ROOFMEISTER INSIDE – Meer dan 50 actuele vangstfoto’s & is vissen een kwestie van geluk?

22/09/2019
ROOFMEISTER INSIDE – Meer dan 50 actuele vangstfoto’s & is vissen een kwestie van geluk?

Yooo Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Natuurlijk niet voordat je weer helemaal op de hoogte bent gebracht met de laatste roofvisnieuwtjes. Roofmeister Inside, at your service 😛

Door Team Roofmeister


 

Of wedstrijdvissen een kwestie van geluk is

De hamvraag op verjaardagen als je zegt dat je vist, uitgezonderd de bomenknuffelaars die met hun tomatensapje lopen te tieren dat het zielig is, ‘Vissen is toch een kwestie van geluk hebben.’ Tja, lastig om dat te weerleggen aan buitenstaanders. Al helemaal als Alfons van de dierenpartij er doorheen loopt te schetteren…

Enfin, wij zijn van mening dat er geen geluk bij komt kijken. Althans, dan hebben we het over het roofvissen, niet over karpervissers die naast een krat bier zitten te wachten tot hun optonics het uitkrijsen. De beste maatstaf zijn natuurlijk de roofviswedstrijden die explosief in populariteit groeien. Stel nu dat iemand met zijn vismaatje voor het eerst meedoet aan zo’n wedstrijd. Ze vissen een keer of tien op jaarbasis en doen eigenlijk mee voor de gezelligheid. Kansloos, zo’n team wordt vermorzeld door wedstrijdbeesten die elke week op het water liggen.

Hier als een amateur de zege naar je toe trekken? Onmogelijk!

Gisteren de ontknoping van de LureMasters, een driedaagse roofviswedstrijd op het Hollands Diep, Haringvliet en Volkerak. Een bloedstollend eindspel met uiteindelijk een team dat de zege binnenhaalde, waar wij niet eerder van gehoord hebben, Team Florex met Igor Vucenic en Robert Xhofleer…Vergeef ons, wij hadden hun namen niet eerder gehoord. (rectificatie: Igor kennen we als diehard snoekbaarsspecialist en dan met name op het pelagische vlak; als wedstrijdteam waren ze ons onbekend).

Ok, soms zijn er uitzonderingen en dan hebben ‘onbekende’ namen gewoon even het geluk aan hun kant? Driewerf neen beschte Roofmeisters, geloof maar dat deze twee gasten fanatiek tot in de tenen zijn en een intensieve strijd hebben geleverd. Denk maar niet dat zij pas bij dag één eens een hengeltje uit gingen gooien. Achter hun overwinning zit wekenlang voorbereiding en schuilt een en al watersense, skills en know how.

De scorelijst van Team Florex. Check hun snoekbaarzen… Zelfs bij hen niet bizar grote baarzen. Waar zijn ze gebleven die rakkers?

Snoek van 115 cm. Daar ben je normaal gesproken al mee in de wolken. Kun je nagaan wat dat met je doet tijdens een prestigieus roofvistoernooi?!

Anders zul je een wedstrijd als de LureMasters niet kunnen winnen! Des te mooier dat je dan als underdog alles en iedereen het nakijken geeft die laatste finaledag. Dat is supermooi en daar willen wij Team Florex ons diepste respect voor betuigen!

Team Garmin België op dag 1 volle focus op de snoekbaars met uiteindelijk zelfs een 80 cm vis.

Hoe kun je nog meer aantonen dat wedstrijdvissen geen geluk is? Wel, altijd weer zie je grote namen sowieso in die top 10 verschijnen. Neem als voorbeeld Team Garmin met o.a. Koen Vervloesem. Twee dagen lang streden ze in de top van klassement met vooral een adembenemend gemiddelde wat betreft snoekbaarsvangsten.

Baarsmeisters Jelle de Jong en Jeremy Staverman. Als enige team hun lijst vol met veertigers. Super knap gevist!

Snoekbaars was taai voor dit team, maar dan eindelijk een van 68 cm. Check de ontlading bij Jelle. Ontlading 2.0 Mooi om te zien 🙂

Team Jeremy Staverman en Jelle de Jong, ook van die mannen die zich het kaas niet van de brood laten eten. Twee dagen lang bevonden ze zich in de middenmoot. Een beter inkijkje in het live leaderboard leerde al snel dat deze toppers een strategie volgden. Dag 1 baars, dag twee snoekbaars en dag 3 snoek. Dat is de reden dat ze pas die laatste dag in de top tien belandden. Ok toegegeven, dan komt er toch een beetje geluk bij kijken…

Snoekmeisters Sean Wit en Jesper Smorenberg. Zij visten een ongekend snoekgemiddelde bij elkaar…

Hetzelfde scenario verwachtten wij bij team Sean Wit en Jesper Smorenberg. Dag 1 volle focus op madame snoek en dat ging ze goed af met snoeken van, houd je vast, 107 cm, 116 cm en 118 cm! Dag twee was hun achilleshiel, de baars, aan de beurt en daar moesten ze genoegen nemen met een gematigd gemiddelde. Hun Waterloo op dag 3, de snoekbaars. Wat zullen ze de glasoog vervloekt hebben.

