Roofmeister INSIDE – De eerste vangsten van 2022 & pillen of vissen tegen depressie?

09/01/2022
Roofmeister INSIDE – De eerste vangsten van 2022 & pillen of vissen tegen depressie?

Yooo Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


 

***DE RM ZATERDAG MIDDAG VIDEO***

Je hebt goed kunstaas en je hebt kunstaas dat op een dag alles en iedereen achter zich laat. Sjoerd Beljaars moet het dit keer afleggen tegen Roofmeister Luc de Groot in de talloze woonwijk sloten van Capelle aan den IJssel en Krimpen aan de Lek. Sjoerd vist met hardbaits en te agressief, Luc veel trager met een softbait, die wel erg goed in de smaak valt deze dag.

 


 

Pillen VS pillen

Begin 2020, de Corona pandemie heeft voor het eerst volledig om zich heen gegrepen. De wereld is in rep en roer. Ik, Sjoerd Beljaars, sta die dag bij een van de Randmeren met Thijs van der Sanden. We gaan een dagje knallen op snoek. Geloof het of niet, maar zodra we de boot opstappen kunnen we al die misère achter ons laten. Alsof het niet bestaat, alleen nog het water en haar bewoners. Het wordt een ongekend lekker potje vissen met ook nog eens een heel bijzonder moment op het laatst wat we nooit zullen vergeten (check de video).

In therapie bij Thijs van der Sanden aan begin van de Corona pandemie.

En wat er toen gebeurde… Klik HIER voor de video.

Het onderstreept eens te meer de heilzame werking van sportvissen. Misschien wel juist tijdens de druiligere dagen zoals afgelopen tijd. Binnen je tijd verdoen met een Playstation en Netflix, of er op uit in the wild… Het antwoord laat zich makkelijk raden. En dan gaat het niet eens om het mogelijk omarmen van die monstervis, maar het simpelweg buiten zijn met een doel, overgoten met een kerngezonde dosis vitamine D.

Natuurlijk word je niet ongelukkiger van het vangen een mooie vis, maar alleen al het vissen en buiten zijn kan wonderen verrichten.

Met name in dit tijdperk liggen depressies op de loer voor menigeen. De korte, donkere dagen, de zware lock downmaatregelen en voor veel mensen ook de niks dan onzekere tijden die in het vooruitschiet liggen. Je somber voelen, daar heeft iedereen wel eens mee te maken. Een depressie is een heel ander verhaal. Een soort emotioneel-psychische lock down, duisternis als je je ogen sluit, een zware, donkere wolkenpartij die continu op je bewustzijn drukt… Helaas heb ik er menig maal last van gehad en wens ik dat mijn ergste vijand niet toe.

Depressie is een vreemd iets…

Er heerst een bepaald taboe op antidepressiva. Vreemd. Bij fysiek ongemak is medicatie gemeengoed… Waarom niet hetzelfde bij een mentale aandoening? Maar voordat we voor de deur staan bij de pillenboer, is therapie of zijn bezigheden op therapeutische basis het overwegen waard. Sporten! Ff goed tot het gaatje gaan en je hersenen dat welkome gelukshormoon endorfine aan laten maken. Of… en we komen eindelijk tot de clue… vissen!

Een mooie dag met Bo, we hadden een bootje gehuurd en voelden ons vrij als een vogel. Daar kan geen depressie iets aan veranderen op dat moment.

Sander Paans stuurde een interessant bericht in onze Roofmeister App Groep. Klik HIER. In het filmpje zien we een paar Britten met de gevleugelde woorden: Vissen: “Ik heb er veel meer aan dan aan medicijnen of therapie.” Tja, ikzelf kan dat alleen maar beamen en ik ben niet de enige. Sterker nog, “de Britse gezondheidsraad adviseert huisartsen nu om therapie voor te schrijven in plaats van medicatie.” Naar aanleiding hiervan heeft David Lyons uit Manchester een speciale visgroep opgericht en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. En dat op de zondag. Prachtig toch?! Nog eventjes en we kunnen de rekening voor onze peperdure visboot bij onze verzekeraar in de brievenbus schuiven.

Ga toch vissen!

Niet voor niets schoot het aantal sportvissers tijdens de eerste (intelligente) lockdown naar ongekende hoogten. Thuis tegen de muren oplopen of naar buiten en het avontuur aan gaan… Dat laatste zal 100% meer soelaas bieden. Houd je vast Roofmeisters, het zal er niet rustiger op worden op of langs het water 😉

 


 

De eerste vangsten van 2022

Makkelijke visdagen zijn het nog niet geweest in het nieuwe jaar. Toch wat zachtere dagen, temidden van het gure weer. En jawel, er is gevangen. Heel veel zelfs. Onze redactie had weer eens de grootste moeilijkheden om er de 20 mooiste uit te selecteren.

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen. 

