Roofmeister INSIDE: De grootste roofbleien & Luc Coppens en Toon van Ham met de dropshot

20/05/2024
Roofmeister INSIDE: De grootste roofbleien & Luc Coppens en Toon van Ham met de dropshot

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service!

 


 

*** Doe mee en krijg 20% KORTING ***

Man of vrouw, jong of oud, of je nu met een (belly)boot vist of vanaf de kant, IEDEREEN kan meedoen met de Yamaha Pro Fishing Cup op 15 en 16 juni!  Klik snel HIER. Doe jij mee aan de YPFC, dan profiteer jij van 31 mei t/m 14 juni van 20% korting bij DeRoofvisser.com!

 


 

*** Een gloednieuw Roofmeister platform ***

Het gonst in de roofvisscene Roofmeisters en dat is meer dan terecht, want er komt iets ontzettends vets aan. Roofmeister gaat namelijk een heuse community ontwikkelen en daar kun jij je spoedig voor aanmelden. Maar eerst willen we dit tot in perfectie klaar hebben staan. Daarvoor kunnen we jouw hulp goed gebruiken, vul daarvoor de enquête in, klik HIER

 


 

Coppens & Van Ham met de dropshot

Begint het roofvisbloed weer sneller te stromen Roofmeisters? Bij mij wel! Nog maar 5 nachtjes en dan kunnen we de roofvis lockdown van ons afschudden. Heerlijk dat die laatste zaterdag van mei zo vroeg valt dit jaar. Natuurlijk hebben wij niet stil gezeten en achter de schermen zijn we heel druk bezig met een heuse Roofmeister community. Sfeer proeven? Door het invullen van deze enquête (HIER) kunnen we niet anders dan alvast een tip van de sluier geven.

Omdat we het goed wilden maken met jullie, presenteren wij jullie: Luc Coppens en Toon van Ham.

Hoe dan ook schreeuwt onze video camera om aandacht, lees ons YouTube kanaal. Afgelopen vrijdag geen video en dat is al heel lang geleden. Hoe kunnen we dat nu goed maken met jullie? Geen zorgen, we hebben het beste paard van stal gehad, beter gezegd, een tweespan, namelijk Toon van Ham en Luc Coppens. Als speeldveld het thuisland van deze sympathieke Belgen, waar de gesloten tijd anders gereguleerd is.

Of er werd gevangen? Of er dubbel cijfers gehaald werden? Het zal toch niet dat de 20 aangetikt werd…

Het mooie, nou ja, mooie, ik was er niet bij dus iets met een klok en klepel. Bo is in ieder geval nog flabbergasted tot en met. Natuurlijk mag je met deze living legends verwachten dat het allemaal goed komt, maar dit werd een sessie om nooit meer te vergeten. Kantvissen op snoekbaars is nu niet bepaald een zekerheidje voor een videoscript, maar deze heren hebben het met goud omlijst en ingezet met diamanten. Ongelooflijk.

Natuurlijk gaan Luc en Toon jullie alles vertellen over het hoe en waarom van de beruchte dropshot techniek.

Wat ik heel tof vind is dat ze een techniek gebruikten die ik vandaag de dag nog weinig voorbij zie komen. De dropshot rig. Als ik ergens goed het snoekbaarsvissen mee heb geleerd… Omdat ik het weinig zie, hoeft natuurlijk niet te betekenen dat het weinig gebruikt wordt. Ik kan echter niet wachten om hernieuwd kennis te maken met deze super succesvolle techniek.

Dit wordt een video om gegarandeerd je vingers bij af te likken!

Langzaam dat dropshotloodje over de bodem naar binnen slepen… Liefst tungsten, dan voel je goed de steentjes en mosseltjes… Dan die kneiterharde aanbeet van snoekbaars die voor goud gaat. Love it! Ik heb een plan, ik laat me vrijdagavond vanaf 18 uur eerst inspireren door Luc en Toon en dan zaterdag zelf aan de slag. Het leven kan zo mooi zijn!

 


 

Roofblei wall of fame

Via de socials de oproep aan jullie om je mooiste roofblei foto van 2023/24 in te sturen. Hieronder een selectie van 20 uit een bizarre reeks van adembenemende platen! Bedankt voor het insturen en blijf dat vooral doen.

Bijna de opening mensen en de volgende Roofmeister Inside zullen we dan eindelijk weer actuele vangsten kunnen laten zien. Daarom plaatsen we het vangsten bericht niet morgen zoals gebruikelijk, maar op zaterdagmiddag om 16:00 uur. 

Savage Rob: “Een dikke vette roofblei gevangen op een 10cm pulsetail aasje. Niet je typische roofblei aasje, maar ze lusten het zeker en vast.” Hahaha prachtig die schreeuw! Daar Munch nog een puntje aan zuigen 😉

Robin Smit: “Niet de mooiste foto, maar zeker wel de grootste roofblei die ik heb mogen vasthouden. Helaas niet gemeten. Gevangen op een dieplopende plug waarna ik de dreggen kon vervangen; 4 haakpunten krom door de aanbeet.” Wow, dit is wel een unit. Heel benieuwd wat deze qua lengte was Robin. Nog even zout in de wonde strooien 😛

Hans Winters: “Niet gemeten, maar wel geweldige actie gehad met deze mooie roofblei. Gevangen door mijn zoon van 15 en geschept door mijn zoon van 11.” Heel tof Hans. Roofvissen, een betere Playstation is niet denkbaar.