Vierhout en Vis, altijd weer in de bovenste regionen…

Op nummer 4 is team Gerald Vierhout en Hendry Vis geeindigd, ook van die vissers met een palmares om van te watertanden. Vooral hun snoekbaarsgemiddeld is om iets om blij van te worden. Ook bij hen baars waar de goeie 40 plussers schitterden door afwezigheid. Het is een tendens van dit jaar op de grote wedstrijden overigens…

De winnaars van vorig jaar, team Crestliner, dit keer op plek 61. Oeps daar gaat ons verhaal met betrekking tot geluk hebben 😛

Zo nog meer westrijdbeesten die zich naar boven trachtten te wurmen, maar in team Florex hun meerdere moesten zien. We vergelijken het een beetje met een Heracles dat in de Eredivisie Ajax, PSV en Feyenoord het nakijken geeft. Dat geeft deze editie van LureMasters ook het gouden randje! Nogmaals gefeliciteerd Team Florex!

 


 

 

Copy paste voor jou

Tijd voor wat extreme vangsten, grappies en luchtig roofvisnieuws. We hebben er weer een week speuren op social media op zitten.

De eerste kruising tussen Goliath tiger fish en een roofblei is een feit en Volkmar Strikkers heeft de primeur 🙂

Als één niet genoeg is…

World Press Photo 2019!

Ok ok, dat weten dan ook weer als we door dikke rietkragen heen waden…

Kuiltje, dan weet je waar je moet zijn….

Gave plaat van Crestliner.

Ok

Yuri Grisendi, de Italiaanse meerval specialist op wereldreis!

Ondertussen in Yuri’s thuisland. Idioten die de wateren willen entlösen van uitheemse vissoorten. Knettergek zijn we geworden…

Iemand enig idee welke vissoort dit is?

Pike party met Claes Claesson van Svartzonker…

Okidoki.

Als de puzzelstukjes ineen vallen….

 


 

Jullie vangsten

Man man man, die herfst laat zich zien en BAM, de vangsten stromen binnen! Zijn we heul blij mee Roofmeister. Keep ‘m coming.

Zanderrr tijd voor Arjan van Dorp.

Doe normaal Axel Nobel. Wat een leipe foto man! Prachtig!!!

Bart Schoemaker: “Dikke 70’er vanaf de kant.” Heerlijk die schemeruurtjes.

Bart Van de Walle: “Zo’n stinkding vanuit de bellyboat. Gelukkig ook een paar mooie baarzen en een snorkel.” Je bent zelf een stinkding 😛

Bas Meeuwenoord: “89 cm zander op de nieuwe JNLL shad.” T**g Bas, wat een unit!!!

Corné Ouwehand: “Heerlijke kayaksessie…” Wat een heerlijk foto 🙂

Daan Pit: “Mooie rooblei van 81 cm op de dropshot.” Dat hoor je niet vaak, dat moet een dreun zijn geweest.

Ondertussen bij onze nachtburgemeester Dirk Jan Boom… Wat een vis weer.

Dries Leurs: “Taaie ochtend maar dan maakt zo eentje het goed. Gevangen op de Gunki G Bump.” Opsteker inderdaad als het taai is.

Driss Devisser: “Na een drukke werkdag wat baarsjes tikken is altijd fijn.” De beste ontspanning die er is.

Erwin Bensbach: “Volle maan, het moment dat de grote baarzen los gaan.” Thanks voor de vette plaat en de tip 🙂

Erwin Rijken met zijn nieuwe pr baars van 51 cm!!!

Evert Oostdam met roofbleipower van 80 cm.

Freddie Alves: “Mooi-weer-baars afgelopen zondag.” Heerlijk die nazomer.

Freek Schoonderwaldt: “Mooie snoek tijdens testsessie van de Lunkerhunt Bento.” Goedgekeurd?

Gwyll Mead: “Das geen snoekbaars.” Nope, das een snoek 😛

Harjan Rumpf: “Stevige metersnoek op de streamer!” Dat moet een heerlijke dril zijn geweest.

Henry Regts: “Snoek van 114 tijdens een middagje varen…” Stel je voor dat je ook nog eens was gaan vissen hahaha.

Herman Bos: “Ff snorkelen in de binnenstad.” Hmmm… er zit iets voor je lens agent 007 😉

Ian Bos: “Deze mooi gekleurde dame uit de bellyboat gevangen op een ultralight hengeltje, was wel even zweten met 30/00 fluorocarbon.” Oef, dat zijn de billenknijpers Ian 🙂

Jasmijn Van Hulsen succesvol in de schemering. Netjes hoor!

Jay Jay: “Geen monster, maar het blijft leuk om op ze te jagen. Gevangen op de C-rig met mijn op 1 na topaasje. Een Keitech Crazy Flapper.” Benieuwd naar je nummer 1 kunstaas Jay jay!

Pr baars voor Jeff Kalli van 49 cm. Oude strijder, mooi!!!

