Roofmeister INSIDE – Actuele vangsten, snoek voor het goede doel en RM man cave

19/12/2021
Roofmeister INSIDE – Actuele vangsten, snoek voor het goede doel en RM man cave

Yooo Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


 

***DE RM ZATERDAG MIDDAG VIDEO***

Wil jij alles weten over hoe je het allerbeste met een fireball op snoekbaars vist, dan is dit ABSOLUUT de video die je moet zien! Niemand minder dan visgids Herman Schuurman van Shimano laat je al zijn geheimen zien over deze visserij. Wij namen de proef op de som tijdens een visdag op de topstekken van het Hollands Diep. Wat werkt beter in de winter? Een fireball met spiering of een shad? Benieuwd waar jullie liever mee vissen. Laat het ons in weten in de reacties.

 


 

Snoek voor het goede doel

Radio 538 is een inzamelingsactie begonnen voor het Ronald MacDonald kinderfonds, er zijn twee huiskamers nodig in ziekenhuizen waar mensen even weg kunnen uit de intensive care omgeving van het ziekenhuis. Dit is niet zo maar een IC, maar eentje waar te vroeg geboren en zieke baby’s komen te liggen.

Super initiatief van onze topper Paans, klik HIER om hem te ondersteunen!

Morgen gaat Sander Paans samen met zijn kids een dag doodazen en tijdens deze dag wil hij jullie vragen om hem te sponsoren. Er kan een bedrag gedoneerd worden per gevangen centimeter, beginnend bij €0,10 hoger mag natuurlijk ook! Aan het einde van de visdag maakt Sander het totale aantal centimeters bekend. De totale opbrengst gaat in zijn geheel naar de actie van radio 538. Aanmelden kan via Messenger of laat een berichtje achter onder het FB bericht (klik HIER) met het bedrag dat je per centimeter wil doneren.

 


 

Onze kampioenen

Onze Roofmeistertoppers Johannes Elzinga en Bart van der Walle zijn Nederlands kampioen Streetfishing en gisteren zijn ze officieel gehuldigd. Vanwege de Covid ellende helaas geen allesomvattende fuif, maar een prijsuitreiking via een live stream. Dat mag de pret natuurlijk niet drukken. Wij zijn super trots op onze Meisters! Live uitzending nog eens bekijken, klik HIER.

 


 

Roofmeister man cave

Voor de insiders al bekend, maar we zijn het niet van de toren gaan blazen. KWO en Roofmeister zijn uit elkaar. Zo, het hoge woord is er uit. En voordat je nu denkt dat dat met knallende ruzie is gebeurd… Nee! Verre van. Beide partijen zijn tot de conclusie gekomen dat de twee doelgroepen (karper- en roofvissers) te ver uit elkaar liggen en ambities verschilden. No problem, we hebben nog steeds goed contact met de karperboys, maar varen nu een eigen koers.

Michiel Pilaar is een paar keer mee geweest (hier met Arend van der Heijden). Hij vond het oprecht mooi om mee te maken, maar die karperhonger is en blijft te intens.

Dit speelde al medio mei van dit jaar en in augustus was het officieel. Meest ingrijpend is het verlies aan kantoorruimte geweest. Niet meer onder één dak bij KWO en we missen onze collega’s daar nog steeds. Thuiswerken dus en premier Rutte is heulemaal blij met ons. Maar goed, wij zijn al een tijdje nu op zoek naar een huisje voor het Roofmeister beestje. Makkelijk is dat niet in deze tijd.

Mooie jaren gekend met de karperboys!

Afgelopen donderdag zit ik met Bo Staartjes achter de dood aas stokken. Weinig actie en we kletsen er op los. Dan opeens telefoon. We hebben ons bij een of andere vastgoedbaas ingeschreven en wonder boven wonder is er iets vrijgekomen. Ik zet de telefoon op de speaker, de beste man vertelt en zet uiteen waar het om gaat. Bo en ik kijken elkaar aan, we kunnen nog net een speelse juichkreet onderdrukken. Dit is exact wat we willen.

Dit? Nèèèèèhhh

Achteraf hadden we beter de hengels binnen kunnen draaien, want we hebben alleen oog voor onze fantasiebeelden. Bo en ik zijn inmiddels voorzien van flink wat gear. Nee, dat moet ik anders zeggen. In mijn geval is het een onoverzichtelijke bende geworden. Wil ik eventjes gaan vissen en wat spullen pakken, dan is dat niet zonder het nodige gevaar in de visschuur. Plan is dus om alles naar dat pand te verhuizen en daar enigszins overzichtelijk weg te zetten.

Begint er op te lijken, nog ff een plekkie voor de PS zoeken.

Ahhhh, ik kan echt niet wachten. Ik fantaseer alvast. Het is donderdag en de dag erna gaan we werpen met shadjes. Het laatste werkuurtje van de donderdag kruip ik achter onze werktafel en maak ik al het materiaal picobello in orde. Even een sleevetang nodig? Dan ligt deze binnenhandbereik en pleur ik niet eerst over de kinderfietsjes heen. Een werkwalhalla is aanstaande. Bo heeft niet zoveel eisen. Nou ja, eentje dan. Van hem MOET daar een Playstation staan met Fifa. Genoteerd!

