Roofmeister Inside – Bijna 50(!) vangstfoto’s & Ropa op nieuw water

08/11/2020
Roofmeister Inside – Bijna 50(!) vangstfoto’s & Ropa op nieuw water

Yooo Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


 

Klei kreken

Robert-Paul Wolters dit jaar met zijn nieuwe pr baars. Een waanzinnige vis van 53 cm! Wauw!

Robert-Paul Wolters van Westin ken ik al jaren. Volgens mij ergens rond het jaar 2010. Hij droeg tijdens het vissen destijds altijd een cowboy hoed, die hij nu gelukkig 😛 ingeruild heeft voor een petje. Ropa noemen we hem, een enkele keer nog de bijnaam ‘de hoed’.

Tja, dat is wel even wat anders dan Rotterdam Charlois.

Ropa heeft een bewogen jaar achter de rug. Zo heeft hij het drukke stadsleven in Rotterdam Charlois ingeruild voor een landelijk decor in de Hoeksche Waard. Hij woont nu in een pracht van een huis in een totaal andere omgeving. De verhuizing was een flinke klus en het mag voor zich spreken dat het vissen even geen prio nr.1  had.

Het nieuwe water trekt aan als een magneet.

Eenmaal gesetteld begon het weer overal te kriebelen uiteraard. Temeer omdat hij overal om zich heen zeer interessante polderwateren heeft liggen. Nou ja, toch andere polders dan bijvoorbeeld rond Capelle aan de IJssel, zelf noemt hij het kreken. Langgerekte sloten, echt kleiwater maar niet te troebel en met het vermoeden dat er betrekkelijk weinig gevist wordt.

Een compleet voor Ropa onontgonnen terrein.

Dat laatste heeft ook van doen met het spinnenweb aan visverenigingen die deze regio bedekt met alleszins gecompliceerde bijzondere bepalingen. Je zou er allergisch voor zijn 😛 Hoe dan ook nodigde Ropa ons uit voor een eerste, serieuze verkenning op zijn nieuwe water.

De werkelijke speurtocht in de auto met continu het raadplegen van Google Maps.

Niet voordat de laptop opengeklapt werd met als twee tabbladen Google Maps en Visplanner. Waar mag je vissen en wat ziet er interessant uit? Mooi om te zien hoe gedetailleerd Ropa dan zijn voorwerk doet. Feitelijk filtert hij die groots uitgebreide waterinfrastructuur tot iets dat opeens behapbaar wordt.

Ropa’s wapen voor deze dag. Een Shad Teez met chatterblade. Killing volgens de hoed.

Nog zo’n topper voor dit soort sessies. De kleinste versie van de MonsterVibe.

Sowieso lekker licht aan de slag.

Het duurde niet lang voordat we een plan de campagne hadden en zo togen we naar de eerste kreek. Kilometers zouden we gaan maken. Niet te lang op één plek blijven hangen. Verkennen die boel. Maarrr… geloof het of niet… Ropa was een metertje opgeschoven en de eerste snoek klapte er al op…

Al na een klein metertje opschuiven 🙂

Check hoe goed ze in conditie zijn.

Tja, daar hebben wij allemaal natuurlijk mixed emotions bij. Lekker hoor, zo snel vis, maar hoe vaak gebeurt het dan niet dat het daar bij blijft? Vaak, verdacht vaak. Gelukkig dit keer niet, niet zozeer qua daadwerkelijk vangen, maar genoeg actie van volgers, wegvluchtende Esox onder de kant en lossers.

Lossers krijg je er altijd als cadeau bij 😉

Een actuele stand van zaken, sattelietbeelden van Google Maps zijn gedateerd. Let op: een no go, wij allen zijn het visitekaartje van de hengelsport.

Een volgende vangst liet zich pas zien aan het eind van deze heerlijke middag vissen. Een soort knooppunt van meerdere kreken. Snoek staat niet bekend om scholingsdrang, maar hier was dat toch een ander verhaal. Meerder vissen waren de klos en dan is het met alle volgers en lossers lastig aan te geven hoeveel snoek daar op dat kleine plekje heeft gelegen. Wij denken een stuk of 8.

Dan wordt het feest.

Op licht materiaal is het dubbel genieten…

Het blijft bijzonder om meer snoeken te vangen op één stek.

