Roofmeister INSIDE – De meest actuele vangsten & Xxl monsters in de nacht

13/02/2022
Roofmeister INSIDE – De meest actuele vangsten & Xxl monsters in de nacht

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


 

***DE RM ZATERDAG MIDDAG VIDEO***

Helaas, helaas Roofmeisters, deze zaterdag geen video. De edit was klaar, finito en het exporteren en uploaden hebben wij aan de nacht toevertrouwd. Dat ging dus ffies mis. Daar kwamen we achter toen filmmaker Bo Staartjes inmiddels op het water lag voor een nieuw avontuur. Super shit natuurlijk, maar wij beloven dat de video volgende week extra vet zal zijn. Stay tuned en onze welgemeende excuses!

 


 

Xxl monsters in de nacht

Ik heb me rotgezocht maar kon die foto niet meer vinden, maar hij staat in mijn geheugen gegrift. Het gaat over Volkmar Strikkers die destijds met André de Wit in een of ander tropisch oord met de bellyboat aan het flipperen was. In het donker. In één hand met de kieuwgreep een dikke barracuda. Jawel, inclusief dat gemene gebit met vlijmscherpe tanden.

“Zelfs onze Nederlandse Viking is op zijn zachtst gezegd op zijn hoede.”

Check alleen al dat gezicht van Strikkers. In zijn ogen dient het einde der tijden zich aan, zelfs onze Nederlandse Viking is op zijn zachtst gezegd op zijn hoede. Ik was destijds hoofdredacteur van het roofvismagazine Rovers en heb hem meteen tot foto van de maand gedoopt. Mocht meteen van het jaar zijn ook trouwens, maar dat terzijde.

Dit gezicht zul je bij Strikkers niet snel zien. Wat een plaat!!!

Mooi hoe een foto veel meer kan vertellen dan de momentopname op zich. Exact datzelfde had ik bij het beeld dat Thijs van den Acker mij appte.  Ik moest meteen aan die ‘barra foto’ van Volkmar denken. Ok ok, het is niet in de tropen en Thijs zal zich geen zorgen hebben moeten maken om rovende black tips of vraatzuchtige Spanish mackerels in de buurt, maar dan nog… Het is toch een zoetwater haai van rond de 120 cm die zich aan je kunstaas vergrepen heeft en die je tijdens de dril, misschien wel tegen je natuur in, naar je toe dril voordat je hem met de hand kunt landen. Zit je dan in je bellyboatje in het pikkedonker. Wel voorzien van een Float Plus aandrijfsysteem, dat dan weer wel.

De weken hiervoor doet ie al hele goede zaken op kastelen van snoekbaarzen.

Eigenlijk heb je bij zo’n foto geen beschrijving nodig, toch vroeg ik Thijs er naar. En… Het verhaal liegt er niet om. Het spektakel druipt er van af. “Er gaan twee uur voorbij zonder enige actie. Op een gegeven moment zie ik rondom een school met witvis toch een signaal wat een roofvis zou kunnen zijn.” Zijn pijlen waren die avond, overigens samen met vismaat Koen de Been, gericht op kastelen van snoekbaarzen. De twee weken hiervoor had hij al enkele mooie 80’ers en zelfs een 90 + weten te strikken.

Een plaat met een verhaal, I love it.

Thijs is momenteel helemaal in de ban van het pelagisch vissen vanuit de bellyboat. Een beetje geboren uit nood, vanwege zijn studie overdag 😛

Het verhaal gaat verder: “Ik drop mijn shad en na enkele seconden is het al raak. De vis neemt moeiteloos runs. Een tijd lang denk ik met een vals gehaakte vis van doen te hebben. Koen ligt inmiddels langszij vanwege alle commotie. En dan zien we hem!!! Wat een monster!!! Nooit eerder heb ik snoek gezien van dit formaat met deze proporties.” Nu vind ik het mooi om weer te vermelden dat dit zich in het pikkedonker afspeelt. Wat volgt is spektakel: “Nog steeds is de vis niet uitgeraasd. Tussen Koen en mij in springt de kolos uit het water en komt terecht op de transducer stang van Koen.” Ik stel mij daar dan nog het nodige gebrul van een T-rex bij voor, ik zou hardop mee brullen.

Insane Thijs, echt insane. Wat een kolos van een snoek! Deze ga je nooit meer vergeten! Gefeliciteerd!

Prachtig vind ik dat. Die vangst zelf natuurlijk, maar met name het verhaal er om heen. Die adrenaline voel ik dan net zo goed door mijn aderen stromen. “Na een paar foto’s krijgt de snoek zijn vrijheid terug en drinken we een borrel op deze vangst”, besluit Thijs. Ik zou die hele fles op zuipen en aar huis gaan. Maar deze helden gaan door en vangen er nog ffies twee mooie snoekbaarzen bij. Wat een verhaal. Zonde om niet even met jullie te delen.

