Roofmeister INSIDE – Snoek van 131 cm😱, Dropshot als winnaar en weer een drone gecrasht😫

13/06/2022
Roofmeister INSIDE – Snoek van 131 cm😱, Dropshot als winnaar en weer een drone gecrasht😫

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


***DE RM ZATERDAG MIDDAG VIDEO***

In deze video gaan we vissen met Simon Torenbeek van Berkley en Abu Garcia op het Hollands Diep. Niet zomaar, want we hebben een rad van fortuin bij ons. Elke twee uur moet er aan gedraaid worden en moeten we vissen met de techniek die het lot voor ons bepaalt. Gaat het ons lukken om op elke techniek roofvis te vangen?


 

Drone pleite

Voor het eerst in de geschiedenis Roofmeister Inside op de maandag in plaats van de zondag… En tja, dat heeft zo zijn redenen… Meteen ook voor ons een goede reden om voortaan Roofmeister Inside op maandag airborne te gooien 🙂 Hoe dan ook, gisteren vond de Raymarine Cup plaats op de Rhederlaagse Meren (nabij Arnhem), een informele roofviswedstrijd onder de prostaffers en relaties van Raymarine en Roofmeister mocht er bij zijn.

Vroeg in de ochtend, de boten liggen klaar.

Twee lekkende koffiekannen, een voorbode voor wat er komen zou gaan?

Die lach wilden we van zijn gezicht, dat was ons doel.

Zeker gezellig, maar om nu te zeggen dat het wedstrijdje informeel is… Integendeel, natuurlijk zijn dan de broodnodige messen geslepen. Al helemaal met een deelnemersveld met topvissers zoals Hendrik-Jan Verheij, John Smit, Volkmar Strikkers, Rocky van Duijvenvoorde (Spro) en Yaïr Nauta. Dit zijn niet bepaald jongens die dan achterover leunend wachten op wat komen gaat.

Ons team, klaar voor de strijd.

Ik, Sjoerd Beljaars, werd samen met filmmaker Bo Staartjes ingedeeld bij Rocky. Niet iets om rouwig om te zijn. Rocky heeft menig groot toernooi meegemaakt, kent het klappen van de zweep en had een volledig uitgewerkt strijdplan uitgewerkt. Doelstelling: eerder genoemde coryfeëen huilie huilie op de prijsuitreiking. Een pittige klus, maar haalbaar, zeker met de getroffen voorbereidingen door Rocky.

Een hoofdrol voor de Raymarine Element fishinder deze dag. Makkelijk te bedienen, gunstig geprijsd en boordevol features.

Meteen bij de start voer Rocky naar de IJssel bij de ingang van de Rhederlaagse Plassen. Hier mooie stroomnaden, keerstromen en een mengelmoes van waterkleuren. Als je een klein voorntje bent, moet je hier niet wezen zeg maar… We waren niet de enigen met deze startkeuze. Alex Boom kwam er ook te liggen. Rocky had het voorzien. Geen paniek, het was nog steeds onderdeel van het plan.

Gevangen met crankbait, zouden wij iets verkeerd doen?

Opeens komt John met koppelmaat Matthieu van de rivier af, Matthieu laat ons een prachtige snoekbaars zien, gevangen op een crankbait. Snel op de film en weer terug. Dan vangt Alex werpend met een shad vlak voor onze neus een forse zander. Niet lang daarna weer een, een iets kleinere. Bo en ik worden nu nerveus. Wat doen we verkeerd? Ik wil liefst tegelijkertijd met alle vistechnieken aan de slag, voeren met kunstaas… De waanzin dringt zich op. Rocky blijft de rust zelve…

En dan begint het te lopen…

‘Stick to the plan’ is zijn motto. Hij blijft een rotsvast vertrouwen hebben in zijn aanpak. Met name zijn dropshot rig dicht hij zekerheid toe. Het werpt zijn vruchten af. Eerst wat voorzichtige aanbeten, dan een dreun van jewelste op zijn hengel en een mooie hoge 50’er snoekbaars. De rest van de boten is inmiddels al weer elders zijn geluk aan het beproeven.

