Roofmeister Inside – Roofmeister HQ dicht, Friese meter & ruim 40 actuele vangstfoto’s

15/03/2020
Roofmeister Inside – Roofmeister HQ dicht, Friese meter & ruim 40 actuele vangstfoto’s

Yooo Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Natuurlijk niet voordat je weer helemaal op de hoogte bent gebracht met de laatste roofvisnieuwtjes. Roofmeister Inside, at your service 😛

Door Team Roofmeister

 


 

Roofmeister HQ dicht

Roofmeister HQ is voor onbepaalde tijd dicht, voor even moet ons team aan het thuisfront zijn werkzaamheden verrichten. Het maakt niet zoveel uit, want op kantoor een gebrek aan werkplekken. Inmiddels hebben we HQ namelijk gebruikt als opslag voor het inslaan van voorraden. Slechts enkelen van ons die zich hier wagen in witte pakken en gasmaskers (voorzien van RM logo) om de boel in goede banen te leiden.

Voor in de geschiedenisboeken.

Hier en daar een blikje groenten en een zakje pasta als mondvoorraad, maar… veel belangrijker… ook massa’s wc papier. We hoeven niet uit te leggen dat dat van ontstellende waarde is in geval van een noodtoestand. Komen de zombies eenmaal, dan kunnen we deze wellicht lelijk verwonden met toiletrollen. Dat zal ze leren. Bovendien, de tijd dat wij met onze blote handen de bilnaad beroeren ligt ver voor ons.

Niet iedereen is zo fortuinlijk 🙁

Het gros van de ruimte is bovenal voorbestemd aan roofvismateriaal. Goed gesorteerd rijen met softbaits, hengels, loodkoppen, molens, reels en ander noodzakelijk kwaad voor de komende, onzekere tijd. De beste remedie tegen het Corona virus? Pesies, vissen, bij voorkeur alleen op de wereld. Weinig kans dat een beetje roofvis jou in je gezicht gaat hoesten. Wij zijn Corona proof…

Vissen Roofmeisters! Liefst in je eentje, dan is er niks aan het handje. Rutte zal het vandaag vast beamen.

Het bovenstaande natuurlijk met een flinke knipoog. De wereld is in rep en roer en of je het nu over the top vindt op niet, we hebben er allemaal mee te dealen. De scenario’s in bijvoorbeeld Spanje en Italië hangen ons boven het hoofd. Is het Roofmeister kantoor echt dicht? Ja, verre van ideaal, maar wij kunnen thuis werken en dat is dan het minste dat je kunt doen om solidair te zijn met de rest van de samenleving.

 


 

Dikke metersnoek in Fryslân

Logisch dat velen in de gesloten tijd bijvoorbeeld Zweden op zoeken om daar het roofvissen voort te zetten. Ook valt er wat voor te zeggen dat je tijdens een visvakantie eens een ander strijdtoneel wilt zien dan het Nederlandse. Voor het vangen van veel en grote vis hoef je de landsgrenzen echter niet te overschrijven. Buitenlandse vistoeristen weten het al, Nederland is the place to be.

De Mariahoeve bij ochtendlicht. Duidelijk te zien, de twee luxueuze visboten die je hier kunt huren. Klik HIER

Roofmeister trok naar Friesland, Terherne aan het Sneekermeer om precies te zijn. Aldaar De Mariahoeve, een op-en-top visbestemming waar het je aan comfort niet zal ontbreken. Een blik op Google Maps en het gaat je duizelen. Wat een water, niet alleen het uitgestrekte Sneekermeer, maar tal van gebieden die doorkruist worden door kleinere water.

Het uitgestrekte Sneekermeer.

Dat kan voor velen wat terughoudend werken, want waar te midden van deze weelde moet je in vredesnaam beginnen? Geen probleem, want de hulp is nabij met visgids Tjeerd van de Ploeg, voor wie dit zijn thuiswateren zijn. Tientallen jaren roofviservaring op het hoogste niveau, een vol uitgeruste boot en… een shotje Berenburg als je je pr vangt.

Tip: Ga je een paar dagen hierheen, boek de eerste dag dan Tjeerd voor de noodzakelijke stekkeninfo. Klik HIER

In plaats van het wiel opnieuw uit te vinden charterden wij Tjeerd. Hij zou vissen met Barry van De Mariahoeve, wij zouden alles op video vastleggen. Makkelijk zou het niet worden werd ons al gezegd. Februari en maart zijn simpelweg niet de meest productieve maanden van het jaar… Ook niet in Fryslân. Tjeerd nodigde ons direct uit voor een keer in de late zomer/herfst. Dan weet hij plekken waar de snoekbaars los gaat, een 60’er is dan een ieniemienie.

