***Roofmeister Inside*** De meest recente roofvis vangsten & de lachspieren van Staverman

22/08/2021
***Roofmeister Inside*** De meest recente roofvis vangsten & de lachspieren van Staverman

Yooo Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


***ONZE NIEUWSTE MEGAVIDEO***

Ondiep op zeebaars met crankbaits en twitchbaits. Hoe gaat is dat?! Arend van der Heijden van Rapala/13 Fishing en Nederlands kampioen Snoekbaarsvissen Jan Baar gaan de uitdaging aan in de Europoort. Het wordt een dag met volop actie, climaxen en anticlimaxen. Daarnaast tal van tips over hoe je het beste met hardbaits op zeebaars kunt vissen.


 

De lachspieren van Staverman

We zien elkaar wat minder, maar de pret is er niet minder om.

Voor goed advies voor je viscarrière moet je niet bij mij zijn. Heel lang geleden zette Jeremy Staverman van Abu Garcia en Berkley de stap naar het wedstrijdcircuit en hij vroeg mij hoe ik dat vond. In die periode kende ik Jeremy al heel goed. Samen waren we veel op pad om roofvis video’s te maken voor het toenmalige magazine Rovers. Meteen al de eerste keer vissen klikte het onwijs tussen ons, met name dankzij ons beider krankzinnige humor. Vrienden voor het leven, zo gaan die dingen op het water…

Als strijdtoneel het Hollands Diep.

Maar goed, Jeremy zou met Luc Coppens wedstrijden gaan vissen. Of dat een verstandige keuze zou zijn. “Nee man, niet doen. Dat is echt niets voor jou. Lekker vrij blijven vissen en mooie films maken”, aldus de scout in mij. Niet veel later wonnen ze o.a. het Nederlands Kampioenschap Snoekbaarsvissen (NKS), de NKS finale, de Predator Tour en tweemaal op rij de World Predator Classic. Hun schuren puilden uit met gewonnen, peperdure visboten. Ik heb direct mijn glazen bol aan gruzelementen gegooid.

Full speed naar de eerste stekken.

Nu, jaren later, zien we elkaar wat minder, maar eenmaal op de boot is het alsof we elkaar gisteren nog gezien hebben. Binnen no time verliezen we ons in kinderachtig schatergelach om het zo maar te zeggen. Gisteren hetzelfde laken en pak. Lekker een dagje werpend vissen met shads op snoek, snoekbaars en baars op een van de spaarzaam mooie dagen van deze zomer.

Prima gelegenheid om die gloednieuwe Spike X hengel(serie) van Abu Garcia aan de tand te voelen.

En de MGXtreme werpmolen, de lichtste in zijn klasse met zelfs carbon onderdelen.

Jeremy had een waterdicht plan klaar liggen. Tja, dat kun je aan een doorgewinterde wedstrijdvisser wel over laten. We zouden wat ondiepe stukken met planten op zoeken die grenzen aan dieper water, liefst met als overloop een relatief scherp talud. Voorts zouden we eerst die plantenzone afvissen, met vervolgens het uitkammen van de steile rand om tot slot ook de onderkant van het talud aandacht te geven.

De dag van duizend worpen.

Meer snoeken van dit formaat. Ze knalden er op like there wasn’t a tomorrowwww…

Ook Bo weer in zijn element. Bijzonder hoe hij elke keer actie krijgt als er radiostilte is.

Een schot in de roos. Zowel snoek als snoekbaars. Baars was die dag spoorloos. En eigenlijk op alle ’treden’ van het talud zoals Jeremy het beeldend verwoordde. Het liep gewoon lekker. Volledig volgens het plan van de crack die Jeremy is. Ik had weliswaar weer eens moeite om bij te benen, maar cameraman Bo Staartjes en Jeremy werkten de score al snel naar de dubbele cijfers.

Jeremy was ook lekker op dreef…

Ik wat minder, maar gelukkig kwam deze nog voorbij. Check die blije kop hahaha

We besloten een korte pauze in te lassen. Ffies een bammetje en een drankje… Daarnaast nog even wat B-roll voor Bo zijn film-edit. Dat werd dus veul te gezellig. Bovendien sloeg de meligheid onverbiddelijk toe. Ik heb nog steeds pijn in mijn lachspieren.

Eigenlijk moeten Jeremy en ik zo snel mogelijk een praatprogramma hebben.

Laat in de sessie pakt Jeremy nog een mooie zander op het ondiepe met een heel licht loodkopjes en tussen de planten vandaan. Knap werk.

En dan krijg je ‘m op je dak als je weer wilt doorpakken. We zaten zo lekker in die flow van vangen. Op zo’n moment lijkt alles te kloppen en is het gewoon wachten op aanbeten. Nu waren we de mojo kwijt en dat op het midden van de dag, wanneer zoals zo vaak de beet er uit valt. Hier en daar een aanbeetje en nog wat vangsten voor Jeremy, maar de weelde van eerder op de dag was weg. Erg? Nee, totaal niet. Dit was wat mij betreft de perfecte visdag. Veel actie, leuke vangsten en gezelligheid in overvloed. Wat wil je nog meer?

