Roofmeister INSIDE – De meest actuele vangsten & vacature bij Beljaars

15/08/2021
Roofmeister INSIDE – De meest actuele vangsten & vacature bij Beljaars

Yooo Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


***ONZE NIEUWSTE MEGAVIDEO***

Ken je dat, als je tot in je tenen aan de bak wilt, maar de omstandigheden roet in het eten gooien? Wat doe je dan? Wij maakten het mee met Thijs van der Sanden van Rozemeijer. Check deze video met ons goedmakertje voor de keer dat we ons verslapen hadden. Het plan deze dag was om lange drifts te maken op het Hollands Diep met klein en groot kunstaas. Check wat het ons opleverde.


 

Vacature bij Beljaars

Met Roofmeister Bo Staartjes smeed ik, Sjoerd Beljaars vaak genoeg nieuwe plannen voor toffe videoproducties. Zo nu en dan verlaten we dit speelveld en begeven we ons in het diepe. Gewoon ffies de filosoof uithangen. Moet kunnen toch? Pas kwam de zogenaamde Wet van het afnemend grensnut voorbij. Aldus het bedenksel van een Duits econoom met betrekking tot ons consumptie gedrag. Het is de stelling dat het marginale nut afneemt bij het aanschaffen van een extra goed of dienst.

Bo en ik wagen ons wel eens in de diepte.

Dat klinkt ingewikkeld en dat is te wijten aan dat complexe taaltje van die maffe economen. De uitleg naar de praktijk is namelijk niet al te moeilijk en herkenbaar voor velen. Ben jij gek op het eten van een hamburger, dan zal je behoefte het meest bevredigd worden bij die eerste hamburger. Bij elke hamburger die je extra zult eten, neemt de behoeftebevrediging af, ofwel het ‘nut’ neemt af.

Dat eerste shadje weet ik nog niet eens meer…

Lang geleden toen ik een klein vissertje was, vond ik alleen al de materialen prachtig. Ik had een viskoffertje met daarin mijn spulletjes en dat was heilig. Een dobbertje hier, een doosje met loodjes daar, een zakje met haakjes en natuurlijk een paar plugjes en spinners. Met name elk nieuw stukje kunstaas werd met liefde verwelkomd. Hij moest zo vol mogelijk zitten. In catalogussen zag ik dan plaatjes van viskoffers propvol met kunstaas, lastig om ze nog te sluiten zeg maar. Dat vond ik prachtig, dat wilde ik ook.

Teveel, gewoonweg teveel!

Vandaag de dag kom ik om in het kunstaas. Mijn schuur is levensgevaarlijk terrein voor mijn kinderen. Gaan ze er naar binnen, 99% kans dat ze met crankbaits in hun kleren naar buiten komen, te hopen dat er niet een grote Bulldawq in een arm hangt. De geur van zacht plastic is er dominant aanwezig. Het is een allesomvattende verzameling waar ik trots op ben, maar het gevoel van toen als kind ontbreekt. Dat nieuwe plugje heeft nu absoluut niet meer de waarde die het in de early days wel had.

Met gevaar voor eigen leven worden de fietsen gepakt.

Inderdaad, de behoeftebevrediging is zeker afgenomen per extra aangeschaft product. Daarbij komt nog het nut. Die Duitse econoom lijkt wel mijn situatie als uitgangspunt genomen te hebben. Met zo’n verzameling kunstaas zou je denken dat ik nu elke situatie de baas kan. Van ienieminie kunstaas wanneer speldaas de gemoederen onder water bezig houdt, tot XXL pluggen en rubber als dito snoek het mikpunt is. I got it all. Echter, twee problemen:

-Keuzestress. Geloof me, het is altijd weer zweten om het gewenste arsenaal aan hard- en softbaits te kiezen voor die betreffende dag met die condities en beoogde roofvissoorten.

-Georganiseerde chaos. Het is zoveel dat het mij er soms van weerhoudt om een paar uurtjes te gaan vissen. Zo kan het zijn dat ik zin heb op zeebaars, maar ligt dat spul zeg maar onder op de stapel. Toedeledoki, ik ga dan wel wat anders doen. Met andere woorden heb ik de kleurrijke massa nog niet dusdanig ingericht dat de benodigde spullen zuperschnell binnen handbereik liggen.

Diep in de krochten van mijn schuur het verdomhoekje voor achterstallig kunstaas.

Ik overweeg een vacature te plaatsen. Gewoon een mannetje die een nachie doortrekt en in mijn schuur al de benodigde gear vroeg in de ochtend klaar heeft liggen voor die nieuwe vissessie. Liefst twee van die snuiters, maar dan vrees ik weer dat vervloekte afnemend grensnut. Lastige materie…

Ga je ooit genoeg krijgen van die snoeiharde snoekbaarsaanbeten? Nee, zo lang het maar geen gewoonte wordt en er dus bevredigingsschaarste blijft…

Het moet natuurlijk wel leuk blijven.

De oplossing is een grote reorganisatie. Denk ik… Gisteren zijn de eerste stappen al gezet. Een ontslagronde voor kunstaas dat ik nog nauwelijks gebruik. Dat gaat naar de moeilijkst bereikbare plekjes in de schuur. De echte vangers krijgen topfuncties op ‘de begane grond’.  De twijfelaartjes blijven op de schopstoel zitten. Vangen ze niet, dan, hoppetee, ‘funtie elders’. Weggooien weiger ik, afnemend grensnut of niet.