Kebeng! Nog geen half uur op kleiner water en…

Betrapt! Een box. Tja, dan vergeet je even alles 🙂

De laatste weken was het snoekbaars vissen echter taai gebleken en besloten we ons vizier op snoek te richten. Gaat het over grote, zware snoek dan valt veel in de schaduw van de vissen die in Zuid-West Nederland gevangen worden. Over de 110 en ook zeker 120 snoeken die hier worden gevangen hoor je weinig.

Overal maak je kans.

Wat zijn de kansen…? Altijd moeilijk te zeggen. Ook hier. Het eerste dag bestookten we het Sneekermeer, zonder enig resultaat. Maarrr… zodra we dit achter ons lieten en de ingang van een slotenstelsel invoeren… BAM, de hengel van Barry sloeg dubbel. Meteen was het duidelijk dat het om een betere vis ging. Gelukkig ging alles snel en goed en konden we een moddervette snoek meten. Precies 1 meter! Wat een beauty! Barry’s pr en natuurlijk werd dat gevierd met een Berenburg 😛

In de stad Joure was…

…ook raak.

Vooraf hadden we afgesproken dat we niet een hele dag zouden vissen. Het vond plaats net voor de Corona ellende en files waren aan de orde van de dag en wij wilden dat voor zijn. Uiteindelijk vingen we 5 vissen met nog een aantal lossers, waarvan dus 1 beauty van een metersnoek in nog geen 5 uur vissen. Tel uit je winst 🙂 Binnenkort een uitgebreide video reportage!

 


 

Vangstupdate

Beduidend meer vangstmeldingen dan de voorgaande weken. Ons inziens twee verklaringen. De februari stormen zijn gaan liggen en… vissen is zonodig nog het enige wat verantwoordelijk is om te doen tijdens de Corona pandemie. Scrollen maarrrrr…

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen. 

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten, natuur en water

Agent Mika Kroese wist deze snoek te ”arresteren”. Gelukkig wel weer vrijgelaten na een proces verbaal!

Bas Westerveld: “Sem (5 jaar), helemaal wild van vissen. En wil dan ook het liefst elke keer mee op pad met opa, broer en mij. Heeft in januari voor zijn verjaardag zijn eigen vistas en toebehoren gekregen en dat moest nodig worden uitgetest. En vandaag heeft ie twee snoeken gevangen samen met mijn broer (Erwin).” Roofmeister in wording!!!

Afbeelding kan het volgende bevatten: buiten, natuur en water

Koen van Rijen: ”Zei tegen de vrouw: Ga even gooien, Bam!” Zo hoort het, Koen!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, lucht, buiten, water en natuur

”Dit boze mannetje moest die Slickshad hebben!” Aldus Mark Verhoeven. Lekker bezig!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, lucht, buiten, water en natuur

Eindelijk weer zonnig weer aan de waterkant! Ton Hilvers wist deze snoek te vangen op een haring.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten en natuur

Wow! Een heule dikke dame voor Enzo Claassens, gevangen op de spinnerbait!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten

Moet niet gekker worden! Helaas was deze ongelukkige karper door Stein in zijn rug gehaakt. Gelukkig zwemt de vis weer zijn rondjes zonder ernstige schade!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, glimlacht, buiten

Het was eindelijk weer een beetje fatsoenlijk weer, dus Thomas Wending kon weer op pad! Op het ondiepe hapte deze snoek toe. Mooie vangst, Thomas!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten, water en natuur

Een prachtige vangst voor Mathieu de Vogel! Toen de spinnerbait bijna uit het water kwam zetten kreeg Mathieu een volle aanbeet aan de oppervlakte wat direct voor een verhoogde hartslag zorgde!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten, water en natuur

Tijdens een uitje met de hele bende wist Edwin Roethof deze gave plaat te schieten van zijn maatjes Maikel en Wesley!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, wolk, lucht, buiten, natuur en water

Een dikke Boem op een jerkbait voor Wilfred van Asselt. Met recht een prachtige vangst en foto, Wilfred!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten en natuur

Een paar uurtjes in de polder op zondagmiddag leverde Serge Sonneveldt maar liefst 6 vissen op. Deze snoek was de grootste, en kwam van slechts 30 cm water!

