Biologie bijles op de TACKLE MEISTER app

15/09/2018
Biologie bijles op de TACKLE MEISTER app

De tijd is gekomen dat ik op mijn tandvlees zit. “Rustig aan Sjoerd, je moet ook vrije tijd nemen, pak je weekend”, aldus de o zo bezorgde Jos Benders. Fijn! Maar dan… Bijna in één adem: “Wees scherp op de aanwas van nieuwe video’s, let ook op dat je je Dropbox upgrade fixt en maak een mediaplanning. Zsm.” Oh ja, dit er nog ff bij: “Kun je maar beter even gedaan hebben.”

Dan via de WhatsApp Mark: “Yooooo Sjoerd, log ff in op Skype, laat ik je ff zien hoe je een nieuwsbrief maakt.” Kan dat morgen Mark? “Ah joh, duurt maar heel even, ben je weer bij.” Pilaar als klap op de vuurpijl: “Yooo Sjoerd, zag net je mail, vergeet niet het onderwerp te veranderen. Zorg ook dat je op je spelling let en gebruik van hoofdletters in je mail. Zelfs intern! Moeten we met z’n  allen scherp op zijn.”

STRUCTUUR VINDEN? DAT IS EEN REGELRECHTE UITDAGING MET VAN DIE KWO-NEUROTEN.

De verkapte prio’s vliegen me om de oren. Nee, een en ander heeft dan niet bepaald haast, maar het wordt wel ff geupload op mijn harde schijf. Nu heb ik een behoorlijk waterhoofd, maar zelfs die heeft een max. Grootste probleem is het voor mezelf ontwikkelen van een structuur, maar dat is een regelrechte uitdaging met van die KWO-neuroten om je heen.

Het kookpunt? De KWO redactie-vergadering van jongstleden. 

Gelukkig is hulp nabij. Achter de schermen heb ik een legertje vertrouwelingen, die mij elk op hun eigen manier ondersteunen. Een harde kern zeg maar, al moet je uitkijken als Rotterdammert met het uitspreken van deze term. Goed, ik ben er blij mee, en hier kan ik iets van mijn chaos in kwijt. Hun namen houd ik nog even geheim. Obama en Messi willen in den beginne nog liever achter de schermen blijven…

Onlangs heb ik nog een extra groep fanatieke roofvissers geformeerd, elitetroepen onder de naam Tackle Meisters. In hoofdzaak gaan deze toppers roofvismateriaal testen en hier crème de la crème reviews over maken. Daarnaast hier ook weer een grote denktank met onbegrensde, creatieve input. Blij mee.

Het logo voor de WhatApp groep Tackle Meisters. No bull shit. Hoe duidelijk kun je zijn?

Het was wel even wennen. Voor iedereen. Natuurlijk een WhatsApp groep en dat heb ik geweten. Ik ben niet achterlijk dus vooraf meteen de noot naar iedereen: “Leuk een geintje mannen, maar doseer dit aub!” Eerst wat plichtmatige emoticon duimpjes, maar het was aan dovemans oren gericht. Het ging compleet los. Eenmaal een half uur niet op mijn telefoon en 50 gemiste berichten, twee uur later 120! En nee, niet bepaald zinnige info. Laten we het er op houden dat onze jeugdige Tackle Meister Rick Simmerman op school meteen een voldoende had voor biologie.

Soms heb ik mijn momenten, dan borrelt plotsklaps iets briljants naar boven. ‘Wat nu als ik die ongeleide projectielen twee groepen geef. Een voor relevante zaken, een voor al het andere.’ Geniaal toch?! Zo gezegd, zo gedaan. De ‘Tackle Meister’ groep en de ‘Grappen, vangsten en dikke tetten’ groep hebben inmiddels het levenslicht gezien. Inmiddels is die laatste binnen no-time omgedoopt tot ‘Mafklappers United’.

Mafklappers united. Een ding moet ik ze meegeven. Die naam dekt volledig de lading. 

Nou zit ik hier natuurlijk een beetje tof te doen en kan ik uit de bewuste groep stappen, maar ik vind het veulste gezellig. Hoe dan ook sta ik er niet alleen voor. Dat merkte ik sowieso al snel genoeg toen ik mensen begon te benaderen voor leuke content.

Op een enkeling na wilde iedereen meewerken aan het Roofmeister project. Nu al staat Roofmeister bomvol met superleuke artikelen en video’s, maar dat is nog niet de helft van wat ik klaar heb staan om online te zetten. Dit heb ik met name te danken aan al die roofvissers die geloven in Roofmeister en daar ben ik ze ontzettend dankbaar voor.

sjoerd beljaars