Roofmeister Inside – Ruim 30 actuele vangstfoto’s, de RM keuken en zeebaars hooligans

28/03/2021
Roofmeister Inside – Ruim 30 actuele vangstfoto’s, de RM keuken en zeebaars hooligans

Yooo Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


***ONZE NIEUWSTE MEGAVIDEO***

Check hoe snoeklegend Sean Wit de laatste dagen van het seizoen, nog net voor de gesloten tijd, met jerkbaits op het ondiepe vist! Maart is geen makkelijke maand voor Esox lucius, maar de vissen die je vangt zijn dik en op hun mooist! Laat Sean je inspireren voor het vangen van je record snoek in jouw slotoffensief voor het seizoen 2020/21. Succes!Zeebaarshooligans

Met zeebaars is het als met voetbal. Enkele rotte appelen verzieken het voor de rest. Het beste voorbeeld doet zich voor bij een warmwaterlozing in de Europoort, waar zeebaars massaal overwintert. Hier staat een groep mensen die zich absoluut geen sportvissers mag noemen. Met zware pilkers en lood met dreggen schrapen zij hier de bodem af en haken ze zeebaars op willekeurig plekken.

De video is inmiddels verwijderd. Check de titel, ‘A hidden Sea Bass Spot in Rotterdam’… Ff serieus 🙁

Uiteraard voor de pan of erger voor doorverkoop van de vis. Uit het niets afgelopen week een video waarin alles haarfijn in beeld gebracht wordt. Klik HIER. De video is inmiddels verwijderd, maar heeft lang genoeg online gestaan voor opsporingsdiensten, met name de Zeehaven politie. To be continued! Mocht jij getuige zijn van stroperij en wil jij dat anoniem melden, bel met 0800 7000.


 

Beste maand maart ever!

Bijna gesloten tijd, vanaf 1 april is het voor bijna twee maanden op een houtje bijten voor ons en niet voor snoek & co 😛 Nog een paar daagies, maar voor team Roofmeister absoluut niet een reden om achterover te leunen. Wij gaan nog even vol gas die laatste uren pakken, uiteraard gewapend met camera’s.

Echt, onze camera’s draaien nu overuren!

Deze laatste maand van het seizoen begon allerminst stabiel. Soms was het ronduit om te janken. Even als graadmeter, zo trokken wij met Bertus Rozemeijer op voor een dagje Randmeren. Bertus, het snoek icoon.

Zelfs bij Bertus kan het vriezen en dooien.

Het scheelt weinig of onze vriend Esox springt als vanzelf in zijn boot. Maar het was sprokkelen en dat is nog zachtjes uitgedrukt. Twee visjes na toch wel intensief vissen. Iets om je voor achter de oren te krabben…

Net zo met snoekexpert Thijs van der Sanden. Sjoerd Beljaars is Covid verdachte die week en is aan de laptop overgeleverd, maar cameraman Bo gaat zijn plek pakken. Het is die dag veel te stil… Weinig tot geen actie. De dag erna gaat Thijs op pad met zijn eigen cameraman en dan is het jackpot. Check de video boven!

Een prachitge 80’er zander die uit het volledige niets over het rubber heen schoof.

We zien het ook terug tijdens een sessie met Roofmeister Luc de Groot. Heel de dag harken, maar bijna 0 actie, om het allerlaatste moment een dikke zander te vangen op een groot stuk rubber. Maak daar maar eens een fatsoenlijke video van.

Waarom dan of daar wel of niet? Joost mag het weten 😛

Die dag een double shoot, want ook Roofmeister Joost Spraakman en cameraman Stefan Rietveld liggen op het water. Bij hen gaat het fortuinlijker. Werpend lukt het niet, maar dan worden er gelukkig trollend nog mooie snoeken gevangen.

Hakken onder de rook van Moerdijk met o.a. ook Tom Sintobin.

Dan gaan we op pad met het Float Plus team op het Hollands Diep en daar is het, met name op de ondieptes, goed raak. Het meest illustratief is de visserij van Jordi Rakiman van die dag. Het eerste dagdeel vangt hij geen pepernoot op softbaits, maar dan gooit hij radicaal het roer om, trekt het ondiepe op en gaat met hardbaits aan de slag. De een na de andere fraaie stekel komt kortstondig boven water.

Die dag uitzonderlijk rustige omstandigheden op het Hollands Diep. Dat zou later deze maand even anders zijn. 

Toch in hoofdzaak lastige sessies in het begin, we zien het ook terug in de vangsten op social media. Toch altijd lekker als je het niet volledig aan jezelf hoeft toe te schrijven. Vond er onder het oppervlak al een orgie van-heb-ik-jou-daar plaats, wij hebben er in ieder geval niets van gezien. Dan, in de staart van maart, gaat er een knop om. De rovers werden gestaag actiever.

