5 dingen die je moet weten over de LURE MASTERS

18/09/2018
5 dingen die je moet weten over de LURE MASTERS

Vanaf aankomende donderdag zal roofvissend Nederland weer trillen op zijn grondvesten. Van 20 t/m 22 september worden de Luremasters van hoofdsponsor Raymarine georganiseerd. 

Door Team Roofmeister

Het is nog maar de derde editie, maar nu al is dit dé najaarswedstrijd van de Benelux met een top of the bill deelnemersveld en dito prijzen die te winnen zijn. Hierbij 5 leuke funfacts over dit prestigieuze toernooi.

DIT ZIJN DE MANNEN DIE DEZE WEDSTRIJD HEBBEN OPGEBOUWD TOT WAT HET NU IS.


1> ORGANISATIE

Natuurlijk tal van toplui die achter de schermen werken om dit superevent in goede banen te leiden, maar sinds den beginne is de organisatie in handen van Hendrik-Jan Verheij en Volkmar Strikkers. Totaal onbekenden in het viscircuit en dat kan juist een pré zijn. Geintje natuurlijk, geloof maar dat deze gasten kunnen vissen en elk jaar weer monstervangsten boven water toveren. Buiten dat zijn dit de mannen die deze wedstrijd hebben opgebouwd tot wat het nu is. Hulde!

Dreamteam voor de organisatie van de Luremaster. Hendrik-Jan Verheij en…

…Volkmar Strikkers. Jammer dat ze zelf echt totaal niet kunnen vissen 😉

2> DEELNEMERSVELD

Houd je vast, er doen 60 teams mee tijdens deze editie uit 5 verschillende landen, te noemen Nederland, België, Duitsland, de UK en Polen. Geloof ons dat er echt topteams mee doen. Wat te denken van Enrico di Ventura en Frank Bussmeyer (winnaars van vorig jaar), Herman Schuurman en Martijn Reitsma en Jeremy Staverman samen met Robert-Paul Wolters. Stuk voor stuk toppers die het klappen van de wedstrijdzweep maar al te goed kennen. Dat het spannend gaat worden, moge duidelijk zijn. En helemaal live te volgen, download de app Luremaster of klik HIER.

Bekende wedstrijdnamen zoals o.a. Team Navionics/Westin met Jeremy Staverman en…

…Robert-Paul Wolters!

Natuurlijk ook de winnaar van vorig jaar, Enrico di Ventura. 

3> DE HOOFDPRIJS

Natuurlijk is het voor elk team in hoofdzaak te doen om eeuwige roem, een plek op die wall of fame. Stiekem draait het uiteraard ook om die waanzinnige hoofdprijs, want dat is het. Tromgeroffel, het gaat hier om een waanzinnige Crestliner Vision Tiller 1600 met een Yamaha F40F buitenboordmotor achterop. Oh yeah, dit alles op een first class Pega Trailer.

Plug & play set om van te watertanden. Op en top visboot met alles erop en eraan!

Een plug & play set om van te watertanden. Oh ja, Raymarine zorgt er nog ffies voor dat deze vismachine is voorzien van de meest moderne fishfinder-gps elektronica. Prijskaartje? De organisatie laat zich er niet over uit, maar mogen wij voorzichtig een schatting van ruim 25 K schatten? That’s not all, er zijn nog tal van andere prijzen te winnen voor grootste snoekbaars, baars, etc.

Herman Schuurman, een doorgewinterde wedstrijdvisser, ook op deze editie van de Luremaster zal hij niet ontbreken. 

4> COMPETITION ON IT’S OWN

De Raymarine Luremasters zijn klein begonnen met slechts 16 teams, meteen werd duidelijk dat dit zou uit groeien en de aanvragen vlogen de organisatoren na afloop om de oren.Nu 60 teams, maar deze wedstrijd blijft bovenal de gezellige sfeer uitademen van ook een sociale happening van fanatieke roofvissers onder elkaar.

Alles is live te volgen op het leaderboard van de Luremasters. Ga naar de website of download de app. 

Zorg dat je vanaf donderdag de Luremaster app op je beginscherm hebt staan, natuurlijk ook nog een andere 😉

Tot nu toe elke editie weer bizarre dingen die gebeuren, behalve plotselinge aardverschuivingen in het klassement natuurlijk. Een team dat jas, autosleutels incluis, de plomp in ziet waaien, bruine forellen bij de organisatie, een snoeiharde Ajax-Feyenoord rivaliteit, geblesseerde uitvallers, gele kaarten (nog geen rode) en natuurlijk bizarre roofvisvangsten met ook bijvangsten van o.a. meerval en roofblei.

Bloedfanatiek, maar ruimte voor gezelligheid en sportiviteit. Zo’n beetje de ingrediënten van de Luremasters. 

5> WEDSTRIJDREGLEMENT

Natuurlijk tal van super strenge regels om al die wedstrijdvissers in het gareel te houden en veiligheid te waarborgen. Overigens is de Luremasters de enige wedstrijd waarbij trollen is toegestaan. 60 boten dus 120 deelnemers, ga er maar aan staan. Enfin, belangrijkste is natuurlijk de puntentelling.

How does it work? Punten krijgen de teams voor de 7 grootste snoekbaarzen, 5 grootste baarzen en 3 grootste snoeken, dit als puntentotaal over drie visdagen. Elke centimeter is daarbij een punt waard en de winnaar is dus degene met de meeste punten, of dat team nu de bovengenoemde lijst heeft volgevist of niet. Elk team vist elke dag op een ander water te noemen, houd je vast, het Volkerak, het Hollands Diep en het Haringvliet.

Team Roofmeister