Roofmeister INSIDE – De leukste vangsten van deze week & Roofmeister deformatie

01/08/2021
Roofmeister INSIDE – De leukste vangsten van deze week & Roofmeister deformatie

Yooo Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


***ONZE NIEUWSTE MEGAVIDEO***

Wat een rivier is die Grensmaas in Limburg! Roofviscrack Leon Haenen laat ons er eens te meer die verwoestende roofblei aanbeten zien. Roofmeister Sjoerd Beljaars beleeft er zijn meest waanzinnige aanbeet ooit. Leon krijgt een dreg in zijn duim en verwijdert deze eigenhandig. Aiiiii! Met nog een geloste big ass meerval en een onverwachte verrassing op het eind is het weer een dag om nooit te vergeten met ons grote vriend uit het zuiden!


 

Roofmeister deformatie

Zo’n 15 jaar ben ik nu actief met hengelsportmedia. Een flinke tijd dus dat ik van mijn hobby mijn werk heb gemaakt. Andersom ook? Ja vooruit, andersom ook, ik heb van mijn werk mijn hobby gemaakt. Het begrip beroepsdeformatie is van toepassing, ofwel het “…het in de vrije tijd gedrag en taal gebruiken die doorgaans op het werk gebruikt wordt.” Ga ik de deur uit dan brul ik mijn gezin ‘tight lines’ toe, in de kroeg ga ik op zoek naar interessante taluds en de educatieve tik geschiedt met een strakke verticaalhengel.

Video onder: Sjoerd: “Laten we gewoon relaxed gaan vissen, een keer geen camera mee.” Bo Staartjes: “Nee!” 😛

Ik ben al lang de visser van 15 jaar geleden niet meer. Als je ze zo goed als 24/7 bezig bent met vissen doet dat wat met je hobby. Natuurlijk ben ik nog een gepassioneerd roofvisser, maar dat stukje heb ik moeten opdelen voor het werk dat erbij komt kijken. Het maken, en lezen van artikelen en het produceren van vette video’s. Gelukkig vind ik dat ook super vet om te doen. Slotsom, Zonder camera zal ik er niet heel snel meer een hele dag op uit trekken. Stel je voor dat je dan een droomvis vangt.

De wind zou al snel een spelbreker worden.

Mooi dat ik tegen die achtergrond Frank en Huib van Neptune Fishing ontmoette. Op hun website: “Al een paar jaar zijn Huib en Frank bezig om hun droom te verwezenlijken. Een merk neerzetten dat innoverende ambachtslieden verbindt met de groep sportvissers, die details waarderen en zich graag laten verrassen door mooie visspullen.” Ik heb wat van hun mystery boxen in mogen zien en ik was erg onder de indruk, klik HIER.

Ideaal om als cadeau aan je vismaat of.. aan jezelf cadeau te doen 😛 De Neptune Giftbox. Binnenkort meer nieuws in de webshop van Neptune Fishing. 

Inclusief deze zuper duper fraaie, exclusieve jerkbait.

Ik had hen het bovenstaande relaas voorgelegd en in een instant reactie: “Sjoerd, ga er eens met ons op uit. Je vindt het vissen nog prachtig, maar je moet terug naar de basis man. Van A tot Z genieten tijdens zo’n dag.” Zo gezegd, zo gedaan en zo geschiedde.

Het was zoeken naar plekken met minder wind.

We zouden een van de Randmeren gaan bezoeken, voor de Neptune boys nog onbekend terrein. Speciaal voor Bo Staartjes en mij hadden ze een waanzinnige jerkbait laten maken, een die je niet zomaar aan de speld hangt zeg maar. Een derde gaan we verloten aan jullie, daarover later meer (volg ons op Instagram).

Nog maar het voorgerecht…

Ook hoefden we geen lunch mee te nemen. Bonus! Zo rond een uurtje of 11 kwamen de hapjes boven tafel. Een heerlijk stuk kaas, Spaanse worstjes en geloof het of niet, Neptune bier. En dat was nog maar het voorgerecht, want daarna pakte Frank uit. Frank heeft meegedaan aan het televisieprogramma Masterchef. Wat steekwoorden: Gasstelletje, broodjes warm vlees, koolsla, een eigen gemaakte saus, Neptune biertje.

Huib kreeg ze goed op de spinnerbait.

Bij aankomst bij het water meurde het gewoon naar de snoek. Dikke stapelwolken, een watertemperatuur van 19 graden en een flinke wind. Echter die laatste zou aantrekken van een Bft 4 naar minstens een Bft 6. Snoeken is zoeken, maar dit werd zoeken naar stekken in de luwte waar de boot niet meteen full speed op sleeptouw werd genomen. Gelukkig kregen we de nodige snoek gevangen. Met name de spinnerbait bleek succesvol en de aanbeten waren o zo lekker pittig. Ik blink tegenwoordig niet uit in grote vissen, maar de aanbeten zijn waanzinnig.

Normaal gebruiken we niet zo snel een net, maar deze vangst op deze jerkbait wilden we toch ffies secure stellen.

Vissen met happy ending! Zonder dubieuze dubbele lading… eh… laat maar…

Ik wilde hoe dan ook vissen met de jerkbait die ik cadeau had gekregen. Eigenlijk zonde met het risico dat je hem kwijt raakt, maar qua actie net als dat ie er mooi uit ziet. Een heerlijke glider met toch wat karaktertrekjes van een hybride, just how they like it. Succes liet niet lang op zich wachten. Een meter of 20 bij de boot vandaan in het onstuimige water een goudgroene flits. Kut, mis! Maar weer een poging, weer mis. Over en uit? Nee, weer een aanval van dezelfde snoek, om nu wel te blijven plakken. Vol in het zicht van ons allemaal. Onbetaalbaar, wat kicken!

