Roofmeister Inside – Over vakantie, Peter R. de Vries, Limburg en de meest actuele vangsten

18/07/2021
Roofmeister Inside – Over vakantie, Peter R. de Vries, Limburg en de meest actuele vangsten

Yooo Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


***ONZE NIEUWSTE MEGAVIDEO***

Stap aan boord bij topvisser Chris Bloemert van Garmin en Westin. Laat hem je zien hoe hij werpend vist op grote snoek en snoekbaars en daarbij optimaal gebruik maakt van zijn apparatuur. Met name de Garmin LiveScope gooit hoge ogen onder water. Als een zaklamp richt hij deze fishfinder naar willekeur op scholen aasvis en grote roofvissignalen.


 

Ramptoerist of Roofmeister?

We hebben het voor onze kiezen gekregen de afgelopen tijd. Ik (Sjoerd Beljaars) volg altijd NOS Teletekst voor een actuele stand van zaken en is er een hot topic dan krijgt dat een apart subkopje in de lijst met nieuwsitems. Die twijfelachtige eer heeft het Corona virus nu al ruim anderhalf jaar. Nu was het proppen voor de redacteur die achter de knoppen zit. Het Corona virus met haar nieuwe opleving, Peter R. de Vries die aan zijn verwondingen is overleden en de dramatische overstromingen in Limburg.

Vakantie, mag dat?

Heftig! Die Coronaopleving lijkt zo’n beetje gemeengoed te worden, maar de moord op De Vries was een klap in het gezicht en ook het getroffen Limburg raakt ons allemaal. Het voedt mijn relativeringsvermogen. Ik ben een redacteurtje van een roofviswebsite. Ik moet mij druk maken dat er genoeg toffe artikelen en video’s online staan.

De raderen draaien…

Sterker nog, ik ben op vakantie in eigen land, in de buurt van de Randmeren. Moet ik mij dan een beetje schuldig voelen? Nee, ook al is dat in mijn gedachten aan de orde geweest. In ieder geval alles beter dan dat je als een of andere debiel de ramptoerist in het zuiden uit gaat hangen of een neergeschoten De Vries gaat filmen met je telefoon. De discussie over het vaccineren ga ik maar niet voeren.

The making of…

Een bewogen (werk)jaar Roofmeister zit er op en dan mag er aan wat rust gedacht worden, ondanks alle ellende in de wereld. Het Veluwemeer en de IJssel lonken, maar ook het hengelgerei krijgt een adempauze. Het hoofd niet, daar blijft Esox & co in rondwaren. Welke artikelen gaan we na de vakantie brengen;vooral, met welke invalshoek? Hoe gaan we onze video’s anders inzetten? Is dat wel nodig? Hoe dan ook lijkt het algoritme van YouTube ons niet bepaald welgezind, hetzelfde geldt voor Instagram. Wij zijn er van overtuigd dat we kwaliteit brengen, respectabele exposure genereren, maar het verdient gewoonweg meer. Tenminste, dat vinden wij. Denk jij daar anders over of heb je tips, please mail ons op info@roofmeister.nl. Geen wanhoopskreet, maar fijn als de doelgroep met je meedenkt toch?!

Hoe kunnen we onze video’s die next level boost geven. Denk met ons mee, mail ons 🙂

Enfin, in het koppie weinig rust zo tijdens mijn vakantie. Ik ben in ieder geval niet een doorgewerkte arts die vreest dat de IC’s alweer volstromen, geen nabestaande van De Vries en sta voor huis en haard geen zandzakken vol te scheppen. Ik tel mijn zegeningen.

 


 

Verser dan vers

Jawel dames en heren, de vakantie is voor menigeen een feit! Een rare zomer, maar de vangsten blijven lekker binnenstromen. Thanks daarvoor en keep it coming amigo’s! De ene nog mooier dan de andere en elke keer weer een loodzware taak om de 20 mooiste er uit te pikken!

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.

Dylan Yans: “Afgelopen nacht nog eens op pad met mijn beste maat gegaan. Dat was een top nacht met 6 vissen. Alles op de paars Fugo 18cm van Fishimpact.” Die nachtfoto’s worden steeds beter. Dylan, jij bent sowieso al een tijdje op de goede weg. Super mooie vis ook!

