Roofmeister INSIDE – Actuele vangsten, Streetfishing & Roofmeister op Radio 1

04/07/2022
Roofmeister INSIDE – Actuele vangsten, Streetfishing & Roofmeister op Radio 1

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


***DE RM ZATERDAG MIDDAG VIDEO***

Challenge: Vang zoveel mogelijk roofvissoorten op Nemo Baits. Visgids Goran Krnijc, Marnix Muis van Wesdijk Hengelsport en filmmaker Bo Staartjes: “Challenge accepted!” Een visdag voor in de boeken. Wauw!!! Het wordt jackpot! Kers op de taart is een MEGA snoekbaars, is dit een nieuw record?! Ook meerval wordt gespot, krijgen deze strijders er een voor de cameralens?

Geïnteresseerd in de Nemo Baits, klik HIER.
Wil jij een onvergetelijke visdag meemaken aan boord bij Goran, klik HIER.


 

Roofmeister op Radio 1

Streetfishing, definieer het maar eens. Eenmaal uitgegroeid tot een populaire tak binnen de roofvisscene, was destijds de simpele boodschap: Vissen voor je deur in stadswater op roofvis en je mag als sportvisser gezien worden. Geen kaplaarzen of nog erger, lieslaarzen. Geen vishoed met vliegjes er in gehaakt of het embleem van de lokale hengelsportvereniging prijkend. Geen 25 meter lange vaste stok voor de voorntjes. Geen broodtrommeltje met bammetjes met kaas. Geen klapstoeltje met daarnaast een dampende thermoskan.

Tja, wat is Streetfishing eigenlijk?

Nope, jonge gasten die zich lichtbepakt op sneakers door een stad bewegen. Van stek naar stek, desnoods met uitrusting in de trein, metro of tram. Jagend op met name snoekbaars en baars en dan op de foto met op de achtergrond een kleurrijke graffiti. In Nederland barstte het in 2010 los, in Frankrijk was het al een stuk langer een rage, daarna volgde de rest van Europa. Het was een welkome imago boost voor de hengelsport anisch. Vissen was weer stoer en terecht!

Roofmeister Streetfishing in de hoofdstad.

Vanaf het begin pakten ook niet-hengelsport media het op, een leuke bijkomstigheid. Niet alleen toen, nu nog steeds. Zo werd ik benaderd door NOS Radio 1. Met het WK Streetfishing op komst in oktober wilde deze omroep hier een item aan besteden in hun rubriek ‘Langs de Lijn’. Bij hun zoektocht op het www kwamen ze snel terecht bij onze video met de toppers Johannes Elzinga en Bart van de Walle in Groningen.

Of wij in de studio luisterend Nederland eens wilden laten horen wat dat Streetfishing nou precies inhield. Natuurlijk wilden wij dat. Zo gezegd zo gedaan. Dat zou je denken, maar ik ben Sjoerd Beljaars. Dat moet dan weer niet zonder slag of stoot gaan natuurlijk.

Natuurlijk deze bazen in de studio, Bart van de Walle (l) en Johannes Elzinga.

De uitzending zou zo rond de klok van 22:00 uur in de avond plaatsvinden. Ik besloot vanaf de middag op ons kantoor in Waddinxveen te werken en dan meteen door te rijden, een klein uurtje kachelen. Natuurlijk besloot ik ruim op tijd te vertrekken. Dat lukte, ik dacht dat het toen 20:45 uur was zoiets. Ik stap mijn auto in, gooi m in zijn achteruit en… flop flop flop. Lekke band, het rechtervoorwiel… Niet te doen toch?!

Geloof je toch niet?!

Het enige losliggende schroefje in een straal van 2 km.

Een schroefje had zich doodleuk door het rubber gewurmd. Nu hebben wij hier een gigantisch parkeerterrein en ik ben naderhand nog gaan zoeken. Ik wilde nog een schroefje vinden. No kidding. Puur en alleen om mijn rampzalige hang naar het noodlot enigszins getemperd te zien. Helaas, helaas, zo ver het oog reikt in geen velde of wegen een schroefje te vinden.

Mijn boodschap aan de ANWB als ze tijdens de uitzending langs zouden komen. Gelukkig was het niet nodig, de beste man zou deze hiërogliefen nooit hebben kunnen ontcijferen 😛

Enfin, ANWB gebeld. Dat zou zomaar 90 minuten kunnen duren natuurlijk. De radio-uitzending zou ik nooit halen. In zo’n ellendig scenario laat de vindingrijkheid het af weten. Althans bij mij. Niet bij Radio 1, want met wat kwinkslagen heb ik via een telefoonverbinding toch nog deel kunnen nemen aan het gesprek. Super tof! Uiteindelijk is het een heel leuk item geworden (klik HIER). Pleister op de wonde was dat de persoon van de ANWB ook geluisterd had. Vroeger had hij nog wel eens gevist, zei hij toen hij een prop in mijn band schoot. Hij dacht er over het weer eens op te pakken. Toppie toch?!