De dropshot rig van Rocky, dodelijk effectief.

Worm imitaties, Rocky snapt niet dat er nog maar zo weinig mensen mee vissen…

We hebben hier nu het rijk voor ons alleen. Rocky is in zijn nopjes. Alex vertelde nog dat hij veel missers had en Rocky ervoer hetzelfde. Zonde om dan weg te gaan, aldus laatstgenoemde. Afromen zo’n stek en met wat kan dat nou beter dan met een dropshot rig?! Je werpt hem in de stroomnaad en laat hem tergend langzaam over de bodem in die strikezone voeren, iets wat met shad + jigkop niet kan. Zo vangt hij er nog twee snoekbaarzen bij, Bo vangt er nog een jiggend, mij laten we ouderwets maar weer buiten beschouwing. Zucht…

Bo jiggend… Beljaars… No comments.

Dan gaat de beet er uit en treedt fase 2 van Rocky in werking. Van snoekbaars weten we dat ze in de middag lastig kunnen worden. Dat geldt niet voor snoek en baars, die net zo goed overdag lekker fit kunnen blijven. Hiervoor heeft Rocky een kanaaltje uitgekozen waar hij in het verleden mooie, dikke baarzen heeft gevangen. Het is er een stuk helderder dan op de rivier en dus ook snoek moet heel goed mogelijk zijn.

Ondertussen bij Kevin en Sander die goede zaken doen op de rivier.

Een serieuze gooi naar de titel.

Het vertrouwen wordt gesterkt als we iemand in een rubber bootje tegenkomen, de beste man heeft zojuist in een half uurtje twee snoeken gevangen. Top, vlug gooien we kleine crankbaits achter de boot en gaan we trollen over de grillige bodem hier. Lekker kleine plugjes, zodat de kans op van alles zo groot mogelijk is. Ondertussen een wakend oog van Rocky op zijn Raymarine Element fishfinder. Ziet hij wolken aasvis, dan werpen we zo’n stek uit met pluggen, shadjes en chatterbaits.

Er is nog een team dat razendsnel gaat. John en Matthieu.

Helaas, helaas het levert niks op. Snoek en baars houden de kaken die dag stijf op elkaar. Later blijkt geen enkele andere deelnemer deze rovers gevangen te hebben. Hoe dan ook, fase 3 van het plan. Weer een rivier-ingang opzoeken als in ochtend en die weer afromen. Wat later op de dag en wie weet een snoekbaars die er al weer zin in krijgt.

Waarom wordt onze aandacht tegenwoordig afgeleid door de achtergrond van een wedstrijdfoto?

Dat is de plek waar de Wet van Murphy genadeloos toeslaat. Het begint bij Rocky, die na wat voorzichtige aanbeetjes een snoeiharde aanbeet krijgt. Kebeng, de kromming van de hengel belooft veel goeds. Wat zou een 60’er snoekbaars lekker meetellen in het klassement. Maar scheisse, de vis lost zich.

Het laatste beeld dat we hebben kunnen zien… Onmogelijk om hem te pakken te krijgen. Graf drone…

Niet veel later maak ik droneshots van de omgeving. Op de rivier zie ik de boot van Kevin en Sander een drift maken. Ik stuur de drone naar beneden en probeer de boot met een vloeiende, achterwaartse beweging in beeld te filmen. Plotseling verschijnen er takken en blaadjes in beeld. Shit!!! Ik heb mijn drone in een torenhoge wilg gevlogen, in de bovenste kruin. Ik kan wel janken.

De poedelprijs is voor mij, uitgereikt door Alex Boom die hem de vorige editie van de Raymarine Cup in de wacht sleepte.

