Top stekken voor kantvissers in het noorden

06/07/2021
Top stekken voor kantvissers in het noorden

In het Noorden van ons landje bevinden zich helaas geen rivieren zoals in het zuiden. Groningen, Friesland en Drenthe zijn dan ook geen bekende visplekken, maar toch vangen ze daar zeker niet minder om. Hieronder lees jij waar jij als kantvisser de meeste kans hebt. 

Als je nu een verfijnde baarsvisser bent, diehard snoekvisser of liever die moeilijke snoekbaars vangt? De volgende locaties heb je kans op alle drie de roofvissoorten.

Geen rivieren maar wel stadswater, polders, plassen en brakwater!

Met de grootste hengelsport winkel (klik HIER) van het noorden, Kampeerhal Roden Hengelsport, dichtbij ben jij verzekerd van goed materiaal. Tijd om met je vers geshopte materiaal langs de volgende locaties te gaan.

Uren lang turen. Geen probleem, ze zijn het gewend! Je bent van harte welkom!

 

Diepenring van Groningen en de haven van Leek

Streetfishing is als sinds de uitvinding aanwezig in deze studenten stad.

We trappen af met het centrum van de provincie Groningen. Deze stad doet al sinds de allereerste streetfishing wedstrijd mee als locatie en tot op de dag van vandaag is SF daar nog steeds gaande.

Altijd een grote opkomst tijden grote en kleine georganiseerde wedstrijden.

In de diepenring en omstreken vind je snoekbaars van een goed formaat, mooie scholen baarzen en ga je gericht op die groenjas? Dan kunnen die dikke dames er ook zeker uitkomen! (klik HIER)

Dikke dames? Check!

Hou je meer van compacter en centraal op één plek? Bezoek dan eens de haven van Leek (klik HIER). Hier bevinden zich monster snoekbaars en ook is er veel snoek te vinden.

Haven van Leek dat slechts 8 minuten van Roden zit!

 

Hartje Leeuwarden of Sneek?

Leeuwarden heeft genoeg water en genoeg vis!

Leeuwarden kun je net zo mooi bevissen als in Groningen en er zijn stekken genoeg. Daarnaast zul je hier wat meer kans hebben op snoekbaars dan in Groningen.

Ook in Sneek zit genoeg vis! Snoekbaars in overvloed en af en toe een groenjas.

 

Brakke Delfzijl en oude Appingedam

Tja, als je soms denkt dat je niet nog hoger kan, Delfzijl (klik HIER) is toch bijna wel het uiterste puntje van Groningen. Maar als je echt veel snoekbaars wilt vangen is dit wel place to be. Jongbroed van spiering en haring trekken vaak door de sluizen naar het zoete. Je raadt het al..

Met de industrie op de achtergrond en een dikke vis in je hand, de moderne tijd!

Appingedam (klik HIER) heeft vorig jaar een primeur gehad met streetfishing en de opkomst was groot. Naast het straatvissen kan men hier heel goed vissen op dikke meter snoeken in de winter. Meestal met doodaas, maar kunstaas pakken ze ook!

 

Natuurlijk zijn dit niet de enigste stekken in het noorden. Gelukkig weten de medewerkers van Hengelsport Kampeerhal Roden meer. Klik HIER voor de website voor producten, klik HIER voor het adres of klik HIER om ze een prive-bericht te sturen 😉