Roofmeister INSIDE – Actuele vangsten, metersnoekbaars & alles weten over meerval

27/06/2022
Roofmeister INSIDE – Actuele vangsten, metersnoekbaars & alles weten over meerval

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


***DE RM ZATERDAG MIDDAG VIDEO***

Kantvissen op snoekbaars en baars. Wat werkt in de zomer het beste? Wij gaan in deze video met Paul de Wal van Abu Garcia naar de rivier toe. De vistechniek waar we mee aan de slag gaan, wordt bepaald door het rad van fortuin. Wordt het dropshot en zo ja, gaan we vangen met deze techniek? Of wordt het werpen met shads of de Carolina rig? Check hoe het lot het voor ons bepaalt.

***WINACTIE*** Ruim aandacht in deze video voor de Spike X en Spike Pro hengels van Abu Garcia, ontwikkeld door niemand minder dan Paul de Wal. En… LET OP! Je kunt een Spike X hengel naar keuze winnen. Ga naar Roofmeister Instagram en kijk hoe je kans kunt maken.


 

Alles weten over de meerval

Thomas Sintobin, een van die pionieren op meerval in de Lage Landen. Hem kon je de hemd van het lijf vragen op Meerval Mania. 

Meervalvissen is vissen van een ander kaliber. Eigenlijk met niks te vergelijken. Sterk tot in de laatste vinstraal en groter dan wij mensen, veel groter! Wij waren onlangs op Meerval Mania en meervalexpert Thomas Sintobin zei het treffend: “Ga je vissen op een bepaalde soort, verdiep je dan in je tegenstander.” Dat geldt voor alle vissoorten natuurlijk, maar in overtreffende trap voor meerval.

Bellyboatvissen op meerval, zie korte video hieronder, op Meerval Mania kun je het zelf aan den lijve ondervinden. 

Nog zo’n living legend in die meerval scene, Tobias Stuurman, ook aanwezig op Meerval Mania. Zijn gevleugelde woorden: “Ga je snoekbaarzen of snoeken, dan heb je een puzzel met honderd stukjes. Het meervalvissen is een puzzel met duizend stukjes.” Het geeft eens te meer aan dat we met de snorremans een vreemde eend in de bijt hebben.

Tobias Stuurman, nog zo’n meerval klasbak en voormalig Beneluxrecordhouder van meerval.

Dit was voor Meervalshop Tom-Cat,  Hengelsportfederatie Midden Nederland en Sportvisserij Oost-Nederland ook exact de insteek om het event Meerval Mania te organiseren. Een place to be  voor elke meervalvisser, van de beginner tot de gevorderde. En dat niet in theorie, maar vol in de praktijk. Inderdaad, dus op en langs het water.

Leuk en aardig om over meervalvissen te lezen, maar wat is er mooier dan het in de praktijk zien van alle facetten?! Aldus het concept ‘Meerval Mania’.

Hoe werkt dat clonken op meerval nou met kwakhout. Op Meerval Mania stond een zogenaamde kwakbak, waar je het van een pro kon leren.

Natuurlijk volle bak aandacht voor de vistechnieken. Denk aan het afspannen op meerval, bellyboat vissen, gebruik van kwakhout, rigs met wormen, de inzet van fishfinders, boeisystemen, je kunt het zo gek niet bedenken of het kwam hier ter sprake. Echter ook veel aandacht voor het feit dat we het hier echt over regelrechte krachtpatsers hebben. Krachtpatsers die zomaar voor onveilige situaties kunnen zorgen als je niet goed beslagen ten ijs aan de slag gaat.

Meerval is al lang geen zeldzame vis meer in Nederland. Foto: Rick Habermehl

Uiteraard belangrijk dat gezond verstand gebruikt wordt. Vooraf je huiswerk doen is wel zo slim. Daarnaast geen concessies doen op je materiaal. Ja, die 80’er meerval is wellicht te doen op lichter materiaal, maar o wee als die 2 meter catfish (of nog veel groter) op je aas duikt. De hamvraag, ben je daar op voorbereid? En: Moet je daar op voorbereid zijn? Jazeker, de kans dat je zo’n vis vangt in de Lage Landen is op zijn minst realistisch te noemen. Heb jij dat scenario reeds op je radar staan?

Enfin, alle reden om Meerval Mania, één grote workshop, te organiseren met alle facetten van het meervalvissen. Het meervalvissen van M tot L zeg maar. Check de aftermovie die we hebben gemaakt en zorg dat je er bij bent volgend jaar 🙂

 


 

Wat er gevangen is?

Nou, veel! Heel veel! Het was een beetje een vreemde week qua temperatuur met hitte, afgewisseld met iets aangenamere temperaturen. Hoe dan ook condities die tot fraaie vangsten hebben geleid. Iedereen bedankt voor het insturen, onderstaand een selectie van 20.