 


 

De meest recente vangsten

Weer een boel nieuwe inzendingen Roofmeisters. Thanks voor het opsturen, blijf dat vooral doen. Love it! Een deksels karwei om de 2o mooiste te kiezen. Zie onder een wanhopige poging.

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.

Arian Heeren: “Een laf tikje ipv de heerlijke knal die ze kunnen geven. Maakt het er niet minder om.” Inderdaad Arian, volgende keer weer die dreun! Je hebt het verdiend!

Bert Rijkers: “Zalige kajak sessie gehad het afgelopen weekend, maar bij deze strijder moesten we toch even naar de kant om te meten. 51 centimeter op de streep!” Ahhhh en wat een beauty man!!!

Jerobeam Wattimena: “Letterlijk eerste worp raak en wat voor 1! Dikke baars op een BFS set up.” Heerlijke foto ook man! Prachtvis!

Jeroen Bouwer: “Grote snoekbaars tijdens het trollen met grote pluggen, deze ving ik op de Platypus 22 cm van Westin!” Haha en dan zat je eigenlijk op snoek te vissen of niet?

Jigging Jay: “Wat zijn ze toch zo mooi en sterk!” Geen speld tussen te krijgen Jay!

Johan Pannekoek: “Wat een baa(r)s. Gevangen met de hand! Gaat ie een keer zwemmen ipv vissen….vangt ie nog vis…” Voor het leven nu verslaafd aan roofvissen nu? Bizar, gewoon vangen ‘onder’ een speeltuin… en… serieus… met de hand???

Joost van Aalst: “Deze beuker kon de snel binnen geviste Salmo Slider niet weerstaan.” Topaas voor zilveren beukers Joost!

Luc De Groot: “Tijdens het snoekvissen blijven de snoekbaarzen er tussendoor klappen, zelfs meer dan snoek. Ik dacht met een 24cm Bullteez eens een snoek te vangen, nope! Prachtig eigenlijk.” Je hebt er patent op Luc! Wat een vissen pak jij tijdens het snoeken!

Max van Doremalen: “Bak van een roofblei, gevangen op een baars aasje; de tube! Aanbeet waar je je vingers bij aflikt en een drill waar je u tegen zegt!” En een vangst waar je gij tegen zegt! Goud zilver!!!

Michael Hufnagel: “op de spinnerbait.” Wat een stek Michael hahaha… Stenen zelf neergelegd om beter spot on te kunnen zijn 😉

Niels Cammelot: “Oostvoorne, een water waar je hele mooie dagen kan hebben of gigantisch op je bek kunt gaan…. Deze middag leverde mooie vissen op. Gevangen met de vlieghengel en een klein zwart aasvis imitatie die een cm of 10 onder het wateroppervlak zwom.” Nice one Niels!

Paul Blokland: “De Bladed Jig Chatterbait, een ware baarsmagneet in de zomer met net geen 50 cm een hele nette vis.” En dat is nog zachtjes uitgedrukt Paul! Super nijs!

Pedro Van Gaver: “Werpend met double bladed spinnerbait op de rivier. Winde 52 cm.” Wat een top 3D foto!

Rick Bruining: “Wilde beek forellen uit Luxemburg.” Mooier worden ze niet Rick! Prachtige tekening.

Robert Lambers: “Deze 110+ snoek mocht ik vangen. Niet de dikste, wel m’n mooiste ooit!” Wat een tekening Robert. Zagen we in een ander bericht niet dat je je pr dit weekend hebt verbroken?

Robin Goosen: “Mijn eerste metersnoek te pakken!” En wat voor een meteen. Allememachies!

Ronald Traas: “Ik werd zelf meer dan 20 keer geprikt, maar mocht zelf ook een serie fraaie vissen ‘prikken’. Ondanks de muggen een heerlijke nachtsessie!” Het is dat je al te vaak die foto van de week hebt gewonnen Traas… Zucht! Wat een plaat wederom.

Stefan de Jong: “93 cm.” Nou Stefan, daar mag je gerust meer over zeggen! Haha… Wat een kasteel amigo!

Wesley Westendorp: “Deze puntgave glasoog van 70cm klapte mooi op mijn Westin W3 Dropshot. Wat een gevecht!” Heerlijk man, dat is toch genieten?!

William van Tongerlo: “Op de Merwede vol op een 8cm shadje.” Nee joh!!! Wat een bak van een bot. Je hoort het wel vaker, maar deze is ook nog eens huge.

 


 

***FOTO VAN DE WEEK***

Matthijs Van Diemen: “Mooie baars van 46 van de rivier.” En… tromgeroffel… de foto van de week! Wat een plaatje Matthijs! Moeilijk in  woorden uit te drukken, maar alles klopt gewoon. Op de voorgrond jij en die prachtige baars loepjezuiver en toch geen beknibbel op de scherptediepte zodat de fraaie omgeving mooi uit de verf komt. Top plaat!

 


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.