Roofmeister INSIDE: Actuele vangsten & Sjoerd blunder met camera

13/03/2023
Roofmeister INSIDE: Actuele vangsten & Sjoerd blunder met camera

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


***Zaterdagmiddag video***

Een geheim wapen dat opeens wel grote baars vangt, je ziet het in deze video. Deze visdag staat in het teken van grote baars op de rivierplassen. Het kan een o zo taaie visserij zijn, maar lukt het, dan is de beloning groot. We krijgen visles van Tijs Peters van Ultimate Fishing en dan met name over het vissen met de Carolina rig en verschillende twitchbaits. Na een lange periode van stilte heeft Tijs nog een truc in petto en dat redt de dag!


 

Blunder met camera

Het is de laatste weken niet makkelijk geweest. Ook niet moeilijk. Met pieken en met dalen zeg maar. Bovenal moet er gewerkt worden voor elke vis. Tja, met filmdagen zie je het liever anders. Dan zijn zekerheidjes wel zo lekker.

Marco heeft een mooi baarzen seizoen.

Gelukkig hebben we een nieuwe aanwinst in de gelederen van onze video divisie. Marco Schouten, jong, enthousiast en nu al op en top into het filmen en editen. Natuurlijk ook roofvisser in hart en nieren en tijd om hem eens voor in plaats van achter de camera te zetten.

En ook de snoekbaarzenvangsten liegen er niet om…

Marco’tje (mag ik zeggen) zat lekker op de baars en snoekbaars. Pas had ik hem in mijn kielzog tijdens een vruchteloze dag vissen op snoek vanaf de kant. De arme knaap, geen vis, geen video. Gefrustreerd tot op het bot is hij toen thuis nog even zijn gram gaan halen. Twee 40’er baarzen en drie snoekbaarzen van over de 70 cm. Voor mij zou dat de sessie van een decennium zijn…

Marco’s allround baarshengel voor twitchbaits, C en Ned rig.

Nu is Bo al goed bezig om mij als visser het leven zuur te maken, thans is Marco een goede tweede. Pffff, maar goed, zoals gezegd nu Marco een keer vóór de lens en ik aan de cameraknoppen, dat is ook al weer een flinke tijd terug. En ook hier weet ik weer een genadeloze fuck-up te organiseren.

Natuurlijk ook de Ned rig in Marco’s repertoire.

Eenmaal op de stek is Marco hyper en niet meer te houden. Logisch, de verwachtingen zijn hoog. Voordat ik de cameraknop indruk, giert er een twitchbait door de lucht. Maar de eerste worpen zijn zonder aanbeet. Ik wil ff een peukie opsteken, maar heb mijn aansteker in de auto liggen. Scheisse, de verstokte verslaving wint het van de ratio en ik loop een stuk terug naar de parkeerplaats. Een paar minuten hoor ik Marco al schreeuwen, hij heeft duidelijk de baard in zijn keel.

Nog een kansloze recap. Zucht…

Wij roofvissers moeten het in tegenstelling tot karpervissers meestal niet van de dril hebben. En ook niet… Hijgend, struikelend en puffend kom ik aan, maar de climax is al voorbij, de buit in het net. Ik klik de camera aan, ik probeer er in een recap het mooiste van te maken. echter is het mooiste al achter de rug.  Tot overmaat van ramp is dit ook nog zijn persoonlijk record baars van 49 cm. Even overweeg ik te stoppen met roken, maar dat is op het randje van de aanstormende depressie geen slim idee. Ik kan mezelf wel voor mijn kop slaan.

Een betoverende zonsondergang, maar geen vis ter omlijsting…

Het wordt langzaamaan donker en plan B treedt in werking. We gaan naar een stek waar Marco goed snoekbaars vangt in het donker. Aantallen en ook nog eens van fraai formaat. Maar de vloek doet haar werk. Uiteraard. Geen stootje, niks, noppes, nada. Voortaan mezelf maar weer vóór de camera belachelijk maken, dat werkt de lachers op hun hand.

 


 

Jullie vangsten

De maand maart kruipt voorbij en de gesloten tijd komt naderbij. De messen worden geslepen, de kaarten geschud… Nog even die laatste roofvistijd van het seizoen max benutten… Ontzettend veel vangstmeldingen van jullie weer. Thanks!!! Hier een selectie van 20.