Voor een secretaresse staat nog een vacature open…

Dan natuurlijk heel fijn om bijvoorbeeld een artikel van Jouke Jansma te redigeren over het verticalen op de ondieptes zonder dat mijn dochter haar impressionistische tekening onder mijn neus schuift of zoonlief dat potje Fifa met mij wil spelen (hij sloopt mij tegenwoordig). Wauw mensen, ik kan echt niet wachten! Zodra we meer concreet hebben laten we jullie het weten.

 


 

Vers in de winter

Iets zachtere visdagen, maar het blijft soms guur weer. Jullie hebben je weer prima het schompes gevist en niet zonder resultaat. Sterker nog, bizar mooie vangsten, dito foto’s. Thanks voor het insturen en blijf dat doen1

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen. 

24Hookd: “Een buffel op de plaat tijdens een sessie met Kromo en Bob! En wel vanuit een triple hook-up!” Ahhhh Triple nog wel. Wat een prachtige unit!

Cornelis van Leeuwen: “dagje mee samen met mijn zoon op de boot van Ronald Bonestroo… Wat een topdag….. met o.a. deze prachtplaat samen met mijn zoon Ruben (13).” Geen woorden voor Cornelis! Wat een ontzettend brute plaat. Eentje die de boeken in mag!

Danny Blok: “Een hele dikke 119.” Prachtig die foto een beetje van bovenaf. Dat maakt deze vis nog imposanter!

Freddie Boks: “Deze dame had trek in een grote voorn! 94 cm!” Hoppetee Freddie, in the pocket nog in 2021!

Gwen Visser: “Koppie van een 222 cm Hollandse winter waller.” En wij maar denken dat het een zomervis is die meerval. 222 cm man! Dat is insane! Gefeliciteerd!

Ivan Verhoeven: “60 seconds of summer….” Wauw! Haha plaatselijke zomertje.

Jeroen Bouwer: “Dikke buffel tijdens een sessie met dood aas.” Ongelooflijk weer wat een bak Jeroen!

Jesper Hoogeveen: “Uurtje wezen vissen en geinspireerd door de Jan Boomsma video voor het eerst de Ned rig gebruikt. Zes 40+ vissen gingen voor de bijl, bijna iedere worp was raak.” Dat horen wij natuurlijk graag Jesper, dat wij je een zetje hebben gegeven 😛

Jesse van Huisstede: “Weer een mooie vis gevangen op een dode voorn. Was al die regen meer dan waard.” Ja toch?! Dit kaliber vissen doet alle pijn weer vergeten haha

Jigging Jay: “Een prachtige ochtend en een mooie snoekbaars met een grote staart.” Nu je het zegt Jay! Dat moet een hell of a fight zijn geweest.

Johnny Koekerits: “Mooie stadse baars. Blijft mooi die grote baarzen tijdens het straatvissen.” Zeker, ook vet zo’n achtergrond. Dat maakt het af! Netjes Johnny!

Jurgen Van Schijndel: “Statisch op snoek bracht deze voor de camera.” Leuke plaat Jurgen! Die glimlach maakt het af!

Mario Van Dyck: “Wim Belckx zijn eerste aanbeet was direct een goeie.” Niet??? Prachtig begin van een visdag en net zo goed einde toch?!

Paul Reder: “322 cm in 25 minuten, met deze 120 knaller als laatste in dit jaar.” Holy shit Paul, wat een spoorbiels. 322 cm lijkt ons alleen wat overdreven 😛

Renee Brinkman: “Mn zwager: ‘een uurtie probeer’n?.. oah kunnen we wel even doen ja. Bam nieuw pr snoekbaars van 77 cm!” Gefeliciteerd met deze beauty Renee en die zwager van je mag ons ook altijd meevragen.

Rick Veurink: “Het was hard werken voor twee vissen maar deze puntgave snoekbaars maakte het toch een beetje goed!” En deze foto al helemaal! Prachtig dat licht door de vinnen en staart!

Robin Smit: “Het eerste signaal was gelijk raak. Wat een dreun gaf deze vis op m’n hengel.” En wat een beauty Robin! Flink wat grijstinten 😛

Ronald Bonestroo: “Double trouble….Mijn gast was even aan het telefoneren, dus moest ik alles zelf doen…” Leuke vismaat… Hahaha. Nou ja, jij staat er goed op zo!

Siebe Hiemstra: “Een dikke buffel in de morgen is een visdag verder zonder zorgen…” Hahaha en altijd beter dan de geur van napalm Siebe!

 


 

***Foto van de week***

René De Vos: “Vond dit wel een epische foto van een 50,5 cm baars gevangen door mijn vismaat Vincent. Fotocredits @bartvanrongen. Ongelooflijk voorzichtige aanbeet in de vroege ochtend.” En episch is deze foto. Een plaat waar iedereen langer naar gaat kijken. Zet er een visser met kabeljauw op de voorgrond en je gelooft dat dit Noorwegen is. Super lastige lichtcondities voor het maken van een foto, maar deze is met vlag en wimpel geslaagd! Ongekend fraai!!! Foto van de week, van het jaar?

 


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.