Roofmeister INSIDE – De meest actuele vangsten & record vis voor Mr. X

29/08/2021
Roofmeister INSIDE – De meest actuele vangsten & record vis voor Mr. X

Yooo Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


***ONZE NIEUWSTE MEGAVIDEO***

Op stap met de mannen van Neptune Fishing, het bedrijf dat mystery boxen aanbiedt met het meest exclusieve kunstaas dat je je maar voor kunt stellen. Natuurlijk zit er een verhaal achter dit concept en willen we meer weten over de bevlogen roofvissers Huib en Frank. Speciaal voor jullie hebben ze een unieke Roofmeister jerkbait gemaakt. Check de video om te zien hoe je mee kunt doen!


 

Het record van Mr. X

Het is allerminst een makkelijke dag. Het weer is omgeslagen en de boot wordt alle kanten opgeslingerd, maar met pijn en moeite weet visser X hem precies boven het talud te houden. De voorgaande dagen draaiden uit op een blank, maar dat heeft X ingecalculeerd. Hij mikt niet op de aantallen, maar op die ene grote snoek. Aan de speld XXL kunstaas. Heel de hengel set up is afgestemd op die big mama, niets wordt aan het toeval overgelaten. Aan boord jarenlange expertise, know how, skills, passie en doorzettingsvermogen. Het mag niet baten, ook deze dag draait uit op een blank.

Zijn records echt voorbestemd voor de diehard vissers?

Een week later zit visser Y met zijn maatje op het water. Het is een zonovergoten dag, de beide mannen hebben elkaar een tijd lang niet gezien en besluiten eens lekker de toeren met een huurbootje. Voor de extra fun hebben ze hengels meegenomen en trollen ze met een stukje AliExpress plastic. Halverwege de eerste six pack buigt er een hengel door. De slip van de molen gilt het uit. Vlug pakt X de hengel en een doldwaas gevecht begint. Als de vis voor de boot komt, kunnen de heren hun ogen niet geloven. Een GIGA snoek. Met meer geluk dan wijsheid kan de vis geland worden. Geen meetlint bij… Y legt de vis langs de hengel en krast een markering in de blank tot waar de kop komt. Thuis blijkt de vis 139 cm te zijn! Een nieuw Nederlands record!

Het huidige record snoek van Siegfried Schön op 138 cm.

Siegfried mikt al veel langer op de echt grote snoeken!

Marcel Asbroek met een snoekbaars van 106 cm! het stereotype grote vissen jager!

Natuurlijk… een fictief verhaal, maar de nachtmerrie voor de echt doorgewinterde specimenhunter. Realistisch? Nee, totaal niet vind ik. Natuurlijk kan de ‘recreant’ tegen grote vis aan lopen, maar die echte buitencategorie is een ander verhaal. Die zijn in mijn ogen toebedeeld aan de extreme diehards. Ik ken ze wel die jongens die 24/7 bezig zijn met de groot kaliber units. De vissen waarvan je moeilijk kunt geloven dat ze bestaan. Dit zijn de exemplaren waar hun bloed sneller van gaat stromen. Ik ben die visser X niet. Ik ga voor de aantallen en actie. Gelukkig is er nog een grijs gebied tussen X en Y hahaha. Maar ik heb wel 100% respect voor die cracks, hun toewijding is grenzeloos!

Tobias Stuurman, ongelooflijk wat deze man al voor grote meervallen op zijn palmares heeft staan…

Tobias Stuurman is zo iemand. Jaren geleden heeft ie besloten om zijn vissersleven in het teken van meerval te stellen. Mijn schuur ligt vol met al het denkbare roofvismateriaal, bij Tobias zijn dat louter meervalspullen. Zijn ultieme wapen? Een bellyboat met Float Plus motor en Garmin fishfinder, die volledig ingericht is voor de echt grote snorren. ’s Nachts niet kunnen slapen, omdat de visdag daarna ultieme condities biedt. De wekker dan nog maar een uurtje eerder zetten.

Tobias met het waanzinnige Benelux record meerval van 237 cm. Als we het iemand gunnen!!!

Eindeloos uren maken, kilometers vreten door het hele land. Een continu aanpassen van strategie en tactiek met maar één doel: Groot vangen, massief, kolossaal! Liefst het Benelux record, als het dan even kan. Tobias did it. Tobias is visser X optima forma. Wie zaait, zal oogsten, zou je bijna zeggen. Als iemand het verdient om dat nieuwe Nederlandse record van 237 cm te vangen, dan is hij dat wel. Super leuk als Y een grote bak pakt, maar die onwaarschijnlijk massieve units zijn voorbestemd voor X. Toch?!

