Roofmeister INSIDE: Actuele wintervangsten & ogen onder water

19/12/2022
Roofmeister INSIDE: Actuele wintervangsten & ogen onder water

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


🏆DIT IS THE WALKING BEST🏆

Stay tuned voor de aller tofste roofvisserie op YouTube. Kantvissen op haar mooist, 4 teams, 8 absolute topvissers en 6 onderlinge duels waarbij alles op alles gezet wordt. In deze video alles over de spelregels van The Walking Best.

🎁Doe mee aan de The Walking Best Poule. Voorspel de uitkomst van de 6 verschillende battles en win fantastische prijzen, klik HIER.


***DE RM ZATERDAG MIDDAG VIDEO***

In deze video legt Pieter-Bas Broeckx van de VisTechnische Dienst haarfijn uit hoe je moet vissen met de Carolina rig en twtichbaits. Het is ijskoud en de grote baarzen zijn lastig over de streep te trekken. Check welke middelen Pieter-Bas in petto heeft om ze te vangen. De Carolina rig is interessant, maar net zo goed de twtichbaits waar hij deze dag bonusvissen op vangt.


 

Eye openers

Heel heel lang geleden, toen ik groen als gras begon als redacteur bij Beet Sportvissersmagazine. In die tijd zag ik voor het eerst onderwater opnames en dan gemaakt voor karpervissers. ‘Door de ogen van de karper’ heette het met ‘Het mysterie ontrafeld’ als onderkop. En nou, dat was niks teveel gezegd, want het heeft wat ogen geopend.

Deel 1 van de onder water serie, deel 2 had als onderkop ‘Mysterie ontrafeld’ en daar was niets teveel mee gezegd.

Ik kan me nog goed de kritiek herinneren van destijds. ‘Dat is toch geen vissen meer, er moet toch nog iets raadselachtigs overblijven’, aldus zo’n beetje samengevat het weerwoord. Vriend en vijand had toen niet kunnen vermoeden wat er nu aan tools beschikbaar is. Denk alleen al aan de live sonars, waarmee we niet alleen vis als signaal kunnen zien, maar ook het gedrag van deze vis. Baanbrekend! Weer of nog steeds die discussie, ‘Dat is toch geen vissen meer’.

Speciaal voor Roofmeister heeft Sean Wit deze top 3 onder water beelden gemaakt. Meer zien, klik HIER

Ik ben van mening dat, hoe high tech je apparatuur ook is, nog steeds komt er heel wat aan know how en skills bij kijken om daar het uiterste te halen. Maar goed, even niet over deze discussie. Een stapje terug in de tijd en toen waren daar onderwaterbeelden voor de roofvissers. Met name de Water Wolf camera heeft voor ongekend spectaculaire beelden gezorgd. Als wie iemand moeten noemen die daar ontzettend coole footage mee heeft gemaakt, dan is dat Sean Wit van White Label. Verwoestende aanbeten, halsstarrige volgers, missers, lossers, weigeraars, you name it. Ongekend!

Wat denk jij, vangen we nu meer door technologie en onder water beelden?

Behalve het feit dat het voor entertainment zorgt, kunnen we er ook veel van leren. Nooit eerder zagen we hoe roofvis nou dat kunstaas exact aanvalt, hoe soms de aanbeten minuscuul zijn, zelfs van grote rovers, waarom sommige vissen het kunstaas links laten liggen en de camera grijpen, daarbij opgeteld de opnames met dood aas onder water. Soms zo voorzichtig en soms alsof er verder geen voedsel meer op aarde is. Tja, door de ogen van de roofvis zeg maar.

Ja ja wij bezondigen ons ook aan de clickbaits, ook deze van een Amerikaan hikt daar tegen aan, maar is het bekijken waard. 

En je kunt verder gaan, veel verder. Dat gebeurt en natuurlijk zien we dat in de VS. Via de Facebook pagina van Sportvisserij Nederland kwam ik terecht bij de YT link Fish The Moment. Als eerst klik ik een video aan met de veelbelovende clickbait titel ‘Underwater test dropshot, I was so wrong!!!’ Also also also, zo heftig vond ik het ook weer niet, maar desalniettemin een aanrader om het te bekijken.

Of deze dropshot rig nu perfect uitgebalanceerd was of niet, deze zander had er zin in.

Met de simpele reden dat je de aasaanbieding onder water ziet. Niet alleen wat betreft de dropshot rig, maar het hele scala aan roofvistechnieken. Wat zitten we soms vlijtig iets ingewikkelds in elkaar te knopen, er rotsvast overtuigd van het feit dat het kunstaas ook daadwerkelijk op die bepaalde wijze aan de vis voorgeschoteld wordt.

Zouden deze Ned rigjes daadwerkijk recht overeind staan op de bodem. Zelfs op een meter of 6? Ooit karpervissers gehoord over hun pop up boilies die op diepte geen drijfvermogen hadden… Interessante materie.