 


 

De vangsten van afgelopen week

Elke week weer een selectie van jullie vangsten. Elke week weer voor ons een loodzware klus om die selectie te maken. Jullie bedankt voor het insturen, dat mag ook wel eens gezegd worden.

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.  

Declerck Jürgen: “Vaderdag, big perch dag.” Dat is nog eens een verwennerij Jürgen!

Remco van Dort:  ‘Speldaas vloog alle kanten op. Snel een Slider eraan gehangen voor de Aspius aspius. Eerste worp een dreun van jewelste. Een meter meerval op mijn Streetstick. Dit zal ik niet snel vergeten. Wat een dril.” Sooo dan, meerval die tussen de jagende roofblei ook aan het jagen is. Supervet Remco!

Marc Dillen: “Deze big pike zorgde voor een enorme aanbeet tussen de planten.” Mooier wordt het niet snel Marc. Ahhhh, die verwoestende aanbeten zijn verslavend. 

Reinier Pater: “Afgelopen zondag met mijn kameraden deze dikke meerval gevangen. Hun eerste meerval ooit en gelijk een dikke bak! Gefeliciteerd maatjes!” Ook namens ons strijders. Voor een eerste meerval. Poeh!

Erik Schutte: “Groot kunstaas op een kleine wetering op het platteland met deze dikke snoek als resultaat!” Je staat er van versteld hoe grote vissen er van piepklein water af komen. 

Pikefishing Vegt: “Een avond sessie waar vooral pa de snoekbaarzen goed wist te vinden.” Niet erg toch als pa het even voor moeten doen 😉

Jurjen Wijnstroom: “Nog steeds moe!” Maar ultieme voldoening Jurjen. Hoorden al dat je op stripers bezig was geweest in de States, maar dan ook nog vanaf de kant. Zeer vet!!!

Jeremy van Dijk postte deze foto zonder beschrijving. Wij denken een zeeforel maar met salmoniden kun je er gauw naast zitten. Wat denken jullie?

Nick Nieuwdorp: “Dikke zeebaars op een 9 cm Minnow.” Wat een dikkerd inderdaad. Lijkt wel al een najaarsbaars. 

Thomas Michielsen: “Atlantische Zalm, in the middle of Norway.” Ahhhh… Dit is niet normaal!!! Sommigen vissen hier hun hele leven voor. Super bruut Thomas!

Wouter Hoogerwerf: “Tijdens het pennen 2 mooie zestigers gevangen. Toen het stilviel maar de signalen toch zichtbaar bleven op de Element even een shadje over de stek gegooid. Binnen 4 worpen was het raak. 88 cm vanaf ondiep water.” Wauw, wat een verhaal Wouter. Zou dit kasteel dan geen zin hebben gehad in een dood visje??? Prachtvangst. 

Freek Schoonderwaldt: “Check die kleuren, lijkt wel een peacock! Prachtige baars van net geen 50cm aan een chatterbait.” Super mooie kleuren inderdaad Freek!

Jordy Kaczmarowski: “Als de snoekbaarzen niet willen, dan plagen we de meervallen maar.” Hahaha en gelukt! Ze vechten sowieso een stuk harder. Goed gevist Jordy!

Johnny Koekerits: “Geen grote, maar mijn eerste meerval op de wormen verticalend. Wat een super spannend spelletje is dat!” En dat is het Johnny, de kop is er af. Hopelijk snel ook grote voor je. Het spelletje heb je nu onder de knie. 

Jan Breuring: “Ff nieuwe aasjes testen zei Sybe, nou de aasjes vangen top.” Wauw, wat een beauty van een proefkonijn.

Bjorn Eertmans: “Zoeken, zoeken en nog eens zoeken, maar dan komt de beloning.” Netjes Bjorn! In de zomer is het zoeken altijd een stuk lastiger. 

Marcel Hoekman: “Jeugdroofvis dag van HSV de Snoek uit Harderwijk. ik kreeg Tobias aan boord die nog nooit een snoek op kunstaas had gevangen! Dat veranderde vandaag en voeg daar ook gelijk maar even 117 cm pr aan toe! Zelf bakken harken is leuk maar wat heb ik genoten!” Holy shit Marcel, wat een baas ben jij en idem dito wat betreft Tobias natuurlijk. Wat een verhaal. Deze is voor in de boeken.

Thomas Danckaert: “Dikke roofblei na de storm en een regenboog erbij.” Ahhhh, niks meer aan doen. Wereldplaat. 

Jimmy Vandekerckhove: “De baarzen hebben er weer zin in.” Goed nieuws Jimmy, meer van dit! 

 

***Foto van de week***

Bert Pocquet: “PR snoekbaars wat scherper mogen zetten. Staat nu op 90 cm. Op naar de volgende upgrade.” Gefeliciteerd met dit kasteel Bert en wat een gave foto!!! Die donkere lucht linksachter en rechts meer licht. Sowieso een fraaie achtergrond en de voorgrond mag er ook wezen 😉 Foto van de week!!!

 


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.