Roofmeister INSIDE – Actuele roofvis vangsten & ’t Walking Best concept

22/08/2022
Roofmeister INSIDE – Actuele roofvis vangsten & ’t Walking Best concept

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


***DE RM ZATERDAG MIDDAG VIDEO***

Als we een aanstormend roofvistalent moeten noemen, dan is dat Toon van Ham van Westin. Niet voor niets komt hij uit de school van icoon Luc Coppens! Wij gaan een dag met Toon werpen met shads op snoekbaars vanaf de kant. Hoe pakt deze krijger deze visserij op de rivier aan? Wat zijn de beste stekken, hoe zwaar moet je vissen, welke shads, wat komt er allemaal kijken bij deze vistechniek? Welke hengel gebruikt hij, hoe dik is zijn hoofdlijn en fluorocarbon voorslag? Alles komt aan bod. Check deze video en jij wordt ook een next level kantvisser op snoekbaars!


 

Nieuw concept: The Walking Best

Vaak wordt tegen mij gezegd: ‘Sjoerd, wat een heerlijke baan heb jij toch!’ En… Ja, dat is zo. Natuurlijk ook veel achter de laptop en geregel, maar ik vind het van A tot Z leuk om te doen. Misschien het meeste de voorpret. Het inplannen van nieuwe vis-filmdagen. Deze week nog wat rustig, maar daarna gaat het losch…

In zijn sas met zijn gouden meerval en terecht!

Jordi vangt het ene kasteel na het andere.

Niet lang geleden moesten we een meervalsessie met visgids Johan Struwe afzeggen vanwege zeldzaam slecht weer. Hij ging toch het water alleen op en met succes. Geen heule grote, maar prima exemplaren. Zelfs een gouden albino meerval. Hoe vet is dat?! Enfin, nieuwe datum ingepland en geen idee waar we op gaan vissen. Geen probleem, love it!

Niels de baarzenbaas, hij gaat 100% met tips en tricks komen.

Rond die tijd ook een dag ingepland met Jordi Rakiman van Shimano. Die is momenteel pelagisch aan het hakken en vangt insane grote kastelen van snoekbaars. Diezelfde week met onze amigo Niels Peirsman van Okuma en Rapala. Wat een topvisser is dat zeg. Bij baars ligt zijn echte expertise. Drie keer raden wat we gaan doen? 😛

Sophie heeft topstekken voor zeebaars voor ons in petto. Wij staan in de startblokken.

We zeggen wel zeebaars met Jurjen, maar het kan net zo goed iets anders worden.

Kort daarop aan de slag met Chris Bloemert van Westin en Garmin, zeebaarsvissen met legend Jurjen Wijnstroom van Ultimate Fishing en een soortgelijke sessie met de beste vrouwelijke visser van de Benelux, Sophie Neitzel van Berkley en Penn.

Zakdoekje leggen met een mystery guest…

Eindelijk eens succes voor mij tijdens het werpen met shads op snoekbaars.

Temidden van al dit agendageweld broeit er iets. Bo en ik hebben een heel tof concept klaar liggen. Iets dat zijn weerga niet kent. Iets dat een ieder van jullie onwijs leip gaat vinden. De plannen zijn in vergevorderd stadium en eind deze week de eerste draaidag. Spannend tot en met. Ik wil nog niet te veel verklappen. Ok voorhuid, het gaat ‘The Walking Best’ heten. Het is een kantviswedstrijd en the best of the best gaan het tegen elkaar opnemen. Stay tuned!

 


 

Hitte op komst?

Jawel, afgelopen gematigde temperaturen, maar het kwik gaat die 30 graden waarschijnlijk weer aantikken. Enfin, afgelopen week wat comfort qua temperatuur en natuurlijk had dat zijn effect op de vissies. 20 prachtige roofvisvangsten uit een bomvolle reeks van veel meer foto’s. Het was weer us lastig kiezen.

Wil jij je vangstfoto (GEEN SNOEK VANWEGE HITTE) terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.  

Geoffrey van Oosten: “Bloedheet, 2 aan de haak, 1 in de boot.” Poeh, dat was afzien Geoffrey, maar wel gevangen iig. 

Jay Nijkamp: “Karper bijvangst op de dropshot afgelopen zondag ochtend tussen de baarzen door.” Sooo dan, dat moet een gevecht zijn geweest op licht materiaal. 