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen. 

Ivan Verhoeven: “Geen sneeuwpret maar blei in de sneeuw! De voldoening van deze plaat is deste groter, aangezien ik vanwege een blessure het vissen even heb moeten missen.” Welcome back Ivan en supervet zo’n roofblei in de sneeuw!

Gerard de Vries: “Dagje op zeeforel gevist, veel worpen maken en uiteindelijk werd m’n geduld beloond. Gewoon in Nederland, hoe mooi kan het zijn.” Supermooi Gerard en zeker tof dat je zo’n dikkerd gewoon in NL vangt!

Dieter Deblauwe: “Even de nieuwe boot van m’n Fish buddy gedoopt! Dikke vissen mogen vangen.” Wauw Dieter, wat een vetterd en eens wat anders dan champagne. 

Dirk de Jong: “De mooiste maand van het jaar is weer aangebroken! Prachtig mooie en kogelronde vissen.” Ahhhh, als alle zanders er zo uit zouden kunnen zien 🙂

Martijn Leus: “Mooie snoekbaars die de twitchbait niet kon weerstaan!” Netjes Leus, vorig jaar waren we erbij. Supertoffe visserij!

Marcel Hoekman: “Mooie snoekdame gevangen op een traag geviste Busterjerk.” Blijft super kunstaas Marcel! Wat een krokodil!

Said El Felyani: “Deze baars maakte een super taaie dag helemaal goed!” Typerend voor het baarsvissen man, maar wat een bak inderdaad. 

Patrick Kreijkes: “Tybrid liefde.” Inmiddels is die Tybrid een collectors items geworden en terecht!

Serge Sonneveldt: “Duurde even, maar na 36 snoeken in 2023 heb ik ook mijn eerste meter binnen.” Qua aantallen sowieso al een top score Serge! 

pffff

Thomas Wending: “Sinds lange tijd weer wezen baars vissen en niet zonder succes met deze mooie 49cm baars.” Knap hoe je dat weer doet Thomas! 

Jordy Gruppen: “Nieuwe pr van 52 cm wat een ballon.” Serieus? Alsof ie op klappen staat man… 

Maurice Landzaat: “Mooie keiharde aanbeet! 85 cm in de mooie Vecht.” Knap gevist Maurice, zo’n joekel en dat vanaf de kant. 

Thomas Danckaert: “Dikke winter kopvoorn tijdens het winter roofbleien.” Die zijn makkelijk te vangen Thomas, dus extra voldoening!

Reinier Saat: “Nachtje doorhalen met resultaat.” Beter dan erover dromen Reinier! Bakkenalarm!

Brandon Vandecasteele: “Tijdens een driftje over een ondiep stuk, meldde deze dikke baars zich aan bij de 3de worp. 51 cm en kogelrond.” Nog zo’n ongekende ballon! Wauw!

Geoffrey van Oosten: “Mijn grootste baars in Schiedam centrum van 42 cm.” Netjes Geoffrey, midden in de stad, extra tof!

Alain Luijten: “De laatste doodaas sessie in de haven voor gesloten seizoen vang je dan een nieuw record meerval van 1.88 meter en tussen de 50 à 60 kilo.” Hahaha, die zag je niet aankomenden denken wij. Wtf!!!

Robin Smit: “Dacht even vast te zitten tijdens het werpen op baars. De teleurstelling veranderde snel in euforie toen ie zwaar begon te bonken. Mooie bonus vis van het ondiepe die een flinke sport gaf op een 15 grams hengeltje.” Wat een kasteel Robin. Prachtige plaat en mooi hoe zo’n ‘bijvangst’ dan komen komt. 

 

***Foto van de Week***

Jurgen Van Schijndel: “Verrast door een sneeuwbui, wel vis gevangen.” Tekenend voor maart dit jaar Jurgen. Roert zijn staart en hoe… Bijzonder kick ass in beeld gebracht. Een soort ijspegelregen, waarschijnlijk door een ietwat lage sluitertijd… Bovenal voel je gewoon de kou op deze foto. Foto van de week!

 


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.