Roofmeister INSIDE: De mooiste actuele vangstfoto’s & de GT junkie

22/03/2023
Roofmeister INSIDE: De mooiste actuele vangstfoto’s & de GT junkie

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


***Zaterdagmiddag video***

Een dag bellyboat vissen met roofvislegend Thijs van den Acker (winnaar van The Walking Best) van Float Plus op de rivier en een rivierplas. Thijs laat zien hoeveel ontzettend comfortabel je vanuit een bellyboat kunt vissen met allerlei handige gadgets. Natuurlijk wordt er ook hardcore gevist en heeft hij bruikbare tips die ook jou aan de vis gaan helpen.

Geïnteresseerd het Float Plus systeem, de One of Two bellyboat, of andere producten, klik HIER.


 

De GT junkie

Een lang rif strekt zich voor ons uit. Het is de zoveelste deze dag. Het is onze eigen schuld, wij willen dit. We kijken beteuterd de deckhand Shashli aan. Het gebruikelijke gebaar. Met een nors gezicht wijst hij naar het rif… Werpen met je donder en gelijk heeft ie. Ondertussen wordt de visboot tussen 2 tot 3 meter hoge golven gewiegd.

Onze materiaalMeister Didier Laroy van HART, Cinnetic, BKK en HTO. Weken aan voorbereiding, hulde! Hij zou ook nog eens de GT held van de trip worden!

A hell of a ride! Golven van 2 tot 3 meter hoog. 

Kareem met de hoofdrolspeler van deze trip, giant trevally! Wat een power, check alleen al die indrukwekkende kop. Naar het schijnt beukt hij hiermee zowel vijanden als prooien mee KO.

Beugel open, de gevlochten lijn achter mijn wijsvinger met blaren en… Shit, ik word uit evenwicht gebracht door een nieuwe golf. Herpakken, bijna onmogelijke stabiliteit vinden en dan met alle macht die popper richting de horizon smijten. Daarna met zo’n beetje heel het lichaam die holle voorkant van de popper door het oppervlak heen raggen. Ik vervloek de 5 tot 6 Beaufort van vandaag, maar volgens kapitein Kareem van Reefer-Fishing is dit perfect weer voor de giant trevally’s (GT’s).

Toen de zee nog rustig was… Ook toen al uitputtend.

Raggen met die poppers en dan bruut met je onderlichaam tegen die reling aan gebeukt worden. Ik heb nog steeds een hoog stemmetje 😛

Wat dat betreft zijn het net snoeken. Ook die GT houdt niet van dat halfzachte weer. Ook die GT gaat niet over één nacht ijs. Ook voor die GT moet je regelmatig beulen om uit die talloze worpen goud te pakken. Zo ook vandaag. Worp na worp, rif na rif. Na een tijdje gaat alles pijn doen, ik raak vermoeid en ik ben niet de enige. Natuurlijk wil je niets liever dan die hoofdprijs vangen, maar een klein, akelig stemmetje zegt dat dat maar beter niet kan gebeuren. Hoe ga ik nu nog in godsnaam een van de sterkste vissen ter wereld de baas zijn. Ik gooi al mijn hoop op een sloot adrenaline-power, mocht het zover zijn.

Mehmet met een geelvin tonijn. Wat een baas! Sterkste vis ter wereld? Of toch die GT? In de video zul je het antwoord horen!

Kareem met een dogfish tuna… Volgens hem is er weinig dat zo bruut is. Hakend op 40 meter diepte ben je kansloos, dan duikt hij onverbiddelijk het rif in.

Bo met een skip jack tonijn… Hier vingen we er meer van, maar Bo heeft zich onsterfelijk gemaakt met de manier waarop!

Weer een nieuw rif, weer een reeks van uitputtende worpen. Ik heb net weer uitgegooid. Ik heb wat balans gevonden, maar sta wankel op mijn benen. Dan… Een explosie van water achter mijn popper, een fractie van een seconde later een dreun op mijn kunstaas. Ik heb mijn hengel goed vast, maar ik word met mijn onderlichaam hard en pijnlijk tegen de reling van de boot gesmeten. Het is het moment dat ik voor het eerst van mijn leven met zo iets sterks aan de andere kant van de vislijn te maken krijg. Een machtig gevoel. Met geen pen te beschrijven. Het is het moment dat een nieuwe verslaving het levenslicht ziet, ik ben een GT junkie geworden.

Yesss mensen, we zijn een paar dagen te laat met Roofmeister Inside, maar dat heeft zo haar redenen. We zijn net terug van een trip naar Egypte op de Rode Zee met Didier Laroy van HART, HTO, BKK en Cinnetic en Mehmet Buyukyilmaz van Cinnetic. De SD-kaarten zijn er nog warm van, Bo Staartjes zit as we speak te puzzelen met eindeloos veel beeldmateriaal. Stay tuned!