Enno Van Der Kooi: “De Fiskerij. Mooie baars op het Hollands Diep.” Prachtige baars Enno, wauw!!!

William van Tongerlo: “’s Morgens zien we een hoop speldaas weg springen en denken roofblei. Midden op de Merwede gauw ondiep lopend plugje erop en bij de tweede worp was het raak. Geen roofblei, maar deze mooie baars was aan het jagen met zijn/haar vrienden.” Tof! Ja,dat gebeurt wel eens in de zomermaanden. Baarzen zoeken het dan ook snel al hoger in het water. Goed gevist William!

Rajeev Ladi:  “Na 4 meervallen gevangen te hebben, zag ik nog een grote signaal op me scherm en na een lang sterk gevecht kwam deze zware dikke bak naar boven. Weer met een BIG Smile het water af.” Holy shit Rajeev, wederom een dikkerd! Prachtfoto ook!

Lean Baks: “Laatste lichtuurtje van de dag, met een shadje ondiep kantje aflopen, zo verslavend als je een harde dreun op je hengel krijg. Onder mijn hengeltop klapt deze 78cm snoekbaars erop. Heerlijk!” Mooi verhaal Lean, wij genieten met je mee!

Brent Roelofs: “75 cm schoon aan de haak.” Mooie bak man en met een jerkbaitje zo te zien. Heel gaaf!

Marcel Hoekman: “Prachtige dikke Bass gevangen, dik nieuw PB natuurlijk en wat zou het mooi zijn als we deze in Nederland ook zouden hebben. Perfecte sportvis!” Ze zijn van harte welkom Marcel 🙂

Robin Smit: “Weer typisch zo’n aanbeet dat je niet hoeft aan te slaan.” Hahaha logisch gezien de rotgang waar ze er mee op klappen 😛

René de Boer: “Van een leien dakje ging het met de temperaturen van afgelopen week zeker niet; maakt het ook weer leuker als je de code toch weet te kraken.” René de Boer, de man die dit hele seizoen baars blijft vangen. Chapeau!

Jigging Jay: “Een prachtige zomerbaars, vroeg in de ochtend.” Heerlijke foto Jay, vispret straalt er van af. 

Mark Verhoeven: “Jiihhaa… PR meerval… wat een KALF!” Wat een baas ben je toch! Gefeliciteerd met je nieuwe PR Mark!

Thomas Wending: “Na een korte afwezigheid weer terug in het baarzen feest. Gister een top sessie met de nieuwe Dropbite artikel volgt later.” Inderdaad Roofmeisters, binnenkort een topartikel van Thomas op deze website. 

Jean-Paul Van Boven: “Deze prachtige oude strijder kon de Ikiru Pop niet weerstaan afgelopen weekend. Wat een explosieve aanbeet was dit.” En bijna streeploos JP, echt een oude warrior inderdaad.

Glenn Sierra: “Ontzettend veel koolvis gevangen, maar deze bak deed alle andere vangsten verbleken! Zomaar vanaf het kantje met een 50 grams hengel.” Holy shit Glenn wat een torpedo. En wat zijn ze sterk. 

Ton Hilvers: “Dikke 40’er op ,jawel, een Hornet.” Leipe releasefoto Ton!

Edwen Wijnalda: “Even lekker genieten van het mooie weer.. de Makora is toch een snoekbaars magneet.” Mooi aan de maat deze vis Edwen. Mooi man!

Nauta junior met zijn PR. Die trotse glimlach spreekt boekdelen!

Chris Schaufeli: “Vissend op roofblei, op hoge snelheid binnen draaiend, klapt deze paling er op. Voor mij de 1e keer op een plug, en dan met deze snelheid, leuke bijvangst.” Bizar Chris, zeker op snel binnegevist kunstaas verwacht je zoiets niet. 

 

***Foto van de week***

Edgar Zegers: “Mooie aantallen tijdens mooi weer op het Hollands Diep.” Prachtig Edgar, wat een waanzinnige lucht op de achtergrond en je ziet het ook terug door de vinnen van de zander. Plaatje om in te lijsten en foto van de week. Gefeliciteerd!

 


 

Wil jij je vangstfoto (GEEN SNOEK VANWEGE HITTE) terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.