Roofmeister INSIDE – De meest actuele vangstberichten & als de vogeltjes fluiten

27/02/2022
Roofmeister INSIDE – De meest actuele vangstberichten & als de vogeltjes fluiten

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


 

***DE RM ZATERDAG MIDDAG VIDEO***

We hebben weer een onvergetelijk visavontuur achter de rug Roofmeisters. Dit keer het vizier op meerval met Bo Staartjes, Marnix Muis van Wesdijk en meerval visgids Goran Krnjic van Nemo Baits op de Maas in Rotterdam. Voor het eerst met kunstaas op de Siluris glanis en dat lukt! Dan zien we een meerval van over de 2,5 meter op de fishfinder. Gaan we die vangen?

 


 

Als de vogeltjes fluiten

Kijk naar buiten, of ga naar buiten en je voelt het tot in je poriën, de lente dient zich aan! Is er een mooier jaargetijde. Nu hebben we nauwelijks ijs of sneeuw gehad deze winter, maar de laatste stormachtige periode kunnen we niet snel genoeg achter ons laten. Alsof de wereld herleeft, de natuur die ontwaakt.

Paaiende snoek, dat gaat niet lang meer duren. Op sommige plekken is het liefdesspel al begonnen bij Esox.

Nog even volvreten voordat de liefde toeslaat. Liefde maakt blind zullen we maar zeggen 😉

Datzelfde geldt voor de onderwaterwereld waar onze koudbloedige rovers er weer zin in krijgen. Twee dingen dan feitelijk. Lekker kinky elkaar achterna zitten voor het produceren van nageslacht en, daarmee verband houdend, nog ff een vreetfestijn inlassen voor die energieslurpende paringsdans. Een voordeel van al die stormen, weinig lui die zich op of langs het water hebben opgehouden. Je zou wel gek zijn geweest.

Kan niet wachten om met mijn nieuwe set-up te gaan knallen!

Zodoende lijken de kaarten opnieuw geschud te zijn. Weinig tot geen hengeldruk en roofvis die met gezwinde spoed nog even pré-paaitijd de buikies vullen. Voel jij je bloed ook sneller door de aderen stromen? Wij wel. Wij staan in de startblokken. De laatste tijd hebben we veel aandacht besteed aan het vissen vanaf de kant op snoek, nu gaat zijn bijna-naamgenoot er aan geloven. Exact, de snoekbaars. Vadertje glasoog. Bo en ik slijpen de messen as we speak.

Natuurlijk al wat korte sessies gedraaid 🙂

Bijna windstil, je ogen zijn gericht op de vislijn en de hengeltop. Je fingerspitzen houden gevoel met de blank. Elke steentje en mosseltje wil je registreren. Gefocust tot op het bot. Niets mag je zintuigen ontgaan. En toch… Altijd weer komt die verwoestende zander aanbeet uit het niets. Tenminste, dat gevoel heb ik altijd. Alsof je je er niet op voor kunt bereiden. Dat maakt deze visserij juist zo prachtig. Verder kun je je er gewoon niet genoeg van krijgen. Als iets verslavingsgevoelig is… Stay tuned, camera’s vanuit alle hoeken en gaten zullen op ons gericht zijn, geen aanbeet zal de lenzen ontgaan.

 


 

De laatste pr’s

Eindelijk redelijk tot uitzonderlijk goed visweer Roofmeisters. Nog ruim een maand tijd tot de gesloten tijd. Dan 2 maanden op een houtje bijten. Voor die tijd kans genoeg om je pr’s aan te scherpen en natuurlijk bovenal maximale vispret te hebben. Bedankt voor het insturen van de vangstfoto’s voor deze editie. Hieronder een selectie van 20.

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen. 

David van Maanen: “Afgelopen weekend toch de storm getrotseerd. De beloning was groot: 50’ers, een mooie snoekbaars en twee metersnoeken. Deze 110 maakte de dag extra bijzonder!” Dat kunnen we ons helemaal voorstellen David! Wat een cijfers amigo!!!

Glenn Sierra: “Mooie riviersnoek die de magische metergrens net niet tikte. Jig doctor lures… what else?” Mooie gezonde vis Glenn! Mooi op de plaat gezet ook!

Ivan Verhoeven: “Vlak voor de hoge waterstanden, het weer en de paai kwam deze bak nog even op de valreep gedag zeggen vorige week!!!” Netjes Ivan, deze blei was er al vroeg bij.

Jessy Pattynama: “Dikke moeder snoek kon een UL shadje van 1 inch niet weerstaan.” Dat moet een mooi gevecht zijn geweest Jessy1 Leuke foto amigo!

Kristoff Verhofstadt: “Deze 96 cm gevangen op doodaas.” Mooie stevige snoek Kristoff! Goed gevist!

Mark Verhoeven: “Panamese Roosterfish en…

…. en een Cubera Snapper!’ Next level Mark, wat een heerlijk trip moet jij hebben gehad!

Michelle van Wamel: “85 cm op de makreel.” Mooie, puntgave vis Michelle!!!

Nicky Kleine Staarman; “Mijn laatste vangst van deze week op een zelfgemaakte creatie streamer.” Dat geeft de vangst nog meer voldoening Nick!

Pikefishing Vegt: “Deze dikke dame van 96 cm ging vol voor de kleine bassbite (6cm).” Ongelooflijk toch, dat dit soort slagschepen voor zoiets kleins gaan?!

Wat een prachtige vis en dito plaatje Sander Wolf, jammer dat er geen beschrijving bij zat.

Serge Sonneveldt: “Blijft toch mooi als je verlichte dobber uit het niets begint te bewegen…weer een mooie vis op dood aas in de avond uurtjes.” Supervet inderdaad Serge en spannend!

Tim Hoomoedt: “Dagje mee met Erik Visser aan boord! Super dag!” Topgids en je hebt een prachtige vis gevangen Tim!

Zat geen beschrijving bij deze foto, maar we denken dat het op dezelfde dag was, of niet? Wat een kasteel man!

Walter van Eijbergen: “Soms toch met drukke werkdagen effe er tussen uit waar onder deze bak van een vis, uiteraard in me apen pakje.” Hahaha Walter, je bent een legende. Nu al! The orange danger 😛

 

 

***Foto van de week***

Jessica Vis: “Tijdens storm Franklin op pad gegaan en een paar mooie vissen gevangen.. wat zijn ze lekker dik deze tijd van het jaar!” Wat ben jij lekker bezig Jessica ! De ene na de andere mooie vis! Daar kunnen heel veel van die vismutsen op de socials een voorbeeld aan nemen 😛 Zeer fraai belicht en bovenal een beauty van een pike! Foto van de week! Gefeliciteerd

 


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.