Het waren monsters,  zo rond de 60 cm. Opvallend is de uitstekende staat waarin ze verkeren, ofwel lekker vol. Het vermoeden bestaat dat dit wat troebele water ook bijzonder voedselrijk is. Een ander vermoeden… Hier zwemmen zeker weten ook grotere snoeken rond, dat kan niet anders. Zodoende is een tweede sessie al in de maak. We houden jullie op de hoogte 😉

Deel 2 staat al in de steigers 🙂 Dit smaakt naar meer!

 


 

***Vangsten update***

Het gaat los Roofmeisters, wat een vangsten afgelopen week. NIET NORMAAL. Dit keer maar liefst 50 actuele vangsten. Bedankt voor het insturen en blijf dat vooral doen! 🙂

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen  🙂

Endri Hagens: ”Deze mooie snoek op een jerkbait gevangen afgelopen zondag, helaas mijn meetlint weer eens vergeten😅😅” Doet niets af aan deze mooie vangst Endri!

De temperaturen dalen en de dagen worden korter. Voor Rick Habermehl het ideale moment om daar optimaal van te profiteren! Wauw Rick, wat een ongelofelijke bak!

Een trotse Jeff Waleboer stuurde ons deze foto van zijn kleine vismaatje van 3, die afgelopen week zijn eerste snoek wist te vangen. Hoe gaaf is dat?!

Jao Olie ging samen met zijn vismaat Johan een dagje op de boot van Bertus Rozemeijer vissen en ving onder andere deze vis van boven de meter! Lekker gevist mannen.

Ondanks de overlast van stropers wist Daan Siderius een aantal kleine baarzen te vangen in een drukke week. Top Daan, hopelijk houdt het snel op!

Een prachtige snoek voor Bertus de Wit op de sardine, 20 cm boven de bodem gevist. Netjes Bertus, dat zijn ze!

Serge Sonneveldt: ”3 top dagen gehad met dood azen, 22 vissen gevangen waaronder 2 meter plus vissen en vele 80 en 90+.” Wat een aantallen Serge, dat belooft een mooi seizoen te worden!

Ook Nolan, de jongste zoon van Benjamin van Pelt, heeft het roofvisvirus al helemaal te pakken! Vangen doet Nolan zelf nog niet, maar poseren met de door zijn broer gevangen snoek gaat al meer dan prima! Jong geleerd, is oud gedaan, zeggen we dan maar…

Ook grote broer Benson heeft het roofvissen al heel goed onder de knie, wat een unit is deze snoek van 89 cm. Ga zo door, Benson!

Succes voor Ton Hilvers met doodaas onder de dobber. Een van de mooiste visserijen in dit seizoen!

Kevin Hegger-Vingerhoets: ”Eindelijk na alle drukte, verhuizing, trouwerij en werkgekte weer is tijd gehad om met m’n broer op z’n verjaardag er op uit te gaan in de polders. We zijn mooi beloond met een totaal van 7 snoeken!” Gefeliciteerd met je trouwerij en mooie vangst, Kevin!

Gelukkig bleek de haak van Said El Felyani scherp en sterk genoeg om deze snorkel te landen. Toffe plaat ook weer, Said!

Mario Laureys: ”Amani Laureys heeft haar eerste baarsje gevangen met dropshot en wormen . Ze vind het superleuke visjes en heeft de sport van het baarsjes tikken al flink onder de knie.” Super tof, Mario en Amani!

Opnieuw succes vanuit de bellyboat voor Glenn, die onder andere deze mooie baars wist te vangen!

Twee worpen, twee snoeken voor Sharon van Rossum! Over effectiviteit niks te klagen, Sharon!

Deze mooie en sterke stekel was voor Jesse-Lucas van der Wal de blanksaver. Top Jesse-Lucas, toch weer een mooie vis erbij!

Onno Aphinan: ”Met de SUP verschillende stekken bezoeken en werpend vissen op zoek naar die verslavend harde aanbeet. Nou die was er hoor! 😁” Gaaf Onno, mooie vangst!

Wow, afgelopen week ving Freek Schoonderwaldt deze gigantische snorkel van maar liefst 98 cm op een crankbait vanuit de bellyboat. Wat een vangst, Freek!

Verborgen schatten in cultuurwater, Mo Ralphs weet deze schatten op te graven! Een Westin Swim was voldoende om deze prachtige snoek te verleiden tot een aanbeet.

