Johannes Elzinga met de beste creature baits uit het hoge noorden

18/03/2021
Johannes Elzinga met de beste creature baits uit het hoge noorden

In bijna elke tacklebox, tas en jas is zijn creaturebaits in de meest natuurlijke en onnatuurlijke vormen te vinden. Het mooie aan deze kreeft/insect-achtige is dat ze ruim inzetbaar zijn, op elk water en met verschillende technieken! Roofmeister Johannes Elzinga ging bij zijn speciaalzaak, Hengelsport kampeerhal Roden, op zoek naar 5 echte vangers.

Bekende en nieuwe merken, voor ieder wat wils…

Onze Roofmeister Johannes Elzinga is een bloedjefanatieke roofvisser met een sterke voorkeur voor gestekelde rovers. Samen met zijn vaste vismaat Bart van de Walle is hen geen techniek te gek en geen lat te hoog. Inmiddels is het duo uitermate succesvol tijdens Streetfishing wedstrijden. Ook bij Johannes en Bart spelen creature baits een belangrijke rol.

Het dreamteam Johannes Elzinga en Bart van de Walle.

Johannes ging op zoek naar 5 toppers, waarmee jij tot en zeker na het gesloten seizoen mee uit de voeten kunt. Of je nu de straten onveilig gaat maken 😉 of het ruime sop kiest tot en met die razend populaire rivierplassen voor extreem grote baars.

 

Berkley Sick bug

Mede ontworpen door the one and only VisTD! Deze bait heeft aan alle kanten pootjes, staartjes en sliertjes. Deze kun  je geweldig langzaam vissen als het moet. De meest kleine beweging zorgt voor actie in deze creature. Met 10 cm heeft het een vrij grote omvang voor in het noorden.

Toch is deze bait meer langwerpig gevormd dan echt dik. Dit zorgt ervoor dat je er ook kleine baarzen mee kunt haken. Een goede techniek voor de Sick bug is de Carolina rig zodat je hem super langzaam kan gaan vissen. Klik HIER voor meer!

 

Korum Snapper Reggiez

Onder creaturebaits vallen ook de kreeft imitaties. Dat creaturebaits niet meer uit ons visgerei zijn weg te denken is een feit. Maar wat ook een feit is, is dat rivierkreeften in Nederland bijna overal voorkomen. Baarzen en snoekbaarzen zijn er gek op en kunnen de imitaties waarmee wij vissen dan ook meestal niet weerstaan.

De Reggiez kreeften zijn gemaakt van floatex materiaal. Dit materiaal geeft de bait een ongekend drijfvermogen en zo presenteer je dus net een verdedigende kreeft wat erg opvalt. Ideale technieken hiervoor zijn de Ned-rig of cheburashka-rig (flexhead). Klik HIER om ze te shoppen!

 

Westin Crecraw

Dit noem ik een vrij forse bait die hier in het noorden meer gewild is voor snoekbaars, maar op een rivierplas vang je er prima dikke baarzen mee. Maar wees echt niet bang om zo’n maatje te gebruiken tijdens streetfishing, dat kan nog wel eens goed uitpakken.

De CreCraw heeft flapperende pootjes en hebben aardig wat beweging nodig om ze in actie te krijgen. De beste techniek voor deze bait vind ik gerigd op een chatterbait, loodkop of texas-rig. Klik HIER.

 

Strike King Rage Ned Bug

Strike King heeft sinds kort een Europese importeur en gaat dit jaar echt zijn plekje verdienen in de tackleboxen van de huidige visser. Als we kijken naar kunstaas uit Amerika dan is dat vaak lomp en de haken zijn dikdradig.

Gelukkig hebben ze aan de mooie Europese baars gedacht die meer van finesse houdt. De Rage Ned Bug is een prachtig maatje voor zowel in de stad als op een rivierplas. Gecombineerd op een dropshot, Ned-rig of de Carolina rig. Klik HIER.

 

Spro InstaCraw

Van alle vijf creaturebaits hier komt de InstaCraw het beste in de buurt van een rivierkreeft. Voor mij is dit een prima tussenin maat. De bait is niet super dik maar ook niet echt langwerpig.

Deze bait is erg mooi inzetbaar op een grote dropshot-rig, loodkop of natuurlijk de carolina-rig. Door dat de InstaCraw drijvend is gemaakt geeft het in combinatie met het gewicht van de haak een mooie langzame presentatie. Een mooie bait voor zowel in de stad als op een rivierplas! Klik HIER!

 


 

 

Al deze creaturebaits en meer zijn verkrijgbaar en op voorraad bij Hengelsport Kampeerhal Roden. Klik HIER voor de website. Gelukkig kunnen we ook weer sinds kort fysiek naar de winkel. Klik HIER om een afspraak te maken om lekker te kunnen shoppen!