Roofmeister Inside – Actuele vangstberichten & grote Nederlandse meervallen

21/02/2021
Roofmeister Inside – Actuele vangstberichten & grote Nederlandse meervallen

Yooo Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


 

***Nieuwe VIDEO***

Iedere zaterdag om 16:00 uur een NIEUWE Roofmeister megavideo! Subscribe op ons YT-kanaal en mis er geen een. Klik HIER. ***BONUS*** Voorlopig zetten we reclame uit, dus optimaal genieten van onze video’s zonder onderbrekingen.

 


 

De loser & de toppers

Februari, zo’n beetje de moeilijkste roofvismaand van het jaar  en daar werden we weer eens met onze neus boven op gedrukt. Vandaag hebben we hartje 020 gevist, oftewel Streetfishing in de hoofdstad. Dit tesamen met Mikky de Boon en Sanne Meteenmoeilijkeachternaam van De Barracuda’s. Het werd huilen met de pet op. Zo taai, dat een steen op de bodem aan gaat voelen als een snoeiharde aanbeet van snoekbaars, je kent het wel.

Druk met vissers in Amsterdam vandaag, maar de vissen gaven overduidelijk niet thuis.

Jammer dat het dan aan dat ene enkele ingrediënt ontbreekt, vis vangen. Voor de rest was de dag zonovergoten met temperaturen voor de nodige lentekriebels. Ook tof om de dames van De Barracuda’s het onderste uit de kan te zien halen. Echt zo’n dag die het verdient om gewoon omlijst te worden met stekels. Maar helaas, Amsterdam was ons niet goed gezind. Een geluk bij een ongeluk, we waren niet de enigen. Bijna alles en iedereen die we op social media spraken en tegenkwamen vingen nauwelijks tot het figuurlijke bot. Zou het dan in de lucht zitten?

Op een houtje bijten…

Dan zijn we zo trots als we daar dat Roofmeister logo zien prijken. Toob de meerval diehard. 

Vroeg in de ochtend kreeg ik een berichtje van Tobias Stuurman die niet te stuiten is in zijn jacht op meerval. Ja ja, zelfs met de Siberische omstandigheden van de afgelopen weken ging Toob het water op. Later op de dag stuurde hij zijn beloning voor dat ongekende doorzetten. Een monster van een meerval! Wauw! Hoe lang? Tobias: “Het is altijd lastig meten op de stenen bij een rivierkrib.” Maakt niet uit, wat een Waalmonster!!!

Nog zo’n topvisser! Rick Habermehl!

Iets later zie ik in onze vangstenbericht op Facebook (elke maandag om 14:00 uur) een verse melding binnenkomen. Van Rick Habermehl, nog zo’n meervaltijger met een bizarre vangst, een snor van over de 2 meter.

Jesper en Owen willen over de 100 volgers. Gaan wij ze daar bij helpen? 🙂

In mijn mailbox via via een verzoek van twee jonge roofviskrijgers. Jesper en Owen. Op de foto vol trots met een snoekbaars. Volgens mij is het in Amsterdam. Zij wel… Nee, ik vind het prachtig deze gassies. Hun doelstelling voor 2021, over de 100 volgers op hun Insta account. Klik HIER en volg OwJe_Fishing

Hakkert met een van die 90’ers!

En Honders idem dito! En zo volgden er meer! Stay tuned voor meerrrrr….

In Amsterdam loopt de sessie vruchteloos ten einde en kijk ik nog eens in de RM What’s App Groep. Onze vrienden Hakkert en Honders (volg ze op Insta, klik HIER)  hebben huisgehouden en niet zo’n klein beetje ook. Zet deze gasten langs een polderslootje en ze knallen er de mooiste snoeken uit. De ene 90’er na de andere. In Ottoland kunnen ze er een puntje aan zuigen. Het allermooiste, ze hebben alles weer haarfijn op video gezet, dus dat wordt binnenkort weer genieten 🙂

 

 


 

***De wakvangsten***

Leuk en aardig dat ijs, maar vissen kwam het niet bepaald ten goede vorige week. Onderstaand niet veel foto’s, maar wel die van de echte diehards 🙂

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen  🙂

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon, staan en vishengel

Na jaren wachten was het eindelijk een keer tijd om te gaan wakvissen voor Joshua Jongbloed. Ongeacht de grootte van de vangst, een topdag! Netjes Joshua.

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon

Hoog water op de waal en een mooie snoekbaars voor Maurice Willems. Lekker bezig Maurice!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en waterpartij

Een prachtige wintersnoek voor Jonnie Wind. Goed gedaan Jonnie!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en waterpartij

Anthony Smit: ”Voor de echte vrieskou nog een mooie boze meter op de gevoelige plaat kunnen zetten.” Mooie vangst Anthony!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon

Ijskoude temperaturen houden Wim van Maercke niet tegen om op zoek te gaan naar Snoekbaars. Mooie vangst Wim!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon

De mooiste tijdens een ijskoude sessie voor Sharon van Rossum. Netjes hoor Sharon!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en buitenshuis

Wakvissen met doodaas leverde een mooie snoek op voor Serge Sonneveldt. Hoppa, klasse Serge!

Kan een afbeelding zijn van waterpartij

Het waren mooie dagen op het ijs voor Wouter Diekmeijer. Hopelijk volgend jaar weer!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en vishengel

Ook Daan Pit sloeg een wak en leverde een mooie baars op. Lekker Daan!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en buitenshuis

Steven Greveling: ”Mijn eerste keer dat ijsvissen mogelijk was in ons mooie Nederland. Mijn doelstelling; een Snoek in de Sneeuw. Missie geslaagd bij het mooie Deurzerdiep nabij Rolde (Dr.) bij een temperatuur van -12 graden.” Gaaf Steven, een bijzondere vangst!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en buitenshuis

Zelfs in Friesland zijn er mensen die liever een wak slaan dan een Elfstedentocht maken, wat een mooie snoek voor Arjen Bouwe Hiddinga. Top vangst!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon, vishengel en natuur

Een schitterende sneeuwbaars van afgelopen woensdag voor Tijs Peters. Beauty!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en waterpartij

Rens Vink: ”Geen wak geslagen, want de maas was lekker actief! Wel erg koud, tenen vroren er zowat af. Zomervis in de winter 81 cm.” Bijzonder Rens, heerlijke vangst!

 ***Foto van de week***

Wanneer het ijs- en ijskoud is, verwacht je misschien niet direct keiharde aanbeten. Nou, deze snoek op het aas alsof het haar laatste avondmaal was! Het was lang geleden dat Mike Visser zo’n harde aanbeet had gevoeld, en het leverde ook nog eens een schitterende snoekbaars + hele strakke foto op! Mike, je maakt je achternaam goed waar en deze week is de eer aan jou!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en buitenshuis

 


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.