Jens De Goffau: “Klein baarsje die een 9 cm Slick Shad toch aardig naar binnen had ‘geslickt.'” De man van de woordspelingen die Jens 🙂

Johannes Elzinga: “Tijdens een baarzensessie klapte deze vanuit een kuil VOL op de steunhengel.” Mooier gekleurd zul je ze niet snel zien Herr Elzinga.

Kevin van der Toorn: “Baarsje gisterenmiddag in mijn achtertuin.” Heerlijk zo’n glimlach van oor tot oor 😛

Koen Van Rijen: “In de regen op zoek naar nieuwe stekken. Deze nieuwe PB kwam gedag zeggen…..C rig is the best.” De C-rig is koning!

Lau Boom: “Topbaars in de stad!” Netjes Lau! Stadspark zo te zien?

Lean Baks: “Schitterende baars die de shad gretig pakte. Lekkere beuk op een licht hengeltje. Puur genieten.” Wij genieten met je mee 🙂

Marc Zitvast: “Het bellyboat seizoen op het grote water start lekker. Dikke snoekbaars op de streamer.” Marc Zitvast, de man die iedereen aan het vliegvissen krijgt met SmartLures. Oef, wat een leipe, waanzinnige foto man!

Marcel Blomjous: “Die C-Rig blijft toch een zeer effectieve montage.” Nederland in de ban van de C rig en Marcel ook en… terecht!

Mark Besseling: “Afgelopen weekend ging het lekker met de baars tijdens de wedstrijd in Utrecht. Dit was niet de grootste doe ik die dag ving. maar ik denk wel de mooiste!” Puntjegaaf inderdaad Mark!

Mark Verhoeven: “Voorlopig het laatste snoekbaarsje… BUFFEL-tijd is aangebroken!” Dan weten wij al genoeg Mark, we reserveren alvast publicatieruimte 😉

Michael Barten: “Mijn zoontje van 5 jaar voor het eerst vissen! Eergisteren helemaal zelf gevangen!” Onbetaalbare foto. Groot uitprinten voor boven zijn bed!!!

Mike Angel geniet van de nazomer en ook nog eens succesvol met deze groene jas.

Mike Verhoeckx: “Ff met de spinnerbait er op uit!” Beste kunstaas voor deze periode misschien wel…

Nathalie Hoxe: “Gister op bootje!” Wat kijkt die vent op de achtergrond jaloers joh hahaha

Nick van der Wiel: “Mooie 130 snoek op de striker.” Ahhhhhhh, wat een vis! Een dag om noooooit meer te vergeten Nick!

Niels Dekker: “Samen lol hebben daar gaat het om.” Geen speld tussen te krijgen Niels.

Olaf De Vries: “Pr weer aangescherpt met deze volle dame.” Geniale foto!!!

Oscar Lauwers: “De 2e metersnoek in 10 min tijd! De grote aasjes beginnen hun vruchten af te werpen! Deze kwam op de 23cm Shine Glider van Savage Gear.” Nee joh…. in 10 minuten tijd… Oef.

Patrick Korse: “Mooi gevecht op de Freestyle Ultralight hengel.” Genieten!

Renée Alfring: “Meter+ voor mij en samen nog 18 stuks plus een handje vol missers afgelopen weekend. Ze waren goed los.” Dat kun je wel zeggen ja…

Renee Brinkman: “Mee op het bootje gister, gelijk mijn eerste roofblei gevangen. Pr dus van 0 naar 70 cm!” Hahaha, dat zijn de mooiste pr’s Renee 🙂

Rik Sieben… Pffff… Das toch horror met zo’n monster in de nacht…

Alsof het niet gekker kan.

Stekeltijd voor Robin Creve.

Robin V Dijk: “90cm, binnen tien worpen.” Wie zegt dat vissers geduld moeten hebben?

Roy Schenk: “Kneiterharde dreun!” Het mooiste gevoel dat er is…

Ruben Michael Boorsma: “Mooie roofblei op de Waal.” ook de roofblei schijnt los te gaan… Mooie vis Ruben!

Sander Paans: “Langzaam geviste Paddle op een chatterblade!” Die chatterblade zien we steeds vaker langskomen…

Sean Wit: “Eén vis van dit kaliber vangen is al speciaal, maar 2x een 120+ in 15 minuten is helemaal bijzonder.” Nope, de normaalste zaak van de wereld Sean 😛

Sean met een gemiddeld formaat snoek… Pfffff

Stefan Nederpel met snoek in Schiedam down town.

Thomas Giebing: “107 cm op de Sean Wit manier.” Pas op Thomas, straks vang je ook slechts middelmaatjes 😛

Timo Oosterveen: “Mooie vis in de keiharde regen.” Tja, die hoeven ook niet te schuilen hahaha.


JULLIE OGEN EN OREN

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag op onze Facebookpagina plaatsen 🙂

Elke zondag Roofmeister Inside om jou te voorzien van inspiratie, dromen en het laatste nieuws en dat lekker luchtig. Wij zijn jullie ogen en oren in de scene, maar kunnen net zo goed jullie hulp gebruiken. Heb je zelf een vette vangst of een bizar nieuwtje, je kunt ons altijd tippen via info@roofmeister.nl.