Herman Bos: ” Zeg maar nee, dan krijg je er twee (tegelijkertijd).” Gaaf mannen, jullie gaan lekker!

Michel Dekker: ”Het ‘bellyboot-vliegvis-snoek-seizoen’ goed begonnen met een onwijs sterke riviersnoek 💪🏻🐊” Wauw Michel, wat een topvangst en idem foto!

42 cm baars voor Milan Ligtenberg op de fireball. Super Milan, mooie vangst wederom!

Sander Paans: ”Dagje weg met “onze” Sophie, taai dagje maar toch een snoekje op de Dr. Spoon.” Hoppa, goed bezig allebei!

Tijdens het baarzen met een imitatiekreeft ving Joeri Verhoef deze mooie bijvangst. Klasse Joeri!

Pelagisch of niet?! Eric Westra doet niets liever dan met zijn zoon vanuit de bellyboat vissen!

Ook deze streeploze baars van Eric Westra willen we jullie niet onthouden!

Een prachtige herfstsnoek door Jorian Eichholtz gevangen op de dobber, in een prachtige omgeving!

Een paar uurtjes met de kayak het water op was voor Enzo Claessens voldoende om deze prachtige snoekbaars te vangen. Goed gedaan Enzo, ga zo door!

Jesse van Huisstede: ”Goede doodaas sessie met Jeroen Bouwer. Als je met Jeroen mee mag weet je dat je grote snoek gaat vangen😉” Klasse Jesse, de foto’s liegen niet!

”Even floatplussen” Aldus Leo de Vroede, die een mooie snoek voor de lens wist te krijgen!

Om een prachtige visdag met vader Jan af te sluiten, wist Reinder Jordens deze mooie baars van 45 cm te vangen. Lekker bezig, Reinder!

Zaterdag wist Melvin Bruinink in 2 uurtjes tijd 3 vissen te landen. Helaas was het op zondag geen succes, maar toch een prima weekend!

Bizar, in een nacht maar liefst 5 snoeken van 120+ vangen! Emile Warren krijgt het voor elkaar. Klasse Emile, wat een vangsten elke keer!

Een middagje met de kids op baars is voor Jurgen van Schijndel altijd een heerlijk uitje, dat straalt er meteen vanaf!

Een prachtige hoog gebouwde snoek voor Marcel Hoekman, wat een vetzak! (De snoek natuurlijk, hè)

Het najaar, voor Patrick Kreijkes, de ideale tijd om achter de dikke snoeken aan te gaan. Mooie vangst, Patrick!

Koen de Been: ”Werpend met shadjes vanuit de bellyboat bracht weer een paar dikke baarzen op👌🏻🎣” Genieten Koen! Mooie vangst wederom.

Een nieuw PR! Steven Greveling wist afgelopen week met doodaas zijn nieuwe record van 105 cm te vangen op een mooie vaart in Drenthe. Gefeliciteerd Steven, goed gedaan!

Na een taai begin wist Timo Oosterveen toch nog een snoek te vangen op de vliegenlat, en wat voor een zeg! Wat een bijzonder mooie parel.

Een mooie baars gevangen in de Waal door Maurice Willems. Netjes weer Maurice!

Sem Meekel: ”Dagje met de aasvissen op pad. 15 vissen in de boot 3 m+ vissen. 106 cm moddervet.” Pff, wat een aantallen zeg Sem. Top man!

Hele taaie omstandigheden voor Jeroen van Luik. Met 6 bellyboaters kwam er slechts één vis op de kant. Maar als het dan een enorm fraaie snoek is die ook nog eens heel vet op de plaat gezet wordt, kan het toch niet stuk! Toffe plaat Jeroen.

Stefan Hermelink met (hopelijk) zijn kleine snoek van het seizoen. Telt net zo hard mee, Stefan!

 


***Foto van de week***

Wat een enorme berg aan strakke platen weer deze week. Echt enorm goed! De foto van Robin Dijkstra steekt er dan toch het meest bovenuit. Robin vertelt: ”Succesvol nachtje statisch doodazen. Met 4 vissen op de mat waarvan 3 meter+. Dit was de mooiste🎣” Gaaf Robin, deze plaat is echt om in te lijsten man! Deze week de eer naar jou.

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen 🙂

 


STAGE lopen bij Roofmeister

Wil jij STAGE lopen in de roofvis branche? Dit is je kans! Klik HIER.


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.