Speciale Orka dag – Pick your boat

18/04/2019
Speciale Orka dag – Pick your boat

Maandag 22 April organiseert Orka boten een open dag aan de Zekkenstraat 15 te Hoek van Holland. Op deze dag krijg je een kijkje achter de schermen. Altijd al eens willen weten hoe roofvisboten opgebouwd worden en welke materialen er gebruikt worden? Dit is je kans. Klik HIER.

Op deze dag zijn alle Orka types aanwezig aanwezig en zullen alle v ragen beantwoord worden. Benieuwd welke mogelijkheden er zijn als het gaat om apparatuur, fishfinders, fronttrollers, accu’s, buitenboordmotoren en trailers, zet deze dag dan in je agenda.

Op zoek naar een (nieuwe) visboot, dan is dit the place to be!

De Orka modellen op een rijtje.

 

De Zwarte Vis

Onlangs ging Roofmeister op pad met de Orka Black Fish 500 Tiller, het nieuwste model uit de Orka stal. Waar dit model al in console uitvoering leverbaar is werd de vraag naar een stabiele, licht trailerbare tiller boot steeds groter. Waar er aan het onderwaterschip geen aanpassingen zijn gedaan, is er aan de indeling een hoop aangepast. Check onderstaande video:

Deze tiller uitvoering heeft maar liefst 9 opbergvakken waarvan er 2 kunnen functioneren als hengel opbergvakken. De boot is er op gemaakt dat hij naar ieders wens is in te delen. Zo bestaat de mogelijkheid om een vaste tank te laten installeren maar ook voor een losse tank is meer dan genoeg ruimte.

Getest in ruige omstandigheden.

Ook bevinden zich er in deze boot maar liefst 2 hengel opbergvakken. Hier kun je hengels in kwijt van maar liefst 2,40 meter. Ook bestaat er de keuze deze hengel bakken te verlichten zodat je ook in de donkere uurtjes makkelijk alles kunt vinden. Last but not least is er een zogenaamde ‘walk-around’ gecreëerd, ofwel zijn er geen onnodige obstakels.

Wat de sportvissers vooral aanspreken over deze boot is dat er geen onnodige obstakels zijn. Er is een heuse “walkaround” gecreëerd. Dit geeft weer het voordeel dat er gemakkelijk met 3 man gevist kan worden.

 

Specificaties Orka Black Fish 500 Tiller

Lengte romp: 5 meter
Breedte romp: 2,05 meter
Diepgang: 15 cm
Gewicht Tiller uitvoering: 320 kilo
RVS Tank (optioneel): 45 liter
Losse benzinetank: 25 liter
Hengel opbergvak: 12 stuks
Min. 30 Pk (beladen): 26 km/u
Max. 70 Pk (beladen): 63 km/u
Certificering: D
*5 jaar garantie op polyester constructies. Indien de boot wordt uitgevoerd met meer dan 50 pk, dan dienen de compartimenten en dubbele bodem door Orka te zijn opgeschuimd.

Meer informatie over dit juweel van een boot, klik HIER.