Roofmeister INSIDE – Actuele vangstberichten & the one that got away

13/03/2022
Roofmeister INSIDE – Actuele vangstberichten & the one that got away

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


***DE RM ZATERDAG MIDDAG VIDEO***

Beleef een dag mee op het Gooimeer met visgids Jan Boomsma van Shimano. Het target is voorjaarssnoek op de ondieptes of langs de randen van het talud. Jan weet ze feilloos te vinden en we lopen lekker door in de aantallen. MAAR DAN… Een beuk op de hengel! Zonder twijfel een bak van een snoek. Dan… Lijnbreuk… SHIT! Maar Jan heeft een oplossing… Gaat het nog goed komen???


 

The one that got away

Iedereen die onze video’s ziet, weet dat ik, Sjoerd Beljaars, nogal bekwaam ben in het maken van blunders. Afgelopen week was het weer eens goed raak. Om me rot te schamen. We kozen het ruime sop van het Haringvliet met visgids Jan Boomsma. Jan kan er wat van. Flauwe woordspeling, maar tis echt zo. Check alleen al bovenstaande video.

Wederom een vissessie waarop de Active Target van Lowrance haar dienst zou bewijzen.

Hoe dan ook, we hadden de snoekbaars als target. Jan moest nog uit Friesland overkomen en uiteindelijk zouden we 4 uur in de middag het water op gaa. Eén voordeel, dan moet je je best doen om je te verslapen. Daarnaast voelde ik mij full focus. De ochtend is niet mijn ding, laat mij maar presteren in de middag, namiddag. ‘Geen geblunder dit keer Beljaars’, aldus mijn gedachtengang… Het tegendeel zou waar worden.

Boomsma in zijn element.

Het weer was ronduit onstuimig met een dikke Beaufort 4 die over het water heen raasde, maar Jan wist wat stekken in de luwte voor snoekbaars. Na wat geploeter door de golven kwamen we aan bij de zuidoever van het Haringvliet en scanden we met de SideScan de bodem af. Helaas, geen tot weinig signalen die op snoekbaars duidden. Het was ook nog wat te licht misschien voor de ondieptes voor die lichtschuwe zanders.

Weer joekels, alsof het de normaalste zaak van de wereld is.

Baars dan maar. Grote Haringvliet baars. Zo koos Jan voor nog ondiepere stekken en jawel, al snel vond hij groepjes met de mooiste vissoort van ons land. Dan is Jan het meest in zijn element. Signalen zoeken met de SideScan om ze vervolgens lasergestuurd aan te werpen met behulp van die uiterst ingenieuze Active Target Live van Lowrance. Al snel waren mooie exemplaren de klos met te droes en warempel een snoekbaars die er tussen door liep.

Die Ned rig blijft bijzonder effectief!

Voor mij was het weer eens ouderwets lucht happen. Ik stond er bij en keek er naar. Wat een vismachine die Boomsma. Eenmaal op een andere stek kreeg ik dan eigenlijk mijn kans op rehabilitatie, een dreun op de hengel van jewelste. Hevig kopbonken en zelfs de slip die lijn prijs geeft. Ik dacht aanvankelijk aan een snoekbaars, maar al snel zagen we in het heldere water dat kenmerkende silhouet van een baars. Een joekel, sowieso een 50’er.

Beljaars stond er bij en keek er naar. Alweer…

En dan het drama dat zich voltrekt. Lijnbreuk… Geen pech, maar super dom van mijn kant. Ik had de jigkop van het shadje slordig aan de fluorocarbon onderlijn geknoopt. Nooit eerder is dat mij overkomen. Ja, toen ik 6 jaar was misschien… Ongelooflijk, ik kan mezelf nog steeds wel voor mijn kop slaan. Wederom een megablunder en een baars die door mijn stommiteit met een shad in zijn bek rondzwemt. Wat kun je je dan ellendig voelen. Hopend op betere tijden. Zucht.

 


 

Knallen tot de gesloten tijd

Heerlijk voorjaarsweer. Nog redelijk wat wind, maar de temperaturen schieten lekker de hoogte in. De visserij is alles behalve makkelijk horen we overal, maar wederom genoeg mooie vangsten van jullie. Thanks voor het insturen en blijf dat vooral doen.

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen. 