Rocky zet me aan de kant om mij mijn wanhopige missie te laten volbrengen, de drone terugkrijgen. Kansloze missie, maar daar wil ik eerst nog niets van weten. Het zijn gevaarlijke momenten in het leven. Totaal ontredderd en in verwarring moet en zal je die drone terugkrijgen. Ik klim die vervloekte boom in, maar weet op voorhand al dat het niet gaat lukken. Eenmaal op 4 meter hoogte, met mijn linkervoet steunend op een stronkje, breekt deze af en lazer ik naar beneden. Ondertussen buigt de tak waar ik me aan vast houd gelukkig mee… Was deze geknapt, dan had ik 100% mijn enkels gebroken. Gevolg? De drone hangt nog op een slordige 20 meter hoogte in de boom, van mij had ie meteen maar beter in de rivier kunnen vallen…

Team Roofmeister-Spro op een knappe derde plek.

Team Sander-Kevin met hun tweede plek. Heel knap gevist mannen!

De kampioenen van deze editie, John en Matthieu. Gefeliciteerd mannen!

Soms volgen dieptepunten en hoogtepunten elkaar op, aldus rake woorden van Rocky. Qua eindklassering een plek waar we allerminst ontevreden over mochten zijn. Een derde plek is iets om trots op te zijn. En de doelstelling, huilie, huilie bij de andere roofvistoppers is ook met vlag en wimpel geslaagd. Echter, niet vanwege teleurstelling, maar gierend van de lach door mijn blunder met de drone.

Tranen in de ogen, maar dan van het schaterlachen.

Nog een dankwoord voor de organisatie, in het bijzonder Harrold van Asselt en John Smit. Wederom supergezellig en we kunnen niet wachten op de volgende editie. Met drone… Dat sowieso.

 


 

Verse juni vangsten

Wauw, wat een vangsten druppelden er weer binnen. Bijna ouderwets Roofmeisters. Enne… tromgeroffel… een snoek van 131 cm. PR ALARM om u tegen te zeggen.

Ook ons vangstenbericht schuiven we een dag op. Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.  

Melis Lansing: “Mijn eerste meerval, op een plugje van 7 cm. Op Amsterdam-Rijnkanaal, 90 cm.” Wauw, van dat water hoor je dat niet vaak Melis, dat er nog veel mogen volgen. 

Jay Nijkamp: “Eindelijk de meter gepasseerd.” Raaaahhhh, lekker maat! Nog lekker nagenieten nu.

Danny Blok: “Eerste metervis dit seizoen.   Gevangen met de Westin W4 en de Bullteez 18cm.” Echt een mooie juniplaat amigo. Pret druipt er van af. 

Patrick Francken: “Nieuw PR vismaatje gevangen op 6-6-22!” Wat een prachtjong Patrick! Gefeliciteerd! En natuurlijk asap knallen op roofvis 😉 Dat zal er voor jou een stuk minder in zitten voorlopig vrezen wij 😛

Nicky Kleine Staarman: “Prachtige baars uit de Kleine Geul.” Heel bijzonder plaatje amigo en dito vis.

En daar is ie mensen, de tank van 131 cm. Gefeliciteerd met deze waanzinnige bak van een snoek. Thomas Konijn:” Droomvis van 1.31 gevangen met Piet van Saase.”

Edwin de Graaf: “Eerste meter van het seizoen, gevangen met de Westin W8 en een Westin Swim.” Stoere plaat Edwin en die vis mag er ook zeker wezen!

Kenny Maes: “1tje van de 7 van afgelopen maandag.” Nee johhh, 7 maar liefst. Lekker bezig.

Chris Schaufeli: “Zoekend langs de IJssel vind ik ze eindelijk, op nog geen 50cm water, plugjes raken de bodem. Dan maar een stickbait er aan. Volgt direct een aanbeet, en het aasje vliegt wel een meter door de lucht . Mis… Snel opnieuw, grote klap hangen… na wat middelmaat vissen, deze bak.” Heerlijk om dit verhaal te lezen Chris, zo’n onvervalste successtory. We love it. En wat een bak man inderdaad.