 


 

Vers van de pers

Van een echte zomer is geen sprake geweest, meer een herfst die wel heul erg vroeg is ingestreden. Erg voor het vissen? Mwah… De rovers zijn nu al erg dik in ieder geval.  Iedereen bedankt voor het insturen van de vangsten! We love it and keep ‘m coming…

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.

24Hookd: “Weekendje in de Ardennen was weer top! Gevangen op een micro jig van 2 gram en een afgeknipt staartje van de Keitech Easy Shiner!” Je hebt een schilderij gevangen zo mooi.

Arian Heeren: “Een mooie verrassing tijdens het verticalen.” Mooi als dat tussen de snoekbaarzen door loopt Arian! Nice one!

Bert Pocquet: “Mooie rivierbaars op de spinnerbait.” Wat zijn ze kleurrijk en mooi Bert! Dan ook nog zo’n oude strijder.

Jeremy van Dijk: “Never ending addiction.” Hahaha, herkenbaar Jeremy!

Jesse van Huisstede: “Weer een dikke rivierbuffel gevangen met JB Predator Fishing.” Lekker bezig mannen! Meer van dit!

Joey Huisveld: “Avondje waden heeft me mijn pr opgeleverd van 51 cm. Mooie oude strijder op de twitchbait.” Holy shit! Prachtige lunker!

Joseph Matos: “Dagje gooien met spinnerbaits leverde o.a. deze dame op.” Spinnerbaits blijven killers. Lekker Jospeh!

Luc De Groot: “Ook op hybrids knallen ze er vol op zicht op. Nu nog de snoeken!” Hahaha, hoe krijg je het voor elkaar man. Tijdens het snoeken kastelen vangen.

Mike Van Overloop: “Eerste meter+ snoek in de nieuwe boot!” Is er een mooiere vuurdoop te bedenken Mike?!

Mirabel Roobol-Nuis: “De enige vangst van de dag. Maar wel een hele toffe! En dat gewoon op het Haringvliet.” Moeilijk te zeggen of het een zalm of zeeforel is, maar wat een mooie vangst!

Olivier Freson: “Daar stond ik dan met mijn mond vol tanden! Te mooi om deze niet met jullie te delen.” Wij ook tandenloos Olivier. Ongelooflijk wat een kleuren!

Paul Blokland: ‘Na wat visloze uurtjes in de ochtend de dag toch nog goed gemaakt met ver in de dubbele cijfers. Dit was de grootste.” En wat heerlijk loepjezuiver op de gevoelige plaat gezet.

Rick Veurink: “Net geen meter maar toch een prachtige snoek!” Inderdaad, boeieuh dat ie de meter net niet haalt

Remco van Dort: “Yes, Timo heeft zijn eerste roofblei te pakken op de popper. Schrok zich wezenloos en wat een water explosie. Geen witvis of karper meer voor Timo.” Hahaha, opvoeding geslaagd Remco!

Sander Paans: “Avondje meervallen met Thijs van der Sanden, doel was om Justin zijn eerste meerval te laten vangen. En dat is gelukt!” Missie geslaagd Sander! Justin gefeliciteerd, je bent nu een grote man!

Thomas Danckaert: “Net geopereerd, maar ik kon het niet laten en strompelde naar de Grensmaas.” Respect diehard!

Thomas Wending: “De vorige Luremaster Online geëindigd met een 51’er. En we beginnen de nieuwe ronde gewoon weer met een 51’er. Ik zeg goed begin.” Ongelooflijk Thomas, wat zit jij lekker op die XXL baarzen!

Vermeersch Tim: “Nieuw pr voor mijn pa!!! Snoekbaars van 92cm!!! Gevangen op een Salmo Hornet van 6cm.” Bruut! Wat een bek man.

Robert Lambers: “De vangst van deze vis betekende een nieuw PR voor mij! 123 cm puur geweld. Prachtig!” Gefeliciteerd Robert, een vangst om nooit meer te vergeten!

 


 

***FOTO VAN DE WEEK***

Mark Verhoeven: “Eindelijk weer eens een rivierBUFFEL!” Zo kennen we je weer Mark! Wat een bak weer man! Die tekening… Heerlijk! Duidelijk hier alvast een dikke knipoog naar de herfst met zo’n dikkerd. Echt zo’n foto waar de sfeer goed in beeld is gebracht!

 


Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.