ROOFMEISTER INSIDE – WEEK 50

16/12/2018
ROOFMEISTER INSIDE – WEEK 50

Wil je niks missen in de roofvisscene, mis Roofmeister Inside niet. Elke zondag weer het laatste nieuws uit de viswereld met tandjes. Een kwartiertje luchtig roofvis nieuws tot je nemen en je bent weer helemaal bij. 

Door Team Roofmeister

ROOFMEISTER APP

De Roofmeister app is uit! Voor Android klik HIER. Voor IOS klik HIER. Download hem nu en je kunt overal en altijd het laatste nieuws op Roofmeister volgen.

De essentie van de Carolina rig is dat je vist met een wapperlijntje met daaraan een softbait, die je gewichtsloos aanbiedt.

hype of echt top?

Vistechnieken komen en gaan, maar zodra ze echt goed vis vangen, dan zijn het blijvers. Neem nu het dropshotten dat rond 2006 in Nederland haar intrede deed en niet meer weg te denken is. De Carolina rig is net zoiets.

Ja, we kunnen het niet ontkennen dat deze techniek regelrecht gehypt is de laatste tijd, al is het maar om een nieuw rig aan ons arsenaal toe te kunnen voegen, maar het is ook beslist een vanger en heeft de nodige pluspunten ten opzichte van andere vistechnieken!

Geloof maar dat dit de techniek is voor als deze rakkers een super voorzichtig daggie hebben. 

Idem dito wat betreft snoekbaars. Hoe vaak horen we verticaalvissers niet over staartbijters, dat moet met deze techniek tot het verleden behoren. 

Het allergrootste voordeel zit hem in het feit dat je softbait nagenoeg gewichtsloos wordt aangeboden. Het loodgewicht, een zogenaamde bullet weight, slepen we met rukjes over de bodem, in de kielzog daarvan het wapperlijntje met daaraan de softbait.

Nogmaals, die softbait zinkt super traaf af, feitelijk zinkend op het gewicht van de haak. Als iets killing is voor baars en snoekbaars. Maar that’s not all, sterker nog, de werkelijk kracht van deze rig is dat de rover de softbait zonder enige moeite kan inhaleren.

Onlangs demonstreerde Sander Paans ons de werking van de Carolina rig in de haven van Brielle. Volgens hem kun je er ook selectief mee op grotere roofvis vissen. 

Het is nogal eens een misvatting dat roofvis toehapt. Roofvis zuigt feitelijk een hap water vacuüm met hierin de prooi. Mooier dan HIER kun je dat eigenlijk niet zien. Check in deze video hoe aasvisjes in een fractie van een seconde met een slok water de bek in worden gezogen.

Je kunt je voorstellen dat hoe minder gewicht het kunstaas heeft, des te makkelijker schiet het in die slok water mee de snoekbaars- of baarsbek binnen. Daarnaast zorgt het wapperlijntje voor minimale weerstand. Kortom, de Carolina rig is met recht een finesse techniek en heeft met name tijdens taaie vissessies voor ongekend succes gezorgd.

Als we al voornemens hebben voor 2019 met Roofmeister dan is dat wel het onder de loep leggen van deze uiterst doeltreffende techniek! Een voorproefje kregen we al van Sander Paans (Rozemeijer) voorgeschoteld tijdens een baarssessie in de jachthaven van Brielle. Klik HIER!

Bertus Rozemeijer: “Ik ben een fluorocarbon fan!”

bertus is fan van fluorocarbon

Het  blijft een hot topic, het vissen op snoek met fluorocarbon. De een vist met een leader van 3 meter 40/00 fluorocarbon met nog een 80/00 fluorocarbon onderlijn en zweer erbij dat hij daardoor meer vangt. De ander blijft uiterst sceptisch en denkt niet dat fluorocarbon goed bestand is tegen die 700 vlijmscherpe tanden. Bertus Rozemeijer behoort tot het eerste kamp en komt binnenkort op Roofmeister met zijn onderbouwing. 

Na een aanbeet of vangst sowieso altijd even checken of je onderlijn niet al te grote beschadigingen heeft. Zo ja? Meteen vervangen! Dat geldt ook voor titanium en stalen onderlijnen overigens. 

Bertus blijft sowieso voorzichtig en vertelt je in dit artikel waar je heel goed op moet letten. Eén van die zaken is of je daadwerkelijk te maken hebt met 100% fluorocarbon, want dat schijnt zeker niet altijd het geval te zijn. 

Het blijft niet alleen bij een ode aan dit materiaal, ook laat Bertus zien hoe hij zijn FC-onderlijnen maakt.

Ook handige tips  voor het maken van knopen met dik fluorocarbon. 

scorebord journalistiek

Soms kunnen wij echt van de cijfertjes zijn en ons verliezen in statistieken, ofwel de bezoekerscijfers van Roofmeister. Met name, waar lopen jullie warm voor. Onderstaand een analyse van de laatste week. 

karpervissers door ’t stof

Snoekbaarsvissen vanaf de kant. Het lijkt zo easy, maar dat is het in de praktijk verre van. Wij hebben een mooi basic artikel gemaakt en dat is een schot in de roos geweest.