Michael van der Horst: “Mijn eerst op de dropshot… wat een power hebben ze toch!!! 66 cm lang was ze… Mooie belevenis was dat zeg.” Heel fraai totaalplaatje zo vanuit de bellyboat Michael!

Arend Burger: “In de laatste week van het seizoen mijn PR kunnen aanscherpen met deze super dikke blei! Nooit eerder ving ik er eentje die zo dik was. Deze dame was rijp voor de paai. En dat met 85 cm, een blei waar je blij van wordt.” Holy shit, ik denk dat wij nog nooit zo’n dikke en grote roofblei hebben gezien. Insane Arend!

Ensar Vurel: “Een van de grootste van afgelopen zomer, 81 cm. Tijdens deze sessie met Ricardo De Bloeme vingen we samen 2x 80+ in no time.” Heel gaaf Ensar en wat een beulen zijn het dan. Niet normaal!

Gregg Hofstede: “Als je met Robin Smit op pad mag, moet je er vroeg bij zijn. Gelukkig kwam de beloning al heel snel.” Wauw, het levert sowieso een super mooie plaat op met die opkomende zon. Gaaf Gregg!

Wouter Veen: “Mijn pr 79 cm op de rivier tijdens de dropshot. Wat een belevenis!” Tweede keer dat we lezen dat blei met de dropshot wordt gevangen… Hmmm… En dan ook nog je PR Wouter! Dat zet aan tot denken!

Cees-Jan Koopman: “Heb zelf helaas nog geen roofblei mogen vangen, maar mijn collega Hervé had vorig jaar zijn eerste en wat voor één! 75cm, met een shadje en op een plaats waar je het helemaal niet zou verwachten. Hij riep: “Volgens mij heb ik een karper vals gehaakt!” Hahaha prachtig. Nou ja, samen gevangen toch?! Gewoon meetellen op je palmares joh 😉

Jean-Paul Van Boven: “Een aanbeet & dril om nooit te vergeten. Wat een absurde kracht hebben deze rovers!” Met name die aanbeten inderdaad, alsof er TGV op je kunstaas knalt.

Martijn Leus: “Afgelopen seizoen tijdens een wedstrijd deze roofblei op de Ned rig kunnen vangen. Mijn nieuwe PR!” Ok, al twee keer dropshot nu en dit keer de Ned rig… Kunnen  de ‘snel geviste kunstaasjes’ nu overboord dus? 😛

Serge Sonneveldt: “Afgelopen najaar mijn nieuwe pr gevangen op de rivier, wat een aanbeet en wat een dril… Dit jaar ga ik zeker meer gericht op deze krachtpatsers vissen.” Twee zielen, één gedachte Serge, dat willen wij dus ook! Wat een bak van een blei deze unit! Super mooi!

Hessel Wijbenga: “Dit was wel een van de dikste afgelopen seizoen.” Oef, dat kun je wel zeggen! Obesitas buikje er onder…

Olivier Freson: “Aaskeuze wat verkleind naar een kleine Tioga Hog om eigenlijk op baarsjes te gaan peuteren en dan opeens BOEM, deze raket er op. Zalig toch?!” Zeker Olivier! Dat moet een knal zijn geweest inderdaad en wat anders dan een baarsje…

Marco Jagtenberg: “Dit was voor mij de mooiste van 2023/24!” Snappen we Marco! Het roofviskarakter druipt er af bij deze roofblei.

Michel Dekker: “Blijven brute vissen en vaak dito aanbeten. Deze prachtvis werd door Noah van de bodem afgepeuterd.” Aanbeten die als explosies aanvoelen! Prachtig! Zoon is trots en terecht!

Mats Van Dijk: “Na een taaie dag met alleen kleine roofblei, besloot ik er een dieper plugje aan te hangen. Eerste worp en gelijk een harde knal erop van deze mooie roofblei!” Gouden wissel Mats en super fraaie foto!

Freek Janssen: “De aanbeten blijven verslavend met oppervlakte kunstaas.” Oh jaaa, deze foto herinneren we ons nog Freek! Next level!

John Toet: “Deze beuker kon de Riserbait niet weerstaan… Alles was perfect, zelfs de foto. Hartverzakkende aanbeten op topwaters, een aanval missen, het aasje de lucht in, de blei de lucht in… Beide vervolgen hun weg, het aasje naar mij toe, en de blei met een dikke boeggolf op het aasje…” Heerlijk verhaal John, we moeten ons inhouden om morgenochtend niet al aan de slag te gaan. Werkt aanstekelijk 😉

Deze foto postte Rene Maazen onder het Facebook bericht. Wat zijn ze toch zilververblindend mooi!

 

 

 

Foto van de Week 

Een andere foto van de vis die we bovenin zagen van Arend Burger. Met die foto had hij al de Foto van de Week binnengehaald, maar deze vonden we nog bruter. Heerlijk dat 3D perspectief en hoe mooi komt met name de dikte van deze vis nu naar voren?! Super indrukwekkend al met al Arend! Gefeliciteerd!

 


 

Bijna de opening mensen en de volgende Roofmeister Inside zullen we dan eindelijk weer actuele vangsten kunnen laten zien. Daarom plaatsen we het vangsten bericht niet morgen zoals gebruikelijk, maar op zaterdagmiddag om 16:00 uur.