdens het zoeken naar snoekbaars kwam ik opeens het grootste signaal van een vis tegen die ik ooit gezien had.. Na een enorm gevecht het geluk gehad dat ik deze 230 cm lange meerval mocht landen. Ik gok niet dat dit me een 2e keer lukt op een dunne fluorocarbon voorslag. Een PR die ik waarschijnlijk nooit meer op dezelfde manier zal evenaren.” Holy fuck Gregg! Wat een kolos van een meerval! 230 cm!!! De volgende keer gewoon het Nederlands record amigo. Jij kan dat!

Mats Van Dijk: “Het plan was om snoekbaarzen te vangen… dag geëindigd met 5 snoeken en 1 snoekbaars.” Hahaha, zo kan het lopen Mats. in ieder geval geen Brasem. Groetjes van Sjoerd 😛

Sven Veenstra: “Gistermiddag tijdens het verticalen.” Mooie vis en superrr foto! Mooi met die diepte van het kanaal er in. 

Daan Bil: “Deze dikke dame was mijn eerste vis van dit jaar en gelijk de eerste meter van dit jaar.” Soooo, je kunt het jaar slechter beginnen! Heel netjes Daan!

Thomas van Liempd: “Na een volle dag beloond met deze toch wel opmerkelijke baars. Een echte strijder!” Welcome to the jungle. Scroll even naar onder 😉

Geoffrey van Oosten: “op de terug weg toch nog even een ondiep  stuk water, 2 snoekbaarzen, en toen deze dame, op een klein wit shadje, eindelijk een mooie vis dit nieuwe jaar…” Het is je gegund Geoffrey! Heerlijk massieve snoek!

Pedro Van Gaver: “Vorige zaterdag weer eens lekker op de rivier vertoeven. Deze rakker volgde het aasje tot bijna aan de oppervlakte waarna hij vol op de V-tail knalde.” We kunnen de aanbeet bijna voelen hier Pedro! Zo verslavend!

Ralph van der Velden: “Afgelopen vrijdag op een dode voorn onder de dobber ongeveer 3 meter uit de kant van een grote plas. PR van 118 cm.” Wauw! Gefeliciteerd! Een snoekenprint is als een vingerafdruk, maar deze is wel heel bijzonder! Stippen tellen is niet te doen! Beauty!!!

Marco van Eijk: “Mijn eerste 50+ baars.” En meteen een hele fraaie Marco. Die knalrode vinnen geven hem echt dat beetje extra! Gefeliciteerd!

Dirk de Vrijer: “Op een taaie dag toch 1 vis weten te vangen. Nieuw pr van 96cm.” Soooo, daar kun je wel een paar blankdaagies op teren. Wat een kasteel!

Mirjam Michielsen: “Niet de allergrootste, maar de aanbeet was in je elleboog te voelen. Deze had duidelijk honger in het bruine, troebele water.” Mooi beschreven Mirjam er zijn gevallen van een tennisarm bekend. Mooi op de foto gezet ook!

Jessy Pattynama: “M’n verjaardagsfeestje gevierd aan de waterkant. Meerdere 90 cm+ snoeken kwamen op het droge. Fijne verjaardagscadeaus, dus heb niets te klagen.” Haha legend! Tja, dat is veeeuuul beter dan in een kringetje zitten!

 

Foto van de Week

Een hele bijzondere baars voor Thomas van Liempd. Fors aan de maat, maar check de rugvin waar iets vreemds mee gebeurd is. Hoe dan ook een super leipe plaat zo wadend in een ondergelopen bos. Het avontuur straalt er van af. Foto van de week! Gefeliciteerd!!!

 


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.