Tackle Meister Review – Deep Creek Lures – State of the art creature baits

30/10/2019
Tackle Meister Review – Deep Creek Lures – State of the art creature baits

De harde kern van Roofmeister wordt gevormd door de Tackle Meisters (klik HIER en HIER). Deze fanatieke toppers testen allerlei roofvismateriaal en doen daar hier hun verslag over. Hierrrr onze Tackle Meister Johannes Elzinga over de Deep Creek Lures, beschikbaar gesteld door Kunstaasoutlet

Door Johannes Elzinga

 

Exclusief kunstaas van Deep Creek Lures. Ik mocht het testen. Vet toch?!

Creaturebaits zijn er in alle vormen en maten. De ene lijkt meer op een kreeft, de ander op een garnaal en van de andere kun je soms niet eens wat van maken. Kunstaasoutlet vormt zijn weg nog maar net in de hengelsportbranche maar heeft fantastische Amerikaanse merken in het assortiment liggen. Heel veel aasjes voor de wel bekende T&C rig. Een gloednieuw merk ligt sinds kort tussen de Zman en Missile Baits aasjes, genaamd Deep Creek Lures. Weer zo’n rasecht Amerikaans merk. Ik mocht er verschillende testen!

Een salamander imitatie, waarom niet?! Verandering van spijs doet eten 😛

 


Specificaties

Merknaam: Deep Creek Lures.
Productnaam: Razor Beetle, Lizard, Baby Hang Tim.
Type product: Softbait, Creaturebait.
Lengte: Respectievelijk 4’’, 5’’, 6’’.
Bijzonderheden: Exclusieve Creatures.
Winkeladviesprijs: €7 tot €10.


 

Eerste indruk

Zo mocht ik dus  3 soorten creatures testen van Deep Creek Lures. Samen met 2 pakjes bijgeleverde jigkoppen kreeg ik ze binnen. Het zag er direct al mooi en vangbaar uit. Met name de Super Razor Beetle die mij erg goed voor de Carolina rig leek. Eenmaal uit de verpakking rook ik meteen de riekende geuren.  Persoonlijk heb ik nog steeds mijn twijfels over geurende softbaits, ofwel dit het verschil kan maken.

‘Ruikt’ gewoon naar de Carolina of NED rig.

Verder zijn deze softbaits aan de harde kant, goed stevig.  Kan soms  best fijn zijn, niet elke keer je softbait stuk slaan op tandjes. Er was nog een soort creature die mijn aandacht direct trok. De Lizard. Baarzen zijn echte alleseters  en er zal ongetwijfeld ook wel eens een salamander op het menu staan. Ze vielen alleen best groot uit, net als de andere 2 softbaits trouwens. Voor het echte pielen op kleinere baars heb ik daarom mijn twijfels, maar voor het grovere werk zou het wel eens een mooie uitkomst kunnen zijn.

 

Praktijk

Ik ben met name erg gecharmeerd van de Deep Creek Lures loodkopjes die ik mocht testen. Beide voorzien van  een offset-hook. De Stand Up Warrior heeft een kopje met een schroefdraad eraan. Hieraan kan je dus je softbait schroeven waardoor je er eigenlijk langer mee kunt vissen.

Twee typen loodkoppen waar ik erg van gecharmeerd van ben.

Het is eigenlijk hetzelfde principe als de Ned-rig. Je softbait blijft verticaal (recht op) staan door de plat gevormde loodkop. Op deze manier kun je een kreeft mooi in verdedigingspositie presenteren, een worm mooi laten dansen over de bodem of juist heel sloom strak over de bodem heen vissen.

Een vrij bewegende offset hook ten opzichte van het gewicht.

De offset hook van de Swivel Head Warrior is los van het football kopje verbonden. Hierdoor krijgt je softbait meer ruimte/speling en krijgt deze dus meer actie. Ideaal voor de Baby Hang Time. Dit is een creature die 2 flappen de andere richting heeft opstaan. Dit zorgt voor veel weerstand.

NEDden maarrrrr.

Met de Swivel Head kopjes waggelt de creature door het water. Dit komt dus omdat de haak los van de kop zit en hierdoor een waggelbeweging creëert Ik heb gemerkt dat je deze op de Carolina rig met vele rukjes moet binnen vissen. Dan beweegt die extra veel in een korte tijd en stopt ook direct weer. Hierdoor vertraag je eigenlijk het zak moment en dit kan zeker een killer worden in de winter!

De Baby Hang Tim op de Swivel Head Warrior.

De Razor Beetle is een drijvende creature. Deze past ideaal op de stand up jigs. Als je hem op de carolina rig wilt doen kun je ervoor kiezen om een tungsten kraaltje aan de onderkant te monteren. Hierdoor voorkom je dat de softbait gaat draaien onder water en krijgt deze ook een langer zweef moment.

Creature baits kunnen op sommige dagen echt het verschil maken.

De Lizard heb ik niet echt mee kunnen vissen. Met een lengte van 6’’ zou je hem goed kunnen gebruiken voor snoekbaars op een jigkop. Voor een T of C rig acht ik hem minder geschikt. Wel ben ik nog van plan om ‘m op een jigkop te vissen, dat moet prima lukken.

Testvisser Saïd El Felyani met flinke zander op de Lizard.

 

Aanschaf

Tot op het heden echt alleen verkrijgbaar bij Kunstaasoutlet.nl. Niet alleen de boven genoemde soorten maar veel meer vormen en maten. Deep Creek Lures komt uit Amerika dus als je favoriete shads niet op voorraad zijn zul je even geduld moeten hebben.

Vlijmscherpe haakpunten. We love it!

Tot slot

Als je groot Carolina aas zoekt dan zijn sommige Deep Creek Lures zeker het overwegen waard. Deep Creek Lures heeft een ruim aanbod van soorten creatures die je niet snel ergens anders vindt. Ook zijn ze erg stevig en gaan ze hierdoor lang mee. Met de bijhorende loodkoppen kun je het verschil nog wel eens maken op bepaalde wateren. Doe er je voordeel mee!

 


 

TACKLE MEISTER PASPOORT

Naam: Johannes Elzinga
Geboortejaar: 1998
Regio: Groningen
Favoriete roofvissoorten: Baars en snoekbaars.
Specialismen: Streetfishing en baarsvissen.