Klik HIER

snoekbaarsbeauty

We hebben vaker dat eureka gevoel bij het plaatsen van een post op Roofmeister. Ook deze video van een snoekbaars vqan 102 cm was een schot in de roos. Niet alleen een bak van een zander, ook nog eens oogstrelend gekleurd! Wauw! 

Klik HIER

dood aas snoeken

Wel grappig dat we het aan de ene kant erg leuk vinden om karpervissers belachelijk te vinden. Aan de andere kant vinden we het kennelijk maar wat fijn om in dit geval de 5 landtips bij snoek van een karpervisser te lezen. 

Klik HIER

constante stijger

We zijn inmiddels ook posts op het spoor gekomen die niet zozeer een bepaalde periode super goed scoren, maar consequent elke week weer een mooi constant bezoek krijgen. Dit is er een van, werpen op snoekbaars. 

Klik HIER

al wat gevangen?

Barre omstandigheden de laatste week, maar gelukkig genoeg diehards die naar het water trokken. Respect!

Werner Visser met een oogstrelende meterbak.

Rick Simmerman met een poldersnoek! Rick heeft de primeur, als eerste met vangstfoto en Roofmeister petje. 

Het is gewoon een trend aan het worden, in het donker doorvissen op snoekbaars. Logisch, snoekbaars is hoe dan ook actiever in het donker. Rik Sieben doet het al een tijdje. 

 

Ook Emile Warren heeft dit begrepen. 

Net als Christoph de Hertogh. Mooi om te zien dat meer en meer mensen dit avontuur aangaan. Het is beslist de moeite waard. 

Het zoontje van Remco Akkermans met misschien wel zijn allereerste snoek ooit. Altijd leuke plaatjes!

Albert Harms met een warmin-up voor Carnaval.

 

Johan van Schelven temidden van Europoort industrie met een  schoonheid van een bruine forel. 

Check deze ziek mooie tekening van deze snoek. Fish of a life time Jaap van Brussel. 

Hoe heb je deze gigant in vredesnaam met dat netje kunnen landen Peter van de Craats?!

Koen de Doncker met een beauty. Normaal is zo’n bestelbus op de achtergrond niet het allermooist, maar het heeft hier eigenlijk wel wat… 😉

Peter Duynman met zo’n echte winterzander. Mooie plaat man!!!

Mark van Rhee met een van de meerdere double hook-ups die dag!

Koen de Been met kapitale baars. Koud? Dat sowieso, maar thuis vang je noppes. 

Eone Raddnats blankte iig niet!

THE WINNER IS!

Je zou nog kunnen zeuren dat de horizon scheef is, maar deze foto wordt gedomineerd door deze prachtige snoekbaars, hoogstwaarschijnlijk gevangen op helder water. Wauw, wat zijn ze dan ziek mooi gekleurd! Deze vis zal je lang bij blijven Michael Assman

Roofmeister boeven. Heheheh 😉

geknipt voor jou

Ook afgelopen week weer doldwaas roofvisnieuws met zoals altijd weer een luchtige insteek. Enjoy!

Evert Oostdam van Pike Master Lures heeft een waanzinnige trip er op zitten in den verre met amoersnoek als mikpunt. 26 december kun je op Kanalgratis YT de uitgebreide film zien! Eens wat anders dan zo’n duffe Kerstfilm. 

Toch Bart van de Walle? Check deze monsterbaarzen die hij zeer recent ving! Yeah!!!

Als visser kun je geluk hebben als fotograaf kun je zo ook je lucky shot hebben. Wtf!

Een leipe baars XXL voor Robert Fox! Er wordt gesproken van een nieuw Nederlands record.

De kleinst gevangen vis ooit!

Leuk geintje om het vuurtje op te stoken als je vismaat geen ene fuck gevangen heeft en jij wel 😉

En nog 25 andere redenen, klik HIER. Gewoon een grappie, niks homofoobs…

En dan nu wat handige tips om je vissen groter te maken. Zo kun je je eigen kop eropshoppen, of… (saillant detail, deze zeebaars is in het echie 11.3 kilo!)

…pakt er wat Ken-barbiepoppen van je dochtertje of zussie, of…

…je schaft deze verlengarmen aan! Niemand die het doorheeft!

JULLIE OGEN EN OREN

Elke zondag (behalve volgende week 🙁 Roofmeister Inside om jou te voorzien van inspiratie, dromen en het laatste nieuws en dat lekker luchtig 😉 Wij zijn jullie ogen en oren in de scene, maar kunnen net zo goed jullie hulp gebruiken. Heb je zelf een vette vangst of een bizar nieuwtje, je kunt ons altijd tippen via info@roofmeister.nl.