Maar is dat wel zo? Ziet het er onder water niet ontzettend kansloos uit? Of, als we het eens goed onder water bekijken, is er ruimte voor verbetering? Ik denk dat geregeld beide gebeurt en dat we daar versteld van zullen staan. Is hier een taak voor Roofmeister weggelegd? Beter goed gestolen, dan slecht bedacht toch 😛 Ff met Bo overleggen…

 


 

Jullie koude vangsten🥶

Oef mensen, wat een koude hebben we gehad. Maarrrr… we hebben het achter de rug en verbazingwekkend zachte temperaturen doen de gemoederen bedaren. Of het goed is voor vangsten? Who knows, eerst nog ffies de selectie van 20 van de bikkels die zijn gegaan afgelopen week.

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.   

Robert Lambers: “1 aanbeet, 1 vis, maar wel meteen een monster!” En zo wordt je beloond in die kou Robert. Die hard!!!

Visgids Biesbosch: “Regen, wind en kou. Het was echt amper te doen die ochtend. Maar uiteindelijk werd mijn vaste gast Mario beloond met de grootste vis van zijn leven.” Holy shit, zo zie je maar, voor de kachel vang je ze niet. Of… Kacheltje mee aan boord… Hmmm… We dwalen af, mooie vangst!

Christian van der Veen: “Was niet veel maar toch een leuk visje mogen vangen onder de brug.” Lekker man, toch ff succes en daar was niet iedereen mee gezegend afgelopen week 😉

Reinier Pater: “Brrr de avondsessie pelagisch vissen pakte goed uit! Dikke meter vissen. Hopelijk volgend weekend weer.” Ja maar dan met aangenamere temperaturen hopelijk voor jou. Machtige vis Reinier. 

Serge Sonneveldt: “Afgelopen week een heus biggetje gevangen.” Knap Serge. Mooi hoe je dat weer voor elkaar krijgt. 

Roy Noom: “Op de valreep een 107 cm in het gouden uurtje.” We love those golden hours, niet te verwarren met… 😛

Wim Franssen: “Nieuw pr van 110 cm op de horsmakreel.” Nee johhhhh, wat een kolos van een snoek Wim. Prachtig!

Jigging Jay: “Door de kou een rode neus als Rudolph the red-nosed reindeer, tranen in mijn ogen en pijn aan mijn vingers. Maar het was het allemaal waard dankzij dit PR snoekbaars van 95 cm!” Ahhhh super Jay! Dit zijn ze en dat in deze omstandigheden. Bikkel!!!

Matthijs Van Diemen: “Met deze prachtige two-tone metersnoek…

“…mocht ik de dag afsluiten afgelopen weekend!” Wauw!!! En dat verdient twee foto’s Matthijs. Fish of a lifetime. Zo kikku die two tones. 

Marco Jagtenberg: “Deze was de koude klauwen wel waard!” Argghhh, we voelen hier de kou met je mee. Pffff, maar wat een beauty en wat zal die voor warmte hebben gezorgd!

Jan Geervliet: “Vrijdag ochtend toch weer een mooie kunnen vangen. De dobbers lagen net in het water en er was al snel actie!” Prachtige tekening Jan. Beauty van een vis. 

Jan Addens: “Het was weer taai, maar deze rover maakt de dag helemaal goed, #deadbait plopperdeplop.” Hahaha Plopperdeplop snoek uit het vuistje. Mooi Jan.

Jean-Paul Van Boven: “Ondanks de vriezende temperaturen toch enkele mooie exemplaren kunnen strikken afgelopen weekend.” Wat krijg jij ze toch altijd weer etra mooi voor de lens JP.

Albert Dekker: “Het was goed koud met min -4. Maar de grote dames hadden er wel zin in. De snoekbaarzen ook trouwens. Alles gevangen op de MADCAT Catlure.” Monster met een duckface Albert 😉

Jeroen Bouwer: “Deze buffel op doodaas in het donker, in de eerste 5 minuten van de sessie! Het zou niet de enige zijn…” Jij weet ze ook altijd te vangen Jeroen. Super amigo!

Dennis Meijer: “Zaterdag nog mooie snoekbaars van 70 cm.” Heel mooi Dennis, volle vis met opvallend grote ogen zeg. 

Hans Bijsterbosch: “Na voornamelijk gericht op snoekbaars te vissen, toch maar eens op snoek geprobeerd. Derde sessie kwam deze 97’er op de kant.” Een verborgen talent Hans, nu doorpakken 🙂

<<<><Foto van de Week ><>>>

Mario Laureys: “Superblij met deze 53 cm Belgische baars.” Super mooi Mario en dat van Belgische bodem. Misschien wel Belgisch record? Wat een plaatje van een foto ook. De kou in alles zichtbaar en toch dat bijzondere zonlicht, samen met deze prachtvangst genoeg hartverwarmends. Foto van de week. Gefeliciteerd!

 


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.