Roofmeister INSIDE – Volle bak actuele vangsten & meer KANTVISSEN

03/10/2021
Roofmeister INSIDE – Volle bak actuele vangsten & meer KANTVISSEN
Yooo Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


***DE RM ZATERDAG MIDDAG VIDEO***

Jawel, deze visdag een streng verbod om verticaal te vissen met Juul Steyn van UFX. Er valt zoveel meer te halen uit het IJ en de grachten en dat laat deze visgids ons zien. Dropshot, werpen met shads, twitchen, crankbaits, spinners, vib baits en ga zo maar door. We kunnen al verklappen dat we, nou ja, Juul, heel ver komt met verrassend mooie vangsten. Maar gaan we ze allemaal afvinken? Check de video.


 

Meer kantvissen met Roofmeister

Bizarre sessies op de boot meegemaakt.

Wat hebben wij fantastische vissessies meegemaakt op de boot. Wat een voorrecht om bij the best of the best op te stappen. De gigantische metersnoeken bij Thijs van der Sanden op het Hollands Diep, de dito meervallen met Rick Habermehl, het baarzenbal met Luc Coppens, de eindeloze snoekbaarsreeks met Jouke Jansma, het recente roofbleifeest met Jan Boomsma, de zeebaars master class van Mourat Akkouh en dit tot aan de reclame. Teveel om op te noemen! Insane!

Zijn de kantsessies niet stiekem net ff wat mooier…

Straks weer volle bak op de rivierplassen.

Toch schitteren onze kantsessies er niet minder om, integendeel. Ik moet meteen aan onze visdag denken met onze helden uit het noorden, Johannes Elzinga en Bart van de Walle. Of onze vrienden van Wesdijk Hengelsport, Robert Mastbroek en Marnix Muis, op snoek.

Goud/zilver in het uiterste zuiden van het land.

De koibaars van Bart van de Walle. De bekroning van een waanzinnige sessie op baars.

Misschien wel het summum, de video met Coppens en Robert-Paul Wolters in Barendrecht. Beiden botenbezitters, maar voor nu met de benenwagen in Barendrecht. Het regelrechte avontuur op roofblei met Leon Haenen, wadend in de Grensmaas in het uiterste  zuiden. Of what about de veelbesproken snoeksessie van Bo Staartjes en mij in het altijd pittoreske Ottoland.

Laten we vooral de kantavonturen van Hakkert (foto) en Honders niet vergeten!

Zowel het boot- als kantvissen heeft haar plussen en minnen, maar per saldo heb je met een boot, en daar hoeven we niet over te discussiëren, veel meer mogelijkheden. Zou ik mijzelf vastpinnen op deze gedachte, dan zou ik niet zo snel meer met de laarzen door de polderklei heen stoempen of spekgladde stenen op een krib trotseren.

Kilometers vreten…

Het vissen vanaf de kant heeft iets speciaals, zonder meer. Misschien wel vanwege het feit dat het meer uitdaging huisvest, er moet meer gewerkt worden voor die ene vis. Ploeteren, vallen en opstaan, maar de voldoening van die ene bak van een roofvis is dan wel sky high.

Grote voordeel van de kantvisser. Ff snel een uurtje pakken…

Bo en ik hebben het er over gehad en ons uitsluitsel was unaniem, we gaan meer vanaf de kant vissen en filmen. En… we hebben er zin in. Goed voor wat kilootjes minder natuurlijk, maar ook om de balans boot en kant in een representatievere verhouding te krijgen.

Groningen down town. Alle reden om dit nog eens dunnetjes over te doen.

Ik neem onze visdag van vorige week met Thijs van den Acker als een mooi sjabloon. Vissen in het land van Maas en Waal, de rivierplassen als decor en grote baars en roofblei als hoofdrolspelers. Kilometers vreten met deze kanttopper is absoluut geen straf… Makkelijk zou het niet worden, dat wisten we vooraf. Ik vind het bijzonder hoe je als team zo’n dag dan blij bent met elke vis.

Thijsie, heer en meester op de rivierplassen.

Het was echt taai, maar dat lijkt Thijs weinig te deren. Sterker nog, volgens mij doet hij dan een stapje extra. Hij bleef gewoon actie krijgen op de meeste stekken. Bo kon ook lekker meedraaien. Ik had het qua vangsten weer lekker ouderwets moeilijk. Maar erg vond ik dat niet. Ik heb een heerlijke dag gehad. Tja, met het te voet afleggen van afstanden is het echt SPORTvissen en wellicht zal een snufje endorfine voor deze euforiestemming hebben gezorgd.

 


 

Verser dan vers

Elke zondag in Inside een selectie van 20 geselecteerde, actuele vangsten. De ‘r’ zit in de maand en dat zie je met name terug in het hoge aantal ingestuurde foto’smet onze amigo Esox lucius en dat zijn niet de kleinste. We love it! Keep it coming Roofmeisters!