Albert Dekker: “Eerste meervallen van het jaar zijn ook weer binnen.” Ongelooflijk hoe jij dat voor elkaar bokst Albert! Hulde!

Brandon De Roo: “Dikke snoekbaars, gevangen op een agressief geviste Carolina rig!” Wij voelen een nieuwe techniek aan komen Brandon! Wat een mooie kleuren!

Brandon Vandecasteele: “De eerste sessie na mijn verjaardag van start gegaan met deze mooie baars.” Dubbel gefeliciteerd Brandon!

David van Maanen: “De laatste twitchbaitbaars van het jaar! Een hoop geklim en geklauter om bij de hotspots te komen. Dat maakt de beloning dubbel zo fijn.” Strijden voor die vis! Goed gewerkt David!!!

Eendagjevissen.nl: “De laatste van 2021, een bak van 128 cm en heel wat kilooootjes!!!” Nee johhhh!!! Hoe sluit je het jaar af? Insane!

Harjan Rumpf: “80 cm power op de vlieghengel.” Bizar mooi gekleurde zander Harjan! Mooier zul je ze zelden zien.

Jeroen Bouwer: “Maatje Bas met een dikke metersnoek! Gevangen met doodaas in een grote haven.” Wat een schilderij man! Beauty!!!

Joey Huisveld: “We starten 2022 met deze mooie kers van de rivierplas. Een prachtige hoge body wat we hier ook hadden verwacht.” Alles aan deze foto klopt! PRACHTIG! De grootste moeite om m niet foto van de week te maken!

Johan van Ingen: “Deze moddervette meter + snoek kwam mijn 1e visdag in het nieuwe jaar heeeeeeeeelemaal goed maken nadat ik een kwartier hiervoor haar bijna even grote zus had gevangen.” Wat een massieve snoek Johan! Supermooie plaat man, op een haar na foto van de week!

Joost Fishing: “Eerste vis van 2022.” Een een beauty Joost, niks meer aan doen 😉

Johan Lammers: “Allereerst de beste wensen voor 2022 aan alle Roofmeisters. Mijn eerste vis van 2022 met doodaas. Dat er maar vele mogen volgen!” Genoteerd Johan! Van hetzelfde en pracht van een snoek man!

Kevin Hegger: “Fijn begin op de eerste dag van het nieuwe jaar! Al behoorlijk wat uurtjes in deze plas zitten zonder vangst. Deze had wel zin in een voorn die net terug van wintersport was…” Wowwww, wat een vette plaat Kevin!

Marcel Sannes: “De eerste visdag van het jaar zo beginnen op de machtigste rivier van het land, loon na werken op een zeer winderige dag.” Episch Marcel! Wat een waanzinnig kasteel en wat een gevecht moet dat zijn geweest.

Niels Pentland: “Me neeffie zijn nieuwe PR van 105 op de shad afgelopen zondag, wat een vangst!” Hahaha wat een toffe plaat en wat een unit van een vis!

Rick Veurink: “De laatste van 2021, mooi getekende metersnoek.” Prachtig inderdaad en mooi 3D!

Rick Visser: “Nieuwjaarsdag kon niet beter beginnen, mocht binnen een half uurtje mijn nieuwe pr van 131 verwelkomen aan boord.” Aahhh, wat een bak van een vis Rick en dat op het allerprilste begin van 2022. Ongekend! De rest van het jaar nu achterover leunen?

Ricky Vermeer: “De laatste vis van 2021. En wat voor eentje, tikte de 124cm aan. Punt gaaf en wat een beauty van een snoek.” Bizaaaaar!!! Het zal opeens voor je bellyboat in het water liggen…

Sander Wolf: “Heerlijke start van het jaar. Binnen 5 minuten wisten we al 3 bakken van baarzen te vangen. Deze dubbel van allebei 46 cm maakte me helemaal gek.” En ons ook Sander! Heerlijk als je zo’n double voor de lens kunt houden!

Ton Hilvers: “Laatste vis van het jaar. De beste wensen iedereen.” Jij ook de beste wensen Ton n thanks voor het delen van deze bijzondere plaat!

 

***Foto van de week***

Jean-Paul Van Boven: “01/01/2022  Eerste vissessie van het nieuwe jaar bij onze Noorderburen en meteen een met een prachtige beloning. Het was de bedoeling om snoekbaars te vangen, maar deze prachtige dame dacht er even anders over… Wat vinden jullie van het prachtige patroon?” Wat wij er van vinden? Wij vinden dit de foto van de week!!! Wat een plaatje. Zeker, het kleurenpatroon van deze Esox lucius, maar stiekem nog meer de achtergrond. Het lijkt wel of je hiervoor een oude Hollandse meester hebt ingeschakeld! De achtergrond is wat onscherp, maar dat versterkt juist het effect. Wat een plaatje man!

 


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.