Roofmeister INSIDE: Meerval in de winter, 52 cm dropshot baars & Beljaars gaat NKS wedstrijd meedoen

22/01/2024
Roofmeister INSIDE: Meerval in de winter, 52 cm dropshot baars & Beljaars gaat NKS wedstrijd meedoen

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service!😛

 


📽️Vrijdagavond video📽️

Wij krijgen antwoorden op de volgende brandende vragen: Komt snoek kunstaas halen van 5 meter afstand? Hoeveel volgers op een visdag heb je wel niet? Pakken ze het kunstaas eerder op het ondiep dan op het ondiepe? Liggen ze midden tussen de aasvis of er buiten? Wij krijgen de antwoorden op deze visdag tijdens het trollen op snoek in de winter op een dode rivierarm.Β 


 

Beljaars gaat NKS wedstrijd vissen

Graf stink weer. Sorry mensen, mooier kan ik het niet maken en bij het KNMI zullen ze hetzelfde denken. ‘Arme roofvissers’, zullen ze denken en terecht. Bakken met regen achter de rug, dan Siberische temperaturen, waardoor zo’n beetje alles dicht komt te liggen. En dan… Tja, waarom niet, volle bak wind.

Afgelopen week, aan alles voelt de foto dat het ijskoud is.

Vissen met dood aas. Hoge verwachtingen, Evert van DeRoofvisser.com treft alle voorbereidingen, inclusief voorvoeren. En dan… Zucht…

Deze week een herkansing met Bo vanaf de kant op snoekbaars, maar dat kan ik kort houden. Wederom ijskoud en nu stond de snoekbaars volledig uit. Grootse plannen voor wat betreft dood aas in de buurt van Zwolle. Forget it, eenmaal aan de oevers zagen dat een ijslaag roet in het eten gooide. Een vissessie met de Vismeester hebben we daarom afgezegd. Een te groot risico. Niks geen ijs bij hem, stond die gast de bewuste dag gewoon lekker snoek te harken… Pffff…

De Vismeester ging wel…

eigenlijk niet mijn allereerste NKS wedstrijd, ik heb er al een fictieve versie op zitten πŸ˜› Zie video boven.Β 

Zondag zou ik mijn allereerste NKS (Nederlands Kampioenschap Snoekbaarsvissen) vissen en je raadt het al. Dit keer teveel wind, de organisatie heeft het (terecht) afgeblazen. Je zou zo’n weerkaart toch in de kleinst mogelijke stukjes willen verscheuren…

Die twee broeden op een snode plan, dat kan niet anders.

Ja ja, je leest het goed, ik ga een NKS wedstrijd vissen. Wie in vredesnaam is er compleet mesjokke om met mijΒ  in teamverband iets trachten te presteren? Een hele goede vraag. Nou, het is niemand minder dan visgids Herman Schuurman. De goedzak. Hij kent mij wel langer dan vandaag en ik zoek me dus rot naar het addertje.

Makkelijk werd het niet, maar dat gaat de wedstrijddag natuurlijk heulemaal omslaan!

Bo is al met hem meegegaan om te trainen. Ik kon die dag niet. Dat is voor Herman waarschijnlijk een manier om de boel nog enigszins te kunnen compenseren. Hoe dan ook vingen ze vis en hebben ze info verzameld. Aan mij de schone taak om mijzelf de bewuste wedstrijddag (een week later) van mijn beste kant te laten zien. Iemand enig idee of brasem meetelt?

 


 

De selectie van 20

Ondanks gure omstandigheden wederom weer oogverblindende vangstfoto’s. Wat zijn jullie toch bikkels. Roofmeister is dankbaar voor al dat moois πŸ™‚

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.

Freek Janssen: “Wat hadden ze zich weer vol gevreten. Je voelde de aasvissen zo zitten.” Niet normaal wat een kolos Freek. Heel knap hoe jij ze vangt in de winter!!!

Robin Smit: “Na een hele lange tijd niet meer op het water geweest te zijn, eindelijk weer eens achter de snoekbaarzen aan gegaan. Ondanks de regen, wind & kou weer ouderwets genoten.” We misten je al Robin, machtig toch om er weer mee bezig te zijn?!

Robertjan Mastenbroek: “Toch maar weer even wezen baarzen. Een geweldige knal op een speedjig, gevolgd door een korte kracht explosie… kwam deze reus na enkele minuten eindelijk aan het oppervlakte! Groeten uit Madagascar!” Raaaahhhh, heerlijk om weer iets met warmte te zien RJ en wat een bizar mooie vis man!