Joseph Matos: “De snoekbaarzen hadden er maandag weer zijn in.” Zo, en deze dan. Zo puntgaaf zie je zander zelden. Stay tuned voor nog een foto van deze baas.

Marcel Hoekman: “Vliegende start van het seizoen. Al meerdere meterbakken te pakken in korte tijd. Dit was de eerste van de drie op de Miuras Ram.” Insane Marcel. Zoveel grote snoek dat jij vangt is niet normaal meer. BAAS!

Glenn Sierra: “De eerste zestiger van het jaar.” Lekker topper, wat zijn ze mooi. Hopelijk meer van dit kaliber.

Ronald Traas: “Perfect moment om een dikke beuk op je shadje te krijgen!” Hell yeah Traas, we sluiten je wederom buiten voor foto van de week 😉

Joey Huisveld: “Dit was een leuke afsluiter van een mooie wedstrijd dag. Nu kunnen we pas naar huis.” Naar huis met een big smile van hier tot Tokio Joey. Wat een bak man en dat tijdens een wedstrijd.

Cris Caanen: “107 cm op Lake Sibbo zweden. Gevangen met de Shimano Sustain hengel.” Prachtig Cris. Gefeliciteerd man. Wat een tekening op deze vis. Zeer fraai.

Mark Verhoeven: “Oersterke riviersnoek…” Daar is ie weer, de buffeljager met wederom een bezienswaardige troffee.

Serge Sonneveldt: “Heerlijk dagje met Mark Verhoeven op de rivier, dik in de dubbele cijfers en naast de vele dikke baarzen ook deze puntgave rivier snoek.” Jullie zijn lekker wezen harken zeg, of waren dit en de bovenstaande van twee verschillende sessies?

Joseph Matos: “Maandag mijn pr naar 120 bijgesteld. Op een gekregen Kopyto Relax.” Zoals beloofd, nog een foto van Jospeh. Man, man, man wat was dit voor een visweek voor jou?!

David Keuzenkamp: “Twee baarzen dit seizoen, 2 keer 42 cm.” Hahaha, hoe krijg je het voor elkaar. Volgende keer twee 50’ers joh 😉

Koen Van Rijen: “Avondjes pikken. Gewoon even anderhalf tot twee uurtjes gooien. Zalig die rust en die mooie Haringvliet Baarzen. Had er 2 tussen de buien door.” Respect Koen, zo vanaf de kant op dat grote water. Dan moet je weten waar je moet wezen. Knap gevist.

Johan Struwe: “49,50 cm, vangen tijdens de Predatortour. Geen straf!” Wat een heerlijk plaat Johan. De euforie straalt er van af. Meer van dit.

Marc Dillen: “Geweldige aanbeet en super sterke vis.” En wat een tekening Marc. Zo’n vis moet in een museum zwemmen man.

Martijn Leus: “Dagje met Hans Vdw op de boot, leverde een PB snoekbaars op.” Lekker LeusMeister, dik verdiend en gefeliciteerd!

Jimmy Vandekerckhove: “Bamm alweer een Hollandse krijger.” Topvis en vanaf de kant. Altijd dubbel zo sterk! Heel goed gevist Jimmy!

 

***Foto van de week***

Kevin Odenthal: “Roofblei 84cm.” Tja Kevin, hoe kort jij in je beschrijving bent, zo uitvoerig zouden wij over de pracht van deze foto kunnen uitweiden. WAUW! Prachtig die rivier op de achtergrond die als een snelweg voorbij dendert. Toeval of niet, maar de sluitertijd van de camera enigszins vertraagd met als effect iets van vervaging van de stroming. Dat gooit er die snelheid in. In de weerspiegeling van het water een (vermoedelijk) ondergaande zon. En jawel, de blei mag er ook zijn. Loepjezuiver in beeld. Foto van de week!

 

 

Ook ons vangstenbericht schuiven we een dag op. Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.