***BELANGRIJK*** Wat vind ‘jouw’ politieke partij eigenlijk van de hengelsport?!

19/11/2023
***BELANGRIJK*** Wat vind ‘jouw’ politieke partij eigenlijk van de hengelsport?!

Dinsdag verkiezingen en voor ons sportvissers is het misschien beter opletten dan ooit. Natuurlijk stemmen we niet op de PvdD, maar hoe staan de andere partijen tegenover de hengelsport? En in hoeverre zal onze hobby als ‘wisselgeld’ in een bepaalde coalitie het onderspit kunnen delven? Gevaarlijke materie, maar er is hulp in de duisternis.

 


🚨Check HIER hoe elke politieke partij staat ten opzichte van de sportvisserij🚨


 

Een bewogen jaar Roofmeisters en dan hebben we het  over de politiek ten aanzien van onze hobby. Nu is de Partij voor de Dieren (PvdD) al jaren bezig om ons het leven zuur te maken, maar het lijkt nu actueler, misschien wel gevaarlijker dan ooit. Al helemaal met de verkiezingen van dinsdag in aantocht.

Ben je diehard sportvisser, dan is de PvdD een no go, maar hoe zit dat eigenlijk met de andere partijen?

Natuurlijk is onze belangenbehartiger Sportvisserij Nederland achter de schermen druk bezig met verweer. Onlangs kwamen zij met een overzicht (klik HIER) van alle politieke partijen in relatie tot de natuur, met een knipoog naar de hengelsport. Sinds geruime tijd is er nu de Stop Visverbod Task Force (SVTF), een (niet-politieke) partij die een stuk minder een blad voor de mond neemt.

Spannende dagen in het vooruitschiet. Ons advies: Stemmen en doe dat verantwoord!

Een mooi initiatief met nu met name een heel directe link tussen politieke partijen en de hengelsport. Anders gezegd, per partij kun je nu zien in hoeverre deze partij voor of tegen de hengelsport is. Daarbij moet gezegd worden dat de partijen nauwelijks tot geen concrete standpunten innemen over de sportvisserij. Toch laat SVTF met een gedegen analyse het risicogehalte per partij zien. Een aanrader voor iedereen die gaat stemmen dinsdag! Klik HIER.

 

Wij willen niemand verplichten tot het stemmen op een bepaalde partij. Toch, als de sportvisserij je lief is, vragen we je om een verantwoorde keuze te maken en dit, waar mogelijk, mee te laten wegen.