FlandersFisher: ‘Eerste keer met de boot en net geen metersnoek (99cm). Unieke ervaring!” Wat een heerlijk plaatje zo ook topper!

Flipke D Nijssen: “Waalse Maas met dood aas.” Mooi voor Sinterklaas gedicht Flipje haha

Freek Schoonderwaldt: “Twitchbait doet t hem weer.” Wondertechniek kan het zijn.

Hessel Wijbenga: “Mooie rivier snoekbaars gevangen vanuit de bellyboat.” Plezier straalt er vanaf Hessel! Super leuke plaat!

Jefferson Haa: “52cm op het magische Haringvliet, mijn nieuwe Rhea Gipsy v480 is goed gekeurd.” Wat een vis om je nieuwe boot mee te dopen!

Jeroen Bouwer: “Vanwege het warme weer, weer eens op snoekbaars vissen met de pen!” Supermooie visserij Jeroen!

Jurek de Jong: “s’Avonds op pad geweest met de spinners, dat leverde deze mooie snoek op, super gave sport op ligt materiaal!” Dat is zo mooi aan die zomeravonden. Lang en actieve vis.

Jurgen Van Schijndel: “Krijg geen snoek meer gevangen,weer zo’n naaktslak op kunstaas.” Haha, een naaktslak, daar hebben ze idd iets van weg, maar doet menigeen een moord voor hoor Jurgen.

Lander Van Hullebusch: “Mooie bonusvis tijdens een snoekbaarssessie.” We zullen geen flauwe grap maken over het landen…

Marcel Hoekman: “Deze massieve snoek ving ik afgelopen zaterdag.” Ongelooflijk deze man! Marcel, de meterkoning, mag die titel nu officieel zijn svp?!

Marcel Hoekman: “Prachtige meter vis binnen 5 minuten op de Miuras Mouse.” En nog een. Gaat al een tijdje zo door.

Niels de Ren: “Dochterlief leren pelagicen.” Mooi Niels, giet het erin met die paplepel.

Rick Veurink: “Mijn PR met 5 cm aangescherpt tot 90 cm tijdens het verticalen.” Ohhh… Niks meer aan doen man. Wat een beauty!

Serge Sonneveldt: “Heerlijk als je op een taaie avond toch nog die verlossende beuk krijgt als de zon net onder is.” Altijd weer prachtfoto’s van die Serge! Thanks!

Sjouke Koelstra: “Dit x wel een meter.” Haha zie de vorige Inside met een vis van 99 cm. Lekker Sjouke!

 Wessel Sierd Venema: “Tijdens het testen van mijn nieuwe aankoop (Garmin Livescope), deze mooie snoek over de streep kunnen trekken!” Tja, veel mooier kun je ze niet op de plaat krijgen Wessel. Groot in de huiskamer ophangen man!

Sven Bonouvrie: “Voor het eerst dit jaar weer wezen zeebaarzen met pa, een paar leuke visjes weten te vangen!” Dagen om niet meer te vergeten toch! Leuke foto Sven!

Yves van Doninck: “Mijne nieuwe pr van 95 cm.” Ongelooflijk wat een bak Yves. Wat een prachtig kasteel!!!

Johnny Koekerits: “2 van in de ochtend. Vroeg uit de veren werd beloond.” Netjes man! Wat een zilveren troffee!

 


 

***FOTO VAN DE WEEK***

Tijs De Boer: “Voor het eerst sinds een lange tijd weer aan het strand gevist. Na enkele kleine zeebaarzen en een aantal platvissen. Kreeg ik een harde beuk op mijn hengel, met als vervolg een slappe lijn. Snel de hengel gepakt en hangen! Na een sterke drill van ongeveer 10 minuten kregen we onze eerste blik op de vis. De adrenaline schoot door m’n lijf. Na nog een stevig gevecht vlak voor de kant, konden we de vis landen. 79 centimeter aan zeebaars op het land. Prachtige beleving en een nieuw PR! Hartstikke blij mee.” Foto van de week amigo! Wat een opentop vakantiefoto! Dit geeft de zomer perfecto weer. Zon, zee en strand, een lekker wijf op de foto erbij en je heppun World Press Photo hahaha. Nee, machtige vis, machtige plaat!

 


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.