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen. 

Tobias Stuurman: “Helder water en zonnig weer, meestal niet de beste cocktail voor het vangen van grote vis.” Al zetten we jou in een of ander modderig poeltje Tobias… Zucht…

Wilfred van Asselt: “Een prettige meterpike.” Are you serious? Prettig?! Dit is een beauty Wilfred!

Sander Lepelaar: “Met verticalen gevangen, dan blijft het altijd spannend of je dunne fluorocarbon lijn het wel houdt met zo een bak.” Geluk bij een ongeluk Sander! Hebbeuh die kip! Prachtige vis!

Robert Lambers: “Tijdens de jeugdvisdag van HSV De Snoek mocht Matthijs zijn pr verbeteren! 103cm schoon aan de haak!” Hoppetee en dat tijdens een wedstrijd! Netjes Matthijs!!!

Rik Sieben: “Door het emigreren naar Oostenrijk de bellyboot voorlopig maar even in de kast en overgestapt naar het vliegvissen. De bellyboot komt zeker weer terug hoor. Ze zullen in Oostenrijk straks versteld staan.” Welcome back ouwe reus. We gaan vast en zeker weer mooie platen van je voorbij zien komen.

Remco van Dort: “Sinds ik dat petje draag, trek ik de mooiste rovers uit het water. Toeval?” Driewerf neen Remco!!!

Reinier Pater: “Afgelopen zaterdag deze dikke kneiter van 88cm gevangen. Wat dreunde hij er hard op zeg!” Ahhhhh beauty van een kasteel!

Michel Platini: “Na een halve dag trollen met groot rubber geen snoek. Dan maar werpend met shads, (firetiger). 3 snoeken in 1 uur, waaronder deze beauty van 95 cm.” Zo zie je maar dat de techniek het verschil kan maken!

Nigel Wirtz: “Een nietsvermoedend baarsje, zomaar weggeplukt onder ’n vlondertje.” Hahaha, you sneaky bastard 😉

Luc De Groot: “3 snoeken van over de 10 kilo over 2 sessies gevangen. Waaronder een dik PR van 118, geen snoekbaarzen dit keer die op het aas doken.” De snoekbaarsplaag is voorbij Luc! Hahaha loon naar werken dit. Respect!

Junny Vreuls: “Deze kwam even proeven aan een aasje, maar ik liet m zien wie het baasje was! Ik zeg ‘ongeoorloofd snoepen’. Gelijk arresteren die strijder.” Hahaha mooi verwoord Junny en dito foto!

Joost van der Maas: “Eindelijk, na al die kleine roofblei een wat grotere! Prachtige vis van de rivier, als een snetrein klapte hij erop.” Wat zijn ze mooi Joost en die aanbeten verslavend!

Jan van Delft: “Mijn grootste snoek ooit, hoop op nog veel grotere.” Dat gaat gebeuren Jan, no doubt about that!

Herrie Van der Leek: “Overdag kleintjesvangen, dan maar een keer ‘s nachts proberen! En met succes!” Nacht brengt raad Herrie! Mooie bak man en good thinking!

Gwyll Mead: “Weg!” Niet helemaal Gwyll, maar het is wel even zoeken hahaha!

David van Maanen: “Teamwork: tijdens het Carolinariggen ziet Jordi een snoek op de sonar. Ik haal snel mijn spinhengel binnen en pak de pelagic-hengel. Met vakkundige precisie maneuvreert Jordi de boot zo, dat ik mijn shad alleen maar hoef te laten zakken. Boem, knal en hij hangt al! Leuke bonusvis bij het (snoek)baarsvissen.” Soooo, dat zijn de bakken heren! Zuperrrr duper!

Bert Rijkers: “Nog eentje vanuit de kajak, kan er niet genoeg van krijgen!” En terecht Bert! Bijzonder gekleurde baars. Heel fraai!!!

Jigging Jay: “Happy me! Weer een nieuw pb! Een prachtige baars van 49 cm.” 100% dat jij binnenkort die 50’er gaat vangen amigo!

Jeroen Bouwer: “Het tweede kunstaas lag nog niet in het water toen deze vroege vogel al toe sloeg!” Lekker man zo’n start Jeroen!

 

***FOTO VAN DE WEEK***

Ton Hilvers:  “Windkracht 5,6 werd beloond.” Wat een weergaloze plaat Ton! Bestaat er een hemel? Is er meer? Bij het zien van deze foto, JA! Het licht waar deze foto in is genomen is waanzinnig! PRACHTIG! Zelfs een stukje van dit hemelse licht door de bovenkaak van de vis. En die vis mag er ook nog eens wezen. Niet groot in de huiskamer, maar in een museum Ton! Lekker man!

 


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.