Noike in de keuken & Black Minnow Dutch style – De snoepwinkel van Wout

08/07/2022
Noike in de keuken & Black Minnow Dutch style – De snoepwinkel van Wout

Een tijdje geleden, maar we waren weer eens op bezoek bij Wout van Leeuwen in Vlaardingen. We vroegen aan roofvis specialist Carl Greve of ze nog nieuwe, exclusieve spullen hebben? Alsof je vraagt of de Paus katholiek is. Wat blijft dit toch een snoepwinkel.

 

Favoriet van Carl> Zeebaarskiller

Wie Carl kent, weet dat hij een speciaal plekje heeft voor de zeebaars. Niet de makkelijkste rover om te vangen, maar misschien al alleen daardoor een streepje voor. Een shad die absoluut niet mag ontrebeken in zijn tacklebox als hij er op uit gaat is de Nitro Slim Shad van Illex. Klik HIER.

Zeebaars candy, klik HIER. Vraag Carl eventueel om de speciaal hierop afgestemde loodkoppen van Illex.

Deze softbait is speciaal ontwikkeld voor het vissen op zeebaars en koolvis. Wanneer deze twee roofdieren op zandspiering jagen, kunnen ze de diepe trillingen van de Slim Shad en zijn ultrarealistische look niet weerstaan! Het kunstaas is op smaak gebracht met de inmiddels legendarische Nitro Booster! Verpakt per 4 stuks

 

Nog zo’n classic maar dan…> Dutch delight

Exclusief!!! Versie voor de Nederlandse wateren. Vraag er naar bij Wout.

Vraag jij om een zeebaars killer, dan zal Carl ook zeker weten met de Black Minnow van Fiiish op de proppen komen. Niet normaal wat een vangkracht deze softbaits hebben. Nu, en hoe gaaf is dat, een speciale Nederlandse versie, de Dutch Silver Flash!

 

Voor fijnproevers> J Slide van Megabass

En dan gaat de vitrine open, met fluwelen handjes tovert Carl top-off-the-bill kunstaas tevoorschijn. Pracht en praal, de J Slide van Megabass. Een swimbait waar je van gaat watertanden. Klik HIER.

High end kunstaas zoals we dat van Megabass gewend zijn. Klik HIER.

De megabass I-Slide 185 is in staat om met een zeer lage snelheid toch een mooie zwemactie te creëren. Ontworpen voor bass, maar deze swimbait is zeker ook zeer effectief bij het vissen op snoek. Wat te denken van periodes wanneer de groenjas extreem traag en passief is.

 

Plug & play> Tune je takel

Van BKK weten we dat ze kwaliteits end tackle leveren, maar dat niet alleen. Ook vernuftige kant-en-klare rigs. Neem nu de BKK BB Trigger Stinger Rig. Klik HIER.

Voor meer diepgang of de nodige stabiliteit kun je extra loodgewichtjes aanschaffen. Klik HIER

Ontwikkeld in samenwerking met Black Bay Lodge. Deze stinger rig is uitgebreid getest met talloze grote Ierse snoeken en beschikt over een reeks kenmerken die het concept van een stinger-rig opnieuw definiëren. Het wordt geleverd in meerdere maten voor een breed scala aan zacht aas. Het toevoegen van de BB-lead langs de rig stabiliseert ook de zwemactie van het kunstaas en verbetert de attractiviteit.

 

Grote hype> Westin Chatterbaits

Kunstaas wordt niet zomaar een hype, dan moet er ook mee gevangen worden en chatterbaits zijn daar geen uitzondering op. Natuurlijk wisten we al van de eigenzinnige actie van dit kunstaas, maar meer en meer beseffen we ook dat we ze vlak tegen de bodem aan kunnen bieden. Nu ook gloednieuw van Westin. Klik HIER.

Gloednieuwe chatterbaits van Westin. Klik HIER.

De sleutel tot het succes van de Westin BladeBite Tungsten Jig is de vibratie en actie, met een zeer subtiel klikgeluid, dat tot in het kleinste detail is geperfectioneerd. Voel je vrij om te experimenteren door zacht kunstaas toe te voegen als een trailer, met curltails, paddletails en creaturebaits.

 

Noike in de keuken> Mini chatterbaits

De Noike Tiny Kaishin Blade is een wiebelende en pulserende kleine chatterbait om roofvissen van grote afstand aan te trekken.  Met een fraai afgewerkte skirt en een scharnierend blad op de jigkop, levert dit kunstaas een massa beweging en trillingen die de rovers onder water helemaal gek zullen maken. Klik HIER.

 

Stay tuned> Super alternatief voor lood

Het loodverbod gaat komen Roofmeisters, of we het nou leuk vinden of niet. Alleen wanneer is de vraag. De mannen van Green Bass denken vooruit en hebben een legering ontdekt met een soortgelijk gewicht en dan zonder lood. Binnenkort verkrijgbaar als jigkop, dropshotgewicht en bulletweight bij Wout.

 

Natuurlijk veel meer bij Wout, klik HIER. Aanrader is om eens rond te kijken op de website. Nog beter, ga naar de winkel in Vlaardingen en laat je verder helpen met welke roofvistechniek dan ook. De koffie staat klaar. 

Wout van Leeuwen Fishing & Outdoor