Roofmeister INSIDE: De mooiste vangstfoto’s & De VisTechnische Dienst

05/12/2022
Roofmeister INSIDE: De mooiste vangstfoto’s & De VisTechnische Dienst

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


🏆The Walking Best Poule – Doe mee & win🏆

Je hebt vast al iets meegekregen van ons gloednieuwe Roofmeister project, The Walking Best. Een YouTube battle waarbij vier teams het vanaf de kant met elkaar gaan opnemen. Hoe zullen de wedstrijden tussen de teams onderling verlopen? Jij kunt het voorspellen en daarmee kans maken op geweldige prijzen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief (klik HIER), doe mee aan de TWB Poule (klik HIER) en WIN***

 


***DE RM ZATERDAG MIDDAG VIDEO***

Helaas afgelopen zaterdag geen video dames en heren. Maar geen zorgen, de edit tafel draait op volle toeren en deze week maar liefst twee video’s.


 

De VisTechnische Dienst

Ik zal eerlijk bekennen dat ik aanvankelijk erg sceptisch tegenover de VisTechnische Dienst stond. Willem Romeijn, Tim Puts en Pieter-Bas (PB) Broeckx. Ik wist heus wel dat het goede vissers waren, maar ik vond al die ‘nieuwe’ technieken maar een hoop poeha. Ik zat nog in mijn ivoren torentje met het verticalen, werpen met shads en ok, soms dat dropshotten. Ik denk niet dat ik destijds de enige was met deze scepsis.

De drie mannen die de roofvis scene flink op de schop hebben gegooid. V.l.n.r. Willem Romeijn, Pieter-Bas Broeckx en Tim Puts.

Ik dacht veel te gemakkelijk over baarzen en snoekbaarzen, ofwel over het gedrag van deze stekeldragers. Beter gezegd, dat nukkige gedrag dat ze kunnen hebben. Shad erover, vang je niks, dan zit er niks. Oef, wat is dat een misvatting. Natuurlijk is en blijft de juiste stek cruciaal voor succes, maar niet vangen wil zeker niet zeggen dat ze er niet zitten.

Bizar hoe baarzen de ene techniek negeren en de ander met open armen verwelkomen.

Vergeet die ‘oude’ technieken zeker niet. Die zijn en blijven succesvol, maar het is goed om je horizon te verbreden.

Een en ander heb ik nu met de live sonars van Garmin en Lowrance mogen ervaren. Beter gezegd, dan word je pas goed met je neus op de feiten gedrukt. Vis zien, maar niet tot nauwelijks zien reageren of – erger nog- afgeschrikt zien worden. Mijn meest hardnekkige leerschool in de praktijk was denk ik bij Jan Boomsma van Shimano aan boord. Op zijn boot grijpklaar een mikado aan hengels, stuk voor stuk bedoeld voor een specifieke techniek. Denk aan de Carolina rig, crankbait, twitchbait, jiggen en die bijzonder succesvolle Ned rig. Pas aan het einde van de visdag -tig grote baarzen voor Jan verder- besloot ik dan toch ook maar het shadje plus loodkop te verwisselen voor een Ned rig. Man man man, wat kan ik koppig zijn.

Wat hebben met Jan Boomsma veel van die Ned rig geleerd.

Toen lag die Ned rig mijlenver voor, maar ik heb ook maar wat vaak gezien dat die C rig met stip het beste werkte. Eerlijk is eerlijk, de populariteit van dit systeem is te danken aan de Vis TD. Ik denk dat hun artikelen en video’s over de Carolina rig heel wat ogen hebben geopend. Het onvangbare werd voor velen plotseling vangbaar. Hoe een koe een haas vangt. Hoe een bepaalde techniek opeens wel die zelfde vis over de streep trekt. Bijzonder.

Twitchpluggen. Ook weer iets waar de Vis TD Nederland warm voor heeft gemaakt.

Pieter-Bas is tegenwoordig ook visgids. Wil jij alles over de nieuwe technieken leren, dan is dit je kans. Klik HIER.

Daarna volgden meer eye openers van het driemansschap. Aankomende week gaan we met PB op stap, maar dan zullen we toch weer eens (bijna) ouderwets de C rig in de spotlights zetten. Of ja… een soort mix met nog een ander systeem, zo heeft PB ons beloofd. Poeha of een daadwerkelijk dressuurdoorbrekende eye opener. Ik ga voor dat laatste!

Piet-Bas is visgids. Wil jij een onvergetelijke visdag met hem beleven, kijk dan op VisPB guiding en neem contact op met Pieter-Bas!

 


 

Verse vis

Gure dagen Roofmeisters, een dun windje dat elke vezel van je kleding binnendringt, maar voor jullie kennelijk geen enkele reden om te gaan vissen. En terecht. Voor de kachel thuis vang je ze niet. Toppers zijn jullie!

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.   

Christian van der Veen: “Het was niet wild qua aanbeten, maar toch met deze dame van 91 cm even mogen poseren.” Mooi Christian, niet voor niks geweest.

