Deeper gaat NEXT LEVEL – Meerdere frequenties tegelijk

15/07/2021
Deeper gaat NEXT LEVEL – Meerdere frequenties tegelijk

Al jaren timmert Deeper behoorlijk aan de weg met de innovatieve uitwerpbare fishfinders, die bij de meeste vissers al wel bekend zijn. Het begon allemaal in 2013, toen Deeper voor het eerst de markt betrad met hun unieke sonar die je kon gebruiken vanaf de kant, op de (belly)boot of de kajak. Ondertussen hebben ze bij Deeper niet stil gezeten en blijven ze innoveren. Na een aantal verbeterde versie’s van o.a. de Deeper Smart Sonar en de Deeper Pro is dit jaar de Deeper Chirp+ 2 uitgekomen, hét nieuwe paradepaard.

De Deeper Chirp+ 2 maakt het mogelijk om bodemstructuren, scholen vis en vegetatie te zien op het scherm van je smartphone of tablet. Hierdoor blijf je licht bepakt, en hoef je geen dieptemeter met bijbehorende accu en kabels mee te nemen. Het systeem werkt eenvoudig, je download de Deeper app thuis of aan de waterkant, je zorgt dat de Deeper is opgeladen en je kunt aan de slag.

De Deeper Chirp+ 2 schakelt in zodra hij het water raakt. Je kunt hem dus aan je lijn bevestigen en inwerpen. Echter kun je er ook voor kiezen om hem aan je boot of kajak te bevestigen met de Deeper Flexible Arm Mount, deze is los verkrijgbaar. Vervolgens maak je verbinding via Wi-Fi, het kost dus geen mobiele data om de app te gebruiken!

Met de Deeper Flexible Arm Mount bevestig je de Chirp+ 2 probleemloos op een boot, bellyboat of kajak.

Vervolgens begint de Deeper Chirp het signaal uit te zenden, en de resultaten hiervan zie je terug op het beeldscherm van je telefoon of tablet. Je kunt kiezen voor de traditionele sonar, of voor de sonar met de Chirp-technologie. Dit betekent dat de Deeper signalen met verschillende frequenties naar de bodem stuurt, in tegenstelling tot de traditionele sonar, waarbij signalen met maar één frequentie worden verstuurd. Dit resulteert in een helderder signaal met een hogere resolutie.

Wanneer je de Deeper binnendraait of ermee vaart, wordt er automatisch een waterkaart aangemaakt van het water waar je vist. Overigens heeft de sonar een bereik tot 120 meter, en kunnen dieptes gescand worden variërend van 15 centimeter tot 100 meter.

Signalen die uitgestuurd worden met meerdere frequenties tegelijk. Dat levert super gedetailleerd beeld op.

Je hoeft bovendien niet bang te zijn dat na een halve visdag de accu leeg is. Wanneer je GPS ingeschakeld hebt, is de gebruiksduur 9 uur, en wanneer GPS is uitgeschakeld kan dit oplopen tot maar liefst 15 uur. De batterij wordt opgeladen door middel van snellading, hierdoor is hij in een uurtje tijd voor 80% opgeladen, volledige oplading duurt 110 minuten. Opladen gaat door middel van een Micro-USB kabel.

 

De Deeper Chirp+ 2 wordt geleverd met oplaadkabel, opvallende nightcover, een draagtasje en 2 extra bevestigingsogen waarmee je de Deeper aan je lijn kunt bevestigen. De adviesverkoopprijs is €349,99, en hij is HIER verkrijgbaar.