Roofmeister INSIDE: De mooiste snoeken van 2022/23 & meerval weg uit R’dam?

10/04/2023
Roofmeister INSIDE: De mooiste snoeken van 2022/23 & meerval weg uit R’dam?

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


***Zaterdagmiddag video***

Is er een manier van vissen die spannender is? Een groot roofvis signaal en jouw shad bungelt er boven. Gaat de roofvis tot de aanval over? Lukt het jou om je boot boven die vis te houden met de wind en stroming? Weet jij hoe je die vis moet triggeren? Het wachten is het op die verwoestende aanbeet! Of misschien maar een beetje geknabbel… Wij hebben een masterclass gehad van über specialist en visgids Goran Krnjic van UFX Fishing die deze visserij met zijn PS30 en LiveScope van Garmin tot een ware kunst heeft verheven.


***Ga jij mee met ons naar Zweden?***

In oktober zijn wij in in Dragso, Zweden geweest om op snoek te vissen. Iedereen kon zich aanmelden om mee te gaan en met een super leuke groep hebben we een waanzinnige week gehad met ruim duizend snoeken. Dat is voor herhaling vatbaar en z0 zal geschieden. Wil jij mee met Sjoerd Beljaars en Bo Staartjes op het Dragso avontuur 2.0, klik dan HIER.


 

Meerval weg uit rotterdam?

Daar zit je dan als roofvisser, of lig je dan, mocht de gesloten tijd je echt hard raken. Je kent het vast wel. Doelloos bij je tackleboxen staan, de drang om je reels en molens te onderhouden, maar de wil is er niet. Botenbezitters gaan toch even het water op, maar halen bij lange na de voldoening niet. Het slechte nieuws, we zijn nog maar 10 dagen onderweg, nog een lange rit uit te gaan dus.

Lang geleden mocht ik er nog graag op vissen… Gek hoe dat kan veranderen.

Een paar jaar geleden ging ik nog wel eens op de kerper, maar dat zie ik niet meer zitten. Ik vind het met het jaar steeds lelijkere vissen worden. Nu is de meerval niet moeders mooiste, toch is dit voor mij hèt Plan B in de gesloten tijd. Wat een zegen is deze vis en hoe hadden we dat zo’n 20 jaar geleden kunnen denken. Pas in 2012 ging de snorremans van de Rode Lijst af en mocht je er gericht op vissen.

Stap aan boord bij visgids Goran Krnjic en je hebt bijna vangstgarantie.

Gelukkig hebben wij in ons netwerk inmiddels aardig wat skilled meervalsvissers, denk aan Goran Krnjic, Rick Habermehl en Roy Noom. Gasten voor wie die Siluris glanis wel een heel belangrijk plekje inneemt. Rick noemt het ‘de big game visserij van de Lage Landen’ en daar is niets aan gelogen. Wat een power hebben ze.

Deze foto kunnen we niet vaak genoeg laten zien. 010 baas Rick Habermehl. Maar waar zijn die snorren gebleven in Rotterdam?

Rick schreef furore met die prachtige plaat die toen nog in het Algemeen Dagblad kwam te staan. Lekker in zijn zomeroutfit een dikke meerval voor de lens houdend met op de achtergrond de skyline van Rotterdam. Gek genoeg lijkt er nu nog nauwelijks een spoor van ze te bekennen zijn in de Maasstad. Geen tot bijna geen signalen meer op de gekende hotspots.

Bolnes, voor velen een absolute hotspots, maar dat is geweest… Voorlopig… Hopelijk…

Een verklaring leek moeilijk te vinden, maar we denken het te weten. Het heeft allemaal te maken met de extreem hete zomer van vorig jaar te maken. Treffend was de zeebaars die bij de Oude Hefbrug in Rotterdam werd gevangen. Door de warmte verdampte er veel water en bij scheikunde hebben we geleerd dat er dan zout overblijft. Tel daarbij op dat er zeer geringe zoetwater afvoer van de rivieren was en dat meerval niet graag een zoute snor haalt.

Tja, de vraag is wanneer ze terugkeren en of ze dat überhaupt nog doen. Gelukkig veel andere wateren waar ze rondhangen, genoeg om Plan B ten uitvoer te brengen!

 


 

De mooiste snoeken van 2022/23

Vraag aan jullie: Je mooiste snoek van het afgelopen seizoen. Gevolg: een rokende data server en een jury met kopzorgen. Prachtige vissen, dito foto’s en hieronder een poging om er 20 tussen uit te kiezen.

