Roofmeister Inside – Corona VS Roofmeister & meer dan 50 actuele vangsten

27/12/2020
Roofmeister Inside – Corona VS Roofmeister & meer dan 50 actuele vangsten

Yooo Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


 

Corona vs Roofmeister

Je weet hoe dat gaat op zo’n visdag. Natuurlijk focus op het vissen, maar net zo goed klets je er op los met diegene waarmee je op stap bent. Over het vissen zelf, dat sowieso, maar net zo goed als over alles wat onze gemoederen bezig houdt.

Daar loop ik dan langs de woonwijkwateren in mijn gemeente Barendrecht met niemand minder dan Luc Coppens. Die dag zouden we in gezelschap van Robert-Paul Wolters flink wat kilometers maken met de benenwagen met als hoofddoel het vangen van snoek. Makkelijk zou het die dag niet worden, maar met deze toppers zou er toch het nodige boven water komen.

Het verhaal van Luc opende mijn ogen. 

Mijn ouders wisten nog exact het moment dat J.F. Kennedy vermoord werd of dat de eerste stap op de maan gezet werd. Mijn opa en oma zullen ongetwijfeld het moment hebben geweten dat de Duitsers ons land binnenvielen. Met het intreden van alle Corona ellende is dat lastiger, dat is niet zozeer als één specifieke gebeurtenis te omvatten. Feitelijk is het een aaneenschakeling geweest van momenten, uiteindelijk uitmondend in een steeds moeilijker op te lossen probleem.

Een poldersessie begin dit jaar, ergens in China had men het over een Mexicaans biertje. 

Toch kan ik me dat ene moment herinneren dat Luc vertelde over zijn dochters, waarvan klasgenoten symptomen vertoonden van Covid. De testcapaciteit in België was echter net als bij ons niet toereikend en zodoende was het onduidelijk of deze kinderen het gevreesde virus onder de leden zouden hebben. Dat was voor mij het moment dat de grote ernst van de situatie indaalde. Een wereldwijd probleem dat men niet onder controle kreeg en… krijgt.

https://www.youtube.com/watch?v=qmxonmaS1K4

Een sessie om nooit te vergeten. 

Dat was begint maart van dit jaar. Vanaf dat moment kwam alles ook in een stroomversnelling. Van het eerste Corona ellenboogie van Rutte tot en met de mondkapjesplicht die we nu kennen. De intelligente lockdown, wat hebben wij Nederlanders daar toch een geluk mee gehad. In vergelijking met andere landen mochten mij veel meer. En ja, ook vissen.

Ook met Arend de uitlaatklep opgezocht 🙂

En laat ik het zo zeggen, vissen is dan veel meer dan vissen. Even er tussenuit heeft voor mij nog nooit zoveel diepgang gekend. Wat dat betreft herinner ik mij met name mijn sessies met Thijs van der Sanden en Arend van der Heijden. Met Thijs bezocht ik het grote water en maakten we iets heel bijzonders mee. Daar vingen we met een groot net een metersnoek met een kleinere snoek in zijn bek. Bizar! Maar met name dat gevoel van echt even loskomen van de wereldproblematiek is me bijgebleven. Bijna letterlijk tot aan het moment dat we weer voet op vaste grond zetten. Dat was ergens halverwege maart.

Pelagisch op grote snoekbaars. Corona, wat is dat?

Vlak voor de gesloten tijd ging ik twee dagen op pad met Arend en eigenlijk precies hetzelfde. Twee heerlijke visdagen met mooie vangsten, maar bovenal dat ultieme gevoel. Natuurlijk overviel je dan zo nu en dan de crisis, maar in hoofdzaak leek het er op dat het daadwerkelijke piekeren ons daar in die boot niet kon bereiken. Bijzonder.

En zo belandden we in de gesloten tijd. Balen dat we deze uitlaatklep nu midden in onze lock down niet konden laten gelden. Nou ja, niet helemaal. Zo stapten we eind april aan boord bij meervalvisser Roy Noom. Ze sprongen niet vanzelf aan boord, maar, we vervallen in herhaling, wederom verdwenen de problemen als sneeuw voor de zon.