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.  

Stephan Lamphen: “Leuke nachtsessie gevist door de hitte van overdag samen met zoon lief.” en niet onfortuinlijk zo te zien Stephan. Wow!!!

Calvin Coolen: “Nieuw pr roofblei op de vlieg van 74.” Supervet die scherpte-diepte Calvin! Vis is natuurlijk ook waanzinnig mooi!

Said El Felyani: “Hij gaat lekker!” Dat kun je wel zeggen Said. Prachtige ouwe strijder met nauwelijks nog strepen.

Reinier Pater: “Van het weekend mijn PR verbeterd naar 91 cm! Het was aandroppen en hangen! Ik had mijn target van 2022 gezet op die 90+ snoekbaars! Waar ik lang tegen aan zat te hikken, maar het me toch gelukt is!” Wauw Reinier, heel leip! Wat een kneiter!

Jurgen Van Schijndel: “Wist ook weer een mooie te vangen trollend.” Een mooie??? Zachtjes uitgedrukt, een schilderij man! 

Pike-Triangle : “Mooie sterke metersnoek tijdens een avondsessie.” Je ziet aan alles dat deze snoek in een puike conditie is. Knap gevist amigo!

Johan van Beusekom: “Gewoon op een Raddog spinnerbait!” Maar geen gewone vangst Johan. Wat een fraaie baars man!

Anthony Smit: “Heerlijk wanneer je beloond wordt op groot water.” Leipe foto Anthony. Prachtig getekende snoek. 

Renzo van Berkum: “Eindelijk na vele missers en lossers lees vlak voor het net (tot 3x toe) mijn eerste roofblei kunnen landen. Dik 68cm pure kracht.” Ahhhh lekker Renzo! De aanhouder wint topper!

Jorne van den Dool: “Eerste aanbeet van de avond. Een kwartiertje vissen leverde me mijn nieuwe pr snoekbaars op van 102 cm Statisch op de bodem gevangen met een voorntje van een cm of 10 aan een wapperlijntje op een enkele haak.” Nee jooooohhhh, WTF!!! Wat een kasteel Jorne! Fish of a lifetime! Gefeliciteerd man! 

Sander Paans : “Super sessie aan het strand gehad! Wat blijven het toch mooie vissen.” Niks aan gelogen Paans. Fraai exemplaar weer. 

Brandon De Roo: “Zonnig weer, snikheet, geen stroming. Weinig vertrouwen. Maar toch beloond!” Zo zie je maar Brandon, als je niet gaat vang je niks. Ga je wel, dan heb je kans op een bonusvis. 

Wat een foto van Sylvain Simonis!!! 3D, loepjezuiver, prachtige kleuren, dito vis. Ahhhhh, tis dat je al een keer foto van de week had…

Pedro Van Gaver: “Met een watertemperatuur van 23° volledige focus op baars en snoekbaars. Dus de jacht op baars ingezet en dit was de mooiste van afgelopen weekend.” Mooie vangst Pedro, gelukkig dropt de temperatuur as we speak. 

Serge Sonneveldt: “Niet veel kunnen vissen helaas, maar toch wel weer wat leuks te pakken op de rivier in de avond uurtjes.” Mooi van dat roofvissen, dat je in korte sessies toch lekker kunt knallen. Topvangst Serge!

Sven Bonouvrie: “Tweede metervis ook mogen verwelkomen in de Orka. Drie keer kwam ze achter de chatterbait aan. De Miuras Mouse kon ze echter niet weerstaan.” Hahaha verandering van spijs doet toch eten dan Sven 😉

Ton Hilvers: “Soms is een detail mooier vind ik, maar wie ben ik.” Details zouden we soms inderdaad wat meer oog voor moeten hebben Ton. Fraai beeld zo!

Jean-Paul Van Boven: “Afgelopen zondag het HD gaan verkennen met mijn maatje Niels. We hebben hard moeten werken voor onze vissen, maar ons hoor je niet klagen… Dubbele cijfers, Niels met een snoekbaars van 82 en ikzelf deze prachtige oude strijder van 48cm.” Ahhhh lekker gevist man! Prachtige baars!

Ivan Verhoeven: “Grote blei!” We kunnen de verwoestende aanbeet bijna voelen hiero. 

 

***FOTO VAN DE WEEK***

Denvis Veug:  “Varken!” Dat kun je wel zeggen Denvis! Dat niet alleen, ook een super toffe plaat, mooie blauwtinten met deze bronsgouden rakker op de voorgrond. Wat een bak joh! Ook tof dat je iets de staart naar de lens toe drukt. Foto van de week topper! Gefeliciteerd!

 


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.