Roofmeister INSIDE – Actuele vangstberichten

05/06/2022
Roofmeister INSIDE – Actuele vangstberichten

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


***DE RM ZATERDAG MIDDAG VIDEO***

Check hoe Sjoerd Beljaars en Bo Staartjes de kick off van het nieuwe roofvisseizoen beleefd hebben. De laatste zaterdag van mei in 2022, wat gaat deze dag onze mannen brengen. Snoekbaars is het mikpunt, werpend met shads vanaf de kant op de rivier de Lek. Er wordt een heule dikke gehaakt, maar wordt ie ook gevangen? Later krijgen ze gezelschap van de jongste Roofmeister, Marco Schouten. Zal deze snotneus de vis voor Sjoerd zijn voeten wegvangen? Mmmm… retorische vraag 😛


 

Rectificatie

Hier bevond zich een artikel met een schrijven over de Predator Tour en dan met name over de einduitslag die betwist wordt. Bij nader inzien vonden wijzelf de insteek te suggestief. Zo lang er niets bewezen kan worden, kan er geen oordeel geveld worden. Zodoende hebben wij besloten het betreffende artikel offline te halen.

 


 

De vangsten van begin juni

Het seizoen is al weer eventjes bezig, maar het voelt nog steeds als de start. Een heerlijk gevoel. Wij waren benieuwd naar jullie eerste vangsten en we hebben ze binnen. Wederom super toffe platen en bedankt voor het insturen. Hier een selectie van 20.

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.  

Een topplaat van Wesley Miedema waar het plezier van afdruipt.

Marcel Hoekman: “De eerste vis van het nieuwe seizoen, een plaatje.” Niet normaal wat een sublieme tekening Marcel.

Jean-Paul Van Boven: “Voor het seizoen 22-23 van start ging in NL ben ik actief op zoek gegaan naar baars in eigen land met mijn maatje Lennert. 2 maand niet vissen… goed zot ! Deze prachtige oude gouden rakker nam men plug op nog geen 2 meter van de kant. Deze vangst is een van men mooiste tot nu en daarom wou ik deze natuurlijk graag met jullie delen.” Wauw JP, dit lijkt wel een peacock bass man, wat een vette kleuren.

Sven Bonouvrie: “Mooie bak op de dropshot, wat een sport aan zo’n lichte hengel.” Genieten met hoofdletter ‘G’ Sven. Aanbeet zal ook hard zijn geweest.

Wim Franssen: “2de van het seizoen, 75 cm op de spinner.” Blijft een ondergewaardeerd kunstaas Wim. Lekker bezig amigo.

Bert Rijkers: “Een hele taaie dag, maar toch 1 mooie dame kunnen vangen met de Illex Cherry 10CC. Dit maakt onmiddellijk de taaie dag goed!” Dat geloven we meteen Bert. Superfraaie plaat.

Rob van Nieuwpoort: “De eerste van het seizoen. Niet mijn pb, maar wel de mooiste dril van een snoek die ik ooit heb gehad. Wat was dat beest sterk zeg!” Mooi verhaal Rob. Ja, ze zijn nu een stuk sterker dan in de winter…

Lesley Maessen: “Een uurtje tijd? Soms heb je niet meer nodig.” Zo is dat Lesley, dat maakt het roofvissen toch heel bijzonder. Hit & run.

Albert Dekker: “Mooie snoek tijdens het roofbleien.” Duidelijk afgepaaid Albert, maar dat mag de pret absoluut niet drukken.

Ivan Verhoeven: “Maatje en kersverse vader Chris Williams kon eindelijk weer een keer langs komen. Dit werd uiteindelijk gevierd met een waanzinnige sessie waarbij we drie doubles mochten vangen en dit de mooiste was!” Insane Ivan. Wat een brute plaat, meer van dit. Ahhhhh…

Pikefishing Vegt: “Een heerlijke maandag ochtend kon niet beter begonnen worden. Mooi weer, eindelijk de wind die is gaan liggen… Een korte sessie leverde een prachtige snoekbaars op, 90+ werpend op de Pig Shad.” Zo dan, een echte oude strijder, vette foto zo met die zonsopgang. Lekker bezig man.

Wat ruist daar in het struikgewas hahaha, de fotograaf van Nicky Kleine Staarman 😛  Leuke, originele foto Nicky.

Friso Boomsma: “We gaan maar weer door waar we voor de gesloten tijd gebleven waren…..meters vangen! 104cm.” Hoppetee Friso, dat is een heerlijke start sowieso.

Jimmy Vandekerckhove: “Eerste baars van het nieuwe seizoen. De Buddy van FishImpact deed het weer.” Mooi dat ze ook mensen in de bak laten vissen hahaha. Weer zo’n lekkere out of the box foto. We love it.

Rick van der Sluis: “1e aanbeet van het seizoen was gelijk een mooie snoekbaars van 78 cm.” Kick off om van te dromen Rick. Lekker gevist man.

Michel Dekker: “Misschien is ‘het’ wel valsgehaakt, zegt Noah, nadat er in een streep 50-60 meter lijn van z’n spoel getrokken is. Iets massiefs is inmiddels ver stroomafwaarts… Na een stief kwartiertje drillen waarbij de vis nog meerdere keren een bizarre run neemt, zie ik een enorme hasses verschijnen. Na twee pogingen heb ik hem in de houdgreep 1,21 meter schoon aan de haak. En gezien de beschadigingen nog niet gek lang geleden afgepaaid. Riviersnoek in topconditie! Het zal maar je eerste snoek van het seizoen zijn. Apetrots op mijn “mannetje” die het gewoon even flikt!” Wat een bak Michel en we snapen dat je super trots bent. Onze complimenten voor deze topvisser. Prachtfoto.

Jorian Eichholtz: “Gister de grootste van de dag op een kleine dropshotmontage vanuit de bellyboat. Mooi hè die rugvinnen?” Op een haar na foto van de week Jorian.

Olivier Moreels: ” Deze mooie baars gevangen na het uitvissen van de kantjes.” Kicke dat kan vanaf de kant toch. Altijd weer net wat meer voldoening.

 

***Foto van de week***

Thomas Wending: “De 1st vissen zijn weer gevangen. We hopen dat er veel meer van deze foto’s komen. Ik zeg goed gelukt.” Wij zeggen hetzelfde Thomas, foto van de week en dit is niet bepaald je eerste. Wat een leipe actieplaat. Op dat grote water en dan zo’n springende snoek in beeld weten te bevriezen. Magische foto.

 


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.