Roofmeister INSIDE: De mooiste roofvisfoto’s & snoeken op z’n Italiaans!

13/11/2023
Roofmeister INSIDE: De mooiste roofvisfoto’s & snoeken op z’n Italiaans!

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


📽️Vrijdagavond video📽️

Groot kunstaas vangt groot, is dat zo? Check deze video en je weet het! Samen met snoek specialist Thijs van der Sanden van Rozemeijer nemen we de proef op de som. Roofmeister Sjoerd Beljaars gaat aan de slag met klein kunstaas, Thijs met groot kunstaas. 


 

Snoekvissen op z’n Italiaans

Ik heb het wel vaker gezegd: Ik loop 100 meter de voordeur uit en ik maak al kans om een snoek te vangen. Het is een treffend voorbeeld van hoe water- en visrijk onze binnenwateren zijn. Voor mij en vele anderen is dat bijna een vanzelfsprekendheid, maar dat is onterecht.

Paolo benadrukte maar weer eens hoe gezegend we zijn met onze viswateren.

Niet lang geleden kregen we de Italiaan Paolo Baragioli van Molix op bezoek. Het werd ons maar weer eens onderstreept, hij is niet de enige buitenlander die ons wees op de rijkheid aan mogelijkheden die wij hier hebben. Niet dat we hem het ‘hoe en waar’ moesten uitleggen. Paolo heeft hier al behoorlijk wat uurtjes vissen er op te zetten en het werd eerder andersom.

De GlideBait van Molix. Speciaal voor de Nederlandse markt een kleur die de VisTD heeft uitgekozen.

Het Spaanse decor waar ik voor het eerst kennis maakte met zogenaamde glidebaits; swimbaits, maar dan met een finishing touch!

Centraal tijdens zijn bezoek stond de Glidebait van Molix, een swimbait maar dan nog geraffineerder. Ik zag iets dergelijks jaren terug op een van de stuwmeren in de Spaanse provincie Extremadura. Een peperduur stukje kunstaas, maar met een verbluffend mooie actie. Mijn vismaatje gooide er toen nog een af. Het scheelde weinig of het ontaardde in een ordinaire matpartij met de lokale visgids die er een aantal in bruikleen had gegeven.

Een verbluffende actie onder water. Anders dan swimbaits, zwemmen glidebaits meer zigzaggend door het water.

Terug naar de Glidebait van Molix. Het heeft exact dezelfde actie als de ‘swimbait’ die ik in Spanje zag, maar dan met de nodige deflatie. Nee, het is geen goedkoop kunstaas, maar in ieder geval is ie niet zo duur als het equivalent destijds in Extremadura. Daarbij, de ‘standaard’ actie is wonderlijk. Een doorsnee swimbait heeft de S-curve, maar loopt dan nog vrij lineair door het water.  De Glidebait doet wat de naam al suggereert, hij glijdt door het water, waarbij het toch iets van walk-the-dog weg heeft, veel minder rechttoe rechtaan dus.

Jaren terug in Stege, Denemarken. Toen nog een snoekwalhalla en ondiep lopende swimbaits die hoog op het menu stonden!

De echte diehards die snoek belagen als het ijs- en ijskoud is, zullen hier de meerwaarde zeker van kunnen waarderen. Het mooie is namelijk dat je hem extreem langzaam binnen kunt vissen. En dat is toch in het echte koude water vaak de truc. Wat heb ik jaren terug mooie tijden beleefd met bijvoorbeeld de Savage Gear 4Play en BBZ 1 van Spro. Maar waarom vis ik er eigenlijk nooit meer mee? Joost mag het weten.

Een geniale truc om je hardbaits net een tikkeltje te verzwaren. Stay tuned voor de video!

Het water toen nog een stukje warmer en met name jerkend/twitchend kreeg ik de kleinere snoeken over de streep.

Na een flinke tijd radiostilte kwamen de snoeken opeens los. Let niet op de natte broekspijpen… Zucht…

Daarbij, natuurlijk is het niet verboden om een swimbait ook anders binnen te vissen. Niet voor niets noemen veel roofvissers dit het kunstaas waar je echt naar believen mee kunt spelen. Dat vind ik misschien nog wel het sterkste punt van swimbaits en de Molix Glidebait is daar geen uitzondering op. Op een gegeven moment begon ik hem jerkend, bijna twitchend binnen te vissen. Onweerstaanbaar voor snoek? Nou, die dag wel. Eenmaal deze gamechange en ik begon te vangen. Niet groot, maar in ieder geval actie.

Paolo ving ze een slag groter!

Inclusief een bonusvis tijdens het slotakkoord. Niet te filmen? Jawel 😛

En Paolo? Die stal de show met weliswaar minder vis, maar een stuk groter met regelrechte bonusvissen. Hoe hij dat deed; glidebait vissen, maar dan Italian style, zullen we maar zeggen. Doet ie daar geheimzinnig over? Not at all, hij legt het je vrijdagavond om 18 uur haarfijn uit in de nieuwe video die dan op het RM YouTube kanaal verschijnt. Een must see!

 


 

Wat jullie gevangen hebben!

Net als vorige week, herfstweer, maar toch ook enkele mooie dagen. Wisselvallig dus, maar desalniettemin weer goed voor een volle inbox met vangsten. Wij zijn trots op jullie Roofmeisters. Iedereen bedankt voor het insturen, onder een bescheiden selectie van onze kant!