Stijnmeister met achter de camera een super trotse vader.

Al met al werd het echt een full package visdag en daar ben ik Frank en Huib dankbaar voor. Geïnspireerd door deze dag ben ik gisteren meer fish fun gaan opzoeken. Gewoon ffies snoeken, maar dan met mijn zoontje van 9 jaar. Mijn Stijnmeister moest en zou een snoek vangen en dat zou de mooiste vangst zijn voor mij in het nieuwe seizoen. Geheel zelfstandig uitgooien en binnendraaien en vol in het zicht een Esox van ruim 70 cm die op de spinnerbait klapt. Onbetaalbaar 2.0! Stijn helemaal door het dolle heen en vastbesloten om in de voetsporen van zijn vader te treden. Hoe mooi wil je het hebben?!

 


 

Verser dan vers

Wat een weer mensen, eerder najaar dan hartje zomer toch?! Voor het roofvissen absoluut niet slecht, getuige jullie massale vangstinzendingen. Lastig wederom om er hier 20 uit zu kiezen.

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.

24Hookd: “Vorige maand liep Hét VISblad met ons mee voor een roofblei artikel (hoe vet?!) dat deze maand is uitgekomen! 1 van de vangsten van die dag, super dag gehad bedankt Joran van Pol!” En dat voor een reportage. Super cool!

Alec Rappelet: “Een nieuw PR Baars van 44 cm!” En meteen ook een prachtexemplaar Alex. Gefeliciteerd!

Bas van den Hul: “Met een knetterkromme karperstok voorgetrokken worden in een kleine zodiac met je maat en samen echt genieten van het geweld… geweldig!” En de buit binnengehaald krijgers. Nice work!

David Vos: “Dikke black bass op de ned rig.” Holy shit! Lekker man! Tja, die Ned rig is zo’n beetje ontworpen voor deze krijgers.

Dylan Yans: “Laatste nacht deze brute snoekbaars van 86cm kunnen vangen op de Bever van Fishimpact.” Slaap je nog wel eens Dylan hahaha. Wat een kasteel joh!

Erwin Bensbach: “September is het nog lang niet, maar ze beginnen al dikker en sterker te worden.” Goed te zien bij deze vis Erwin!

Glenn Sierra: “Nieuw pb lipvis op een Westin Magic Minnow.” Welke roofvis is kleurrijker dan een lipvis. Vet Glenn!

Luc De Groot: “Werpend vissen op de ondieptes in het troebele water met kleine crankbaits. ‘s Morgens bij het allereerste licht erop. Met 87cm een prachtige vis op een plugje van 6cm.” Wat een beauty van een kasteel Luc en dito foto!

Marcel Hoekman: “Een keer wat anders dan een dikke snoek voor mij. Wel uniek op mijn thuis wateren deze kneiter van een baars.” Ok Marcel, geen snoek??? Dan maken we ons zorgen makker hahaha

Mario Laureys: “Top dagje. Samen met de dochter gaan zeebaarzen.” En niet zonder succes zo te zien dreamteam!

Mark Waasdorp: “Mooie vangst van gister avond! Catch and release.” Super mooi getekende snoek Mark!

MO Ralphs: “Net na de onweer was het los. Target was baars/snoekbaars… maar deze dame was meer dan welkom! Thanks to Sweetlake_fishing voor de fotos!” Supervette plaat Mo! Wat een bak ook!

Paul Heldoorn: “Op een vroege ochtend, deze snoek van 118 cm mogen vangen tijdens het trollen!” Holy shit wat een vis! Das een lekkere opstarter voor de visdag.

Pikefishing Vegt: “Het meisje der eerste snoekbaars op de rivier.” En blij dat ze er mee is. Leuk!

René de Boer: “Ondanks of misschien zelfs wel door de vele donkere afvoer wateren vanuit het zuiden, waren de baarzen uit de Waterweg helemaal los.” Elk nadeel heeft zijn voordeel zullen we maar zeggen René. Prachtige zoute rover amigo!

Robin Smit: “Met maatje Hessel even een tussenstop gemaakt bij een café aan het water, het was tenslotte al 10:00 geweest.” Hahaha goud gasten!

Serge Sonneveldt: “Deze wilde ik jullie niet onthouden, geen vis te zien, maar wel mooie foto gemaakt van mij door Nick Bats tijdens het zeebaarzen.” Niks meer aan doen Serge! Prachtig!

Thijs van der Sanden: “Heerlijke dagje op de zoute rovers samen met maatje Sander Paans zorgde voor een aantal leuke vissen!” Those are the days Thijsmeister!

Thomas Wending: “Weer een mooie baars. Deze keer op de 7 cm Rawbite. Crankbaits blijven echt een hele mooie manier van vissen.” Je zit lekker op die baarzen de laatste tijd Thomas.

 


 

***FOTO VAN DE WEEK***

Albert Dekker: “Eindelijk die tank waar ik op zat te wachten dit seizoen. Een ware explosie met de aanbeet en daarna een run waar je u tegen zegt. De adrenaline zorgde voor knikkende benen.” Altijd weer grote, mooie vissen en die kenmerkende glimlach van jou Albert! Blijf ze insturen topper! Deze keer wel een heule mooie met deze bak van een roofblei. Foto van de week voor jou. Hoppetee!

 


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.