Met de (zee)baars cracks Jurjen Wijnstroom (met vis) en Tijs Peeters van Ultimate Fishing.

Makkelijk zou het niet worden… Plotsklaps een baars op een One-Up-Shad van Megabass.

Met de mannen van Ultimate Fishing loopt het nog wat stroefjes, maar er komt vis naar boven. Mooie baarzen waar we echt onze best voor moeten doen. Alles moet uit de trukendoos, maar als de missie slaagt is dat het ergste niet 🙂

Sean in zijn element in misschien toch ook wel de mooiste maand voor de jerkbait visserij.

Tijd voor weer een double shoot. Bo stapt aan boord bij Sean Wit en beiden kiezen ze het ruime sop. Werpend op die ondieptes, hopend op die big mama’s. Het gaat voortvarend en Sean geniet van buitengewoon veel actie in de normaal gesproken altijd lastige maand maart. Je ziet het terug in bovenstaande video 🙂

Vissen op de Deltawateren heeft geen zin meer. Jan heeft het leeggevist 😛

Sjoerd en Stefan worden uitgenodigd bij visgids Jan Boomsma. Deze dag kan meteen in de boeken! Wat een visser deze man. Je kunt dure Lowrance fishfinders op je boot hebben, maar dan moet je ze ook weten te gebruiken. Jan kent zijn units van binnen en buiten. Baars is het mikpunt en dat hebben ze geweten die dag onder water.

Zo’n dag is het uitkijken dat je dit kaliber baarzen als de normaalste zaak van de wereld gaat zien…

Ongelooflijk wat een monsterbaarzen en ook nog eens heel goed in de aantallen. Drie 50’ers maar liefst en eentje kunnen we zelfs met een livestream op Facebook wereldkundig maken. Jan spint van genot, maar wij des te meer. Ongelooflijk!

Afgelopen vrijdag weer een doublet aan filmreportages. Bo gaat voor het eerst in zijn leven in een Float Plus bellyboat samen met Jordi Rakiman. De vangsten zijn uitzonderlijk goed, maar ze worden verrast door het onstuimige weer en besluiten niet de waaghals uit te hangen op groot water. Veiligheid boven alles!

Leon Haenen, een allround sportvisser en iemand die zijn gasten in de watten legt. Wat een onvergetelijke dag 🙂 🙂

Ondertussen begeven Sjoerd en Stefan zich in het meest zuiderlijke puntje van ons land. Daar vissen ze wadend met de uiterst sympathieke Leon Haenen van Korum Snapper. Roofblei is het target.

En wat een ontzettend gave visserij!

Maar is het water nog niet te koud dan? Leon: “Het is een mythe dat je roofblei in koud water niet kunt vangen, je moet alleen weten waar ze dan rondhangen.” Leon weet dat en we vallen met onze neus in de boter. Wat een visserij, wat een power, wat een prachtige roofvissen zijn het toch!

Nog een paar dagen te gaan en die dagen staan ramvol met visafspraken. Wij gaan er voor. Waarom? Doen we voor jullie 🙂 Dan hebben jullie in die vervloekte april- en meimaand in ieder geval genoeg video voer. Stay tuned Roofmeisters, onze beste video’s komen er aan. 

 


 

***Vangstupdate***

Benieuwd hoe het jullie verging in die eindfase van het seizoen. Hoeveel records zijn er om zeep geholpen. De rovers zijn in hun paaikleed en op hun mooist. Thanks voor alle inzendingen! Blijf vooral insturen Roofmeister. We love it!

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen  🙂

 

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

We beginnen direct met een nieuw PR, voor Bas van den Hul. Bij de aanbeet voelde Bas direct dat het om een goede ging. Gefeliciteerd met je nieuwe PR, Bas!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en buitenshuis

Sharon van Rossum: ”Baars van 40 cm tijdens het vissen op snoekbaars, met een Finisher Shad.” Mooie baars, Sharon!

Kan een afbeelding zijn van buitenshuis

Payback! Anthony Smit moest het ontgelden na de vangst van deze snoek. Gelukkig lijkt de schade mee te vallen!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon

Niet alledaags, een roofbrasem voor Wouter de Medts!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon

PR alarm! Een mooie 112 cm snoek voor Chris Meijer betekent een nieuw record. Klasse Chris!