Doorpakken in de gesloten tijd. 

Bijna logisch dat de hengelsport zodoende een ongekende boost heeft gekregen. Niet voor niets is de verkoop van Vispassen exorbitant toegenomen. Iedereen wil mooie vissen vangen, maar vooral, iedereen wil soms even ergens anders zijn…

1 juni pas verregaande versoepelingen. Qua videoreportages kunnen we dat niet beter illustreren dan met de visdag met visgids Jan Boomsma op uitnodiging van vakantiepark Città Romana in Hellevoetsluis. Daarbij zouden we overnachten op het resort en ons kunnen verlekkeren aan de horeca op het park, zij het nog met de nodige restricties. Dat lijkt nu lang geleden zijn te zijn. Tijdens dit schrijven bekruipt mij ook een gevoel van heimwee naar deze tijd, beter gezegd, naar het normale leven.

Een opleving op vakantieresort Città Romana!

Maar wat heb ik het naar omstandigheden goed gehad, dat kan niet van iedereen gezegd worden. Dat realiseer ik me maar al te goed. De overbelasting van de zorg, de sluiting van horeca, het organiseren van events dat bijna een utopie lijkt te worden, de hele reisbranche op zijn gat en ga zo maar door. Last but not least degenen die naasten zijn verloren aan dat verschrikkelijke grafvirus.

Ik wens met heel mijn hart voor iedereen een beter 2021! Na regen komt zonneschijn, dat mag als een dooddoener klinken, maar toch heeft de geschiedenis dat vaak genoeg uitgewezen. Wellicht iets om je aan vast te houden!

 


 

***Vangsten Update, de laatste van  het jaar!***

Hoe het vergaat met de vangsten? Geen vuiltje aan de lucht. Ongelooflijk weer Roofmeisters. Wat een waslijst, wat een wall of fame! Thanks voor het insturen en… blijf dat vooral doen!

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen  🙂

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, lucht, buiten, water en natuur

”Verslavend dat C-riggen op baars!” Aldus Tuur. De foto zegt genoeg, wat vet!

Afbeelding kan het volgende bevatten: sportende mensen, buiten, tekst en water

Meer succes op de C-rig: Een mooie 40cm baars voor Arie Varkevisser. Netjes Arie!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten en natuur

Stijn Lens: ”8 snoeken voor de middag. Het was een gekkenhuis🤪 ze moesten echt de kubira hebben.” Gekkenhuis Stijn! Lekkere vangst hoor.

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen en buiten

Dave Mieremet: ”Echt een heel gevecht, wat me bijna me hengel koste, om deze op de kant te krijgen 😅” Haha, lekker Dave! Ook deze telt net zo hard mee.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten en natuur

Yannick Besseling: ”Tijdens een kort dagje doodazen was het na de eerste 10 seconde al raak, en wist deze prachtige vis mijn dag al helemaal goed te maken.”

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten en natuur

Een topdag afgelopen week voor Jessica: Voorzichtige aanbeten waren er niet bij, stuk voor stuk doken ze keihard op haar shad wat veel spektakel opleverde. Heel gaaf Jessica!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten en water

Ontvangen van Freek Schoonderwaldt, die zichzelf compleet terecht beschrijft als een trotse vader! Koesteren, Freek.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, lucht, buiten en natuur

Over vangsten heeft Luc de Groot niets te klagen: Veel vis, grote vis, en zelfs grote vis dubbelen! Super vet, Luc!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, lucht, buiten, water en tekst

Benjamin van Pelt: ”Benson wilde weer eens in de sloot voor de deur achter de baarzen aan. ze stonden uit maar opgeven wilde hij niet, en dat werd beloond! Dat hij de enige was met vis heb ik een paar dagen mogen horen😆” Heerlijk dat de kleine zo fanatiek is, Benjamin!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, lucht, buiten, water en natuur

Nando Elfring: ”Samen met mijn dochtertje achter de baarzen aan. Met dit al prachtige resultaat 🤩” Heel gaaf Nando, heerlijk met je kleine meid op pad!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten en natuur

De jongste van Koen van Rijen heeft het snoeken al aardig onder de knie. Super om te zien, de jeugd heeft toch tenslotte de toekomst!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, lucht, buiten en natuur