Afbeelding kan het volgende bevatten: lucht, buiten, water en natuur

Een mooie snoekbaars voor Dylan Yans met behulp van de Fin-Dropper van Fish Impact!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten en water

Emile Warren wist afgelopen weekend weer meerdere 90+ snoekbaarzen te vangen! Deze dikzak kwam pelagisch op de kant tijdens een sessie op groot water. Goed gevist Emile!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, water en buiten

Wanneer je alleen gaat vissen, is het lastiger om (goede) foto’s te schieten. Wel wist Jessica een mooie metersnoek te vangen in een klein slootje. Het was een mazzeldag, want een uur later volgde er een tweede metersnoek!

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen en buiten

”Zeg eens Cheese!” Moet Karel van der Wal tegen deze snoekbaars gezegd hebben, de pasfoto is in ieder geval goed gelukt!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten, natuur en water

Veel missers afgelopen weekend voor Jaimy Posthumus. Toch wist hij nog deze donkere dame te verleiden!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten en natuur

Jeroen van Luik wist deze paairijpe dame te vangen in een ondiepe beek. Soms moet je het even doen met een foto van een voorbijganger, toch is het een fijne plaat geworden!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten en water

Tijdens de stormdagen besloot Mario van Dyck het te proberen op een klein water en bij de derde worp was het al raak!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, buiten en water

Een taaie en natte visdag voor Oscar Lauwers, maar een volger resulteerde in een keiharde aanbeet onder de hengeltop! Op de laatste slag klapte deze dame vol op de Shine Glider wat een gave dril bezorgde. De foto is ook erg geslaagd mannen!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten, water en natuur

Een mooie vangst vanuit de boot voor Marcel Hoekman!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten, water en natuur

Pike Master doet waar hij goed in is, snoek vangen!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, zitten, buiten, natuur en water

Na een radiostilte is Jeroen Bouwer weer back in the game! Samen met zijn maat Bas hebben ze de ondieptes afgevist met jerkbaits. De heren hadden een top ochtend met 3 metersnoeken, waarvan dit de grootste!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, lucht, buiten en water

Geen grote, maar wel een hele mooie snoek voor Simon Vreeswijk!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten, water en natuur

Een fraaie snoekbaars vanuit de boot voor Feije Graphorn!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, lucht, buiten, water en natuur

Opnieuw een prachtige vader-zoon dag voor Eric Westra. De vangsten waren niet geweldig, maar in ieder geval niet met lege handen naar huis!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten en water

Geen hele grote vangst, maar wel een mooie donkere snoekbaars! Ruppert Dubois-Bricout wist de zander te vangen op een (zelf herstelde) Joker van Fish Impact.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, lucht, buiten en water

Tijdens een voormiddag aan de waterkant wist Mario Laureys 4 aanbeten te krijgen. Het resultaat was twee missers en twee snoeken op de kant. Een geslaagde sessie met de Westin Swim!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, wolk, buiten, natuur en water

Tijdens een taaie dag in de polder wist deze snoek de Little Paddle van Sander Paans te vinden. Mooie foto, Sander!

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, lucht, buiten, water en natuur

Rob Kulowany had eindelijk weer succes na een tijdje zonder vangsten!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten, natuur en water

Ook Lies had afgelopen weekend succes aan de waterkant. You go girl!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten en natuur

Een mooie poldervangst voor Ralph van der Schelling!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten, water en natuur

Chris Hoxe wist afgelopen zaterdag 3 snoeken te vangen, en daarnaast ook een roofblei op een shad! Samen met zijn zwager Renee hadden de mannen een prima dag aan de waterkant!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, kind, lucht, buiten, natuur en water

En een mooie snoek voor Renee!

Afbeelding kan het volgende bevatten: buiten, water en natuur

Nummer 40 van het jaar alweer voor Daan Siderius!

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, buiten, water en natuur

Henry Regts wist in twee uurtje tijd vijf vissen te vangen! In de kleine heldere kanalen hadden de vissen erg veel trek in de Gator Shads!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, lucht, buiten, natuur en water

Arjan van Dorp beleefde een bizarre week. Na alle winderige ellende was er een week vrij waarin maximaal gevist kon worden. Er kwamen meer dan 70 vissen op de kant, waaronder een nieuw PR. Klasse, Arjan!

Afbeelding kan het volgende bevatten: lucht, buiten, water en natuur

Taaie visserij voor Timo Oosterveen afgelopen weekend. Gelukkig kwam er wel één snoek op de kant!


 

Foto van de week!

De keuze was écht moeilijk dit keer. Heel veel mooie foto’s deze week, maar toch is er eentje die er wel bovenuit springt. Wauw, wat een gave foto, waarbij technisch alles klopt! Jim van de Mortel wist deze dame langzaam vissend te vangen over een stel talud met een Burbot.  Klasse Jim, ga zo door!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, hoed, buiten, water en natuur

 


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen 🙂