***Roofmeister Inside*** De meest VERSE vangstfoto’s & VERWOESTENDE overstromingen

19/09/2021
***Roofmeister Inside*** De meest VERSE vangstfoto’s & VERWOESTENDE overstromingen

Yooo Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


***ONZE NIEUWSTE MEGAVIDEO***

Als je met de neus in de boter valt, de jackpot pakt, midden in de roos schiet. Dat overkwam ons tijdens een roofblei sessie met visgids Jan Boomsma van Shimano. Al vanaf het begin knalden de zilveren roofvissen er vol agressie boven op en eigenlijk stopte dat niet. Aantallen en ook mega grote roofbleien en… zelfs een evenaring van het persoonlijk record van Boomsma. 82 cm!!! Wat een krankzinnige dag was dit. Een video boordevol spektakel en heel veel live aanbeten. Kijk en geniet mee!


 

Verwoestende overstromingen

De eerste stek bij de pont met aan de overkant (Vlaamse kant) een volledig nieuw aangelegde oeverbeschoeiing. Op dat stuk is een groot stuk asfalt volledig weggeslagen.

Je hebt de avond er voor gereserveerd. De dag er na staat er een visdag ingepland en je wilt je huiswerk goed doen. Je favoriete rivier ligt vol in je vizier met als targetvis roofblei. Google Maps draait overuren voor je. Op de satelliet beelden zoom je in tot op de laatste pixel. Waar zie je stroomversnellingen, waterplanten, dieper water in de buitenbocht wellicht?

Overal sporen van de overstromingen.

Allemaal leuk en aardig allemaal een goede stek, maar je bent kantvisser en dus moet je ook de toegankelijkheid aandacht geven. Hoe staat het met de oeverbegroeiing, hoe steil zijn de kanten, zijn er hekken of prikkeldraad? Daar kan het www je niet tot nauwelijks antwoord op geven, dan zul je zelf op onderzoek uit moeten. De stekken bezoeken en, of de jackpot vinden, of van een koude kermis thuis komen.

De vis waar het Thomas met name om te doen is.

Het liefst vist Thomas met shads op roofblei. Je kunt ze prima snel binnendraaien en hebt minder gezeik bij het onthaken dan een crankbait met twee dregjes. Daar zit wat in. Een van Thomas’ favorieten is de Hart Manolo.

De Hart Absolute Minnow. Nog zo’n topper!

Het is het verhaal van Thomas Danckaert van Hart Fishing. Deze sympathieke Belg heeft de Grensmaas in Limburg als zijn favoriete jachtterrein voor roofblei omgedoopt. Vallen en opstaan om meer te weten te komen over dit bijzondere water. Bereid om tegenslagen te incasseren en elke vangst wordt met open armen verwelkomd. Met name de weg er naar toe geeft dan de ultieme voldoening.

Daar waar het water schuimt, vind je… Exact, roofblei!

BAM! Hangen! Blijdschap! Kut! Gelost! Deceptie!

Het wapentuig voor de Aspius! Hengel met soepele topactie en genoeg ruggengraat. Daarbij een soepel lopende molen met behoorlijk wat indraaisnelheid!

Op een gegeven moment kon Thomas lezen en schrijven met zijn Maas, maar dan slaat in juni het noodlot toe. Halverwege juni van dit jaar wordt de rivier geteisterd door verwoestende overstromingen. Verschrikkelijk voor gedupeerden aldaar. In Duitsland en België zijn er zelfs dodelijke slachtoffers te betreuren.

Thomas in pré-overstroming- periode.

Hoe dan ook hebben de overstromingen de rivier getransformeerd. Diepe kuilen die er niet meer zijn; daar waar het dieper was, liggen nu ondieptes, complete oevers die weggeslagen zijn, zandbodems daar waar voorheen grote kiezels lagen en ga zo maar door. Voor menig visser zijn de kaarten daar nu volledig anders geschud, ook voor Thomas. Zijn Grensmaas puzzel bestaat weer uit talloze losse puzzelstukjes.

Dat je het ff weet.

Wij gingen een dag met hem op pad in zijn nieuwe zoektocht en zagen de gevolgen van die dramatische juni dagen. Nog steeds is de natuur er adembenemend, net alsof je in het buitenland bent. Nou ja, feitelijk is dat ook zo met deze rivier die de grens markeert tussen ons en onze zuiderburen. Deze dag hebben we tal van stekken bezocht en kon Thomas over ‘het voor en na’ vertellen. Bizar steeds weer als hij aangaf waar de oever liep ten tijde van de overstromingen… niet te bevatten.

Heerlijk daggie, helaas zonder vis. Thomas maakte eventjes overheerlijke hamburgers klaar. Smulluh!

Als je dan ergens moet blanken…

Natuurlijk hebben we ook gevist, maar de roofblei stond duidelijk niet bepaald aan. Wat we hebben gevangen? De gevreesde 0. Het zat er niet in. Thomas kreeg nog wel een verwoestende aanbeet bij een van de vele stroomversnellingen. De vis bleef ook hangen, maar helaas loste hij ‘m. Zonde. Helaas komen deze dagen ook voor bij ons als camerateam. Maar als het dan ergens moet gebeuren, dan maar in dat prachtige gebied van de Grensmaas en in dat goede gezelschap.

