Roofmeister INSIDE – De laatste PR’s van 2021 & alleen op de wereld

02/01/2022
Roofmeister INSIDE –  De laatste PR’s van 2021 & alleen op de wereld

Yooo Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


 

***DE RM ZATERDAG MIDDAG VIDEO***

Welkom in ons jaaroverzicht Roofmeisters. Sjoerd Beljaars en Bo Staartjes blikken terug op een bewogen jaar met de aller vetste beelden van 2021, inclusief hoogte- en dieptepunten. Van beide genoeg om lekker achter over te leunen en te genieten van waanzinnige roofvismomenten.

 


 

Alleen op de wereld

Allereerst een gelukkig nieuwjaar voor iedereen! Ik hoop dat iedereen een fijne jaarwisseling heeft gehad en dat er veel strakke vislijnen zullen zijn in 2022. Boven zie je ons compilatie van videobeelden van afgelopen jaar, ik kan er met heel veel plezier naar kijken. Dan nog zijn er tal van momenten die daar niet in voorkomen.

Een andere toffe video die we de woensdag ervoor gepubliceerd hebben was een studiotalk met op-en-top roofvisicoon Volkmar Strikkers. De video lag al even op de plank, maar bij het terugzien werd ik meteen weer enthousiast. Wat een skills en know how heeft Strikkers en met name, wat een brute vangsten heeft hij op zijn palmares staan. Ongekend!!!

In het interview vertelt deze baas hoe hij eigenlijk het liefst alleen vist. Nu mocht ik één keer bij hem opstappen en hoop ik niet dat dat de sessie geweest is die tot deze voorkeur heeft geleid. Een waanzinnige sessie in het donker op grote snoekbaars. Nooit heb ik zoveel grote snoekbaars in één sessie gevangen zien worden, maar dat terzijde.

Met vismachine Thijs van der Sanden vermaak je je ook prima zonder dat je wast vangt!

Alleen dus, Remy, alleine, overgeleverd aan je eentje, ergens een bijzondere uitspraak. Ik hoor hem ook niet vaak. Meestal spreek ik gasten die toch met iemand op pad willen. Die willen elkaar in de armen vliegen bij machtige vangsten en de oren van elkaars kop lullen tijdens een visdag. Daar valt wat voor te zeggen. Ik zou die dagen met spraakwaterval Thijs van der Sanden voor geen goud hebben willen missen.

Wil je dit missen na een vangst?

Toch ben ik ergens ook die einzelgänger, laat mij ook maar in mijn eentje rotzooien. Zeker als ik een boot zou hebben. Nog steeds een droom. Alleen op heel groot water, wat wil je nou nog meer, hoe veel meer bevrijdend kan iets anders dan nog zijn? Ik hoor bijna die oerkreet van Volkmar over het water schallen als ie ergens in zijn uppie een dikke riviersnoek boven water tovert. Ik heb daar die vangst niet voor nodig, ik zou gewoon random op dat water gaan brullen. Ik ben een rare, excuus… Toch natuurlijk ook de nodige handicaps. Hoe krijg je die fish of a lifetime vereeuwigd op de gevoelige plaat. Want… Reken maar dat je uitgerekend dan in je Remy dat monster vangt. Volkmar zal daar de nodige trucs voor hebben. Van Bertus Rozemeijer schiet me dan altijd weer die ene anekdote te binnen.

Speurend op de Facebook pagina van Bertus, kwam ik deze toevallig tegen. Tja, treffender voor onderstaand verhaal kun je de foto niet vinden denk ik.

Hij zou die dag een klant gidsen, maar die belde vroeg in de ochtend af, terwijl Bertus al bij de trailerhelling stond. Goed, je raadt het al, Bertus ging die dal moederziel alleen op pad. En… jawel, juist die sessie klapt die beer er op. Het monster van de Randmeren. Bertus landt de vis en het is ongetwijfeld zijn pr. Inmiddels heeft hij zijn peperdure camera op statief staan voor in de boot, het wordt er een met de zelfontspanner. Er staat behoorlijk wat wind en de boot deint op de golflslag. Dan, met de recordvis in een hand, ziet hij het statief vervaarlijk hellen. Er wordt een foto gemaakt, maar het statief valt om en de camera in het ruime sop. Instinctief heeft Bertus de snoek in het water ‘gegooid’ en met een katachtige reflex probeert hij te redden wat er te redden valt. Het mag niet baten. Recordvis weg en de dure camera is net zo goed foetsie. Ik denk zo dat Bertus daarna nooit meer in zijn eentje op pad is geweest.

Mijn zoveelste akkefietje van 2021… Zucht…

Tja, bij het lezen van dit relaas zul je wel uitkijken dat je nog zonder je vismaat er op uit gaat. Ja? Ja en nee! Het verhaal van Bertus staat mij feitelijk op het lijf geschreven. Of ik het wil of niet, mensen kennen mij steeds meer vanwege mijn gestuntel en wat is er nou fijner dan in je eentje stuntelen? Beter gezegd, je moet er toch niet op zitten te wachten dat iemand getuige is van je gestuntel… Als vanzelf hoor ik dat nare lachje van onze filmmaker Bo Staartjes. Fijn dat het bij mij allemaal zo haarscherp in beeld gebracht wordt.