Jessica Vis: “Een ‘billenknijper’. Bijvangst tijdens het UL vissen op baars. Ze heeft me een paar extra grijze haren bezorgd… (en het schepnet gesloopt) Maar wat een vis!” Jessica!!! Hoe krijg je het elke keer weer voor elkaar?! Hulde!!!

Edwen Wijnalda: “Mooi roze is niet lelijk…” Hahaha Edwen, dat zou eigenlijk in zo’n spraakwolkje moeten staan bij deze zanderrrr…

Freek Janssen: “Laat de winter maar komen. Meerval vissen op z’n mooist.” Wauw, wat leip Freek! Wat een kolossale vis man!

Ronald Traas: “Uren zoeken, maar eenmaal gevonden een paar hele fraaie stekels werpend gevangen.” Een paar ook echt!!! Beauty deze Ronald.

Johan Struwe: “Na ettelijke weigeraars aan de V-staart er maar eens een hairtail aangeknupt. Eerste aangeprikte vis dook er meteen op! Daarnaast een snoekbaars van 86 cm als bijvangst, en er dook ook nog zo’n lelijke groene shadvernieler op…” Snoek is dat Johan, de koning van het zoete water 😉

Roy Noom: “Dit zijn de vissen waar je naar hunkert en steevast met weer en wind het water voor op gaat. Size XXXL.” Wauw Roy!!! Al vriezen de ballen er af, voor zo’n vis doe je het allemaal!

Thomas Wending: “Na de baars van vorige week ook een hele mooie snoekbaars, erg blij mee. En kan je vertellen was zeker niet de enige die dag.” We noemen deze foto ‘Big Zander in the Mist’. Prachtig weer Thomas!

Goran Krnjic: “Kaboemmm was het. Een aanbeet om nooit te vergeten en 94 cm schoonheid als resultaat. Ik hou van dit spelletje.” Holy shit Goran, wederom een vis uit de buiten categorie. Niet normaal wat een kasteel!

Yannick Besseling: “Tijdens een regenachtige zondag ging het dobbertje regelmatig onder, met 6 mooie snoeken en een onverwachte polder snoekbaars prima vermaakt.” Prachtig Yannick, het lijkt wel een paaikleed al…

Jigging Jay: “Afgelopen weekend is het dan eindelijk gelukt om mijn eerste 50’er te vangen. Een moment om nooit meer te vergeten.” Dik dik dik verdiend Jay! Gefeliciteerd!

Jean-Paul Van Boven: “Afgelopen weekend op pad gegaan met mijn maatje Stef. Het werd snel duidelijk dat de baarzen geen honger hadden. Alle geluk dachten de snoekbaarzen er anders over.” Super vette kleuren JP! Bijna goud!

Kenny Maes: “Dit weekend mijn pr naar 110cm gezet. Sinds ik op de Float Plus One zit met nummer 013 komen de pr’s in mooi tempo op de belly.” Haha geen ongeluksgetal voor jou dus. Mooie vis man.

Stijn Leemreize: “Pelagic uit de bellyboat op de rivierplassen!” Je zou soms vergeten dat er behalve baarzen ook prachtige snoeken zwemmen op die rivierplassen!

Serge Sonneveldt: “1.07 meter onder de dobber.” Dat blijft toch wel de mooiste dood aas visserij Serge!

Nigel Louts: “Tijdens het verticalen klapt deze mooie snoek van 1 meter 11 op mijn shadje.” Wat een bakbeest amigo en wat een prachtige tekening. Superrrrr!

Lesley Maessen: “November met een vleugje zon en een gestreepte rakker, love it!” Mooiere ingrediënten bestaan er niet Lesley.

Robert Kneefel: “Deadbait monster.” Wat een lengte Robert. Fraai!!!

Olivier Moreels: “Korte sessie die eindigt me deze cherry, wat een krachtige vissen als ze van dit formaat zijn , daar doen we het voor!” Mooi als dit gebeurt tijdens een korte sessie. Sommigen staan hier dagenlang voor te smijten Olivier.

Jeroen Bouwer: “De dobber visserij blijft toch zo ontzettend spannend, ieder moment kan hij ondergaan. Net op het moment dat we wilde gaan verkassen zag ik een lichte tik op mijn dobber…” Het lijkt wel of ze het er om doen Jeroen hahaha. Maarrrr… Gelukkig zat je er nog 🙂

Jeroen Deleye: “We kunnen hem niet klein noemen en ook niet groot, hij haalde net de 65 cm, maar zeker wel de moeite om gelukkig van te worden.” Ja tuurlijk Jeroen! Mooie vis man.

 

***Foto van de week***

Jasper Van de Beek: “Met zonsondergang een mooie 51 cm baars weten te strikken! Ze worden al aardig dik en sterk.” In de categorie schilderijen Jasper. Wat een super fraaie plaat. Normaal houden we van een beetje dynamiek in een foto, maar in dit geval hebben we met een super mooi stilleven van doen. Kleuren om van te watertanden. Foto van de week!!!

 


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.