 


 

Verse vis

Iedere week weer een overzicht van de meest mooie roofvissen die gevangen zijn. Ook dit keer weer een eindeloze reeks met mooie platen en met name volop variatie in soorten. Blijf ze insturen Roofmeisters!

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.

Arjan van Dorp: “Mooie mid 60 op de shad bij Jan Baar in de boot.” Het mooiste zilver ter aarde Arjan!

David van Maanen: “Broeiendhete dag, keihard werken voor een paar vissen. Alle technieken moesten eraan te pas komen. Af en toe zakt de motivatie even weg maar dan komt er weer een spirit booster langs, want: wat zijn ze toch mooi! Op de twitchbait langs t kantje. Tik tik.. pok!” Heerlijk David, mooi omschreven en top plaat!

Devin Kant: “Avondje vissen leverde een Dikke NL buffel van 165cm op.” Ahhhh, wat een vis Devin! Dat moet een mooie dril zijn geweest!

Enzo Claassens: “Roofblei in de kolkende stroming.” Dat zijn de plekken voor deze zoetwater tarpons Enzo. Lekker bezig!

Hessel Wijbenga: “Mooie baars gevangen op een crankbait, helemaal happy met mijn nieuw PR.” Prachtige vis en die smile maakt het af. Gefeliciteerd Hessel!!!

Jean-Paul Van Boven: “Na heel wat prachtige vangsten te zien passeren besloten mijn maat en ikzelf om achter de zoetwater torpedo’s te gaan. Met dubbele cijfers, enorme vecht-vreugdemomenten en natuurlijk enkele missers keerden we meer als voldaan terug huiswaarts.” En dat smaakt naar meer of niet JP?

Jefferson Haa: “Na veel wikken en wegen is het er toch eindelijk eens van gekomen… 1e keer op jacht naar de zeebaars. En wat een geweldige vis is dit! Het zal niet bij deze ene keer blijven.” Haha, nope! Een verslaving is geboren Jefferson.

Jesse van Huisstede: “Gister met JB Predator Fishing een paar uurtjes trollen met groot kunstaas. Niet zonder succes want ik ving mijn PR. Wat een monster was dit.” Inderdaad, wat een unit Jesse! Gefeliciteerd amigo!!!

Johan Heenck: “Afgelopen weekend een heel gelukkig zoontje (7) eindelijk zijn eerste 100% zelfgevangen snoekbaars vanaf de kant.” Lekker man. Die gaan we nu dus vaker voorbij zien komen?!

Lennard Vermeule: “Arm nog uit de kom door de aanslag van deze rivier kneiter.” Holy shit Lennard! Je zal niet de eerste zijn die er een tennisarm aan overhoudt.

Linda Eikmans: “Mijn zoontje met zijn 1 ste vishengel nooit wat mee gevangen tot vandaag! Een snoekbaars van 76 cm!” Niet??? Wat een bak man! Serieuze snoekbaars! Wauw!

Marcel Hoekman: “Op familie vakantie in Zweden en uiteraard ging de fishing gear ook mee. En zo nu en dan het water op zoeken. Snoeken kwamen er wel tot 101cm maar mijn wens was om nog een Vänern beauty te vangen. En die kwam gelukkig! Werpend op een Buster Swim op het op één na grootste meer van Europa, hoe mooi is dat!” Super vet Marcel.Tja, dat slag vissen zijn aan jou wel besteed.

Mark Verhoeven: ‘Nog geen uur op het water en mocht al snel een potje touwtrekken met deze krachtpatser…” De buffeljager did it again.

Martin Smit: “Vis van 109 cm gevangen op een Gator Shad.” Heerlijke foto Martin!

Max van Doremalen: “Een onbeschrijfelijk moment, dat je na vele pogingen eindelijk weer een nieuw PR snoekbaars voor de lens kunt houden. Gevangen op een rivierplas, tijdens het vissen op baars. De aanbeet op de chatterbait was zo hard, die zal me nog lang bijblijven!” Wauw Max, wat een cool verhaal en wat een prachtige zander. Gefeliciteerd.

Oscar Lauwers: “Ontmaagding van de Lucky Perch gold leaf na een taaie vis avond.” Een duur stukje kunstaas Oscar, maar de recensies zijn geweldig. Gave plaat met die donkere luchten.

Reinier Saat: “Weinig kan tippen aan een mooie baars in de vroege morgen.” Misschien nog een vleugje napalm erbij hahaha

Said El Felyani: “Op vakantie in Polen een aantal mooie forellen gevangen!” Wat zijn ze oogverblindend mooi Said!

Stein Honders: “Na een drukke periode eindelijk tijd om te hengelen. Het geluk mogen hebben om deze pracht vis te mogen vangen.” We hebben je gemist Stein.

 


 

***FOTO VAN DE WEEK***

Jelle De Jong: “Alle drie een mooie snoekbaars met mijn zoon Jack en neefje Naut. En dat werpend! Kanjers!!!” Wat een heerlijke plaat Jelle! Mooie zanders en wel drie tegelijk! Epic! En dan met van die jonge gassies. De blijdschap die er van af spat is zuper! Voel je je een beetje depri, gewoon naar deze plaat kijken en problemen verdwijnen als sneeuw voor de zon.

 


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.