Met tekstwolk: “Waarom wordt dit allemaal ook nog eens gefilmd?”

Mijn enige troost is dat het bij Volkmar hetzelfde zou kunnen zijn. Misschien heeft hij afgelopen jaar ook een dure hengelset in het water laten pleuren, een grote meerval vlak voor de boot losgelaten, een slok zeewater genomen, een dreg in zijn vinger, uitgegleden, etc… A picture or it didn’t happen, maar dan the other way around. Ingewikkeld allemaal…

 


 

Vangsten op de valreep

Ja ja, 2021 is ten einde en elke roofvisser zal in die laatste dagen van dit bewogen jaar zijn uiterste best hebben gedaan om nog even dat pr aan te scherpen. Hoe dan ook, ook in deze vangstenupdate weer prachtige platen. Iedereen bedankt voor het insturen.

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen. 

Arian Heeren: “Wat zijn het toch schitterende vissen.” Niks aan gelogen Arian! Mooie bak man!

Bart Schoone: “Deze dame had een goed kerstdiner gegeten en gaf een mooi gevecht.” Hahaha mooi compleet plaatje zo Bart! Blijft iets heel moois hebben dat bellyboaten!

Friso Boomsma: “Tijdens onze laatste statische sessie ving mijn maat na een bizar harde run deze dikke 107,5cm pike! Met zelf exact een metervis een mooie afsluiter van het jaar!” Lekker bezig heren en gewoojn doorzetten dit succes in het nieuwe jaar.

Gerard de Vries: “Geen dikke joekel maar wel een heel mooi gekleurde vis.” Zeker Gerard en een fraaie plaat man!

Glenn Sierra: “Zeventiger op de Sniper van Jigdoctor Lures.” Klinkt als een merk dat gescheurde shads weer kan fixen hahaha. Mooie vangst Glenn!

Harald Jansen: “Onder toeziend oog van de kerstman vangt Raf Jansen deze dikke ‘90er’.” Wat ruist daar in het struikgewas hahaha

Jelle Wiebe Zijlstra: “Mooie metersnoek op de vliegenlat!” Ahhh dat is iets binnen onze gelederen wat we nog willen kunnen afstrepen!

Jeroen Bouwer: “Dikke bak met een grote voorn nog in haar bek!” Head first Jeroen! Mooie plaat zo!

Jigging Jay: “Twitch, twitch baby.” Beauty weer Jay!

Jurgen Van Schijndel: “Mijn vismaat Tom (Amateurvisser.nl) ving een prachtige dikbuik.” Bizar wat een dikke snoek man! Het lijken er wel twee.

Kenny van den Berghe: “44cm baars op de Carolina rig.” Beauty Kenny! Als iemand vraagt hoe een baars er uit ziet, laten we deze foto zien!

Mario Laureys: “Mijn nieuw pr baars 52 cm . Gevangen met cheburaska en Zman Boar Hogz 4″ California Craw . In deze sessie ving ik nog 8 monsterbaarzen tussen 43 cm en 51 cm . Een dag om nooit meer te vergeten.” Ahhhh, fantastisch om het jaar mee af te sluiten!

Pedro Van Gaver: “Mooie afsluiter van 2021 op de twitchbait.” Mooier kun je het niet afsluiten Pedro! Mooi die stekel zo op!

Pikefishing Vegt: “Knallend het nieuwe jaar in gegaan samen met pa.” Daar kan geen vuurwerk tegen op amigo!

Rick Veurink: “Prachtige snoekbaars op de dropshot.” Eufemisme Rick! Deze plaat is insane!

Robin Paap: “Mijn eerste op doodaas! (Snoek bedoel ik hé).” Genoteerd Robin! Leuke foto man!

Roy Noom: “Noud wilde een dagje mee vissen op van die hele grote snoeken. Een visje moet wel lukken, nou hij wist er één binnen te draaien van 107 cm tijdens een bikkel dagje op het kanaal. Dat koppie spreekt boekdelen. Deze prachtige getekende snoek had nog wel een meerkoet in zijn buikje zitten want de pootjes staken nog uit zijn keel. De jeugd heeft de toekomst.” Nou, die meerkoet in ieder geval niet hahaha. Wauw mannen! Episch!!!

Serge Sonneveldt: “Met -4 een heerlijke beloning tijdens het dood azen.” Wat was het koud vorig jaar 😛

Stijn Alferdinck: “Heerlijke knal op half water.” Wat een moddervette unit Stijn! Die zal je nog wel even bijblijven!

 

***Foto van de week***

Jonnie Wind: “De laatste sessie van het jaar en dan je nieuwe pb vangen. 117cm geweld. Heerlijk om dit jaar mee af te sluiten.” Dat kun je wel zeggen Jonnie! Deze vis is waanzinnig mooi man! Het hele plaatje is schitterend. Mooi dat riet op de achtergrond en dan zo’n unit voor de lens! Foto van de  week! De mooiste in 2022 tot nu toe 😉

 


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.