Alain Luijten: “Middagje werpen leverde nix op met de boot terug naar de haven en nog een uurtje doodaas.” Dood aas kan dan inderdaad verlossing bieden Alain. Goed gevist!

Christian van der Veen: “Zaterdag een visserij kundig onderzoek gehad en daar een plugje uit het water gehaald, die thuis schoongemaakt en nieuwe dreggen gemonteerd. Het bleek de Salmo Pike te zijn en die voor m’n huis even geprobeerd en hij werkt. Deze dame van 96 cm schoof er volledig overheen.” Hahaha wat een verhaal Christian. Gerecycled kunstaas werkt gewoon dus.

Friso Boomsma: “Statisch een moddervette unit vangen die rijp is voor de paai met een stralend zonnetje…..wat wil een mens nog meer!” Niet veel Friso! Wat een bak man. Respect!

Gregg Hofstede: “Na een lange taaie dag toch een mooie 50+ mogen vangen!” Wauw en foto gemaakt met super vet avond licht. Zeer mooi Gregg!

Hans Ruigrok: “50+ baars…op de Vision One-Ten….Was wel vies fris…” Hahaha, tja, maart roert zijn staart. Maar de beoning mag er zijn Hans.

Ivan Verhoeven: “In plaats van roofblei ben ik, aangezien ze niet meer willen bijten, nu behoorlijk roofboos… En denk maar niet dat die dikke riviersnoek daar ook maar iets aan kan veranderen!” Jeetje, je kijkt ook echt boos. Maar dit moet toch een fraai alternatief zijn Ivan?!

Jan Broeker: “Mooie snoekbaars in mooi zonnetje.” Ahhhhh, wat een kasteel Jan. Wat een bak man!

Jessica Vis: “Mooi, groot én dik… ‘gewoon’ een geweldige snoek!” Geen woorden voor Jessica. Hoe krijg je het iedere week weer voor elkaar?!

Jigging Jay: “Het was koud! Het waaide hard! Maar deze snoekbaars maakte de sessie toch nog geslaagd.” Dat kunnen we volledig begrijpen Jay. Wat een brute zander.

Leon Haenen: “Met de neus in de boter….. zo voelde het afgelopen week. Een hele serie prachtige roofbleien weten te strikken. Mega vette visserij.” Goed bezig Leon! Hoe jij ze altijd weer zo snel gevonden krijgt!

Marco Jagtenberg: “Dikke dame op een klein shadje. Gelukkig hield de fluorocarbon onderlijn het…” Billenknijp momenten Marco, maar deze was voor jou.

Mario Laureys: “Mijn eerste grote succes op de Carolina rig.” Heerlijk Mario, goed gevist man! Baarsbak 2.0.

MO Ralphs: “Na een roerige periode eindelijk weer uren aan de waterkant, die het meteen met mij goed maakte. Een dikke meterdame doet je bijna alles vergeten…” Mooi verhaal Mo, kunnen het gewoon voelen. Goed bezig!

Peter Vancompernolle: “Nieuw pr gevangen van 50 cm.” Gefeliciteerd Peter! Echt zo’n heerlijk oude strijder.

Verschelde Peter: “Mijn favo roofvis!” Kunnen we inkomen Peter en ook een bijzonder fraai exemplaar.

Robbie Van Gijseghem: “Wat blijven de aanbeten zalig, zeker van deze bakken. Koud was het wel, maar deze hield me warm C&R.” Mooi verwoord Robbie en daar sluiten we ons bij aan.

Robert Kneefel: “1 van de double trouble meervallen. Samen met Albert Dekker.” Sooo dan, lekker bezig gasten!!!

Tyrel Moelands: “Met je beste vismaatje op stap.” Prachtig Tyrel, foto groot uitprinten en op d’r kamer ophangen!

 

***Foto van de week***

Chris Schaufeli: “Ik zei nog tegen mijn maatje Richard Koops ‘s morgens toen we gingen vissen: “Heb vandaag het gevoel dat ik een grote snoekbaars ga vangen.” En zie, een nieuwe pr voor mij.” Hahaha een mooie glazen bol moet jij hebben Chris. Zoals sommigen zullen weten hebben wij een zwak voor 3D foto’s, Kop een beetje in de lens drukken en diepgang creëren. Foto is wat aan donkere kant, maar mag pret niet drukken. Foto van de week. Gefeliciteerd Chris!!!

 


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.