Niks te klagen! Aldus Freddy Mulder. Dat begrijpen we helemaal met zo’n bak, heerlijk!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten

Een prachtige metervis uit de polder voor Devin Kant. Lekker bezig weer, Devin!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, nacht, buiten en water

Nachtelijk succes voor Mike Visser, die meegeeft dat de snoekbaarzen momenteel heerlijk agressief zijn. Mooie vangst, Mike!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten en natuur

Een prachtige snoek van maar liefst 110 cm voor Thimon Dokter. Statisch gevangen op een sardine. Grote klasse, Thimon!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten en natuur

Kenny van den Berghe: ”Had nog maar net mijn pr verbeterd naar 84 cm tot deze zich een een paar dagen later aanmeldde. BAMMM 86CM snoekbaars en terug een nieuw pr” Klasse Kenny. Wat een heerlijk einde van het jaar zeg!

Afbeelding kan het volgende bevatten: buiten en natuur

Bij Stein Honders willen de snorkels de laatste tijd op de rivier wel, zo ook deze parel. Lekker Stein!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, staan, buiten en natuur

Marien Derksen: ”Na een lange tijd weinig gevangen te hebben kwam deze prachtige dikke vis van 102 cm op de kant. Daar was ik wel even erg blij mee.” Dat is een lekkere opsteker, Marien! Hopelijk worden de vangsten weer beter.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, dansen, op podium en buiten

Geen grote, maar wel een hele mooie voor Ming Kha. Heel benieuwd hoe deze er in het groot uit zal zien!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten

Mario Laureys: ”104,5 cm en moddervet . Deze dame werkte echt niet mee om in roofmeister te verschijnen deze week . Na enkele stevige runs door de slip met enorme rukken was ik toch enorm blij om deze snoek te mogen landen.” Super Mario, heel fijn dat ze alsnog mag poseren in RM Inside!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten en natuur

Een van de geweldige rovers die Fabian Verlinde onlangs in de boot wist te verwelkomen. ”Wat zijn het toch prachtige beesten!” Aldus Fabian. Helemaal mee eens!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, op podium, lucht, buiten, water en natuur

PR alarm! Deze 50cm baars kon de C-rig van Mike van Kley niet weerstaan. Dat is lekker, Mike!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten en natuur

Een goede zondagochtend voor Ton Hilvers, 1x beet was voldoende voor deze mooie snoek van 110 cm! Klasse, Ton.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon

Een prachtige 82 cm snorkel voor Mark Verhoeven. Toppie Mark, lekkere vangst weer!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten en natuur

Marc Zitvast: ”Was weer een lekker weekje. Toch weer een aantal mooie dames kunnen verleiden met de streamer. Dit was één van de betere vissen.” Gaaf Mark, en wat een foto! Heerlijke dat ruige randje.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten en natuur

Een mooie, volle meterbak van het wijd geplukt door Marcel Hoekman. Goed gevist weer, Marcel!

Afbeelding kan het volgende bevatten: zwemmen, lucht, buiten en tekst

Martijn Leus: ”Deze baars volgde mijn twitchbait van ver en voor de kant had hij toch zin om ff te proeven😅wat toch verkeerd afliep voor de baars” Wat een plaatje, Martijn!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, staan, boom, buiten, water en natuur

Op een frisse ochtend wist Danny Vanoppen zichzelf te belonen met deze enorme vetzak. Wat een bak Danny!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, lucht, buiten, tekst en water

Een mooie baars voor Mirjam Michielsen, en dat op doodaas. Het was overigens niet de enige van de dag! Netjes hoor, Mirjam.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten en natuur

Lennert Bollyn: ”Tijdens de ondiepe kantjes aftewerpen met een ouwe gouwe PikeFighter knalde deze er volop op 😊” Prachtige vis, Lennert!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten en natuur

Een prachtige snoek van 83 cm voor Chris Meijer op doodaas. Lekker Chris!