 


 

Waarom je samen met Sjoerd & Bo moet gaan vissen

5+1 redenen waarom je samen met Sjoerd & Bo in Zweden moet gaan vissen

 

Heet van de naald rovers

Elke week hier de meest actuele vangsten. Van wie? Van jullie? Een heerlijk volle inbox en voor de jury wederom super lastig om er 20 uit te selecteren. Iedereen bedankt voor het insturen en blijf dat vooral doen 🙂

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen. 

Cor Toet: “Vanmorgen deze vis van 101 cm.” Plaatje van een wintersnoek Cor!

Freddie Boks: “Deze dame van 107 cm in het laatste uurtje.” Vet! Die laatste uurtjes zijn goud altijd!

Hans Melis: “Een stevige dame lag onder een schooltje aasvis haar snoepje uit te kiezen.” Super massieve vis Hans! Heel dik!

Ivan Verhoeven: “Zomerse praktijken hierzo, overdags lieten ze zich vrijwel niet foppen tot de zon compleet onder was waarna het ineens he-le-maal losging!!!” Heel bijzonder voor zo’n zomervis als de roofblei. Dat moet genieten zijn geweest!

Jessica Vis: “Snoekbaarsje. Zó rot die ‘bijvangsten’ tijdens het snoeken! Foto is niet helemaal geweldig maar dat was deze snoekbaars wel.” Inderdaad Jessica, het zal de commotie zijn geweest. Wat een dik kasteel!

Johan Puype: “Eerst loste ze nog na korte dril, maar 2 minuten later was ze toch de klos.” En dan zeggen ze ‘driemaal is scheepsrecht’ hahaha

Kevin Hegger: “Lekker ouderwets dagje aantallen knallen met m’n broer. Het bestaat kennelijk nog. Geen grote units, maar in totaal 8 aanbeten waarvan er 5 blijven hangen…. Hoor je mij niet klagen! Allemaal tussen de 70/80cm en lekker wat winterspek erop.” Niks mis met ouderwets Kevin. Lekker gevist man!

Lennard Ringnalda: “Mooie zander van het ondiepe.. Bizar hoe sterk ze kunnen zijn!” Zeker op dat ondiepe inderdaad. Fraaie plaat Lennard!

Michel Dekker: “Opnieuw een prachtige baars voor Noah! Heerlijk om te zien dat hij doorkrijgt hoe je ze moet foppen aan een twitchbait.” Jullie zitten sowieso goed op de baars man!

Michelle van Wamel: “Mijn grootste snoek 1.06 en dat op 1-1-2022.” Een verlate Nieuwjaarssnoek, maar hij mag er wezen Michelle!

Nigel Louts met een heel fraai plaatje met een dito snoek.

Pedro Van Gaver: “Deze week eens gaan polderen.10 stuks en 7 boven de 80 cm. We hebben t al slechter geweten.” So dan!!! Dat zijn de aantallen!

Ramon Koster: “Eerste snoek tijdens het nachtvissen.” Jij gaat nooit meer overdag vissen hahaha.Wat een tank man!

Reinier Saat: “Eén van de grootste snoeken die ik ook gezien heb.” Wauw, wat een unit Reinier. Nog op kunnen meten?

Robin Smit: “De enige aanbeet van de dag weten te verzilveren. Werpend met een shadje did the trick.” Beter dit dan niets en toch een fraaie baars hoor!

Ruben Deschuytter: “Nieuw pr tijdens een avondje werpen met de Flatnose shad!” Ahhhh, wat een gave plaat Ruben! Alle vinnen stekels uit en wat een bak!

Serge Sonneveldt: “Release van een prachtige meter vis gister.” Release platen zijn altijd tof Serge! Lekker gevist man!

Thomas Wending: “Na mijn hele dikke snoek. Gister ook een pr snoekbaars weten te vangen. En ook nog op de BullyBite, dan tellen ze bijna dubbel.” Man man man wat ben jij lekker bezig Thomas! Het is dat je vorige week al de winnende foto had 😉

Vincent Verheugen: “92 cm op doodaas!” Je gelooft toch niet dat dit soort joekels in dit soort slootjes leven?!

 

***Foto van de week***

Glenn Sierra: “74cm rivierzander op de Sniper van JDL.” Wauw wauw wauw, wat een magische plaat Glenn! Of het is heel goed geshopt. Bijzonder dat schaduwrandje en altijd weer mooi om dat glasoog van een snoekbaars op te zien flitsen. Bijzondere foto en daarom foto van de week! Gefeliciteerd!

 


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.