Marcel Hoekman: “Weer of geen weer, we gaan gewoon op pad.” En niet onverdienstelijk weer Hoekman, hoe krijg je het toch voor elkaar?!

Hans Bijsterbosch: “3e keer voor mij op de bellyboat, afgelopen zondag was het machtig koud. Maar als beloning klapte deze beuker van 92 op mijn hengel. Hiervoor moest ik even naar de kant om deze schoonheid vast te leggen. Blijft mooi die snoeiharde aanbeten.” Nee joh!!! Wat ontzettend gaaf Hans! Niet normaal wat een kasteel. Je hebt het duidelijk in je vingers.

Albert Dekker: “Mooie winterbak op de MADCAT Catlure. Een heel gevecht met een 80 grams hengel. Maar na zeker 20 minuten was ze even de mijne.” Eens wat anders dan die monstersnoeken en dan dit weer. Ook nog eens op kunstaas. Albert for president!

Kevin_hop_predatorfishing: “Prachtig goudklompje op een ijskoude visdag, de dag startte met een -6, deze alleen al maakte het al de moeite waard. Toch ongelooflijk hoe mooi ze kunnen zijn van kleur!” Dit doet het kwik weer stijgen Kevin, wat een super fraai gekleurde baars zeg!

Dylan Yans: “Een Nedworm op een NedHead Lupagear, meer moet je niet hebben voor een paar dikke pizza’s.” Die Ned rig blijft verbazen. Goed gevist Dylan!

Didier Laroy: “Godnondeju, mag hier ook eens een posten πŸ˜› Terwijl de lijm aan het drogen was van het ‘padplakken’ op m’n nieuwe HART-belly, gaf Olivier Lisarde van de gelijknamige hengelsportwinkel me een rondleiding in het zonnige West-Vlaanderen. Ik heb genoten!” Welkom in deze reeks met vangstberichten Didier! Super leuk plaatje, wat een liefde!

Deze foto kregen we van Szabolcs PΓ‘sztor. Wat een beauty van een foto, in de stad in het donker. Avontuur!

Bert Pocquet: “De eerste 80 + is een feit.” Hoppetee en wat een dikkerd ook nog eens. Echt een kasteel!

Dries Leurs: “Eerste vis van het jaar, ook eerste jaar dat dat een roofblei is.” Bizar dit Dries, dat zie je niet vaak. Waar zijn al die roofbleien in de winter toch?!

Edwin de Graaf: “Deze magere dame van 115 cm kwam er tussendoor tijdens het dropshotten op snoekbaars.” De never ending pike Edwin. Zeker niet dik, maar ellenlang!

Kevin Zomerveld: “52 cm op de dropshot vanaf een kribje in de Lek.” Die zag je niet aankomen waarschijnlijk. Wauw!

Todd Kranenborg: “Het baarzen feest is weer begonnen.” Als eentje niet genoeg is! Heerlijke foto Todd!!!

Greggor Boeiend: “De missie was om een meerval met een witte achtergrond op de foto te krijgen; mooi gelukt, mocht er 5 vangen.” Missie geslaagd, met vlag en wimpel Greggor! Foto om in te lijsten!

Gijsbert van der Marel: “Snel stromende rivieren en snoekbaarzen op het ondiepe! Wat wil je nog meer?!” Kneiterharde aanbeten zo te horen. Niks, meer hebben we niet nodig.

Mike van Keulen: “Het was ijzig koud en grijs, met de sneeuw op komst. Gelukkig een paar mooie snoekbaarzen weten te strikken.” Strijders worden beloond Mike!

Mike Latdorp: “Ik mocht 2024 met een hele fraaie vis beginnen, eerste sessie meteen een dikke meterbak. Super blij mee, mijn eerste vis.” Het jaar 2024 wordt er een voor in de boeken voor jou Mike!

Michelle van Wamel: “Een mooie 84’er, de eerste x dat ik alleen een snoek ving op dood aas (makreel).” Netjes Michelle! Nu voor die meter in je uppie!

 

🏆Foto van de Week🏆

Wederom een foto die vanwege de compositie wint, dit keer van Didier Laroy. Een knuffelmoment tussen hem en de zander. Check de ogen, die lijken zelfs te matchen. Foto met een hoog feel-good gehalte. Gefeliciteerd Didier!

 


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.