De Black Minnow Shad, de ultieme zeebaarsshad

22/09/2018
De Black Minnow Shad, de ultieme zeebaarsshad

Als er een nieuw kunstaas op de markt wordt gebracht dan hangt daar normaal gesproken meteen een enorme marketing machine achter. Pro-staffers worden voorzien, advertenties verschijnen en je kunt Facebook niet openen of je ziet ze al voorbij schieten. Hoe anders ging dat echter bij de Fiiish Black Minnow…

 Toch bijzonder hoe dat allemaal gegaan is bij de Black Minnow. Gevoelsmatig is dit Franse vernuft stiekem de Lage Landen binnengesijpeld om vervolgens rete populair te worden voor iedere denkbare zeebaarsvisser. Geloof ons, zonder enige noemenswaardige marketingcampagnes.

“JE MOET 8 EURO NEERTELLEN EN DAN HEB JE EEN VOORGERIGDE BLACK MINNOW PLUS NOG 2 BODY’S”


Ok, hij is lekker goedkoop misschien. Nope, verre van dat. Je moet 8 euro neerleggen en dan heb je pas een voorgerigde Black Minnow plus nog twee body’s. Het Franse bedrijf Fiiish moet het allemaal heerlijk handenwrijvend aan kunnen zien.

Met stip de mest populaire zeebaarsshad van het moment!

Geef ze eens ongelijk, niks mis met geld verdienen en de kwaliteit die ze leveren met de Black Minnow is ongekend. Bizar hoe zacht dat rubber is. Het zal lastig zijn om soortgelijk materiaal te vinden. Tja, dat heeft wel als nadeel dat het relatief kwetsbaar is.

Uniek scharnierpunt

Is dat hetgeen de Black Minnow tot een echte killer maakt? Ja en nee! Beter gezegd het is een combinatie met het jig systeem dat je gebruikt voor deze softbait. Speciaal voor de shads zijn aangepaste jigheads gemaakt met een gekrulde pen die je in het uiteinde van de shad prikt omdaar vervolgens een grote off set hook in the hangen, opdat je weedless kunt vissen. Het mooie zit hem in dat beweeglijke scharnierpunt ‘haak-gekrulde pen van jighead’.

Dit tezamen met het ultra zachte materiaal zorgt voor uiterst levendige actie van de Black Minnow. Tja, en daar loopt roofvis nu eenmaal warm voor. Geloof maar dat zeker 80% van alle Nederlandse zeebaarsvissers geregeld met Black Minnows vist.

De verschillende kleuren van de Black Minnow en ja soms maakt het kleurtje wel degelijk verschil.

Zijn deze softbaits zaligmakend? Ja! Al is het maar om het feit dat de echte cracks er volop mee vissen, dat is niet voor niets en dat geeft je het vertrouwen om er zelf mee naar de horizon te smijten. Overigens is het aan beginners af te raden om meteen met deze peperdure shads aan de gang te gaan. De zeebaarsvisserij is er een met veel vastzitters…

Specificaties

Naam: Black Minnow Shad
Fabrikant: Fiiish
Lengte: 7, 8, 12, 14, 16 en 20 cm
Gewicht jigheads: 3, 5 ,12, 20, 30 en 60 gram
Kleuren: meer dan 10, soms limited edition
Haken: VMC offset hook
Prijs(ongeveer): 8,- (1 met jighead, 2 losse body’s)
Bijzonderheden: Uitermate goed ook voor snoekbaars en baars.

Hoe moet je een Black Minnow riggen?

STAP 1 Prik de speciaal gevormde pen van de Fiiish loodkop in het voorgeprepareerde gaatje van de Black Minnow.

STAP 2 Draai de kop nu om en laat de pen er aan de onderkant uitkomen.

STAP 3 Schuif het haakoog va de VMC off set hook over de pen, maar let op, up-side-down. Schuif nu de speciale off set hook van Fiiish over de retainer, maar let op, up side down.

STAP 4 Rijg de haak helemaal door tot in de uitstulping van de retainer. Je ziet dat de haak nu vrij van links naar rechts kan bewegen.

STAP 5 Vervolgens prik je de haakpunt in het rubberen lichaam door het andere voorgeprepareerde gaatje.

STAP 6 Klaar is je Black Minnow. Vergeet vooral niet een druppeltje secondelijm tussen kop en shad te plaatsen.

Zijn we nog must have zeebaarshads vergeten in de Classics? Laat het ons weten in een reactie hieronder.