Creatief met Lureparts – Maak-het-zelf-kunstaas

08/02/2019
Creatief met Lureparts – Maak-het-zelf-kunstaas

Hoe cool zou het zijn om je eigen kunstaas te maken? Nog vetter, er op vangen! Dat is toch de ultieme voldoening. Moeilijk? Nee hoor en nog superleuk ook. Als je de juiste materialen maar hebt. Daarvoor is er Lureparts.nl. Wij spraken eigenaar Oscar Wissink.

Lureparts is een online shop voor de meest uiteenlopende onderdelen voor het zelf maken van kunstaas. Klik HIER en maak kans op een kunstaasbouwpakket t.w.v. €35,95

Hoi Oscar, wat een tof bedrijf heb jij. Lureparts, kun je er wat meer over vertellen?

Het is zo’n 15 jaar geleden onstaan en sindsdien nog steeds populair. We leveren kunstaasonderdelen en benodigdheden voor het zelf maken van kunstaas. Vandaar de slogan: ‘We do Parts, you make Lures’. Inmiddels is het uitgegroeid tot dé roofvissite voor de zelfbouwers. Klanten van over de hele wereld van Europa tot de VS, van Australië tot Abu Dabi weten ons te vinden J

Je kunt het zo gek niet bedenken of het onderdeel voor jouw eigen maak kunstaas is bij Lureparts verkrijgbaar. 

Hoe ben je er bijgekomen om een dergelijk bedrijf op te starten?

Ik zag destijds dat er in Europa niet zoveel was voor de kunstaasknutselaar, terwijl het in de VS ontzettend hot was. Toen ik door een reorganisatie gedwongen werd ander werk te zoeken, ben ik hier ingedoken.

Je eigen jerkbait tunen. Super leuk toch? Klik HIER

Ik was een fanatiek sportvisser, maar dan eigenlijk alleen op witvis. Sporadisch viste ik op snoek. Tijdens het matchvissen op brasem had ik vaak last van snoek, oftewel, die groenjas zorgde er voor dat de beet er uit ging. Met een Mann’s Minus en een simpel hengeltje ben ik er toen op gaan vissen, maar alleen om de snoek weg te krijgen van mijn stek haha. Pas later ben ik gericht op snoek gaan vissen en is er een nieuwe passie ontstaan.

Natuurlijk is Oscar zelf helemaal om als het om roofvissen gaat. 

Zijn roofvissers een beetje knutselaars?

Dat denk ik wel ja. Niet allemaal natuurlijk. Reden is dat het altijd mooier en beter kan denk ik. Geheime wapens ontwikkelen om meer en groter te vangen! Mooier kan het niet zijn toch?!

Abonneer je op het Youtube kanaal van Lureparts en bekijk een eindeloze reeks aan bouw-je-eigen-kunstaas-tutorials. Klik HIER

Kun je uitleggen hoe vet het is om roofvis te vangen op je eigen creatie?

Zeker! Iets wat je zelf bedacht hebt, daar mag je trots op zijn. En als de roofvis het dan ook nog goedkeurt tijdens een visdag, dan is dat dubbel zo vet.

Wat vind je zelf het mooist om zelf te maken?

Shads voor snoek en snoekbaars.

Een voorliefde voor spinnerbaits, eigen bouw uiteraard. 

Wat kunnen  we in 2019 verwachten van Lureparts?

Wat er onder andere aan zit aan te komen is speciale verf voor het spuiten van softbaits. Deze verf blijft dan zitten zonder vernis laag… En natuurlijk de laatste ontwikkelingen op eigenbouw gebied! Tja, eigenlijk teveel om op te noemen, maar genoeg voor alle roofvissers die het leuk vinden zelf eens kunstaas te maken.

Doe mee aan de Like & Share actie en maak kans op een supervet grinder-spinnerbait-bouwpakket. Klik HIER

ROOFMEISTER DILEMMA’S

Tot slot nog wat genadeloze dilemma-vragen, zonder dat Oscar een  motivatie mag geven 😉
Hardbait/ softbait
Snoek/ snoekbaars
Winter/ zomer
Spinnerbait/ spinner
Vissen/ knutselen
Metersnoek op ‘fabriekskunstaas/ 60’er op eigen maak
Actie van kunstaas/ looks van kunstaas
Hout/ metaal
Dreg/ enkele haak
Binden (vlieg)/ bouwen
 

Bedankt voor je tijd Oscar en uitleg over Lureparts. Een en al inspiratie om zelf kunstaas te maken. Klik HIER.