 


 

Up tot date vangsten

Zo medio maart wil je alle zeilen bijzetten om het roofvisseizoen behoorlijk af te sluiten, maar het wordt ons met het weer niet makkelijk gemaakt Roofmeisters. Desalniettemin weer een leger aan prachtige vangstfoto’s van jullie. we zijn er gezegend mee, thanks! Onder een selectie van 20.

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we morgen (donderdag) om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen. 

Olaf Knegt: “Super mooie dikke bak van een snoek op de Iris thrillseeker van SPRO.” Wat een dikzak Olaf! Blijft verbazingwekkend dat dat gewoon op van die kleine wateren rondzwemt.

Jean-Paul Van Boven: “Na enkele kleinere vissen kwam deze vette dame even dag zeggen.” Well, hello there. Tjiezus, wat een kneiter JP!

Chrisje Hoxe: “Vriendje glasoog kon de voorn niet weerstaan. Samen met mijn vaste vismaatje en zwager Renee Brinkman even een ochtend/middag uurtje naar de waterkant.” Hoe soms die kleine uurtjes gewoon rete effectief kunnen zijn. Heel fraaie zander Chrisje!

Michelle van Wamel: “Een hele mooie snoek die vol op mijn 15 cm Cannibal dook.  Hij tikte precies de 1 meter aan.” Ongewoon slank voor het jaar Michelle, maar toch een prachtvis!

Wesley Miedema: “Een kasteel uit de polder! Wat een aanbeet op het ondiepe water.” Wauw man, dat zie je niet vaak in de polder! Heel gaaf Wesley!

Pedro Van Gaver: “Ideale weersomstandigheden vorige zaterdag, lichte stroming en weinig wind. Toch heerlijk die aanbeten op de twitchbait.” Zeker weten Pedro, die aanbeten zijn zoooo verslavend!

Marcel Hoekman: “Mooie snoekbaars afgelopen zondag, fijne beloning na een guur ochtendje vissen.” Dit zijn de vissen waar je het voor doet Marcel! Wederom weer een kneiter voor jou!

Patrick Eijk: “Grootste snoekbaars afgelopen zaterdag tijdens de wedstrijd door Henkvandehengels Tackleshop en Daniel Weyers.” Sooo dan! En dat tijdens een wedstrijd! Hoorden hier goede berichten over.

Joey Huisveld: “Heerlijk genoten van een zonnige dag met lekker wat actie verspreid over de dag!” Holy shit Joey, wat een ontzettend leipe plaat! Mooi zo 3D deze pizza!

Bert Pocquet: “Zie ik de lichtjes van de Schelde… maar dan net anders.” Of waren het glasoogjes Bert? Fraaie plaat!

Jessica Vis: “Laat je verrassen… tussen de kassen.” Pffff, ongekend weer Jessica! Hoe krijg je het voor elkaar! Knap!!!

Randy Das: “Mooie dikke snoekbaars gevangen tijdens werpend vissen, blijft top zo’n aanbeet.” Gevangen op een zuurstok Randy hahaha… Prachtig man!

Ronald Traas: “Korte beschrijving: Het was episch!” No comment en dat bedoelen we positief!

Robertjan Mastenbroek: “In nog geen 10 minuten op het water hing deze prachtige gigant eraan. Dat is nog eens een snel geslaagde sessie. De vissen welke daarop erop volgden waren ook van groot formaat. Echter was de gigant op de foto de kers op de taart die dag.” Wat een beauty RJ! Prachtig die kleuren!

Jasper Van de Beek: “Door de regenval van de afgelopen dagen begon de rivier weer te stromen. De normaal gesproken zo voorzichtige snoekbaarzen pakte nu de fireball zonder enige twijfel!” Altijd grote vissen en altijd bijzonder fraaie platen Jasper! Keep up the good work!

Patrick Kreijkes: “Hehm wat vervelend, weer een 50’er tussen het snoeken door. Kan ergere dingen bedenken.” Hahaha, inderdaad Patrick. Genoeg hier die hier een heel seizoen voor staan te knokken.

Mark Struijk: “Net een halve centimeter te kort, maar daarom niet minder gaaf!” Cryptisch verwijzend naar je pr, een meter snoekbaars, of beide? Niettemin… Insane formaat Mark!

Freek Janssen: “Niet alleen de aanbeet was gruwelijk. De omvang van deze meerval net zo.” Pfff, we voelen die aanbeet gewoon. Wat een bak Freek!

Patrick Wageveld: “Wouter Vd Berg van FC de drollebaars.” Geen idee wat dat inhoudt 😛 Hoe dan ook een beauty!

 

***Foto van de Week***

Serge Sonneveldt: “Het was wel afzien in de sneeuwstorm, maar het ging helemaal los met 11 snoeken in de middaguurtjes op dood aas.” Dit is het beeld dat toch die roerige maand maart van dit jaar treffend verbeeldt Serge! Mooi te zien hoe kou vergeten kan worden met dit soort prachtige vissen. Heel bijzondere foto en daarom foto van de week! Gefeliciteerd!

 


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we morgen (donderdag) om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.