Kan een afbeelding zijn van waterpartij

Jeroen Bouwer: ”Een voorjaarssnoek die snoeihard de Salmo Slider 16 aanviel!” Netjes Jeroen!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en waterpartij

Wessel Sierd Venema: ”Snoekbaars van 77 cm pelagisch gevangen. Na maanden van oefening begin ik deze schitterende manier onder de knie te krijgen! Ontzettend gaaf! 👊” Netjes Wessel, top als het begint te lukken!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en buitenshuis

Wederom een mooi snoekje op doodaas voor Steven Greveling aan de vaart. Goed gedaan!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en waterpartij

René de Boer: ”Revanche op een recreatieplas, na de week ervoor enkel snoeken te hebben gevangen. Nu toch mijn eerste forellen kunnen verzilveren waaronder, deze beauty van een bruine forel.” Waanzinnige vangst René!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en buitenshuis

Mayari Mailoa: ”Vorige week m’n pr aangescherpt! Veel uren gemaakt met de boys 24Hookd. Gevangen op de twitch, niet normaal wat een beuk in de hangtime! 51 cm en vergeten te wegen ☹️, gok zo’n 2600gr? Super blij mee in ieder geval!” Wow, wat een unit. Obesitas lijkt hij zeker te hebben!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon

Mirjam Michielsen: ”Soms gaat het niet om de grootste, maar samen lachen op de foto maakt een geweldige dag soms extra bijzonder😁. Gevangen met doodaasvis op een prachtige dag.” Precies waar het om draait, Mirjam!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon

Na een taai februari weet Colin de Smedt in maart de vis toch weer te vinden. Netjes Colin!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en waterpartij

Jessica Vis: ”Kubira powerrrrrr! Bijna een meter poldervarken met nog een zalige dikke pens😊👊” Hele mooie vangst Jessica!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en waterpartij

Een prachtige bak van 120 cm in de pocket voor bellyboatbaas Rik Sieben. Wat een bak Rik!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en waterpartij

Hans Vergouwen: ”113cm die vol over een Buster Jerk heen ging. En dat tijdens een dag waarop we 12 snoeken, waarvan 3 stuks boven de meter, en een 73cm snoekbaars wisten te vangen.” Klinkt als een topsessie Hans! Lekker bezig!!!

Kan een afbeelding zijn van waterpartij

Een moeilijke dag voor Joshua van der Putten, maar toch een mooie snoek pelagisch gevangen. Goed bezig Joshua!

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Jimmy Vandekerckhove met een heel bijzondere baars. Tel de strepen maar 😛

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en waterpartij

Jack van de Mortel: ”Geen schub verkeerd en een mooie print, met een buikje er onder. Zo zie ik ze het liefst. Deze kwam van het taludje af, op een taaie dag!”

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en buitenshuis

Een mooie snoek voor Joost. Goed bezig man!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en waterpartij

Een 125 cm snoek voor Koen de Been op de vroege ochtend tijdens een baarssessie. Later kwam er ook nog een 119 cm aan boord. Wat een sessie!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon

Robin Smit: ”Deze puntgave snoekbaars twijfelde geen moment toen ik m’n shadje recht voor z’n snuffert dropte 🎣🤩 Heerlijk die harde aanbeten 🤗” Zo zien we ze graag Robin!

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Eric Westra: ”Gekkenhuis weer tijdens het verticalen voor snoekbaars! Vorige PR meerval heeft dus maar één week gestaan 🤣” Heel vet Eric, en wat een coole foto ook!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon

Joseph Matos: ”Tijdens het vissen op baars met een crankbait, netjes in de lip gehaakt en tevens een nieuw pr voor mij🤣” Bizar hoe vaak dit de laatste tijd lijkt te gebeuren Joseph! Toch (nog wel) een bijzondere vangst.

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en waterpartij

Een draaie dikke Esox voor Aartjan Gennisse. Goed gedaan!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en waterpartij

Een mooie 94 cm snoek voor Dick van Osch tijdens het pelagisch vissen. Netjes Dick!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon

Arjan van Opzeeland: ”Subtiel op baars vanuit de bellyboat… Missie geslaagd!! Super mooie snoekbaars dame op de Ned rig!” Dat is niet mis Arjan, mooie bak!

Kan een afbeelding zijn van waterpartij

Gwen Visser: ”Teamwork makes the Dreams work, double hook up met Dyon Arends” Goed gedaan mannen!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon

Peter Hutting: ”Voor het eerst met mijn nieuwe bellyboat het water op. En hij werd meteen goed ingeslijmd door deze snor van 191 cm” Wauw Peter, wat een apparaat!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon

Maar liefst 28 stekels kwamen er bij Arjan van Dorp aan boord afgelopen week. Wat een aantallen Arjan!

Kan een afbeelding zijn van waterpartij

De nieuwe streamer is bij Cornelis van Leeuwen eenvoudig door de test gekomen. Lekker bezig!

Kan een afbeelding zijn van 2 mensen en waterpartij

Nog meer Meerval Madness, dit keer een duo foto voor Rick Habermehl en Jan Nolet. Klasse mannen!

 


 

***Foto van de week***

Kan het Hollandser dan dit? Iedere week weer ontvangen we de mooiste bijdrages van Serge Sonneveldt, en deze week is dan ook een keer de foto van de week afkomstig van zijn kant! Complimenten weer Serge, we waarderen je bijdrages enorm en hoe gaaf is het dan om deze week speciaal benoemd te worden met de mooiste foto?!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en buitenshuis

 


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.