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.

Jimmy Vandekerckhove: “En of ze goed eten. Ze worden op hun sterkst nu. Laat ze maar komen; wat een visserij; vang liever baarzen dan snoekbaarzen.” Prachtig hoe ze nu zijn en nog worden Jimmy, daar ga je nog heel veel pret aan beleven!

René de Boer: “Windkracht veeeeeeeel recht in me bakkes. Maar die grijns kon de wind er bij mij niet af blazen, na ik deze bak had geland.” Dat snappen we René, wat een unit en dat met deze moeilijke omstandigheden! Wauw!

Joey Huisveld: “Wordt weer de tijd om deze mooie rakkers te zoeken…” En weer gevonden Joey! Wat een beauty man om mee af te trappen!

Jay Jay: “De grootste van een te gek weekend.” Heerlijk man en dat wadend! Als je er dan ook nog meerdere vangt!

Yannick Besseling: “Het doodaas seizoen is in volle gang.” Good luck Yannick, in ieder geval een mooie kick off!

Hans Hofman: “Zo, Emelie haar eerste baars aan de shad. Ik ben trots.” En wij ook Hans! Talentje hoor, zien wij zo 🙂

Kevin Hegeman: “Twee keer het PR opgeschroefd op één avond.” Sooo dan, dat zijn de sessies Kevin! Dubbel gefeliciteerd amigo!

Friso Boomsma: “Wat doe je na 3 nachtdiensten… Juist… Statisch snoekvissen! En als er dan ook weer een meterbak tussen zit.” Prachtig  Friso. Geloof het of niet, maar er zijn mensen die dan eerst ff goed gaan pitten. Geloof je toch niet 😛

Robin Smit: “Onderweg naar de eerste stek kwam ik deze vis tegen dus even snel pelagisch aangevist en zonder twijfel ging de shad naar binnen.” Zo goed als een vaste waarde bij de vangstberichten! Doe je goed Robin!

Dylan Yans: “Mooie zijn ze wel.” Hoe mooi kan een baars gekleurd zijn? Nou, zo dus!!!

Randy Das: “Eindelijk nog eens een beetje minder wind en dan deze mooie snoekbaars kunnen vangen, top dag!” Mooi als het dan allemaal even meewerkt. Goed gevist Randy!

Ensar Vurel: “Voor de verandering eens vanuit de bellyboat en dat was zeker geslaagd. Samen met mijn maat 4 baarzen van over de 50 cm en een hoop 45’ers.” Dat klinkt als een topsessie Ensar! Wat een dikkerd is dat ook man!!!

JBpredatorfishing: “We zijn weer heerlijk begonnen met doodaas! Als zo’n buffel komt in het eerste uurtje licht, dan is de rest bonus!” Prachtige unit JB! Wat een kleuren!

Michelle van Wamel: “Een hele mooie snoek op de Cannibal Shad, een hele harde aanbeet en, wauw, wat een mooie tekening heeft deze vis.” Wat kunnen ze er toch als bezetene opknallen he Michelle! Super tof weer!

Jeff Waleboer: “Bredt en Rex deden het een paar dagen voor de snoek, ook nog even op het zoute. Ik mocht na een half uurtje mijn hengels al inleveren en kreeg geweldig lessen van deze twee!” Bredt en Rex, dat zijn twee visbloggers in wording, dat kan niet anders!

Robertjan Mastenbroek: “Vele soorten trekken weer langzaam de gaten op. Zo ook deze rakker. Wat is het toch heerlijk vissen in de koudere periode.” En minder ‘mooi weer’ vissers op het water 😉 Mooie plaat man!

Tim Schipper: “Op een taaie avond met alleen het laatste uur 2 vissen was dit de afsluiter; een mooie dikke 62 cm Snoekbaars.” we gooien er maar weer een cliché tegenaan: De aanhouder wint! Goed doorgezet Tim!

Serge Sonneveldt: “De eerste serieuze snoekbaars van het najaar is een feit!! Met 85 cm een heerlijke vis om het dood aas seizoen mee af te trappen.” Lekker bezig Serge! Wat een kasteel!

Mike van Keulen: “Afzien, doorzetten en de beloning! Ondanks de harde wind en regen, 3 dagen plankgas gevist op snoekbaars. Samen 95 snoekbaarzen gevangen, waarvan ruim de helft hoge 60’ers en 70’ers. Een spijkerharde aanbeet, na een snellere drift met deze 78 cm tot gevolg!” Pffff, niet normaal man! Dit zijn de aantallen en dan ook nog formaten. Voor in de geschiedenisboeken deze 3 dagen!

Jody Ettema: “Een heel erg trotse Duuk met zijn pr van 106 cm. Het visvirus heeft hij al behoorlijk te pakken met 11 jaar oud.” En op die leeftijd al zo’n monster vangen! Ongekend! Gefeliciteerd Duuk!

 

🏆Foto van de Week🏆

Niet de eerste keer voor Serge Sonneveldt, maar hij flikt het weer! Foto van de week met deze oude strijder in het donker en zo te zien toch gure omstandigheden. Op en top herfstplaat met een echte bonusvis! Gefeliciteerd Serge!

 


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.