Afbeelding kan het volgende bevatten: mensen op toneel, lucht, zwemmen, buiten, tekst en water

Baars vangen is super leuk, vooral als het kunstaas zelf gemaakt is! Joeri Verhoef kreeg het voor elkaar op eigen kunstaas. Gaaf, Joeri!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten

Serge Sonneveldt: ”Hele dag slepen met de fireball leverde maar 1 visje op…ach…kan niet altijd feest zijn 🤣” Ach Serge, beter dan niets! Mooie vis.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, lucht

Een ideale vader/zoon dag voor Eric Westra leverde onder andere deze mooie riviersnoekbaars op. Super, Eric!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten en natuur

Kerim Spaans: ”Op sommige dagen loopt het goed. Na meerdere kleine snoeken in de boot deze vis van 99 cm gevangen” Wow Kerim, wat een geweldig mooie snoek zeg!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, lucht, zwemmen, buiten en tekst

Nog meer succes op de C-rig: Jorit Houpline ving 4 baarzen op een visdagje, waarvan dit de mooiste! Netjes Jorit, zeker een prachtige vis!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten en natuur

Cornelis van Leeuwen: ”Heerlijk dagje met de bellyboat en vliegenlat…helaas nog aardig wat missers…. vismaatje Roel met een mooie” Complimenten, heren!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten

Anthony Smit: ”Een aanbeet kan de dag helemaal goed maken een buffel op een gesleepte aasvis!” Wow Anthony, wat een enorme unit! Topvangst.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, lucht, buiten, tekst en water

Max van Doremalen: ”Je persoonlijk record aanscherpen is altijd een euforisch moment, maar het oude NL record evenaren van een jaar geleden geeft je PR een gouden randje. Prachtige baars van 54 cm en 2.8 kilo!” Wow Max, wat een apparaat! Gefeliciteerd met deze vangst zeg.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, nacht

Wow, wat een gave plaat van Enzo Claessens. Deze enorme snoekbaars kwam als verrassing op doodaas, en leverde deze fantastische foto op. Goed gedaan, Enzo!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, staan, buiten en natuur

Een hongerige dame van 93 cm voor Johan Lammers, heerlijk op zo’n zonnige dag!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon

Stroming of niet, de snoekbaars weet Nigel Wirtz altijd wel te vinden. Netjes Nigel!

Afbeelding kan het volgende bevatten: staande mensen en buiten

Een leuke snorkel op een moeilijke winterdag voor Arno Waumans. Toffe vangst en foto, Arnout!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, staan, buiten en natuur

Een dikkerdje van 65 cm, gevangen door Sharon van Rossum. Well done, Sharon!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten

Deze vetzak van een snoek was het perfecte einde van een dagje werpen en trollen voor Robert Lambers. Mooie bak weer, Robert!

Afbeelding kan het volgende bevatten: buiten

Een heerlijke bak voor Jurgen van Schijndel op de dropshot, wat een kanon!  Heerlijke foto, Jurgen!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten, de tekst 'DRAGON'

Nog meer PR nieuws: Ook Sander Bravenboer sluit het visjaar geweldig af met deze bak van maar liefst 123 cm, vanaf de kant gevangen. Gefeliciteerd Sander, lekker bezig man! Wat een unit man!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, lucht, buiten, water en natuur

En last but not least, nog een PR! Ditmaal is het Onno Aphinan: ”Amper wind vanuit een ideale hoek, zo kon ik met een mooie drift met de sup de kant afvissen. Een 50-er baars voor mij, PR 🤩” Top Onno, wat een gave visserij!

 


 

***Foto van de week***

Je kan het jaar afsluiten, en je kan het jaar afsluiten in stijl! Joey van ’t Hoenderdaal flikt het om nog even op doodaas een nieuw PR van 121 cm te vangen, en wat een kleuren heeft deze vis zeg! Damn, deze foto is zo tof geworden dat er geen twijfel over is dat de eer (voor de laatste keer dit jaar) naar jou gaat, Joey! Thanks voor het delen, en hopelijk krijgen we in 2021 nog heel veel gaafs van jou te zien!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen 🙂

 


STAGE lopen bij Roofmeister

Wil jij STAGE lopen in de roofvis branche? Dit is je kans! Klik HIER.


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.