Dit keer zijn we op zoek naar jouw mooiste baars van seizoen 2022/23. Wil jij deze foto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.   

Jeroen Bouwer: “Een van mijn mooiste dit seizoen.” Leipe foto ook Jeroen met dat schemerlicht!

Sven Bonouvrie: “Niet mijn grootste, maar wat een tekening en een brute kop zat er op deze vis!” Inderdaad Sven, echt zo’n vis dit niet meer alleen op kleine voorntjes jaagt. 

Serge Sonneveldt: “Met een ondergaande zon een dikke poldersnoek vangen blijft ook speciaal.” Oef, buitencategorie Serge, een kolos met ook nog eens een prachtige tekening. 

Friso Boomsma: “Blijft een mooie ervaring als je er 1 vangt… Een dikke hoofdstedelijke meterbak!” En dat down town, Streetfishing 2.0.

Carp Brothers: “De grootse van het jaar. 118 met doodaas in barre omstandigheden.” Dat is aan alles af te zien man, wat een brute vis en foto!

Mark Verhoeven: “Stevige najaarsbuffel.” Lekker Buffalo Bill en prachtig die print zo en die enorme snavelbek. 

Krijn van Urk: “Deze zware polderdame was ook 1 van mijn mooiste!” Surrealistisch bijna Krijn, dat je dit monster op zo klein water hebt gevangen. 

Alain Luijten: “Mijn persoonlijk record, 1.23 cm.” Wat een mean machine Alain, gemaakt om te jagen! Wauw, hoe bruut!

Jeroen Snoek: “Deze dame wou me toch even begroeten. Dit seizoen waren de momenten aan de waterkant schaars. Bezoek werd zeer gewaardeerd.” Een beetje 3D is altijd ok Jeroen ‘Snoek’. Goede camouflage ook 😛

Renee Saft: “M’n allereerste metersnoek en dat tijdens het baarsvissen. Met knikkende knietjes gedrild in de hoop dat m’n fluorocarbon het zou houden.” Oef, dat zal billenknijpen zijn geweest. Prachtige vis Renee!

Jessica Vis: “Dit was naast een prachtige snoek, ook de spannendste dril van afgelopen jaar op m’n UL stokkie en 06/00 lijn!” Zelfde verhaal als met Renee, Jessica en ook deze keer de buit binnen. Heel imposante vis!

Evert Oostdam: “Italiaanse metersnoek met waanzinnig mooi kleurenpatroon.” Holy shit Evert, dit is die aparte snoeksoort, Esox flaviae en ook nog eens van waanzinnig formaat. Heel bruut!

Wim Franssen: “Nieuwe pr op doodaas, 110 cm en modder vet!” Als voorntje ben je je leven niet zeker in deze haven. Havenmonster Wim. 

Robert Seinen: “Dit is toch wel mijn mooiste van afgelopen seizoen. Mijn pr vis van 1.16 meter.” Bijna dino-style Robert, wat een kleuren en imposante afmetingen. 

Nicky Kleine Staarman: “Weinig op snoek gevist afgelopen seizoen. Maar af en toe toch nog even met de vlieghengel achter de snoek aan en met succes.” Niet normaal hoe dik deze vis Nicky en dat op de vlieg. 

Geen aanvullend verhaal, maar zonde om deze niet te laten zien van Harald Huizing. Dit zijn ze mensen! Wat een vis, wat een plaat! Voor boven de bank in de huiskamer!

Randy Das: “Mijn mooiste.” Prachtvis Randy en dat lichtspel op de achtergrond. Waanzinnig!

Wouter De Medts: “Eentje van de seizoensopening.” En eentje van de rivier zo te zien Wouter, dat moet een hell of a fight zijn geweest!

Christian van der Veen: “Dezelfde ochtend met Jeroen Bouwer de sessie afgesloten met deze dame van precies 1 meter.” Oef, wat een muscle lady Christian, wat een brute Esox!

Marc Dillen: “Niet de grootste, maar wel veruit de zwaarste.” En de mooiste waarschijnlijk met deze krankzinnig mooie print!

 

***Foto van de Week ***

Marco Slotboom: “M’n pr.” Weinig woorden aan vuil gemaakt Marco, maar deze vis heeft een van de mooiste tekeningen die wij ooit hebben gezien. Tot ver onder de buik doorlopend. Prachtig in beeld gebracht en in combinatie met dat blauwe water echt eentje die niet snel van het netvlies verdwijnt. Foto van de week! Gefeliciteerd!

 

Dit keer zijn we op zoek naar jouw mooiste baars van seizoen 2022/23. Wil jij deze foto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.