 


 

Actuele vangsten

Een nazomer zoals verwacht dames en heren! Tegelijkertijd vliegen de vangsten ons om de oren en zien we de roofvis langzaamaan op gewicht komen. Bedankt voor het insturen iedereen, blijf dat vooral doen!

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen. 

Bart Schoone: “Heerlijk die aanbeten uit het niets.” Dat is misschien wel hetgeen waarmee wij ons roofvissers onderscheiden ten opzichte van andere visdisciplines.

Bart Van de Walle: “Stromen als een malle, maar de zeebaars ging er goed op. Knallende aanbeten en harde runs.” Dit zijn ze Bart! Heerlijk man!

BellyboatManiacs Edwin; “De baarzen bal, gaat maar door hier met maatjes Mikko Camiel en Jigging Jay. Wat een kneiters en donder mooie vissen.” We volgen jullie amigo’s wat een sessies draaien jullie man!!!

Gwyll Mead: “Mijn jongen met een PR baars van een heel klein meertje.” Mooier wordt het niet Gwyll!

Jeroen Bouwer: “Een heerlijk dagje op het water na een zonnige vakantie op Corfu! Ze gingen los en hoe! De aanbeet van deze vis was de aanbeet van de dag! Later meer…” We zijn benieuwd Jeroen! Welkom terug!

Jigging Jay: “Heerlijk om na werk nog even te kunnen baarzen.” Al helemaal als je dit slag baars weet te vangen makker! Nice job!

Jim Van de Mortel; “Ze worden al dikker laat het najaar maar komen! Deze was van afgelopen zaterdag.” Mooi om te zien, maar om nou te zeggen dat het slechts een voorgerecht is. Deze vangst verdient meer topper!

Jurgen Bastiaensen; ‘Deze roofblei knalde vol op een snel geviste Spro Asp Spinner.” Blijft een legendarisch aasje Jurgen.

Jurgen Van Schijndel: “Vers van de pers, mijn 1ste pelagisch gevangen vis.” Dat er vele mogen volgen Jurgen!

Mark Verhoeven: “Riviermeter die het meervalaas niet voorbij kon laten gaan…” Wat een bizar mooie foto Mark!

Mirjam Michielsen: “Neem je je zoon een keer mee, vist hij je er gewoon uit. Een snoek van 97 cm met dood aas.” Gewoon lekker thuis laten volgende keer hahaha.

Nigel Wirtz: “Een hele felle tik van deze 40’er resulteerde in een afgeslikte Magno.” Super mooie close up plaat Nigel! Mooi dat licht zo…

Pikefishing Vegt: “Je hebt van die sessies dat je heel goed je best moet doen voor een vis en dit was zo”n sessie, maar dan ineens is de aanbeet daar de aanbeet waar je al lang naar uit kijkt. Mijn nieuwe PR van 111 cm!” Ahhhh lekker gozerrrr! Gefeliciteerd!!!

Robin Paap: “Ik durf het bijna niet te zeggen, maar niks gevangen… Mijn vriendin daarentegen, die ging voor de eerste keer mee…. en meteen de laatste keer!” Hahaha, hopelijk heeft ze niet meteen praatjes gekregen Robin!

Robin Preenen: “Een vis die ik voor de 2de keer dit jaar mocht vasthouden.” Al is het een derde keer, wat een beauty Robin!

Sander Paans: “Nog even genieten van deze zilveren rovers! Waden tussen de dikke drijvende plantenresten was toch wel apart. De vis vond het verder prima!” Wat ben jij dit lekker jaar bezig op de zeebaars Paans! Topperrrrr!

Serge Sonneveldt: “Heerlijk even een paar uurtjes in de polder gesmeten met een spinnerbait tussen de plantjes door. En als je dan zo’n donkere poldersnoek vangt waarvan geen schubje verkeerd zit dan is je middag geslaagd.” Een plaatje Serge. Niks meer aan doen.

Vin van Ges; “Zilveren torpedo, gevangen op de plug tussen de blokken – de beuk zo vlak voor de blokken… fantastisch!” We genieten met je mee Vin! Heerlijk zilver. Love it!

Wiebe Jouke Elzinga: “Na een lange dag op het water beloond worden met een mooie 109 cm snoek.” Prachtig Wiebe, al lekker dik! Dat belooft wat!!!

Marcel Hoekman: “Geweldige sessie. Ik had al vier mooie metervissen gevangen. Totdat deze mijn aas greep. Na een flink gevecht kwam één van mijn meest indrukwekkende snoeken de boot bezoeken. 119cm maar OMG die body en kop!” Tja, Macel, wij staan weer eens met een mond vol tanden bij jouw vangstmelding. Ongelooflijk!!!

 

***FOTO VAN DE WEEK***

Bert Rijkers: “Soms zijn ze gewoonweg van goud gemaakt.” Echt he?! Wat een bijzonder gekleurd exemplaar Bert! Werkelijk een plaatje! Normaal hebben we een zwak voor zogenaamde 3D foto’s, maar zo’n old skool 2D is nu net zo mooi. Ook nog eens loepje zuiver op de foto vastgelegd. Foto van de week! Gefeliciteerd!!!

 


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.